Beste elektrisch mes kopen in 2024? Test voor budget, algemeen en draadloos

Laatste update: 31 maart 2023

Een goed elektrisch mes is de ideale oplossing als je snel en moeiteloos etenswaar zoals brood en vlees wilt snijden. Het maakt het snijden van meerdere (stok)broden, grote lappen vlees, veel kool en andere producten een stuk minder intensief. Als je dat wel eens handmatig hebt gesneden weet je hoe prettig een automatische oplossing zou zijn.

Er zijn echter wel erg veel verschillende messen die elektrisch werken beschikbaar. Het kan dan ook lastig zijn om de beste koop te vinden. Net zoals bij het vinden bij de juiste messenset voor jouw wensen.

Wij hebben daarom de beste elektrisch messen gevonden middels onze test voor verschillende eisen en wensen. Zo vind jij snel de beste koop en hoef je niet meer te ploeteren met een normaal mes.

We beginnen met de top 3 meest gezochte categorieën. Verder op de pagina vind je waarom we juist deze als beste koop hebben gekozen.

Product Categorie Prijs
Beste elektrische mesGraef EK502EUBeste elektrische mes algemeen
Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Goedkoop elektrisch mesTristar EM-2107Goedkoop elektrisch mes
Bekijk bij BolBekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste elektrische broodmesRommelsbacher elektrisch mes EM150Beste elektrische broodmes

Aandachtspunten tijdens elektrische mes test

Tijdens onze test hebben we een aantal algemene beoordelingspunten die voor elke categorie belangrijk zijn.

 • Zo willen we dat het gehele mes stevig geproduceerd is. Het is een apparaat duurzaam en solide moet zijn.
 • Het snijvlak en de kartels van het elektrische mes moet van een goede kwaliteit zijn. Het mes moet lange tijd scherm genoeg blijven om broden te kunnen snijden.
 • Gebruiksgemak: het mes moet gemakkelijk te gebruiken zijn. Het zal dus goed in de hand moeten liggen en het snijden van plakken of sneden moet makkelijk uit te voeren zijn. Met andere woorden: de ergonomie en het gebruiksgemak is een belangrijk beoordelingspunt bij onze test.
 • Daarnaast vinden we het belangrijk dat andere gebruikers van het product tevreden zijn met het product. Zeker mensen die het product al langere tijd gebruiken weten hoe goed de kwaliteit is van een bepaald elektrisch mes. Bij het kiezen van het beste model hebben we hier dan ook veel aandacht aan besteed.

Daarnaast hebben we natuurlijk erg goed gelet op verschillende eisen per categorie. Deze zijn bepalend voor het kiezen van het beste elektrische mes per categorie.

Dit zijn de beste elektrische messen van 2024

1. Beste elektrische mes algemeen - Graef EK502EU

Beste elektrische mes
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Het elektrische mes van Graef is 1 van de duurdere modellen die er te vinden is. Maar we moeten eerlijk zijn en zeggen dat dat terecht is. Als je een elektrisch mes zoekt is dit model waarschijnlijk de beste koop voor jou.

Het apparaat heeft een sterke motor van 150 watt waardoor je ook diepvries producten kunt snijden. En natuurlijk is het mes ook geschikt voor snijden van brood en geroosterd vlees. Er worden 2 messen geleverd bij dit mes: 1 professioneel gekarteld mes en een 1 speciaal voor het snijden van diepvriesproducten.

Door de handige releaseknop kun je het lemmet snel en makkelijk losmaken. Dit is handig wanneer het schoon gemaakt moet worden of wanneer je het mes wilt wisselen.

Ook het gebruik van dit mes is gemakkelijk. Het light goed in de hand en de werking spreekt voor zich. Bovendien is dit goede elektrische mes geschikt voor links- en rechtshandigen mensen.

 • Krachtige motor om alles mee te snijden
 • Geleverd met 2 lemmeten
 • Aan de dure kant

2. Goedkoop elektrisch mes - Tristar EM-2107

Als je niet teveel wilt uitgeven aan een elektrisch mes is volgens onze test de Tristar EM-2107 de beste koop voor jou. Dit elektrische mes is zeer goedkoop wanneer je het vergelijkt met andere modellen. En toch werkt dit mes naar behoren, het is prima voor de gemiddelde thuisgebruiker.

