Beste yoghurtmaker test 2024, grote, goedkope en meer

Laatste update: 24 april 2023

Met een goede yoghurtmaker maak jezelf gemakkelijk de heerlijkste yoghurts. Het maken van yoghurt is eigenlijk een vrij ingewikkeld proces, maar met een yoghurtmaker wordt dit een stuk eenvoudiger, net als dat het maken van ijs met een goede ijsmachine een eitje wordt.. Er zijn echter veel verschillende yoghurtmachines op de markt, het is lastig om de beste voor jouw situatie te vinden.

Wij hebben daarom de beste yoghurtmaker in verschillende categorieën geselecteerd zodat jij geen moeite hoeft te doen tijdens je zoektocht. Je vind gemakkelijk wat de beste koop is voor jouw wensen en eisen. Onze experts hebben de verschillende yoghurtmakers getest en ook hebben we goed gekeken naar de ervaringen van mensen die een bepaalde machine in huis hebben.

Als eerst zie je hieronder de beste yoghurtmakers voor de meest voorkomende gebruiksdoelen. Verder op de pagina ontdek waarom juist deze merken en uitvoeringen als beste uit de test komen. Ook vind je daar nog meer goede yoghurtmakers voor meer specifieke doelen.

Product Categorie Prijs
Beste yoghurtmaker algemeenMoulinex Yogurteo YG231E32Beste yoghurtmaker algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Goedkope yoghurtmakerSeverin 3518Goedkope yoghurtmaker
Beste grote yoghurtmakerSteba JM 3 joghurt-makerBeste grote yoghurtmaker

Aandachtspunten tijdens yoghurtmaker test

Om te beslissen wat de beste koop is volgens onze test, hebben we natuurlijk een paar aandachtspunten nodig waar we alle yoghurtmakers op testen. Dit zijn vaste beoordelingspunten die we ongeacht de categorie toepassen. Daarnaast bepalen we natuurlijk ook nog per categorie de belangrijkste beoordelingspunten. De belangrijkste punten die dus voor alle categorieën gelden zijn:

 • Kwaliteit van de yoghurt die gemaakt wordt. Dit is natuurlijk het belangrijkste, uiteindelijk gaat het om de structuur, smaak en kwaliteit van de yoghurt die een yoghurtmaker produceert.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: wij vinden bij eigenlijk alle producten dat je de kwaliteit mag verwachten waar je voor betaald. We zien te vaak dat duren producten zichzelf niet verantwoorden in de prijs. Bij de gekozen yoghurtmakers weet je zeker dat de gevraagde prijs terecht is voor de kwaliteit die geleverd wordt.
 • Gebruiksgemak van het apparaat: een goed apparaat moet volgens ons gemakkelijk te gebruiken zijn. Onze experts hebben goed bekeken of dit het geval is bij de gekozen yoghurtmakers.
 • Gebruikerservaringen van andere gebruikers. Dit is 1 van de betere graadmeters, de mening van mensen die het apparaat al in huis hebben en langere tijd gebruiken. We zorgen ervoor dat gekozen yoghurtmachines allemaal positief beoordeeld zijn door de gebruikers

Dit zijn de beste yoghurtmakers van 2024

1. Beste yoghurtmaker algemeen - Moulinex Yogurteo YG231E32

Beste yoghurtmaker algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Moulinex Yogurteo YG231E32 heeft een roestvrijstalen behuizing, heeft een inhoud van 7 x 160 ml, beschikt over een automatische stopfunctie, beschikt over een indicatielampje, beschikt over 13 watt vermogen en wordt geleverd met 7 yoghurtpotjes. Wij hebben de Moulinex Yogurteo YG231E32 gekozen tot beste yoghurtmaker algemeen.

