Biertap voor thuis, beste tafeltap in 2024

Laatste update: 17 augustus 2023

Met een goede biertap voor thuis, ook wel tafeltap genoemd, kun je lekker genieten van een koud getapt biertje, gewoon lekker in je eigen huis. Heerlijk toch? Zo’n tapje is ideaal voor een gezellig avondje met vrienden, een feestje of een bbq. Iedereen kan zichzelf bedienen zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Daarnaast struikel je na afloop niet over alle bierflesjes of -blikjes die je moet opruimen en wegbrengen. Lekker relaxed. Maar je kunt natuurlijk ook lekker van een koud biertje genieten als je na je werk op de bank ploft, heerlijk! Eigenlijk is een biertap voor thuis een onmisbare toevoeging aan je inboedel 🙂 .

Om de beste biertjes te kunnen tappen, heb je een goede tafeltap nodig. Maar wat is dan de beste thuistap? Om die vraag te kunnen beantwoorden, hebben wij verschillende modellen getest in verschillende categorieën en onderzoek gedaan naar consumentenervaringen. De door ons als best geteste biertaps voor thuis staan hieronder voor je op een rijtje.

Als jouw ideale biertap hieronder er niet tussen staat, kijk dan verderop op deze pagina naar onze koopgids. Hierin vertellen we je waar je op kunt letten als je een goede biertap voor thuis wilt kopen.

Product Categorie Prijs
Beste biertap voor thuisPhilips Perfect Draft HD3720/25Beste biertap voor thuis
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste biertap 5 literKRUPS Beertender VB700E00Biertap 5 liter
Beste goedkope biertapH.Koenig BW1778goedkope biertap
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Aandachtspunten tijdens de test

Om te bepalen welke biertap voor thuis de beste is, hebben we gelet op een aantal eigenschappen. Onafhankelijk van de categorie tafeltap zijn er aantal zaken die bij alle taps belangrijk zijn.

 • De prijs/kwaliteitsverhouding, het zijn vrij prijzige apparaten. We vinden dan ook dat het allemaal met “kloppen.
 • Het gebruiksgemak. Denk aan het vervangen van de vaten, het schoonmaken van de tap en de indicatoren waardoor je weet dat het bier koud is of dat het fust bijna leeg is. Ook het tappen zelf moet gemakkelijk gaan.
 • Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar consumentenervaringen. Op basis hiervan hebben we in drie verschillende categorieën de beste biertap voor thuis geselecteerd en hieronder voor je op een rij gezet.

Dit zijn de beste thuistaps van 2024

1. Beste biertap voor thuis - Philips Perfect Draft HD3720/25

Beste biertap voor thuis
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De beste biertap voor thuis koop je met de Perfect Draft van Philips. Deze tafeltap is geschikt voor vaten van 6 liter die van verschillende biermerken te verkrijgen zijn. Het bier blijft 30 dagen vers. Superhandig is het LCD scherm waarop je de temperatuur van het bier kunt checken, hoeveel bier er nog in zit en hoe lang het nog vers blijft. Daarnaast is het gemakkelijk om de vaatjes te verwisselen omdat hij aan de voorkant open gaat.

Deze tafeltap is gemakkelijk schoon te maken en ook hygiënisch in gebruik omdat je bij elk vaatje een nieuw slangetje krijgt. De lekbak is afneembaar en vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken nog makkelijker maakt. De taphendel is gemakkelijk te verwijderen voor de kindveiligheid.

Daarnaast is er echt een heel groot aanbod van biermerken die de Perfect Draft fusten vullen. Als je dus veel verschillende soorten bier wilt tappen en proeven, dan is dit de beste keus. Er zijn genoeg fustjes bier te koop van kleine brouwerijen.

De consumenten die deze thuistap al gebruiken zijn er erg over te spreken. Ze vinden de tap van goede kwaliteit, makkelijk in gebruik en tapt lekkere koude biertjes. Wat ook als prettig wordt ervaren is het LCD scherm met belangrijke info over het bier. Echt een top tap als je het ons vraagt!

