Dubbele frituurpan beste koop 2024, Princess, goedkope, horeca & meer

Laatste update: 5 juni 2023

Op zoek naar de beste dubbele frituurpan? Op deze pagina lees je alles over dubbele frituurpannen en vind je de door ons als best geteste modellen. Een frituurpan met dubbele bak is natuurlijk erg handig als je met meerdere personen lekker wilt snacken. Met een enkele goede frituurpan moet je patat en snacks na elkaar bereiden terwijl je het liefst alle snacks tegelijkertijd op tafel zet. Met een goede dubbele frituurpan heb je dat probleem niet. Je kunt patat in de ene bak en snacks in de andere bak frituren zodat alles tegelijk klaar is.

Als je op zoek gaat naar de beste dubbele friteuse, zul je merken dat er erg veel keus is. Om de keuze voor jou gemakkelijker te maken, hebben wij verschillende modellen getest en onderzoek gedaan naar consumentenervaringen. Hieruit zijn in verschillende categorieën de beste dubbele friteuses naar voren gekomen.

We beginnen met de 3 beste dubbele frituurpannen in de meest populaire categorieën. Verder op deze pagina ontdek je waarom we deze frituurpannen als beste hebben gekozen. Je vindt ook meer categorieën met de daarbij horende beste koop. Mocht jouw perfecte dubbele frituur hier nu niet tussen staan, lees dan verderop op deze pagina onze koopgids. Hierin vertellen we je waar je op moet letten als je een goede dubbele frituur wilt kopen zodat je zelf de beste koop in huis kunt halen.

Product Categorie Prijs
Beste dubbele frituurpanTefal Double Pro FR3610 – FrituurpanBeste dubbele frituurpan algemeen
#Advertentie
Geen aanbieders gevonden
Beste Princess dubbele frituurpanPrincess Dubbele Frituurpan 182028 – Zwartprincess dubbele frituurpan
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Goedkope dubbele frituurpanTomado TDF6001BGoedkope dubbele frituurpan
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Beste dubbele frituurpan test uitslag 2024

Om erachter te komen welke dubbele frituurpannen de beste zijn, hebben we naar verschillende kenmerken gekeken. Deze kenmerken gelden voor alle dubbele frituurpannen. Daarnaast hebben we per categorie natuurlijk nog specifieke wensen getest. De algemene punten zijn:

 • Inhoud en laadvermogen, een dubbele frituurpan koop je waarschijnlijk vanwege de grotere inhoud. We letten dus goed op of de inhoud daadwerkelijk groot is.
 • Functies en extra opties, of de verschillende bakken bijvoorbeeld op een andere temperatuur in te stellen zijn of dat het 1 grote bak is. Een andere fijne veiligheidsfunctie is een koele wand, dit zorgt ervoor dat de wand niet heet wordt tijdens het frituren. Ook een koele zone is een pluspunt, dit zorgt ervoor dat het vet langer goed blijft.
 • Consumenten ervaringen van andere consumenten hebben we ook goed bekeken. Mensen die de dubbele friteuse al hebben weten hoe goed deze is.

Beste dubbele frituurpannen 2024 overzicht

1. Beste dubbele frituurpan algemeen - Tefal Double Pro FR3610 – Frituurpan

Beste dubbele frituurpan
#Advertentie
Geen aanbieders gevonden

De beste dubbele frituurpan is, vinden wij, deze dubbele friteuse van Tefal met een inhoud van 6 liter. Deze dubbele frituur heeft alles wat je nodig hebt voor een goede dubbele frituurpan. Ten eerste frituurt hij goed, hij warmt snel op en frituurt je snackjes lekker krokant. Door de koude zonetechnologie, waardoor kruimels niet verbranden, en het geïntegreerde oliefilter, gaat de olie lekker lang mee en hoef je het niet zo vaak te verversen. Voor de veiligheid beschikt deze duo friteuse over een koele wand en kinderbeveiliging. Daarnaast kan je door de vensters in de deksels je maaltijd in de gaten houden terwijl je door de geurfilters in de deksels geen last hebt van nare frituurgeurtjes. Bovendien is deze dubbele friteuse gemakkelijk te reinigen doordat hij beschikt over uitneembare bakken en alle onderdelen in de vaatwasser kunnen. Wij worden er blij van!