De Moulinex Yogurteo YG231E32 beschikt over een goede totale inhoud van 1,1 L. In de yoghurtmaker passen 7 potjes tegelijk. Zo kun je dus tegelijkertijd veel verschillende soorten yoghurt maken. Ook is het daardoor mogelijk om verschillende smaken te maken in yoghurt. Hierdoor kan je heerlijke toetjes maken voor gasten die komen eten, of meerdere variaties klaar maken om iedere dag verse yoghurt mee naar werk te nemen. De yoghurtmaker van Moulinex wordt geleverd met 7 potjes. Het is mogelijk om ze per 6 stuks bij te bestellen.

De yoghurtmaker van Moulinex beschikt over een handige timer. Hierdoor kan je zelf instellen hoe lang de yoghurt gefermenteerd moet worden voor de gewenste dikte. De yoghurtmaker beschikt tevens over een indicatielampje om te laten weten dat het fermentatieproces is afgrond.

Door zelf yoghurt te maken met de yoghurtmaker van Moulinex maak je heerlijke, verse yoghurt zonder onnodige toevoegingen en smaakt het ook nog eens veel beter. Door zijn kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid is de Moulinex Yogurteo YG231E32 de beste yoghurtmaker op dit moment verkrijgbaar. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Programmeerbaar tot 15 uur
 • 7 glazen potjes
 • Volledig BPA vrij

  2. Goedkope yoghurtmaker - Severin 3518

  De Severin 3518 – Yoghurtmaker bestaat uit 7 glazen potjes met een inhoud van 150 ml per stuk, is eenvoudig te bedienen, heeft een vermogen van 13 watt en een prijs van €29,95. Door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding, eenvoud en functionaliteit hebben wij deSeverin 3518 – Yoghurtmaker – Wit/Grijs gekozen tot beste goedkope yoghurtmaker!

  DeSeverin 3518 yoghurtmaker heeft een ruime inhoud van totaal 1,05 L. De yoghurtmaker vanSeverin is geschikt om dunne en dikke yoghurt in te maken, maar is ook geschikt om heerlijke Griekse yoghurt mee te maken.

  De yoghurtmaker wordt geleverd met 7 glazen potjes. De potjes die in de yoghurtmaker zitten zijn uitneembaar en kunnen gebruikt worden om uit te eten of om de yoghurt koud te zetten in de koelkast. Net zoals de potjes zijn de deksels ook afneembaar. Door zijn compacte formaat en functionaliteit is deze handige yoghurtmaker overal mee naar toe te nemen en te gebruiken.

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Ruime inhoud van 1 L
  • Uitneembare potjes en deksels
  • Handige potjes voor onderweg
  • Niet vaatwasserbestendig

  3. Beste grote yoghurtmaker - Steba JM 3 joghurt-maker

  De Steba JM 3 heeft een inhoud van 1,4 L, een timerfunctie met einduitschakeling voor de perfecte consistentie, een lcd-display, een aan/uit schakelaar, 8 yoghurtbekers met deksel, 21 watt vermogen, is eenvoudig te reinigen en wordt geleverd met een receptenbrochure. Wij hebben de Steba JM3 gekozen tot beste grote yoghurtmaker.

  De Steba JM3 heeft maar liefst 8 yoghurtbekers met deksel die samen een gecombineerde inhoud van 1,4 liter geven. Iedere beker heeft een inhoud van 0,18 liter. Doordat hij over 12 bekers beschikt kan je veel porties tegelijkertijd maken en ook verschillende smaken tegelijkertijd maken. De temperatuur van de Steba JM 3 blijft constant door het hele proces waardoor de yoghurtfermenten goed reageren en je een heerlijke yoghurt krijgt. Door een constante temperatuur zonder schommelingen krijg je de beste resultaten.

  De Steba JM 3 heeft een timerfunctie met einduitschakeling waardoor je niet continue het fermentatie proces hoeft bij te wonen. De timer is in te stellen tussen de 1 en de 48 uur. De yoghurtmaker schakelt zichzelf uit als de door jou aangegeven tijd verstreken is. Dankzij het lcd-display kan je eenvoudig instellen hoelang de yoghurt bereidt moet worden. Doordat de yoghurtmaker van Steba een einduitschakeling heeft krijg je altijd de perfecte consistentie.

