Beste crème brûlée brander 2024, best getest professionele, goedkope en meer

Laatste update: 19 april 2023

Een goede crème brûlée brander, ook wel een keukenbrander of gasbrander genoemd, kan een heel fijne toevoeging zijn aan je keukengerei. Met een brander voor crème brûlée kun je niet alleen lekkere het lekkere dessert maken; je kunt een er ook mee karameliseren, gratineren en flamberen. En je kunt een keukenbrander zelfs gebruiken voor het aansteken van je barbeque, vuurwerk en voor solderen, je verwacht het niet! Een super multifunctioneel apparaatje dus, zo’n goede keukenbrander.

Als je een goede crème brûlée brander wilt kopen, zul je zien dat er heel veel aanbod is en dat de prijsverschillen groot zijn. Wat is nu de beste crème brûlée brander? En waar moet je op letten als je een keukenbrander gaat kopen?

Wij hebben dat voor je uitgezocht. We hebben verschillende modellen getest en onderzoek gedaan naar consumentenervaringen en de beste crème brûlée branders voor je op een rijtje gezet. Omdat smaken verschillen hebben we verschillende categorieën onderzocht.

Als jouw ideale brander niet tussen de door ons als best geteste crème brûlée branders zit, kijk dan verderop op deze pagina naar onze koopgids. Hierin vertellen we waar je op kunt letten als je een goede keukenbrander wilt kopen.

Product Categorie Prijs
Beste creme brulee branderHendi Crème-Brûlée Brander ProfessionalBeste creme brulee brander
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste goedkope creme brulee branderCrème brûlée brander – Beper BA.200YGoedkope creme brulee brander
Beste-professionele-creme-brulee-branderGefu Flambeer Brander Torch – RVS – Zilverkleurigprofessionele creme brulee brander

Testcriteria crème brûlée brander

Om te bepalen wat de beste crème brûlée brander is, hebben we gelet op verschillende eigenschappen. Zo hebben we gekeken naar verschillende aandachtspunten:

 • De prijs, prijzen van de crème brûlée branders lopen erg uiteen. We letten erop dat je de kwaliteit krijgt waar je voor betaalt. De prijs kwaliteit verhouding is dus belangrijk.
 • Het belangrijkste in onze opinie is de algehele kwaliteit van de keukenbranders. Ze moeten solide voelen, het is toch een apparaat waar vuur uitkomt en het apparaat moet dus zo gebouwd zijn dat het veilig is. Ook moet het instellen van vlam op zowel een sterke als zwakke vlam op een stabiele manier kunnen.
 • Verder hebben we gekeken naar de vulling van de crème brûlée branders. Er zijn namelijk navulbare crème brûlée branders, crème brûlée branders met een branderkop en losse gasfles en wegwerp crème brûlée branders. De navulbare modellen hebben onze voorkeur
 • Ook hebben we gelet op eventuele handige functies zoals de mogelijkheid van het instellen van de vlam en het gebruiksgemak.
 • Tot slot hebben we onderzoek gedaan naar consumentenervaringen. Mensen die een bepaalde brander al langere tijd gebruiken weten immers of deze goed is of juist niet. We hebben veel reviews en ervaringen nageplozen om een goed gevoel te krijgen over de kwaliteit van de branders.

De door ons als best geteste crème brûlée branders staan hieronder op een rijtje.

Dit zijn de beste crème brûlée branders van 2024

1. Beste creme brulee brander - Hendi Crème-Brûlée Brander Professional

Beste creme brulee brander
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Zoek je een goede crème brûlée brander die aan alle eisen van een professionele kok voldoet? Dan is deze Hendi crème brûlée brander de beste koop voor jou. Deze keukenbrander is navulbaar, heeft een regelbare vlam en is compleet met standaard zodat je m gemakkelijk neer kunt zetten. De brander wordt ongevuld geleverd en je kunt hem vullen met aanstekergas. Door de ontsteking in te drukken gaat de vlam aan. Je kunt deze knop vergrendelen zodat je die niet continu ingedrukt hoeft te houden.

Daarnaast is de vlam regelbaar zodat je alle gerechten perfect kunt branden. De brander is gemaakt van RVS wat een duurzaam en sterk maakt. Deze gasbrander heeft dus alle kenmerken van een professionele crème brûlée brander maar is zeer gemakkelijk in gebruik waardoor deze ook heel geschikt is voor de hobbykoks onder ons.

