Beste wijnkoelkast 2020

Laatste update: 7 juli 2020 Grote keukenapparaten

Voor een echte wijnliefhebber mag een wijnkoelkast, ook vaak wijn klimaatkast genoemd, niet in huis ontbreken. Met een goede wijnkoelkast geniet je niet alleen van een glas wijn op de perfecte temperatuur, ook behoudt de wijn z’n smaak het beste op deze manier! Om de wijn goed te kunnen laten rusten is de juiste temperatuur in de ruimte waar je deze bewaart essentieel. Het vinden van de beste wijnkoelkast voor jouw specifieke eisen en wensen is alleen nog niet zo gemakkelijk. Wij hebben daarom het voorwerk al gedaan en geven je verschillende opties voor verschillende eisen. Verder op de pagina lees je waar je zelf op kunt letten als je de ideale wijnklimaatkast zoekt.

Productnaam Categorie Kopen
Kleine wijnkoelkastClimadiff CLS12HKleine wijnkoelkastKoop bij Coolblue
beste wijnkoelkast met 2 zones Caso WineMaster Touch 38-2DCaso WineMaster Touch 38-2DBeste wijnkoelkast met 2 zonesKoop bij Coolblue Koop bij Bol.com
beste inbouw wijnkoelkastWine Klima Excellence S24Beste inbouw wijnkoelkast Koop bij Bol.com

Inhoud

beste wijnkoelkast

Wat is de beste wijnkoelkast?

Na het checken van de online reviews en de ervaringen van onze eigen experts hebben we voor de verschillende gebruikersdoeleinden en wensen en eisen de beste wijnkoelkast gevonden. We letten hierbij op de prijs, kwaliteit en het ontwerp van de betreffende klimaatkast.

Je zult zien dat de ene wijnkoelkast perfect geschikt is voor een bepaalde taak maar waar de andere van de wijnkoelkasten tekort schiet. Zo hebben de meeste kleine wijnklimaatkasten geen 2 aparte zones waar je dus rode en witte wijn tegelijk perfect in kunt bewaren.

1. Climadiff CLS12H - Kleine wijnkoelkast

Kleine wijnkoelkast Climadiff CLS12H
 • Fraai formaat wijnkoelkast
 • Perfecte prijs/kwaliteit verhouding
 • Wijnrekken gemaakt van hout
 • Niet geschikt voor twee wijnsoorten

Op zoek naar een kleine wijnkoelkast, voor bijvoorbeeld in je keuken? In dat geval is de Climadiff CLS12H het overwegen waard! Wijnliefhebbers zien deze wijnkoelkast als de beste kleine wijnkoelkast en biedt plek aan 12 flessen. Deze kunnen verdeeld worden over drie verschillende wijnrekken. Door zijn compacte formaat biedt deze kleine wijnkoelkast je maar één koelzone. Dit betekent dat er in principe maar één wijnsoort (rood of wit) in de wijnklimaatkast bewaard kan worden. Rode en witte wijnen moeten immers op een andere temperatuur worden bewaard.

Deze wijnklimaatkast voor 12 flessen heeft energielabel A, waardoor de jaarlijkse energiekosten beperkt blijven. Daarbij hoor je nauwelijks dat de koelkast aanstaat door de trillingsdempende werking van het model. De temperatuur van de koelzone kan worden ingesteld van 12 tot 18 graden Celsius.


2. Caso WineMaster Touch 38-2D - Beste wijnkoelkast met 2 zones

beste wijnkoelkast met 2 zones Caso WineMaster Touch 38-2D
 • Temperatuur instelbaar van 5-22 graden Celsius
 • Voorzien van 2 temperatuurzones
 • Weergave van de binnentemperatuur
 • Vingerafdrukken zijn zichtbaar

Mocht je meerdere wijnsoorten in een wijnkoelkast willen bewaren, dan is een model met een temperatuurzone niet voldoende. Het kan dan ook verstandig zijn om voor de beste wijnkoelkast met 2 zones te kiezen! De Caso WineMaster Touch 38-2D wordt als de beste wijnkoelkast met 2 temperatuurzones gezien door wijnliefhebbers. Deze kast biedt aan de bovenzijde ruimte voor witte wijnen en aan de onderzijde voor rode wijnen.

Het is noodzakelijk dat een wijnklimaatkast over twee koelzones beschikt, omdat rode wijnen op een andere temperatuur bewaard moeten worden dan witte wijnen. De verschillende temperaturen voor witte en rode wijn kun je bij dit model zelf instellen. Het model beschikt over zeven verschillende wijnrekken, die plek bieden aan 38 flessen wijn. Aan de binnenzijde bevindt zich verlichting. Het mode lis vrijstaand en is voorzien van energielabel A. Een voordeel van deze klimaatkast is de trillingsdempende werking hiervan. Zo wordt het geluid wat deze Caso WineMaster Touch 38-2D produceert verminderd.


