Beste dubbelwandige waterkoker 2024 en uitgebreide koopgids voor de juiste koop

Laatste update: 9 oktober 2023

Ben je op zoek naar een goede dubbelwandige waterkoker, oftewel een waterkoker met dubbele wand? Zoek dan niet verder want wij hebben voor je uitgezocht wat de beste dubbelwandige waterkokers zijn!

Een dubbelwandige waterkoker heeft twee duidelijke voordelen: het water in de waterkoker blijft langer warm door betere isolatie. Daarnaast worden veel waterkokers met dubbele wand niet heet aan de buitenkant zodat je het apparaat tijdens het koken kunt aanraken. Erg veilig dus! Let op: dit is niet bij alle modellen het geval.

Verder hebben ze vaak nog allerlei handige functies zoals dubbelwandige waterkokers met instelbare temperatuur. Hiermee kun je het water op meerdere temperaturen verwarmen. Ook hebben ze vaak een warmhoudfunctie. Superhandig!

Het aanbod is groot. Daarom willen we je helpen de juiste keuze te maken. Door verschillende modellen testen en onderzoek te doen naar consumentenervaringen van de meest gezochte categorieën. De best geteste dubbelwandige waterkokers hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Verder op deze pagina lees je waarom juist deze waterkokers als goede koop uit de test zijn gekomen en ontdek je nog meer categorieën.

Product Categorie Prijs
Beste dubbelwandige waterkoker algemeenBosch TWK8611P StylineBeste dubbelwandige waterkoker algemeen
Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste wmf lono dubbelwandige waterkokerWMF Lono – Dubbelwandige waterkokerWMF Lono dubbelwandige waterkoker
Bekijk bij BolBekijk bij Amazon
#Advertentie
Stille dubbelwandige waterkokerTefal Flagship KO8508Stille dubbelwandige waterkoker

Uitslag test beste dubbelwandige waterkoker 2024

Om te bepalen welke waterkokers met dubbele wand de beste zijn, hebben we gelet op een aantal criteria zoals kooksnelheid, geluidsniveau, prijs/kwaliteit en handige functies, net zoals we bij onze algemene test over de beste waterkoker hebben gedaan. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar consumentenervaringen. De beste dubbelwandige waterkokers uit onze test vind je hieronder.

1. Beste dubbelwandige waterkoker algemeen - Bosch TWK8611P Styline

Beste dubbelwandige waterkoker algemeen
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De beste dubbelwandige waterkoker koop je met deze Bosch TWK8611P Styline. Deze waterkoker wordt door de dubbele wanden niet heet aan de buitenkant, lekker veilig. De vier instelbare temperaturen van 70, 80, 90 en 100 graden maken de dubbelwandige waterkoker erg prettig om te gebruiken. Dit is erg handig als je verschillende theesoorten drinkt. Verder heeft de waterkoker een warmhoudfunctie tot 30 minuten. Zo hoef je het water niet steeds opnieuw op te warmen, ideaal! Met zijn 1,5 liter inhoud kun je gelijk grote hoeveelheden gekookt water klaarmaken.

De consumenten die dit apparaat al gebruiken zijn er erg tevreden mee. Ze zijn erg te spreken over de kwaliteit van het apparaat, lekker robuust. Hij heeft een prettige grote handgreep die geschikt is voor zowel links als rechtshandigen. Ook worden de instelbare temperatuur en de warmhoudfunctie erg gewaardeerd. Een minpuntje dat wordt genoemd is dat de waterkoker vrij groot is. Desondanks is dit de beste dubbelwandige waterkoker van dit moment!

 • Robuuste kwaliteit
 • Instelbare temperatuur
 • Warmhoudfunctie
 • Makkelijk in gebruik
 • Redelijk groot
 • Kunststof behuizing

2. WMF Lono dubbelwandige waterkoker - WMF Lono – Dubbelwandige waterkoker

De WMF Lono Dubbelwandige waterkoker is een begrip onder de dubbelwandige waterkokers. Het is een van de beste dubbelwandige waterkokers in dit segment.

De WMF Lono is een mooi, roestvrijstalen dubbelwandige waterkoker met een strak, minimalistisch ontwerp. Door de Safety-touch functie wordt de waterkoker nooit heet aan de buitenkant. Door de isolerende werking van de dubbele wanden, kookt het water sneller en blijft het water nog een hele tijd warm zodat je niet steeds opnieuw het water hoeft te koken of een stuk korter. Met een inhoud van 1,3 liter heb je altijd genoeg water voor een pot thee, een kruik of tijdens het koken.

De consumenten die deze WMF Lono dubbelwandige waterkoker al gebruiken zijn er helemaal blij mee. Ze vinden het een mooie, degelijke waterkoker van zeer goede kwaliteit. De belangrijkste pluspunten die worden genoemd zijn het feit dat de dubbelwandige waterkoker met niet heet wordt aan de buitenkant, dat het water snel kookt, lang warm blijft en dat het apparaat redelijk stil is. De beste dubbelwandige waterkoker koop je dus met deze WMF Lono dubbelwandige waterkoker.