  Als de yoghurtmaker eenmaal klaar is zal hij een waarschuwingssignaal afgeven om te laten weten dat de yoghurt klaar is. Dankzij het handige bijgeleverde receptenboek kan je inspiratie opdoen als je nog geen ervaring hebt met yoghurt thuis maken. De Steba JM 3 is de ideale yoghurtmaker voor als je graag grote porties tegelijk maakt voor een groot gezin, of je vaak op zondag food prepareert voor de rest van de week.

  • Grote yoghurtmaker door 1,4 L inhoud
  • Fermantietijd zelf instellen
  • Goede constante temperatuur geheel het proces
  • Timerfunctie met einduitschakeling
  • Gevoelig voor temperatuur van warmtebronnen die dichtbij staan

  Werking van een yoghurtmaker

  Een yoghurtmaker zorgt ervoor dat de mix die je nodig hebt voor het maken van yoghurt op de juiste temperatuur gebracht wordt en gehouden wordt. De ingrediënten die je nodig hebt om yoghurt te maken zijn melk en yoghurtcultuur. De yoghurtcultuur en melk hebben beide eigen melkzuurbacteriën die de melk doen verzuren en stremmen tot yoghurt.

  Als deze combinatie voor een periode van 12 uur op ongeveer 45 graden Celsius wordt gebracht ontstaat er yoghurt zoals wij dat kennen. Je kunt er ook voor kiezen om het mengsel op een andere temperatuur te verwarmen en dit korter te doen. Door variatie hierin kun je bijvoorbeeld standyoghurt en roeryoghurt maken.

  Een goede yoghurtmaker zorgt ervoor dat de inhoud gelijkmatig verwarmd wordt. Dit zorgt ervoor dat de yoghurt een constante smaak heeft wanneer je deze eet. Er zijn dan ook andere manieren om yoghurt te maken dan met zo een yoghurt machine. Een yoghurt kan je ook maken in bijvoorbeeld de oven, maar dat werkt niet zo goed als met een machine die daar speciaal voor gemaakt is.

  Een tip is om je zelf gesneden verse fruit erbij te doen, dit maakt de yoghurt nog lekkerder. Voor een leuk effect kan je dat bijvoorbeeld met een rasp of spiraalsnijder doen.

  Koopgids voor de beste yoghurt maker

  Als er voor jou geen goede koop tussenstaat hierboven kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar de beste yoghurtmaker voor jouw situatie. Als je op de onderstaande aandachtspunten let kom je terecht bij de beste koop voor jouw wensen.

  Inhoud en capaciteit

  Afhankelijk van de hoeveelheid yoghurt die je wilt maken per keer zal je de capaciteit moeten bepalen. De meeste yoghurtmakers hebben plek voor een x aantal potjes waar de yoghurt in gemaakt wordt. Afhankelijk van hoeveel potjes yoghurt je gaat eten kun je beslissen voor hoeveel potjes jouw yoghurtmaker geschikt moet zijn.

  Daarnaast is het handig om ook nog even te kijken naar de inhoud van de potjes die in de yoghurt maker gaan. Vaak zijn het namelijk relatief kleine bakjes waar de yoghurt in gemaakt wordt. Als je dus grote porties yoghurt nodig hebt kun je wel 2 potjes rekenen voor 1 portie.

  Al met al is de hoeveelheid yoghurt die je kunt maken per keer meestal tussen 1 en 2 liter. Als de hoeveelheid yoghurt die je in 1 keer kunt maken belangrijk is moet je hier op goed letten. Met een 2 liter yoghurtmaker maak je direct een grote hoeveelheid yoghurt waar je een paar dagen mee vooruit kunt.