De consumenten die deze brander al gebruiken zijn er erg tevreden mee. Hij heeft een sterke stabiele vlam en is gemakkelijk in gebruik. Daarnaast is het een sterk en degelijk product. Kortom: de beste crème brûlée brander van dit moment!

 • Makkelijk in gebruik
 • Navulbaar
 • Regelbare vlam
 • RVS
 • Prijzig

2. Goedkope creme brulee brander - Crème brûlée brander – Beper BA.200Y

Zoek je een goede creme brulee brander maar wil je er niet teveel geld aan uitgeven? Dan zit je met deze goedkope brander van Beper goed! Het is een mooie brander om te zien, gemaakt van aluminium. Heeft een automatische ontsteking, regelbare vlam en is navulbaar. Hij moet worden gevuld met buthaangas.

Het is een perfecte brander om crème brûlée te branden maar kan met zijn subtiele vlam ook merengue en marshmellows branden. De vlam is makkelijk aan te passen met de gas-hoeveelheid switch. Deze keukenbrander is gemakkelijk in gebruik en heeft een stabiele standaard waardoor je m tussendoor stevig kunt neer zetten.

De consumenten die deze goedkope crème brûlée brander al gebruiken zijn er zeer over te spreken. Ze vinden dat hij goed doet wat hij moet doen, superhandig in gebruik, veilig en multifunctioneel daar hij ook gebruik kan worden om de bbq of haard aan te steken. Wat ons betreft de beste goedkope crème brûlée brander van dit moment.

 • Tof design
 • Makkelijk in gebruik
 • Navulbaar
 • Regelbare vlam
 • Niet gevonden

3. professionele creme brulee brander - Gefu Flambeer Brander Torch – RVS – Zilverkleurig

De beste professionele crème brûlée brander koop je met deze Gefu brander. Met deze professionele keukenbrander maak je je gerechten op professioneel niveau klaar. Van karamelliseren, bruinen tot gratineren. Het is een RVS brander, navulbaar en met regelbare vlam. Deze professionele crème brûlée brander is erg krachtig en heeft een maximale vlamtemperatuur van 1300 graden.

De vlam is traploos te regelen en de brander kan tot een uur achterelkaar gebruikt worden! Verder heeft deze keukenbrander een handige staander zodat je m tussen het branden door stabiel kunt neerzetten. Ook aan de veiligheid is gedacht; deze gasbrander is voorzien van een kinderbeveiliging. De brander wordt leeg geleverd en moet voor gebruik worden gevuld met aanstekergas.

De consumenten die deze professionele crème brûlée brander al gebruiken zijn er zeer over te spreken. Hij is erg krachtig, de vlam is goed instelbaar en is erg stabiel. De vlam wordt goed heet en de brander is makkelijk navulbaar. Hij is makkelijk in gebruik, krachtig en zorgt voor perfect resultaat. Kortom, de beste professionele crème brûlée brander!

 • Bereikt hoge temperatuur
 • Makkelijk in gebruik
 • Goed regelbare vlam
 • Degelijk en robuust materiaal
 • Prijzig

Koopgids voor het vinden van goede crème brûlée brander

Met een van de door ons als best geteste crème brûlée branders, haal je sowieso een goede brander in huis. Als jouw perfecte keukenbrander hier niet tussen zit, dan helpen we je met onze koopgids om te bepalen wat voor jou de beste koop is. Hieronder lees je waar je op kunt letten als je een goede keukenbrander gaat kopen.

Vulling/navulling keukenbrander

Een brander voor crème brûlée kun je vullen met gas zoals butaangas of aanstekervloeistof. Zoals eerder vermeld, heb je navulbare crème brûlée branders, wegwerp crème brûlée branders en crème brûlée branders met een losse gasfles. De navulbare keukenbranders worden meestal leeg geleverd en kun je zelf gemakkelijk vullen met aanstekervloeistof of butaangas. Dit is handig omdat je de brander steeds kunt vullen en niet plots met een lege brander zit.

Je moet alleen goed kijken welke gasvulling je nodig hebt. Het beste is om die gelijk mee te bestellen. Bij crème brûlée branders met losse gasfles koop je alleen de branderkop. De gasfles moet je er apart bijkopen en daar draai je de branderkop op. Hierbij is het handig om gelijk een aantal gasflessen bij je brander te bestellen. De wegwerp keukenbranders kun je niet navullen en als ze leeg zijn gooi je ze weg. Deze koop je vaak in setjes van een aantal stuks zodat je een tijdje vooruit kunt.

