Glazen waterkoker test en beste koop in 2024

Laatste update: 14 maart 2023

Een glazen waterkoker is vaak een eyecatcher in de keuken. Zeker als er ook nog led verlichting in de waterkoker is verwerkt. Op deze pagina ontdek je wat je belangrijke eigenschappen zijn van waterkokers van glas en ook zie je direct wat de beste modellen van dit moment zijn.

Behalve de uitstraling die een waterkoker van glas heeft heb je er in praktische zin niet veel meer aan dan een standaard goede waterkoker. Een doorzichtige waterkoker koop je voor het design, voor de uitstraling. Het ziet er simpelweg moderner, zeker met verlichting erin. Bovendien is het tof om te zien wanneer het water kookt.

Er is een erg groot aanbod aan de doorzichtige waterkokers. Wij hebben daarom heel veel modellen getest zodat jij gemakkelijk en snel een goede keus kunt maken. Ook met onze koopgids heb je de juiste tips om zelf een goede glazen waterkoker uit te kiezen en te kopen.

Om te beginnen vind je nu een overzicht van de beste glazen waterkokers. Verder op deze pagina ontdek waarom we juist deze waterkokers van glas hebben uitgekozen. Ook vind je nog meer goede glazen waterkokers die in onze test positief beoordeeld zijn.

Product Categorie Prijs
Beste glazen waterkokerSeverin WK 3422Beste glazen waterkoker
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Glazen waterkoker met led verlichtingKitchenBrothers elektrische waterkoker met temperatuurregelingGlazen waterkoker met led verlichting
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Budget waterkoker van glasKitchenBrothers Elektrische WaterkokerBudget waterkoker van glas
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Aandachtspunten glazen waterkoker test

Voor het kiezen wat de beste koop is hebben we een aantal aandachtspunten bepaald die belangrijk zijn bij het bepalen wat een goede waterkoker van glas is. Ongeacht van de categorie waar een model in valt zijn er eigenschappen die bij alle categorieën goed moeten zijn.

Duurzaamheid

Een waterkoker is een apparaat dat veelvuldig gebruikt wordt in de meeste huishoudens. Het is daarom belangrijk dat de productiekwaliteit van een dusdanige hoog niveau is dat deze langere tijd kan meegaan. Bij een waterkoker van glas verwachten we in het bijzonder dat het glas ook sterk is. Je wilt natuurlijk geen kras, of erger nog: allemaal scherven, als je de waterkoker per ongeluk ergens tegen aan tikt.

Snelheid van water koken

Een waterkoker heb je natuurlijk om snel heet water tot je beschikking te hebben. We vinden het daarom bij waterkokers belangrijk dat deze snel op temperatuur zijn. Als je echt heel snel heet water wilt raden we je aan een heetwaterdispenser of kokend water kraan te kopen.

Prijs van de glazen waterkoker

Een goede glazen waterkoker koop je waarschijnlijk vanwege het design. Daarom is prijs een iets minder belangrijk punt dan bij een standaard waterkoker. Aan design is namelijk lastig een prijskaartje te hangen. Toch vinden we dat de prijs gerechtvaardigd zijn, je dient de kwaliteit te krijgen waar je voor betaalt. Hele dure waterkokers die gewoon slecht zijn maar er wel mooi uitzien zie je niet terug als beste koop.

Uitslag beste glazen waterkoker test 2024

1. Beste glazen waterkoker - Severin WK 3422

Beste glazen waterkoker
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Severin WK 3422 waterkoker heeft een inhoud van 1,7 L, is gemaakt van thermisch schokbestendig glas,
5 voorgeprogrammeerde instellingen en 13 temperatuurinstellingen + snel-kookfunctie, beschikt over 3000 watt vermogen, heeft een verwijderbare kalkfilter + waterfilter, heeft 5 veiligheidsfuncties een ingebouwde theezeeg met automatische liftfunctie. Wij hebben de Severin WK 3422 tot beste glazen waterkoker algemeen gekozen.

De Severin WK 3422 is een glazen waterkoker gemaakt in het geborsteld RVS. De waterkoker van Severin beschikt over maar liefst 5 voorgeprogrammeerde instellingen en 13 temperatuurinstellingen. Zo kunt u kiezen uit temperaturen zoals 40 graden om water voor babyvoeding warm te maken, 70-80 graden om groene thee te maken en meer. De temperatuur is in te stellen van 40 tot 100 graden in stappen van 5 graden. De waterkoker is voorzien van een ingebouwde theezeeg met automatische liftfunctie. Zo kunt u een pot thee naar wens maken met verse thee in de waterkoker. Door de handige warmhoudfunctie kunt u uw thee warm houden en wordt een theepot helemaal overbodig.