Ook de consumenten die deze dubbele frituur al gebruiken zijn er blij mee. Volgens de gebruikers werkt hij goed, is handig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Als minpuntje wordt genoemd dat er geen timer op zit. Desondanks is dit wat ons betreft de beste dubbele frituurpan.

 • Dubbele frituurpan met filter
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Olie gaat langer mee
 • Geurfilter en vensters in deksels
 • Geen timer

2. princess dubbele frituurpan - Princess Dubbele Frituurpan 182028 – Zwart

Beste Princess dubbele frituurpan
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De beste dubbele frituurpan van Princess heb je met deze mooie zwarte frituur! In deze frituur met dubbele bak kun je een hele hoop patat en snacks in een keer bakken, hij heeft een laadvermogen van 1200 gram! Lekker zeg! De pannen zijn los van elkaar te gebruiken en qua temperatuur in te stellen. Doordat de dubbele friteuse twee aparte stekkers heeft, kun je ook gewoon 1 pan gebruiken als je niet zoveel hoeft te bakken. Verder is deze dubbele frietpan geheel uit elkaar te halen en kunnen bijna alle onderdelen in de vaatwasser. Makkelijk schoon te maken dus! Ook beschikt deze dubbele friteuse over 2 koele zones waardoor kruimels niet verbranden. Voor de veiligheid beschikt hij over een oververhittingsbeveiliging en indicatielampje.

De gebruikers van deze dubbele frituur van Princess zijn er zeer tevreden mee. Er past veel in, bakt goed, is gemakkelijk schoon te maken en het feit dat de pannen los van elkaar te gebruiken zijn wordt ook als groot pluspunt genoemd. Het nadeel is dat er geen venstertjes in de deksels zitten. Toch is dit wat ons betreft de beste dubbele friteuse van Princess.

 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Koelzones
 • Groot laadvermogen
 • Pannen afzonderlijk te gebruiken
 • Geen vensters in deksels

3. Dubbele frituurpan horeca - Professionele Horeca Tafelfriteuse 2x8L. – Elektrisch

De beste dubbele frituurpan voor de horeca is wat ons betreft deze RVS frituur met twee bakken van Combisteel. Doordat hij niet te groot is, is hij heel geschikt om op locatie te gebruiken en kan je hem zelfs thuis gebruiken als je een feestje hebt bijvoorbeeld. Wat heel fijn is aan deze dubbele frituur is dat hij beschikt over een geïntegreerd oliefilter zodat de olie langer meegaat. Daarnaast heeft deze professionele dubbele frituurpan aftapkraantjes waarmee je de olie weg kunt laten lopen. Gemakkelijk schoon te maken dus!

De gebruikers van deze professionele dubbele frituurpan zijn er tevreden mee. Er kan veel in maar is door zijn afmeting toch gemakkelijk op verschillende plaatsen te gebruiken. Verder bakt deze dubbele frituur voor de horeca de patat en snacks lekker snel krokant. Wat ons betreft de beste dubbele frituurpan voor de horeca op dit moment!

 • Met filter
 • Met aftapkraan
 • Prettig formaat
 • Flexibel inzetbaar
 • Niet vaatwasserbestendig

4. Goedkope dubbele frituurpan - Tomado TDF6001B

Goedkope dubbele frituurpan
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Zoek je een goede dubbele frituurpan maar wil je er niet teveel geld aan uitgeven? Dan zit je met deze goedkope dubbele frituurpan van Tomado goed! Deze frituurpan met dubbele bak is een van de goedkopere modellen maar doet niet onder voor de duurdere. Het is een dubbele frituur met een volume van 6 liter en beschikt over 2 koude zones waardoor de olie langer vers blijft. Daarnaast is hij gemakkelijk schoon te maken en zijn de meeste onderdelen vaatwasserbestendig.

De consumenten die deze dubbele frituur al gebruiken zijn er heel tevreden mee. Hij warmt snel op, heeft veel ruimte en is gemakkelijk in gebruik. Een minpuntje is dat de deksels geen doorkijkvenster hebben. Toch vinden we dit de beste goedkope dubbele friteuse van dit moment!

 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Veel ruimte
 • Goed schoon te maken
 • Geen doorkijkvenster in deksels

Koopgids voor het vinden van de beste dubbele friteuse

Als je de beste dubbele frituur wilt kopen, zit je met een van bovenstaande dubbele frietpannen goed. Mocht jouw beste dubbele friteuse hier nu niet tussen zitten, dan helpen we je met onze koopgids om zelf de beste keuze te maken.