 • Mooi ontwerp
 • Wordt niet heet aan de buitenkant
 • Water blijft lang warm
 • Goede kwaliteit
 • Geen instelbare temperatuur

3. Stille dubbelwandige waterkoker - Tefal Flagship KO8508

De beste stille dubbelwandige waterkoker haal je in huis met deze Flagship KO8508 van Tefal. Door zijn dubbelwandige constructie blijft de waterkoker koel aan de buitenkant. De Tefal Flagship KO8508 wordt als zeer stil ervaren. Verder kun je de met de temperatuurregelaar de temperatuur instellen voor alle verschillende soorten thee en koffie; 5 verschillende temperaturen tussen 40 en 100 graden. De 40°C instelling is een steriliseerfunctie die speciaal gemaakt is voor het opwarmen van babymelk. Met de warmhoudfunctie houdt hij je water tot 30 minuten lekker warm.

De consumenten die deze stille dubbelwandige waterkoker al gebruiken zijn er heel blij mee. Naast het feit dat hij erg stil is, wordt het design erg gewaardeerd. De belangrijkste pluspunten die worden genoemd zijn de instelbare temperaturen en de warmhoudfunctie. Dit kun je allemaal makkelijk instellen via het realtime digitale scherm. Hij is dus erg handig in gebruik. Volgens ons dan ook de beste stille dubbelwandige waterkoker van dit moment!

 • Veel instelbare temperaturen
 • Warmhoudfunctie
 • Goede kwaliteit
 • Blijft koel aan de buitenkant
 • Waterniveau niet goed te zien

4. dubbelwandige waterkoker RVS - Bosch TWK7203 – Zwart/RVS

De beste dubbelwandige waterkoker RVS heb je met deze mooie waterkoker van Bosch. De kan is volledig van RVS gemaakt, wat het een stevige en robuuste waterkoker met dubbele wanden maakt. De temperatuur is instelbaar in wel 7 niveaus van 70 graden tot 100 graden. Zo maak je elke theesoort perfect klaar! En daarna houd je je water met de warmhoudfunctie 30 minuten op temperatuur. Heel fijn! Deze dubbelwandige RVS waterkoker behoort qua geluid tot de middenklasse met 75 db.

De consumenten die deze roestvrijstalen dubbelwandige waterkoker al gebruiken zijn er erg blij mee. Ze vinden het een stevige en degelijke waterkoker van goede kwaliteit. Met het touchscreen is het apparaat gemakkelijk te bedienen en hij doet gewoon wat hij moet doen. Wat ons betreft dus de beste dubbelwandige waterkoker van RVS van dit moment!

 • Goede kwaliteit
 • 7 temperatuur niveaus
 • Goede warmhoudfunctie
 • Handig in gebruik
 • Buitenkant wordt warm tijdens koken

5. Kleine dubbelwandige waterkoker - Smeg Waterkoker KLF05BLEU

De beste kleine, dubbelwandige waterkoker haal je in huis met de Smeg KLF05BLEU! Deze fijne waterkoker heeft een mooi design, is compact, is gemaakt van gepoedercoat roestvrijstaal en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Volgens ons is de Smeg Waterkoker KLF05BLEU de beste keuze als op zoek bent naar een kleine dubbelwandige waterkoker.

Smeg staat bekend om de hoge kwaliteit en stijlvolle producten. Deze waterkoker is niets minder dan dat. Met z’n retro uitstraling zal de Smeg KLF05BLEU een mooie aanwinst op het aanrecht zijn. De anti-slip voetjes zorgen dat de waterkoker goed op z’n plaats blijft staan. De waterkoker is klein en compact met een inhoud van 800 ml. Hier kun je circa 3 kopjes mee vullen. Wanneer het water gekookt is, blijft het een tijdje op temperatuur dankzij de dubbele behuizing. Dankzij de metalen behuizing is de waterkoker van Smeg duurzaam.

Het design en de kwaliteit hebben ons overtuigd. Wij vinden het de investering waard. De Smeg Waterkoker KLF05BLEU wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

 • Duurzaam materiaal
 • Retro uitstraling
 • Klein en compact

  Koopgids voor een goede dubbelwandige waterkoker

  Staat jouw ideale waterkoker met dubbele wand nu niet tussen de door ons als best geteste dubbelwandige waterkokers? Dan helpen we je met onze koopgids om toch de beste koop in huis te halen. In deze koopgids vertellen we waar je op kunt letten als je een goed model waterkoker wilt kopen waarbij de buitenkant van het apparaat niet heet wordt tijdens het koken van het water.

  Waterkoker koude buitenkant?