Welke keuze je maakt is een kwestie van persoonlijke smaak. Net wat je handig vindt. Ook in de prijs scheelt het voor welke soort gasbrander je gaat. De navulbare crème brûlée branders zijn over het algemeen het duurst en de wegwerp branders zijn het goedkoopst.

Handige functies

Keukenbranders kunnen, ondanks hun eenvoud, toch een paar handige functies hebben. Zo zijn er crème brûlée branders met een regelbare vlam. Dat is wel handig want bij crème brûlée heb je een grotere vlam nodig dan bij delicater desserts zoals merengue. De maximum temperatuur van een goede crème brûlée brander is max 1300 graden.

Er zijn keukenbranders met een anti flakker functie. Dit houdt in dat je de brander in alle richtingen kunt gebruiken, ook ondersteboven zonder dat de vlam gaat flakkeren. Dat is fijn want zo kun je alle kanten op met het apparaatje en kun je ook lastig bereikbare hoekjes bereiken.

Dan heb je nog de lockfunctie waarmee je de vlam vast kunt zetten zodat je niet continu zelf de knop vast hoeft te houden. En er zijn gasbranders met kinderslot, zodat je hem veilig kunt opbergen als er kinderen in huis zijn.

Wat kost een goede crème brûlée brander?

Als je gaat zoeken naar een goede keukenbrander zul je zien dat de prijzen enorm uiteen lopen. Je kunt er al een aanschaffen voor €4 maar je hebt ze ook van €75. Het verschil zit m in het materiaal, de functies en het beoogde gebruik. Er zijn gasbranders die gemaakt zijn van RVS en waarvan de onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Dat is wel handig. Dan heb je nog de functies zoals de eerder beschreven regelbare vlam en anti-flakkerfunctie. En dan heb je nog de keukenbranders die geschikt zijn voor professioneel gebruik en die voor regulier gebruik.

Waar je voor kiest is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw wensen. Ben je een echte keuken prins(es)? En zijn karamellieren, flamberen en gratineren echt jouw ding? Dan is het je geld wel waard om een goed en misschien wat duurdere keukenbrander te kopen. Gebruik je af en toe een brander, dan raden we je aan om te gaan voor een goedkopere crème brûlée brander. De best gewaardeerde keukenbranders beginnen vanaf een euro of 20.

Waarom een crèmé brûlée brander kopen?

Met een goede keukenbrander maak je het heerlijke desert crèmé brûlée. Dit is echt een heerlijk desert wat je met zo weinig als een kleine mini oven en een brander kunt maken. Ook kun je deserts opleuken met een gekaramelliseerd laagje suiker en kun je bijvoorbeeld de vis flamberen.

Er zijn dus tal van mogelijkheden met een keukenbrander waar je op het eerste gezicht helemaal niet aan denkt. Het is voor elke keuken een mooie aanwinst in het keukengerei assortiment.

Conclusie crème brûlée brander kopen

Met een goede crème brûlée brander kun je mooie en bijzondere gerechten en desserts klaarmaken. Het is dus een mooie toevoeging voor je keuken. Het kiezen van een goede keukenbrander kan nog wel een lastig klus zijn. Het aanbod is groot en gevarieerd en het verschil in prijs is groot.

Om je te helpen om de beste keus te maken hebben we voor jou de beste keukenbranders op een rij gezet. Als hier nu de beste koop voor jou niet bij zit, dan helpen we je met onze koopgids om toch de beste crème brûlée brander voor jou te vinden.

Meest gestelde vragen over crème brûlée branders

Hoe vul je een crème brûlée brander?

crème brûlée branders kun je vullen door de gasfles simpelweg te vervangen of door de gasbus te vullen met aanstekergas. Zowel de bussen als aanstekergas kun je in de meeste webshops en huishoudartikelen winkels kopen.

Wat kan je nog meer met een crème brûlée brander doen?

Naast het bruleren kun je ook karamelliseren, gratineren en flamberen met een zo een keukenbrander. Je bijvoorbeeld een laagje suiker op je yoghurt knapperig maken door te karamelliseren, je vis uit de vispan even aanbranden en tal van andere toepassingen.

Plaats een reactie