Combi oven kopen, beste koop test 2024

Laatste update: 15 augustus 2023

Ben je op zoek naar een goede combi oven maar vraag je je af welke de beste combi oven is? Lees dan snel verder want hieronder staan de beste combi ovens in verschillende categorieën op een rij.

Een combi oven of combi oven magnetron is een oven met een magnetron functie waarbij de nadruk ligt op de oven functie. Die is bijvoorbeeld ook veel beter dan bij een mini oven. Dit is superhandig want met een goede combi oven heb je een goede oven en een goede magnetron in een apparaat. Dit scheelt een hoop ruimte in je keuken. Er is overigens een duidelijk verschil tussen een combi oven en een combimagnetron, dit leggen we verderop op deze pagina uit.

Het aanbod combi-ovens is groot en misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Om je te helpen de beste combi oven te kopen, hebben we een aantal modellen getest en de best geteste combi ovens voor je op een rij gezet. Mocht jouw perfecte combi oven hier niet tussen zitten, dan helpen we je met onze koopgids om toch nog de beste koop in huis te halen.

Product Categorie Prijs
Beste combi oven algemeenBosch CMG633BB1 – Serie 8 – Inbouw ovenBeste combi oven algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Combi oven vrijstaandSharp Combi-magnetron – 40 liter – 1050 WCombi oven vrijstaand
Bekijk bij BolBekijk bij Coolblue
#Advertentie
Beste combi oven SiemensSiemens HM676G0S6 – iQ700 – HomeConnectCombi oven Siemens

Om te bepalen welke combi oven de beste is, hebben we gelet op een aantal criteria zoals de functies, gebruiksgemak en bak- en kookresultaten. Op deze manier zijn we tot de beste ovens met magnetronfunctie in verschillende categorieën gekomen die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

Beste combi oven 2024

1. Beste combi oven algemeen - Bosch CMG633BB1 – Serie 8 – Inbouw oven

Beste combi oven algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De beste combi oven koop je met deze mooie zwarte combi oven van Bosch. Dit is een oven met magnetronfunctie met een inhoud van 45 liter en een afmeting van 455 x 595 x 548 mm. Deze combi-oven is veelzijdig met 5 magnetronfuncties en 6 verwarmingssystemen. De combi oven beschikt daarnaast over automatische programma’s waardoor je zelf niets meer hoeft te doen. De klapdeur van de Bosch CMG633BB1 – Serie 8 heeft SoftClosing en SoftOpening. Deze combi-oven bereikt een max temperatuur van 275 graden en is te bedienen door middel van touchscreen.

De gebruikers van deze combi oven zijn er dan ook erg blij mee. De bak- en kookresultaten zijn perfect en de oven is makkelijk in gebruik. Hij warmt snel op en heeft veel mogelijkheden. Wat ons betreft dus de beste combi oven van dit moment!

 • Perfect bak- en kookresultaat
 • Makkelijk in gebruik
 • Mooi design
 • Veel mogelijkheden
 • Prijzig

2. Combi oven vrijstaand - Sharp Combi-magnetron – 40 liter – 1050 W

Ben je op zoek naar een vrijstaande combi oven? Dan zit je met deze combi van Sharp goed! Oke, officieel bestaan er geen vrijstaande combi ovens, dit zijn altijd inbouw modellen. Maar deze combi magnetron van Sharp doet niet onder voor een goede combi oven! Deze combi magnetron heeft een grote inhoud van 40 liter, bereikt een max temperatuur van 250 graden, kan magnetron-grill en magnetron-oven combineren, heeft boven- en onderwarmte en hetelucht. En dan ook nog 24 automatische kookprogramma s. Je kunt hier echt alle kanten mee op. Dit apparaat combineert een hoogwaardige magnetron met een heel goede ovenfunctie.

De consumenten die deze combi magnetron oven al gebruiken zijn er dan ook heel erg tevreden mee. Het apparaat is makkelijk te bedienen, is van goede kwaliteit, doet goed wat hij moet doen en heeft veel mogelijkheden. Een minpuntje dat wordt genoemd is het ontbreken van een klokje. Desondanks is dit wat ons betreft de beste vrijstaande combi oven van dit moment!