Dit apparaat wordt geleverd met 2 verschillende kartelmessen. Door de combinatie van deze 2 messen kun je in principe al de gebruikelijke producten netjes snijden: brood, bevroren etenswaren, stukken cake en nog veel meer.

Voor echt hele harde etenswaren is dit product minder geschikt, daarvoor is het vermogen van 120 Watt simpelweg te laag. Maar dat kun je eigenlijk ook niet verwachten voor zo een lage prijs.

Als je niet meer dan €25 wilt uitgeven aan een elektrisch mes, is dit goedkope model de absolute winnaar het gebied van kwaliteit en prestaties.

 • Zeer goede prijs kwaliteitsverhouding
 • Inclusief 2 goede verschillende messen
 • Modern design, past in elke keuken
 • Kan heet worden na langdurig gebruik

3. Beste elektrische broodmes - Rommelsbacher elektrisch mes EM150

Als je een goed elektrisch mes zoekt om vooral brood mee te snijden dan is dit Rommelsbacher model een zeer goede koop. Het ligt erg goed in de hand en het gebruiken is ook zeer prettig. Dit komt mede door de trillingsarme motor. Hierdoor is het niet vervelend om dit apparaat langere tijd te hanteren.

Daarnaast worden er 2 kwalitatief goede kartelmessen bijgeleverd. Dit zorgt ervoor dat je elk soort brood prima met dit elektrische mes kunt snijden. Ook wanneer er zeer harde korsten in en op het brood aanwezig zijn.

Het vermogen van 120 watt is wat aan de lage kant om echt hele harde producten te snijden. Maar als het aankomt op brood snijden, vinden wij dit het beste elektrische broodmes dat er momenteel verkrijgbaar is.

 • Werkt echt prettig
 • Goede kartelmessen bij geleverd
 • Hoge duurzame kwaliteit
 • Te laag vermogen voor hele harde etenswaren

Koopgids om goed elektrisch mes te kopen

Als je één van de bovenstaand automatische messen koopt weet je zeker dat je een goede koop doet. Maar ook als jouw ideale model er niet tussen staat omdat je simpelweg andere wensen hebt, helpen we je met een uitgebreide koopgids.

In de onderstaande koopgids vind je belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een elektrisch mes. Als je de onderstaande aandachtspunten in ogenschouw neemt tijdens je zoektocht kom je vanzelf bij de juiste keuze uit.

Lengte van snoer, draadloos niet beschikbaar

Een voeding is noodzakelijk voor een elektrisch mes. De elektriciteit zorgt ervoor dat de motor kan werken. Er zijn op het moment van schrijven alleen nog maar modellen met snoer. Voor een draadloos elektrisch mes zul je dus nog even geduld moeten hebben.

Een elektrisch mes met snoer heeft als voordeel dat de batterij dus nooit opgaat, dat het apparaat altijd op vol vermogen kan werken en dat het goedkoper is. Het gebruiksklaar maken duurt echter wel langer. Je moet immers de stekker in het stopcontact steken. En je hebt minder bewegingsvrijheid.

Let erop dat het snoer lang genoeg is voor de plannen die jij hebt. Check bijvoorbeeld hoever het stopcontact verwijderd is van de plek waar je het mes wilt gaan gebruiken.

Een nadeel van messen met een batterij is dat deze duurder zullen zijn. En ook is het nog afwachten hoe lang een batterij een elektrisch mes kan voeden. Een voordeel zal natuurlijk zijn dat je meer bewegingsvrijheid hebt.

Het vermogen van het elektrische mes

Het vermogen van de motor die in het mes zit is bepalend voor de kwaliteit. Zeker bij harde stukjes brood, bijvoorbeeld in korsten, zul je het verschil merken. Een mes met een hoger vermogen gaat daar simpelweg makkelijker doorheen.

Elektrische messen zijn verkrijgbaar tussen de 100 en 180 watt. Wij raden je aan een model met minimaal 120 watt aan te schaffen. Hiermee kun je de meeste ingrediënten snijden.

Wat wil je snijden?

Afhankelijk welke producten je wilt snijden dien je het juiste mes te kopen. Je zult voornamelijk moeten letten op het vermogen en de lengte van het mes. Voor het snijden van taai vlees en hard brood, bijvoorbeeld uit je eigen broodbakmachine, raden we je aan om elektrisch mes met een vermogen van minimaal 120 watt. Als je hardere producten wilt snijden zul je een mes met meer vermogen moeten kopen.