Inhoud en laadvermogen frituur met dubbele bak

Voor je een dubbele frietpan koopt, is het belangrijk om je te bedenken hoe groot deze moet zijn. Voor hoeveel personen gebruik je de frituur? De inhoud van een dubbele frituurpan geeft weer hoeveel liter olie of vet in de pan gaat. De meest gangbare dubbele friteuses hebben een inhoud van 4 liter, 5 liter of 6 liter.

Maar er zijn ook grotere duo friteuses met een inhoud van 7 liter, of 8 liter of nog meer. Het laadvermogen geeft aan hoeveel frietjes je er in een keer in kunt bakken. Je kunt uitgaan van 250 gram per persoon. Dat betekent dat je voor 3 personen een laadvermogen van 750 nodig hebt, voor 4 personen 1000 gram, etc. Gemiddeld genomen heb je met een dubbele frituur met een inhoud van 6 liter een capaciteit van 6 personen.

We kunnen je trouwens van harte aanbevelen om de frieten zelf te maken met een frietsnijder. Deze verse frietjes zijn echt het lekkerst.

Schoonmaken dubbele friteuse

Waar dubbele frituurpannen ook in verschillen is het gemak waarmee je ze schoonmaakt. Sommige hebben een uitneembare bak waardoor het overgieten van olie gemakkelijker is. Daarnaast kunnen de onderdelen van de ene dubbele frietpan in de vaatwasser en die van de andere niet. Voor het gemak is het fijn dat je alle onderdelen uit de frituur in de vaatwasser kunt doen en dat de bak uitneembaar is. Indien dit niet het geval is, kan je de dubbele friteuse schoonmaken door er een sopje van heet water met een vaatwastablet in te doen.

Er zijn ook dubbele frituurpannen verkrijgbaar met een aftapkraan waardoor je de olie weg kunt laten lopen. Dit maakt het schoonmaken ook erg makkelijk, vooral als je een dubbele frituur met groot volume hebt. Jammer genoeg zijn de meest gangbare dubbele frituurpannen niet in het bezit van zo’n kraantje. Vooral dubbele friteuses bedoeld voor de horeca hebben zo’n aftapkraan.

Dubbele frituurpan met 1 bak of 2 bakken

De meeste modellen hebben 2 aparte bakken waar de temperatuur onafhankelijk van elkaar in te stellen is. Dat is handig als je verschillende snacks op een verschillende temperatuur wilt frituren. Ook is het energiezuiniger wanneer je maar 1 bak nodig hebt, je hoeft dan niet de hele grote hoeveelheid vet te verwarmen maar.

Een dubbele frituurpan met maar 1 bak heeft als voordeel dat deze goedkoper zijn in de aanschaf. Je kunt voor zo een model kiezen als je de dubbele frituurpan alleen maar koopt omdat je bijvoorbeeld altijd grote hoeveelheden patat wilt bakken.

Handige eigenschappen

Zoals bij bijna elk product kan je met dubbele frituurpannen ook gaan voor een eenvoudige of een met wat meer handige functies of eigenschappen. Een eenvoudige frituurpan met dubbele bak frituurt en dat is het dan ook.

Maar vaak hebben dubbele frituurpannen nog allerlei eigenschappen die het bakken prettiger en gemakkelijker maken. Er zijn bijvoorbeeld dubbele frituurpannen met filter voor de kruimels of een ingebouwd oliefilter. Hierdoor hoef je het vet minder vaak te verversen. Ook bij een dubbele frituur met koele zone blijft de olie langer schoon. Door een koele zone wordt de olie onder in de frietpan minder heet waardoor kruimels niet verbranden. Hierdoor heb je ook gelijk minder last van een vieze walm.

Verder zijn er duo friteuses met een koele wand, dit betekent dat de frietpan goed is geïsoleerd waardoor de buitenkant van de pan niet heet wordt. Je kunt ook nog kiezen voor een dubbele frituurpan met vensters in de deksels zodat je tijdens het bakken kunt kijken hoe het met je frietjes is zonder steeds het deksel op te hoeven tillen.