  Yoghurtmaker functies en opties

  Yoghurtmakers kunnen verschillende functies en opties hebben. Afhankelijk van wat je handig vind moet je letten of de desbetreffende keuze de functies heeft die jij wilt. De belangrijkste functies en opties die je kunt terugvinden op een goede yoghurtmaker zijn:

  • Een timer: de betere yoghurtmakers hebben een timer. In de basis zijn dit timers die een geluidssignaal geven wanneer de ingestelde tijd voorbij is. Zo vergeet je niet de yoghurt op het juiste moment eruit te halen.
  • Automatische uitschakeling: een timer die er ook direct voor zorgt dat de verhitting van de yoghurtmaker automatisch op tijd uitschakelt.
  • Temperatuurinstelling: deze optie zorgt ervoor dat je de temperatuur kunt instellen. Hiermee is het mogelijk om verschillende yoghurts te maken. Afhankelijk van de soort yoghurt die je wilt maken heb je een bepaalde temperatuur nodig.
  • Oververhittingsbeveiliging: dit is een beveiliging die je terug vindt in meer elektrische keukenapparaten. Dit is een systeem dat er voor zorgt dat het systeem uitschakelt wanneer het verwarmingselement te heet wordt.

  Eigenlijk zijn al deze opties handig. Bedenk goed welke opties je graag wilt hebben. Meer opties betekent meestal wel dat het apparaat ook meer zal kosten.

  Prijs van de yoghurt maker

  Een goede yoghurtmaker hoeft niet zoveel te kosten. Het is in essentie een vrij simpel apparaat, net als bijvoorbeeld een voedseldroger wordt het apparaat minimaal verwarmd. Het verwarmd een bepaalde ruimte en daardoor wordt de yoghurt gemaakt. Afhankelijk van de functies, de capaciteit en de afwerking kunnen prijzen van yoghurtmaker verschillen. Dat gezegd hebbende vinden wij dat er goede yoghurtmakers te koop zijn vanaf ongeveer €30 en je kan ze zelf vinden van boven de €100.

  Onthoud dat duurder niet altijd beter betekent. Zeker voor diegene die thuis af en toe yoghurt willen maken is een goedkopere variant vaak prima toereikend. De beste yoghurtmaker voor jouw wensen en eisen hoeft helemaal niet de duurste te zijn.

  Elektrisch of zonder elektra

  Veruit de meeste yoghurtmakers die je kunt kopen werken elektrisch. Er zijn echter ook een paar keuzes die werken met het water, je schenkt dan in de behuizing waar de yoghurt in gemaakt worden heet water. Dit water verwarmt weer de te maken yoghurt. Dit is voornamelijk interessant voor mensen die liever zo min mogelijk elektra gebruiken. Het resultaat is dat de yoghurt iets minder constant van smaak en structuur is, maar er komt nog steeds heerlijke yoghurt uit. Maar je hebt dan wel een yoghurtmaker die zonder stroom werkt.

  Conclusie beste yoghurtmaker

  Een goede machine om yoghurtjes mee te maken is natuurlijk hartstikke leuk om te hebben in de keuken. Daarnaast is de uitgave ook weer niet zo groot. Een yoghurtmaker kopen kost helemaal niet veel. Alle machines die onze experts geselecteerd hebben zijn de beste in hun categorie. Daarnaast betaal je er ook een eerlijke prijs voor. Het is dus veilig om 1 van die beste koop keuzes te volgen.

  Als er geen goede keuze voor jou tussen staat kun je er altijd voor kiezen om zelf te zoeken naar je ideale yoghurtmaker. Met onze koopgids moet je dan een heel eind kunnen komen. Volg simpelweg de stappen in de gids en je komt uit bij een hele goede yoghurtmaker voor jouw wensen en eisen.

  Veelgestelde vragen over yoghurtmakers

  Hoe werkt een yoghurt maker?

  Door melk en yoghurtcultuur in de juiste verhouding in een yoghurtmaker te verwarmen voor een bepaalde tijd ontstaat er yoghurt.

  Waarom zou je yoghurt zelf maken?

  Als je yoghurt zelf maakt weet je zeker dat er geen kleur en smaakstoffen toegevoegd worden. Daarnaast kun je zelf met de smaak spelen door er juist wat meer of minder van een bepaald ingrediënt bij te doen.

  Plaats een reactie