Welke bladen bij elektrisch mes

De meeste elektrische messen worden met 1 lemmet geleverd; een blad met kartels, ook wel een zaagblad genoemd. Deze zijn voornamelijk geschikt voor het snijden van geroosterd vlees en brood. Bladen zonder kartels zijn voornamelijk geschikt voor zachtere producten zoals fruit.

Voor het snijden van ingevroren etenswaren gebruik je een lemmet met kartels. Let er wel op dat je voor het snijden van ingevroren een elektrisch mes met een bovengemiddeld vermogen nodig hebt.

Dan heb je ook nog snijbladen met dubbele kartels. Deze zijn 2 kanten op geplaatst. Deze messen zijn eigenlijk het beste, het maakt het snijden makkelijker. Deze bladen zijn wel duurder.

Het is ook handig om te controleren of deze messen geslepen kunnen worden. Zeker wanneer je thuis een goede messenslijper hebt kun je veel besparen op deze manier.

Schoonmaken van het mes

Tijdens het snijden van brood wordt je mes natuurlijk vies. Zeker wanneer je het mes ook gaat gebruiken voor andere etenswaren, zoals bijvoorbeeld vlees, zal het vies worden.

Het is dan prettig als het mes makkelijk schoon gemaakt kan worden. De meeste elektrische messen hebben afneembare delen die je vervolgens schoon kunt maken. Al dan niet in de vaatwasser. Let erop dat de delen die vies worden de afneembare delen van het elektrische mes zijn.

Prijs van het elektrische mes

Wij zijn er groot voorstander van dat je een terechte prijs betaald voor een product. De prijs, kwaliteitsverhouding moet kloppen. Daarom is het belangrijk om te weten dat de prijs van een elektrische mes niet perse iets zegt over de kwaliteit ervan.

Kwalitatief goede modellen kun je kopen vanaf ongeveer €35. Als je een meer luxer bedoelt wilt hebben met een hoger vermogen en de juiste kwaliteit kunnen de prijzen oplopen tot €70.

En als je echt een goed en solide apparaat zoekt om brood te snijden. Dan kunnen we je aanraden om een goede snijmachine die ook geschikt is voor brood te bekijken. Naast brood kun je ook andere ingrediënten hiermee snijden en het is het fijnst snijden.

Waarom een elektrisch mes

Er zijn verschillende redenen waarom een goed elektrisch mes een mooie toevoeging aan jouw keuken is. Hieronder vind je de meest gehoorde redenen voor het kopen en gebruiken van een elektrisch mes.

 • Als je vaak grote hoeveelheden brood of geroosterd vlees moet snijden is een elektrisch mes een uitkomst. Het snijden kost veel minder moeite is bovendien sneller.
 • Wanneer je vanwege lichamelijke ongemakken simpelweg niet de kracht of bewegingsvrijheid hebt om handmatig producten te snijden.
 • Omdat je simpelweg een manier zoekt om gemakkelijk je etenswaren te snijden.

Conclusie elektrisch mes kopen

Een elektrisch mes een prettige toevoeging in je keuken. Het maakt het snijden van verschillende producten een stuk eenvoudiger en efficiënter. Wanneer je eenmaal besloten hebt dat je er 1 wilt kopen, dan vind je op deze pagina snel en makkelijk een goed elektrisch mes.

Als jouw ideale mes er toch niet tussen staat, Dan kun je met de aandachtspunten uit de koopgids alsnog gemakkelijk de beste voor jouw wensen en eisen vinden.

Veelgestelde vragen over elektrische messen

Hoeveel kost een elektrisch mes?

Goede elektrische messen zijn te koop tussen de €35 en €70. Hoe hoger de prijs hoe hoger het vermogen doorgaans is.

Waarom een elektrisch mes gebruiken ?

Een elektrisch mes is een handig hulpmiddel wanneer je veel tegelijkertijd moet snijden. Een elektrisch mes gebruiken kost veel minder moeite en gaat sneller dan handmatig snijden. Ook brengt een elektrisch mes het nodige gemak mee.

Hoe maak je een elektrisch mes schoon?

De meeste elektrische messen hebben afneembare delen die in de vaatwasser kunnen. Zo is het schoonmaken van een elektrisch mes een simpel klusje.

2 gedachten over “Beste elektrisch mes kopen in 2024? Test voor budget, algemeen en draadloos”

Plaats een reactie