 • Goede kwaliteit
 • Indicator temperatuur, volume en versheid
 • Makkelijk in gebruik
 • Bier blijft lang vers
 • Prijzig

2. Biertap 5 liter - KRUPS Beertender VB700E00

Zoek je een goede biertap voor thuis voor 5 liter vaten? Kies dan voor deze tap van Krups want dat is de beste biertap 5 liter. Hij heeft de perfecte druk voor het perfect getapte biertje en blijft constant op de ideale temperatuur van 4 graden. Na het in gebruik nemen van het vat blijft het bier 30 dagen vers. Dit tapje heeft een indicator voor de temperatuur en het volume zodat je altijd op tijd kunt zorgen voor een nieuw vat. Verder heeft deze thuistap een elegant ontwerp dat niet misstaat op je bar of aanrecht.

De consumenten die deze biertap voor 5 liter al gebruiken zijn er heel tevreden mee. Hij tapt lekker koude biertjes, is eenvoudig in gebruik en het de indicator voor de temperatuur en het volume is erg handig. Echt een fijn tapje!

 • Temperatuur en volume indicator
 • Eenvoudig in gebruik
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goede kwaliteit
 • Prijzig

3. goedkope biertap - H.Koenig BW1778

Beste goedkope biertap
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Zoek je een goede biertap maar wil je er niet teveel geld aan uitgeven? Dan is deze goedkope biertap voor thuis van H.Koenig de beste koop voor jou. Deze thuistap is geschikt voor alle universele vaatjes van 5 liter. De temperatuur is regelbaar tussen 3 en 6 graden zodat je zelf kunt bepalen welke temperatuur je bier heeft.

Na ingebruikname van het vat blijft het bier 30 dagen vers. Deze tafeltap is eenvoudig in gebruik, vaten zijn zo verwisseld en een koud biertje is snel getapt. De lekbak en de handgrepen van dit tapje zijn afneembaar, wat het schoonmaken erg makkelijk maakt.

Er zijn ook veel merken bier die fustjes maken voor deze bierdispenser. De kans is dus groot dat je jouw favoriete bier ook kunt tappen met deze tap.

De consumenten die deze biertap al gebruiken zijn er erg blij mee. Hij tapt lekkere biertjes, is gemakkelijk te gebruiken en ziet er mooi uit. De beste goedkope biertap voor thuis wat ons betreft!

 • Goede kwaliteit
 • Makkelijk in gebruik
 • Bier blijft 30 dagen vers
 • Goede temperatuur
 • Ventilator lawaaiig bij warm weer

Koopgids voor het vinden van een goede thuis biertap

Als je een van de door ons als best geteste biertaps voor thuis koopt, haal je sowieso een goede tap in huis. Als jouw ideale thuistap hier nu niet tussen staat, helpen we je met onze koopgids om als nog de beste keus te maken. Hierin vertellen we je waar je op kunt letten als je een goede biertap wilt kopen.

Koelsysteem

De meeste biertaps voor thuis hebben een geïntegreerd koelsysteem dat ervoor zorgt dat de temperatuur van het bier afkoelt naar 3 graden en ervoor zorgt dat die temperatuur constant hetzelfde blijft, vergelijk het met een wijkoelkast, maar dan voor bier. De meeste thuistaps hebben een vaste temperatuur. Bij sommige biertaps is de temperatuur instelbaar. Zo kun je zelf bepalen bij welke temperatuur je je bier het liefst drinkt. Ook houdt het koelsysteem je bier tot 12 uren koud.

Er zijn ook bierdispensers die het bier koelen door middel van ijs. Hierbij vul je een afgesloten compartiment met ijs dat ervoor zorgt dat het bier afkoelt. Vanzelfsprekend is het hierbij niet mogelijk de temperatuur constant te houden en blijft het bier minder lang koud. Dit artikel heeft enkel betrekking op biertapinstallaties met een geïntegreerd koelsysteem.