 • Goede ovenfunctie
 • Makkelijk in gebruik
 • Veel mogelijkheden
 • Ruim
 • Geen klokje op display

3. Combi oven Siemens - Siemens HM676G0S6 – iQ700 – HomeConnect

De beste combi oven van Siemens koop je met deze mooie zwarte combi oven. Het is een topklasse oven met magnetronfunctie met veel mogelijkheden. Deze Siemens combi oven is lekker ruim met een inhoud van 67 liter en een afmeting van 595 x 594 x 548 mm. Deze combi-oven bereikt een max temperatuur van wel 300 graden en is volledig zelfreinigend; door het pyrolyse reinigingssysteem waarbij de oven wordt verhit tot 500 graden wordt de oven perfect schoon en hoef je alleen nog maar met een doekje de as weg te vegen. Hij heeft een ingebouwd kookboek zodat het koken en bakken je wel heel gemakkelijk wordt gemaakt. En door de Home connect app kan je het apparaat altijd en overal bedienen.

De gebruikers van deze Siemens combi oven zijn erg tevreden met het apparaat. HIj is makkelijk in gebruik en de bak- en kookresultaten zijn perfect. Daarnaast is met te spreken over de vele mogelijkheden en de handige HomeConnect app. Wat ons betreft dus de beste Siemens combi-oven van dit moment!

 • Perfect bak- en kookresultaat
 • Wamrt snel op
 • Makkelijk in gebruik
 • Veel mogelijkheden
 • Prijzig

4. Combi oven inbouw 45 cm - Bosch CMG633BB1 – Serie 8

Beste combi oven 45 cm
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De beste combi oven inbouw van 45 cm koop je met deze mooie oven met magnetronfunctie van Bosch. Deze topklasse combi-oven beschikt over 6 verwarmingssystemen namelijk 4D hetelucht, hetelucht eco, infra-circulatiegrill, grootvlakgrill, kleinvlakgrill en voorverwarmen en een max temperatuur van 275 graden. Daarnaast heeft deze goede combi oven 5 magnetronstanden (van 90W tot 1000W) met invertertechniek. Met de bedieningsring en tiptoetsen is deze combi oven makkelijk te bedienen en door het display met kleur en tekst ook duidelijk.

De mensen die deze top combi-oven al gebruiken zijn er ook erg blij mee. Hij heeft goede bak- en kookresultaten, is makkelijk in gebruik en erg stil. Wat ons betreft dus de beste combi oven van 45 cm hoog van dit moment!

 • Goed bak- en kookresultaat
 • Stil
 • Makkelijk in gebruik
 • Mooi design
 • Prijskaartje

5. Goedkope combi oven - ETNA CM851RVS

De zoektocht naar een combi oven voor een zacht prijsje kan lastig zijn. Toch hebben wij een goedkope combi oven gevonden van hoge kwaliteit. De ETNA CM851RVS combi oven heeft verschillende standaard programma’s, is gebruiksvriendelijk, heeft een grote inhoud en een modern design. Om deze redenen is de ETNA CM851RVS de beste goedkope combi oven op dit moment.

De combi oven van Etna is een oven met magnetronfunctie. De oven beschikt over vele mogelijkheden zoals bakken, grillen, opwarmen, ontdooien en zelfs stomen. Met de stoomfunctie gaan vitamines en smaak niet verloren bij het klaarmaken van groenten. De combi oven heeft 7 magnetronstanden, 20 automatische kookprogramma’s en diverse stoomprogramma’s. Je kunt de combi oven dus voor verschillende doeleinden gebruiken. De magnetron beschikt over 800W en de hetelucht kan van 40 tot 230 ºC worden ingesteld.

Deze goedkope combi oven ETNA CM851RVS wordt geleverd met een geëmailleerde bakplaat, inleg grillroosters, een keramische bakplaat en een stoomaccessoire. Kortom, wil je gemak ervaren maar niet de hoofdprijs betalen? Dan is deze combi oven erg geschikt! De combi oven wordt standaard geleverd met 2 jaar garantie, maar dit is eenvoudig te verhogen naar 5 jaar.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding/li>
 • Diverse automatische programma's
 • Geschikt voor onderbouw
 • 51 liter inhoud
 • Tiptoets bediening kan als lastig worden ervaren

Koopgids goede combi oven vinden

Zit jouw ideale combi-oven niet tussen de door ons als best geteste combi ovens? Dan helpen we je met onze koopgids op weg om de voor jou beste oven met magnetronfunctie te kopen. Omdat het aanbod aan combi ovens best groot is, is het goed om te weten waar je op moet letten als je een combi oven gaat kopen. De belangrijkste punten hebben we hieronder voor je uitgewerkt.