De Severin WK 3422 heeft een ruime inhoud van 1,7 L. Een grote kop thee bevat gemiddeld 250-300 ml, dus u kunt 6 koppen thee per keer schenken met de inhoud van de waterkoker. De waterkoker heeft een extra grote schenktuit om het inschenken eenvoudig te maken en beschikt over een druppelstop zodat er geen heet water gemorst kan worden. Binnenin de waterkoker zit er een verwijderbare antikalkfilter en een waterfilter zodat u altijd van gefilterd water kunt genieten.

De waterkoker van Severin beschikt over een snel-kookfunctie waarmee 50% sneller water wordt gekookt. Dankzij het vermogen van 3000 watt is dit geen enkel probleem. Verder beschikt de waterkoker over een automatische afslag, een automatisch kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Tevens heeft de waterkoker een indicatielampje, een proces-klaar-lampje een waarschuwingssignaal om aan te geven dat de waterkoker klaar is. Door zijn kwaliteit en functionaliteit hebben wij de Severin WK 3422 tot beste glazen waterkoker algemeen gekozen.

 • Hoogwaardig kwaliteit - thermisch schokbestendig glas
 • 5 Voorgeprogrammeerde instellingen en 13 temperatuurinstellingen
 • Ingebouwde theezeeg met automatische liftfunctie
 • Snel-kookfunctie
 • 3000 Watt vermogen
 • Relatief duur

2. Glazen waterkoker met led verlichting - KitchenBrothers elektrische waterkoker met temperatuurregeling

Glazen waterkoker met led verlichting
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De KitchenBrothers Elektrische Waterkoker heeft een inhoud van 1,8 L, heeft 5 vooraf ingestelde temperaturen, beschikt over een warmhoudfunctie, heeft een vermogen van 2200 watt, heeft een droogkook- en overhittingsbeveiliging en een geïntegreerde 5-kleurs LED verlichting. Wij hebben de KitchenBrothers Elektrische Waterkoker tot beste glazen waterkoker met led verlichting gekozen.

De KitchenBrothers Elektrische Waterkoker is helemaal naar wens in te stellen en is voorzien van functies en geavanceerde instellingen. De waterkoker is voorzien van eenvoudig bedieningspaneel waarmee de waterkoker ingesteld kan worden. In het menu kan er gekozen worden uit 5 vooraf ingestelde temperaturen. Er kan gekozen worden uit de volgende temperaturen: 60 – 70 – 80 – 90 – 100 graden. De waterkoker van KitchenBrothers heeft een geïntegreerde LED verlichting die kleur oplicht wanneer de waterkoker kookt. Bij iedere temperatuur geeft hij een andere kleur aan zoals groen, blauw of rood. Zo weet u altijd welke temperatuur het water heeft. Een zeer leuke en handige warmte indicatie!

De KitchenBrothers Elektrische Waterkoker heeft een ruime inhoud van 1,8 L. Een grote kop thee bevat gemiddeld 250-300 ml, dus u kunt 7 koppen thee per keer schenken met de inhoud van de waterkoker. De waterkoker heeft een extra grote schenktuit om het inschenken eenvoudig te maken en beschikt over een druppelstop zodat er geen heet water gemorst kan worden. Verder is de waterkoker ook voorzien van een warmhoudfunctie die het water tot wel 2 uur na koken warm houdt. De waterkoker wordt geleverd met theefilter zodat u van de waterkoker een theepot kunt maken. U kunt de theefilter vullen met theebladeren, kruiden of zelfs specerijen naar keuze om te genieten van een verse pot thee.

De waterkoker is voorzien van de meest actuele veiligheidsfuncties en technieken. Zo beschikt de waterkoker over een automatische afslag, een automatisch kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Tevens heeft de waterkoker een waarschuwingssignaal om aan te geven dat de waterkoker klaar is. De waterkoker van KitchenBrothers heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en een goede functionaliteit.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 5 Temperatuurinstellingen + warmhoudfunctie
 • Geïntegreerde 5-kleurs LED verlichting
 • Inclusief theefilter

  3. Budget waterkoker van glas - KitchenBrothers Elektrische Waterkoker

  Budget waterkoker van glas
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  De KitchenBrothers waterkoker is een glazen waterkoker met blauw LED licht, heeft een inhoud van 1,7 L, heeft een vermogen van 2200 watt, is gemaakt van RVS en hoogwaardig borosilicaat glas, heeft een droogkookbeveiliging, schakelt automatisch uit en is BPA-vrij. Door zijn zeer goede prijs/kwaliteit verhouding hebben wij de KitchenBrothers Glazen waterkoker tot beste budget glazen waterkoker gekozen.