  Bij dubbelwandige waterkokers denk je misschien dat de buitenkant niet heet wordt tijdens het koken, net als bij dubbelwandige theeglazen bijvoorbeeld. Helaas gaat dit niet op voor alle dubbelwandige waterkokers. De meeste worden wel minder heet maar niet alle dubbelwandige waterkokers blijven koel tijdens het koken.

  Als dit een belangrijk punt is voor je, bijvoorbeeld vanwege de veiligheid omdat je kleine kinderen hebt, kies dan voor een waterkoker met Safety Touch, Safe to Touch of Cool touch functie.

  Warmhoudfunctie bij dubbelwandige waterkokers

  Dubbelwandige waterkokers houden je gekookte water al langer warm doordat ze beter geïsoleerd zijn dan gewone waterkokers. Maar veel waterkokers met dubbele wand hebben ook nog een warmhoudfunctie. Dit is erg handig omdat je zo je gekookte water nog wat langer heet kunt houden. Zo kun je de waterkoker gewoon op de ontbijttafel zetten en lekker doorleuten. De meeste dubbelwandige waterkokers met warmhoudfunctie houden het water nog 30 min warm maar er zijn er ook die het een aantal uur warm kunnen houden. Net een thermosfles!

  Dubbelwandige waterkoker met temperatuurregeling

  Veel dubbelwandige waterkokers hebben een instelbare temperatuur. Hiermee kun je je water tot meerdere temperaturen verwarmen. Dit is fijn want verschillende soorten thee vragen om verschillende temperaturen.

  Daarnaast biedt het nog meer mogelijkheden bijvoorbeeld voor de bereiding van babyvoeding. Er zijn waterkokers die vanaf 40 graden beginnen en tot 100 graden gaan. We hebben een losse test gedaan over waterkokers met temperatuurregeling.

  Kooksnelheid

  Nog een belangrijk dingetje om op te letten bij je dubbelwandige waterkoker is de kooksnelheid. Het is natuurlijk wel fijn als je niet te lang hoeft te wachten op je theewater. Daarnaast duurt dan het, soms hinderlijke, geluid dan ook wat minder lang. Er zijn waterkokers die binnen een minuut je water aan de kook hebben, dat is lekker snel!

  Design van de waterkoker

  Waterkokers zijn er in allemaal verschillende vormen en designs. Denk van te voren na welk design je mooi vindt en wat bij de keuken past. Zo kun je bijvoorbeeld voor een heel strak design of juist een retro waterkoker kiezen.

  Inhoud van de waterkoker

  Er zijn natuurlijk kleine en grote waterkokers en waterkokers die daar een beetje tussenin zitten. De kleinere zijn vanaf 0,5 l. en de grote gaan tot 2 l. Een gemiddelde dubbelwandige waterkoker begint bij 1 liter. Wat je nodig hebt hangt natuurlijk helemaal af van de grootte van je gezin, de hoeveelheid thee die je per dag drinkt en of je de waterkoker misschien ook gebruikt voor andere doeleinden bijvoorbeeld tijdens het koken of het vullen van een kruik.

  Geluidsniveau dubbelwandige waterkokers

  Misschien wel een van de belangrijkste eigenschappen van een waterkoker is de hoeveelheid geluid die hij produceert. Er zijn dubbelwandige waterkokers die een behoorlijke hoop herrie maken en dat kan heel irritant zijn. Vooral als ie ook nog eens een lange kooktijd heeft. Let er dus op hoeveel decibellen het apparaat produceert.

  Onder de 70 db heb je een stille waterkoker te pakken. Tot 79 db is het nog gemiddeld te noemen en daarboven heb je gewoon een lawaaiig apparaat. Wat ons is opgevallen, is dat er niet veel stille dubbelwandige waterkokers te koop zijn. De meeste vallen wel binnen het gemiddelde.

  Conclusie dubbelwandige waterkoker kopen

  Een goede dubbelwandige waterkoker kan heel fijn zijn als je een echte theeleut bent. Vooral als ie ook nog eens een paar superhandige functies heeft! Met een van de door ons als best geteste model haal je sowieso een goede koop in huis. Mocht jouw ideale waterkoker hier nu niet tussen zitten, dan helpen we je met onze koopgids om toch jouw beste dubbelwandige waterkoker te kopen.

  Veelgestelde vragen over dubbelwandige waterkokers

  Waarom een dubbelwandige waterkoker?

  Een dubbele wand fungeert als een isolatielaag waardoor het water langer op temperatuur blijft. Daarnaast wordt bij sommige modellen de buitenkant ook niet heet, hetgeen het veiligere apparaten maken.

  Zijn dubbelwandige waterkokers duurder dan enkelwandige?

  Ja, ze zijn over het algemeen iets duurder omdat er meet materiaal nodig is om de waterkokers te vervaardigen.

  Plaats een reactie