3. Wine Klima Excellence S24 - Beste inbouw wijnkoelkast

beste inbouw wijnkoelkast
 • Stijlvol model, met luxueuze uitstraling
 • Voorzien van binnenverlichting
 • Draairichting deur verwisselbaar

  Kies voor de Wine Klima Excellence S24 als je op zoek bent naar de beste inbouw wijnkoelkast. Niet alleen kan dit fraaie model netjes worden weggewerkt in je keuken, ook is de wijnkoelkast met energielabel A+ bijzonder milieuvriendelijk. De inbouw wijnklimaatkast heeft een nisbreedte van 55,5 cm en is in z’n totaliteit 56 cm breed. Hiermee sluit deze aan bij het standaardformaat voor inbouwwijnkoelkasten.

  De voorzijde van de koelkast is luxe afgewerkt en biedt door de glazen deur zicht op de wijncollectie. Het handige display voor instellen en aflezen van de temperatuur is weggewerkt achter de deur zodat het strakke uiterlijk in takt blijft. Daarnaast biedt de display ook de mogelijkheid om LED verlichting in de koelkast in te stellen.

  Dit model is geschikt voor één soort wijn, rood of wit. Dit komt doordat er een enkele koelzone aangeboden wordt. De temperatuur kan zelf worden ingesteld tussen de 5 en 20 graden Celsius. In totaal kunnen er 24 flessen in deze wijnklimaatkast bewaard worden. Tot slot is de koelkast uitgerust met een trillingsvrije compressor. Dit is belangrijk om temperatuurschommelingen en trillingen tegen te gaan, zodat de wijn geen kwaliteit verliest.


  Zelf de beste wijnkoelkast kiezen

  Hierboven zie je dus een aantal van de beste wijnklimaatkasten van dit moment. Maar het kan natuurlijk zijn dat jouw beste koop er niet tussen en je kunt er dus ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar de best geschikte wijnkoelkast om te kopen. Onderstaand hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Zo kun je zelf tot een goede keuze komen. Denk aan het formaat van de beste wijnkasten, het type wijnklimaatkast, de verschillende koelzones, enzovoorts.

  Formaat

  Allereerst moet de beste wijnkast groot genoeg zijn, om je flessen wijn in te kunnen bewaren. Hoeveel flessen wijn wil jij in de wijnklimaatkast opbergen? Vaak zijn modellen geschikt voor zeker 32 flessen of 40 flessen. De modellen met een formaat van 32 flessen zijn ideaal voor in de keuken.

  Hier wil je vaak geen grote wijnklimaatkast naast een koelkast of vriezer. Mocht je de beste wijnkoelkast in de kelder of schuur van je woning plaatsen, dan is een model voor 40 flessen geschikter. Het benodigde formaat is daarbij enigszins afhankelijk van de wijnen die je wilt bewaren. Wil je bijvoorbeeld alleen rode wijn in de wijnklimaatkast opbergen? Of moet er ook ruimte zijn voor je witte wijnen?

  Inbouw of losstaand

  Naast het formaat van de beste wijnklimaatkast, kun je kijken naar het model. Je hebt hierbij de keuze uit een inbouw- of losstaande wijnklimaatkast. De inbouwvariant is ideaal voor in de keuken!

  Zo valt de beste wijnkoelkast mooi weg bij de andere keukenapparaten, zoals de koelkast, de oven en het kooktoestel. Deze inbouw wijnkoelkasten hebben vaak een formaat van 60 cm, wat een standaardmaat is. De losstaande modellen kunnen aanzienlijk groter zijn.

  Verschillende koelzones

  Een derde factor bij het vinden van de beste wijnkoelkast is het aantal koelzones wat wordt aangeboden. Het aantal koelzones is belangrijk voor het aantal verschillende soorten wijnen wat je kunt bewaren. Wil je bijvoorbeeld rode en witte wijn in 1 wijnklimaatkast opbergen, dan zijn twee koelzones noodzakelijk.

  Het bewaren van rode wijn gebeurt op een hogere temperatuur, dan het bewaren van witte wijn. Door voor een wijnkoelkast met verschillende koelzones te kiezen, kun je de temperatuur per zone los instellen. Zo creëer je een koelzone voor rode wijn en een koelzone voor witte wijn. Mocht je alleen witte of rode wijn bewaren, dan volstaat een wijnkoelkast met één koelzone.

  Dit is ook de reden dat het eigenlijk niet mogelijk is om je wijn simpelweg in je Amerikaanse koelkast. Het is daarin gewoon niet mogelijk om een goede temperatuur te forceren voor de wijn.

  Conclusie beste wijnkoelkast

  Kortom, de beste wijnkoelkast kopen is zo makkelijk nog niet! Naast de reeds beschreven punten, zoals onder andere het formaat en het aantal koelzones, speelt ook het energielabel een rol. Consumenten kiezen steeds vaker voor modellen die energiezuinig werken en voorzien zijn van een groen of lichtgroen energielabel. Wat voor jou de beste koop wijnklimaatkast is, hangt van verschillende factoren af. Bepaal eerst waar je de nummer 1 wijnkoelkast plaatst, vervolgens welke wijnen je hierin wilt bewaren en tot slot hoe energiezuinig deze moet zijn. Op deze manier kun je de verschillende wijnklimaatkasten op effectieve wijze met elkaar vergelijken.

  Plaats een reactie