Afmeting van de thuistap

Het lijken hele kleine apparaten, maar toch kan een goede biertap voor thuis wat ruimte innemen. Meet vooraf hoeveel ruimte er is op de plaatst waar je de tap wilt gaan plaatsen. Houdt hier rekening mee als je de thuistap daadwerkelijk koopt.

Indicatoren op de bierdispenser

Sommige tafeltaps hebben handige indicatoren zodat je kunt zie hoe het ervoor staat met je bier. Zo hebben de meeste biertap wel een indicator voor de temperatuur zodat je weet wanneer je bier voldoende is afgekoeld.

Daarnaast hebben veel tapjes een indicator voor het volume, zodat je weet hoeveel bier er nog in het fust zit en of je de volgende alvast koud moet zetten. En de meest geavanceerde thuistaps hebben een indicator van de versheid van het bier zodat je kunt zien hoe lang je het bier nog kunt bewaren.

Het gebruikersgemak van de biertap

Iedereen moet op jouw ideale thuistap een lekker biertje kunnen tappen. Let er dan ook goed op of de biertap werkt zoals jij graag wilt dat deze werkt. Denk hierbij ook aan het wisselen van de fusten. Dat moet met makkelijke handeling gaan.

Welke fusten voor je tafeltap?

Bedenk voor je een biertap voor thuis kiest welk volume je prettig vindt. Er zijn biertaps voor fusten van 6 liter, van 5 liter maar ook van 2,5 liter etc. Hoe groter het vaatje hoe groter de tap. Maar als je niet zoveel drinkt en je krijgt binnen 30 dagen dat fust niet leeg, is het wel zonde van het bier dat je moet weggooien. Daarnaast moet je erop letten voor welke biermerken het tapje geschikt is. De meeste modellen zijn geschikt voor verschillende merken.

Onderzoek voor je een thuistap koopt waar je die vaten voor de biertap kunt kopen. Zijn ze gewoon in de supermarkt verkrijgbaar of kun je ze alleen online bestellen? Dit zijn wel belangrijke praktische afwegingen voor de aanschaf van je tapje.

Schoonmaken van je biertap

Het is wel prettig als een biertap voor thuis makkelijk is schoon te maken. Dit verschilt per tap. Bij veel thuistaps zijn de onderdelen, zoals de handgrepen, te taphendel en de lekbak makkelijk los te halen. Wat het dan nog gemakkelijker maakt is als deze onderdelen vaatwasserbestendig zijn dus in je vaatwasser kunnen. Het is vooral fijn als de lekbak makkelijk is af te nemen en in de vaatwasser kan.

Geluidsniveau

Over het algemeen maken biertappen geluid als het bier gekoeld wordt of tijdens het tappen zelf. Het verschilt per tafeltap hoeveel geluid deze maakt. Het is wel iets om rekening mee te houden als je van plan bent de tap op je aanrecht in je open keuken te plaatsen bijvoorbeeld. Het kan storend zijn als het koelsysteem aanslaat.

Conclusie biertap voor thuis kopen

Een goede biertap voor thuis kan een heel fijne toevoeging zijn aan je inventaris. Je hebt op elk moment de beschikking over een koud getapt biertje. Het kiezen van een goede tap kan echter een lastige klus zijn, want wat is de beste thuistap? De door ons als best geteste biertap voor thuis zijn sowieso een goede koop. Als je toch liever zelf even verder zoekt, helpen we je met onze koopgids de beste keus te maken.

Veelgestelde vragen over biertaps

Wat kost een biertap voor thuis?

Een goede biertap kun je al kopen vanaf ongeveer €150. Ook zijn er bierdispensers voor thuis te koop tot wel €400. Een echt kwalitatief model is te koop voor ongeveer €275.

Kun je ieder biermerk gebruiken in een biertap?

Voor de verschillende biertaps hebben alle bekende biermerken fusten die erin passen. Zo kun je Hertog Jan, Heiniken, Jupiler en dergelijke merken voor bijna elke biertap wel kopen. Als je graag exotischere bieren raden we je aan om te checken of jouw biermerk passen fusten maakt.

Plaats een reactie