  De waterkoker van KitchenBrothers heeft een ruime inhoud van 1,7 L. Een grote kop thee bevat gemiddeld 250-300 ml, dus kun je 6 koppen thee per keer schenken met de inhoud van de waterkoker. De waterkoker is gemaakt van roestvrijstaal en stevig borosilicaat glas. Als de waterkoker aangezet wordt krijgt het een mooie blauwe kleur dankzij zijn ingebouwde blauwe LED-verlichting. Dankzij zijn 2200 watt vermogen heeft de waterkoker een snelle kooktijd en hoef je niet lang te wachten op gekookt water. Vergeleken met andere budget waterkokers is deze goedkope waterkoker van KitchenBrothers ook nog eens verassend stil.

  De KitchenBrothers Elektrische Glazen Waterkoker is 360⁰ draaibaar en daardoor geschikt voor links- en rechtshandigen. Verder beschikt de waterkoker van KitchenBrothers over een droogkookbeveiliging. Zo kun je altijd zorgeloos water koken. Daarnaast heeft de waterkoker ook een automatische uitschakeling waardoor stroom ook nog eens bespaart blijft. Uit de ervaringen en reviews is naar voren gekomen dat de kwaliteit van deze goedkope glazen waterkoker uitstekend is. Vandaar dat wij de KitchenBrothers glazen waterkoker tot beste budget glazen waterkoker hebben gekozen.

  • Goede kwaliteit
  • Laag geprijsd
  • Mooie waterkoker met blauw LED-licht

   4. Glazen waterkoker 1 liter inhoud - Russell Hobbs 20760-70

   De Russell Hobbs 20760-70 is een RVS glazen waterkoker met een ingebouwd BRITA-waterfiltersysteem, heeft een inhoud van 1 L, beschikt over een elektronische indicator, heeft 2200 watt vermogen, heeft een hoogwaardige behuizing van Schott-Duranglas en is volledig BPA vrij. Door zijn hoge kwaliteit en ingebouwd filtersysteem, hebben wij de Russell Hobbs 20760-70 tot beste glazen waterkoker met 1 L inhoud gekozen.

   De Russell Hobbs 20760-70 is gemaakt van RVS en glas. De waterkoker heeft een hoogwaardige behuizing gemaakt van Schott-Duranglas uit Duitsland. Hierdoor is de waterkoker niet alleen robuust en sterk, maar ook duurzaam en wordt hij geleverd met 3 jaar garantie. De waterkoker heeft een inhoud van 1 L. Dit is genoeg om 5 koppen thee per keer in te schenken. Wat deze waterkoker uniek maakt is dat hij een ingebouwd BRITA-waterfilter systeem heeft die kalkaanslag, chloor en alle alle koper- en looddeeltjes uit het kraanwater filtert. Zo kunt u altijd van vers gefilterd water genieten. En de waterkoker beschikt over een elektronische indicator die aangeeft wanneer het filter verzadigd is en vervangen moet worden.

   De filter van de waterkoker is eenvoudig te verwijderen en te vervangen wanneer de elektrische indicator aangeeft dat het filter aan vervanging toe is. Naast het BRITA waterfiltersysteem beschikt de waterkoker van Russel Hobbs ook nog over een paar ingebouwde veiligheden. De waterkoker beschikt over een automatische afslag, een automatisch kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Tevens heeft de waterkoker een indicatielampje, een proces-klaar-lampje een waarschuwingssignaal om aan te geven dat de waterkoker klaar is. De Russell Hobbs 20760-70 beschikt over 2200 watt vermogen en wordt geleverd met 3 jaar garantie.

   • Hoogwaardige kwaliteit
   • Ingebouwd BRITA filtersysteem
   • Elektrische indicator
   • Volledig BPA vrij
   • Heeft niet de snelste kooktijd

   5. Grote glazen waterkoker - ECG RK 2020 white glass

   De waterkoker van ECG is perfect wanneer je op zoek bent naar een grote waterkoker. Deze waterkoker heeft een inhoud van maar liefst 2 liter, heeft een modern design, heeft LED verlichting, is duurzaam, heeft een vermogen van 2200 W en is scherp geprijsd. Wij vinden daarom de ECG RK 2020 White Glass Waterkoker de beste grote glazen waterkoker.