Combi oven of combi magnetron?

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een combi oven en een combi magnetron. Een combi oven is een oven, met alle kwaliteiten die een goede oven moet hebben, die ook een volwaardige magnetron functie heeft. Een combi magnetron is in de eerste plaats een magnetron maar deze heeft ook een ovenfunctie. Deze ovenfunctie is vaak niet van dezelfde kwaliteit als die van een combi oven.

Het is dus belangrijk om voor jezelf te bedenken op welke functie voor jou de meeste nadruk ligt. Het prijsverschil tussen een combi oven of een combi magnetron is namelijk nogal groot. Een combi oven is over het algemeen een stuk duurder en dit gaat ook bijna altijd om inbouw modellen.

Er zijn wel een paar vrijstaande combi ovens, maar deze losse modellen zijn zeer zeldzaam. We hebben wel een test gedaan met de beste vrijstaande ovens. Deze apparaten hebben vaak geen magnetron functie, je zult dus zelf een kleine magnetron erbij kunnen kopen.

Daarnaast zijn combi ovens een stuk groter dan combi magnetrons. Combi magnetrons kun je krijgen in meer verschillende formaten, ook erg compacte. Bij combi ovens heb je qua afmeting wat minder keus. Dus als je weinig ruimte in je keuken hebt en een oven op je aanrecht of kast wilt zetten, dan kun je beter gaan voor een combi magnetron.

Stoomoven combi

Naast de oven magnetron combi zijn er ook ovens met een stoomfunctie. Dit zijn ovens die gebruikt kunnen worden als gewone oven maar ook als volwaardige stoomoven. Dit artikel heeft enkel betrekking op ovens met magnetronfunctie. Maar een oven in combinatie met een stoomoven kan ook een heel fijne toevoeging zijn voor je keuken.

Afmeting en nismaten combi-oven

Omdat je combi ovens alleen als inbouw model kunt kopen, heb je automatisch te maken met nismaten. Voordat je een combi oven gaat kopen is het dus belangrijk om te bepalen in welke nis hij moet worden geplaatst en wat de maten van die nis zijn. De

standaard breedte maat van een combi oven is 56 cm hoewel de breedte kan variëren van 55 cm tot 60 cm. Inbouw combi ovens zijn standaard 45 cm of 60 cm hoog. Er zijn ook nog een paar modellen die een inbouwhoogte van 36 cm hebben, dit is echter echt een uitzondering. De standaard diepte van combi ovens is ongeveer 55 cm.

Inhoud oven met magnetronfunctie

De inhoud van een combi oven wordt weergegeven in liters. De meeste combi ovens hebben een inhoud van tussen de 50 en 70 liter. De inhoud van de oven combi zegt iets over de hoeveelheid eten die je kunt klaarmaken in de oven.

Welke inhoud je kiest, is dan ook afhankelijk van de grootte van je gezin en wat voor gerechten je vaak gaat maken. Wil je een combi-oven waar je meerdere bakplaten of gerechten in een keer klaar kunt maken, dan kies je voor een grotere inhoud.

Gebruiksgemak van de combi oven

Het is natuurlijk wel fijn als je combi oven gemakkelijk te bedienen is en je niet constant de handleiding hoeft te raadplegen. Daarnaast is het lekker als ie automatische programma’s heeft zodat de combi oven het werk voor je doet. Verdiep je dus in het gebruiksgemak van de oven. Let hierbij ook op de bediening. Er zijn combi ovens met tiptoetsen, met draaischijven of knoppen. Bedenk voor jezelf wat je prettig vindt.

Hoe makkelijker de functies te vinden zijn, des te beter je kunt maken wat jij wilt. Je maakt dan bijvoorbeeld een heerlijke crème brûlée in een handomdraai. Vergeet alleen niet een goede crème brûlée brander te gebruiken.