Over deksels gesproken, er zijn ook frituurpannen met een geurfilter in de deksels. Dit kan ook een prettige toevoeging zijn als je van plan bent in je huis te frituren. Daarnaast kunnen frituurpannen met dubbele pan beschikken over oververhitting beveiliging, timer, kinderbeveiliging, etc.

Olie of vet duo friteuse

Om je patatjes in te bakken kun je olie, vloeibaar frituurvet of vast vet in je duo friteuse doen. Waarvoor je kiest is een kwestie van persoonlijke smaak. Olie bestaat uit plantaardige onverzadigde vetten, vloeibaar frituurvet kan plantaardig en dierlijk zijn maar bevat vooral onverzadigde vetten. Vast vet bestaat uit dierlijke vetten en bevat vooral verzadigde vetten.

Niet alle friteuses met dubbele pan zijn geschikt voor vast vet dus als je voorkeur hier naar uit gaat, is het goed om hierop te letten. Deze informatie vind je altijd wel terug in de beschrijving van het bepaalde product in de webwinkel en/of op de verpakking.

Je kunt tegenwoordig overigens ook zonder olie of frituurvet frituren. Veel mensen eten liever geen frituur omdat er zoveel olie of vet gebruikt wordt. Hiervoor is de airfryer een mooi alternatief.

Check de ervaringen van andere gebruikers

Mensen die de dubbele friteuse die jij op het oog hebt al gebruiken weten heel goed wat de voor en nadelen ervan zijn. We raden je dan ook aan om deze goed door te lezen. Je kunt dan zelf beslissen of de benoemde punten een deal breaker zijn of niet.

Voordelen dubbele frituurpan

Er zijn een paar belangrijke voordelen aan het hebben van een dubbele frituurpan tegenover een model met een enkele bak. Dit zijn de belangrijkste:

 • Meer tegelijkertijd frituren: omdat er 2 frituurbakken zijn kun je simpelweg meer tegelijkertijd klaarmaken. Voor grote gezinnen en/of wanneer er veel mensen over de vloer zijn is dit natuurlijk bijzonder handig.
 • Frituren op verschillende temperaturen: niet alle snacks dienen op dezelfde temperatuur gefrituurd te worden. Omdat dubbele frituurpannen eigenlijk altijd wel 2 thermostaten hebben kun je de 2 frituurbakken op verschillende temperaturen instellen en zodoende 2 verschillende snacks op verschillende temperaturen frituren.
 • Vet voor de patat schoon houden: veel snacks, zoals bitterballen, bamischijven en kroketten, hebben een paneerlaag. Tijdens het frituren komt hiervan altijd wel wat in de olie of het vet terecht. Als je daarna de friet in dezelfde bak frituurt komt het paneermeel op je patat. Door een aparte bak voor de friet te reserveren heb je hier geen last van.
 • Mogelijkheid om 1 bak te gebruiken: als je wat minder wilt frituren kun je simpelweg 1 bak gebruiken om te frituren. Dit scheelt elektriciteit in vergelijking met wanneer je een grotere frituurbak moet verhitten voor het frituren van een kleine hoeveelheid snacks.

Conclusie dubbele goede frituurpan kopen

Als je een goede dubbele frituurpan wilt kopen, heb je veel keus. Om je keuze gemakkelijker te maken hebben we de beste dubbele frituurpannen op een rij gezet. Met een van deze dubbele friteuses doe je sowieso een goede koop.

Mocht jouw beste dubbele frituur hier nu niet tussen zitten, dan vind je in onze koopgids een aantal zaken waar je op kunt letten bij het kopen van een goede dubbele friteuse zodat je de beste koop kunt doen.

Veelgestelde vragen over dubbele frituurpannen

Waarom een dubbele frituurpan?

Met een dubbele frituurpan kun je de verschillende snacks gescheiden houden en elk op een eigen temperatuur klaarmaken. Het scheiden van de snacks zorgt ervoor dat er geen paneermeel op de frieten komt en dat het vet in dat deel goed schoon blijft. Een ander voordeel is dat je simpelweg meer tegelijkertijd klaar kunt frituren.

Wat kost een dubbele frituurpan?

De goedkoopste dubbele friteuse met een kwaliteit die acceptabel is kun je kopen voor ongeveer €40. Een meer professioneel model die je ook in de horeca kunt vinden koop je vanaf ongeveer €500. Een kwalitatief echt goede voor thuisgebruik koop je voor ongeveer €100.

Plaats een reactie