   Wat deze waterkoker fijn maakt is de grote inhoud. De meeste waterkokers hebben namelijk een inhoud van 1.7 liter, terwijl deze ECG Waterkoker een inhoud van 2 liter heeft. Hierdoor kun je lekker veel water koken, circa 8 kopjes. Dankzij het vermogen van 2200 W is het water in een mum van tijd gekookt. Handig voor als je veel bezoek hebt!

   Het moderne design met LED verlichting zorgt ervoor dat deze waterkoker in elke keuken past. De grote waterkoker heeft een 360° roterende basis waardoor hij geschikt is voor links- en rechtshandigen. Daarnaast heeft de waterkoker een anti-kalk filter. Doordat hij gemaakt is van glas en een geïntegreerde verwarmingselement heeft, is de waterkoker ook duurzaam. Wat ons betreft de beste prijs/kwaliteit verhouding!

   • Inhoud van 2 Liter
   • LED verlichting
   • Duurzaam materiaal
   • Geen instelbare temperatuur

   Koopgids glazen waterkoker

   Als er uit onze test geen model naar voren is gekomen dat jou aanspreekt kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan. Het is belangrijk dat je op een aantal punten let zodat je de juiste koop doet. Let op de onderstaande punten om het juiste model te kopen.

   Capaciteit

   Als je regelmatig wilt maken voor meer dan 7 mensen zul je rekening moeten houden met capaciteit. Er van uitgaande dat jouw theekopjes 25 cl (dat is gemiddeld) zijn heb je voor 7 mensen 1,75 liter heet water nodig. Ga dus na of de waterkoker voldoende water tegelijkertijd kan koken voor jouw wensen.

   Tip: als je de waterkoker gebruikt om snel water heet te maken voor in je pannen is een grote inhoud ook raadzaam.

   Vermogen van de waterkoker van glas

   In de regel geldt dat des te hoger het vermogen van jouw glazen waterkoker is, des te sneller het water kookt. In de regel is een waterkoker rond de 1800watt. Bij een capaciteit van minder dan een liter is het ook niet erg als het vermogen iets lager is.

   Geluidsniveau

   Een waterkoker die veel geluid maakt is hinderlijk, zeker als je in de buurt van de waterkoker wilt werken, bellen, muziek luisteren of kletsen. Je kan daarom voor een stille glazen waterkoker kiezen. Bij de online shops vind je het altijd wel het geluidsniveau van een waterkoker. Modellen met een geluidsproductie minder dan 70db merken wij aan als stil. Als je een model zoekt dat zo min mogelijk geluid maakt kun je ook nog even kijken bij ons artikel over stille waterkokers.

   Led verlichting in de glazen waterkoker

   Een waterkoker van glas koop je waarschijnlijk omdat het proces van water laten koken er leuk uitziet. Dit ziet er nog leuker uit wanneer dit water verlicht wordt. Dat is ook dan de reden dat er glazen waterkokers te koop zijn met led verlichting erin.

   Het is handig om te weten dat deze verlichte waterkokers te koop zijn. De prijzen zijn niet veel hoger voor de led verlichte modellen.

   Glazen waterkoker met verlichting

   Omdat een glazen waterkoker doorzichtig is, kun je het water zien koken. Dat ziet er natuurlijk tof uit! Maar met ledverlichting in de waterkoker is dit effect nog leuker om te zien. Veel fabrikanten hebben dan ook led verlichting in waterkokers van glas geplaatst. Van blauw licht tot rood, paars, groen en nog veel meer kleuren.

   Conclusie glazen waterkoker kopen

   Een glazen waterkoker is een echte eyecatcher in de keuken. Let er alleen goed op dat je een model kiest dat ook daadwerkelijk een goed functioneert. Er zijn ook wat modellen die ogenschijnlijk alleen op het design gelet en de functionaliteit minder aandacht hebben gegeven.

   Veelgestelde vragen over glazen waterkokers

   Hoe maak je een glazen waterkoker schoon?

   Dit werkt hetzelfde als in andere waterkokers. Je zult voornamelijk met enige regelmaat moeten ontkalken. Verder kun je het glas schoonmaken met een afwasmiddel.

   Hoe gevoelig voor scheuren of breken is het glas?

   Alhoewel je misschien het idee en gevoel hebt dat een glazen waterkoker erg breekbaar is, valt dit mee. Voor deze waterkokers wordt gebruik gemaakt van hittebestendig veiligheidsglas. Het is iets minder sterk dan metalen waterkokers maar het kan zeker een tegen een stootje en zal niet snel breken of scheuren.

   Plaats een reactie