Functies oven magnetron combi

De meeste combi ovens hebben naast de boven- en onderwarmte ook hetelucht en grill. En uiteraard een aantal magnetronfuncties. Daarnaast kunnen combi ovens beschikken over uitgebreidere functies zoals een ontdooifunctie, pizzastand en voorgeprogrammeerde maaltijden. Ook is het bij sommige combi ovens mogelijk om de ovenfunctie en de magnetronfunctie tegelijkertijd te gebruiken. Dit kan erg handig zijn en tijd besparen.

Dan heb je ook nog de zelfreinigende functie, die hierboven al is benoemd. En ook zijn sommige combi ovens te bedienen met een app op je tablet of telefoon. Over het algemeen is het zo dat hoe meer functies een combi oven heeft, hoe duurder hij is. Denk er dus goed over na of je die functies ook echt gaat gebruiken. Zo niet, dan kun je beter voor een eenvoudige combi oven gaan.

Combi oven zelfreinigend

De meeste combi ovens hebben een zelfreinigende functie. Dit kan door middel van pyrolyse, katalyse of hydrolyse. Bij pyrolyse wordt de oven verhit tot 500 graden waardoor het vuil verbrandt en je na afloop alleen de as uit de oven hoeft te vegen. Dit is een erg efficiënte en complete manier van reinigen.

Een katalyse combi oven heeft poreuze, ruwe binnenwanden die het vet en vuil opnemen tijdens de bereiding van gerechten boven 200 graden. Een katalyse oven is goedkoper dan een pyrolyse oven maar de reiniging is minder compleet, de oven moet daarnaast nog worden schoongemaakt met een spons en reinigingsmiddel.

Een hydrolyse combi oven wordt gereinigd door middel van stoom. Op die manier worden vet en vuil week gemaakt waardoor na afloop alles met een doek af te nemen is. Het is een zuinige manier van reiniging maar deze moet in principe wel na elk gebruik worden uitgevoerd.

Voor welk type reiniging je kiest is afhankelijk van wat je zelf het gemakkelijkst vindt maar misschien ook van je budget.

Prijskaartje combi oven inbouw

Bedenk voor je een combi oven gaat kopen wat je er aan wilt uitgeven. Ovens met magnetronfunctie kunnen vrij prijzig zijn maar er zijn gelukkig ook modellen voor een wat kleiner budget. Een goedkope combi oven heb je vanaf 550 euro. Dit zijn dan wel de compacte combi ovens van 45cm. De prijs van deze kleine combi ovens kan oplopen tot ruim 1000 euro.

Een combi oven van 60 cm hoog heb je vanaf ongeveer 800 euro tot 1300 euro. De prijs hangt samen met allerlei verschillende factoren waaronder het merk, het materiaal maar ook de verschillende functies en de reinigingsmethode die een combi oven heeft. Een combi oven die reinigt door middel van pyrolyse is bijvoorbeeld een stuk duurder dan die met stoomreiniging.

Conclusie beste combi oven kopen

Een combi oven, ofwel een oven met magnetronfunctie, is een aankoop waar je goed over na moet denken. Het is geen kleine uitgave en de oven wordt ingebouwd in je keuken. Je wilt natuurlijk wel de beste combi oven kopen. Met onze best geteste combi ovens, haal je sowieso een goede koop in huis.

Mocht jouw ideale oven combi hier nu niet tussen zitten, dan helpen we je met onze koopgids om alsnog de beste keuze te maken. Volg simpelweg de aandachtspunten om bij een goede koop uit te komen.

Veelgestelde vragen over combi ovens

Wat doet een combi oven?

Een goede combi oven heeft naast de oven en magnetron functie vaak ook andere functies. Dit kunnen verschillende zijn. Denk aan grillen, hetelucht oven, onderwarmte, stoom stand en nog meer.

Wat is het verschil tussen een combi oven en combimagnetron?

Bij een combi oven ligt de nadruk op de oven functie. In de regel kunnen we eigenlijk wel zeggen dat een combi oven een beter apparaat is dan de combimagnetron. De magnetronfunctie van de combi oven werkt over het algemeen namelijk ook heel goed. Daarnaast zijn veel combi ovens inbouw modellen.

Wat kost een combi oven?

De kosten voor een combi oven zijn hoog te noemen. Omdat het zulke uitgebreide machines zijn moet je er in de regel flink de portemonnee voor trekken. Een goede combi oven koop je vanaf ongeveer €500 en ze zijn verkrijgbaar tot wel €3000.

Plaats een reactie