Glazen waterkoker, koopgids & uitgebreide test en beste koop in 2021

Laatste update: 15 juli 2021 Koffie & thee

Een glazen waterkoker is vaak een eyecatcher in de keuken. Zeker als er nog led verlichting in de waterkoker is verwerkt. Op deze pagina ontdek wat je belangrijke eigenschappen zijn van waterkokers van glas en ook zie je direct wat de beste modellen van dit moment zijn.

Behalve de uitstraling die een waterkoker van glas heeft heb je er in praktische zin niet veel meer aan dan een standaard goede waterkoker. Een doorzichtige waterkoker koop je voor het design, voor de uitstraling. Het ziet er simpelweg moderner, zeker met verlichting erin. Bovendien is het tof om te zien wanneer het water kookt.

Er is een erg groot aanbod aan de doorzichtige waterkokers. Wij hebben daarom heel veel modellen getest zodat jij gemakkelijk en snel een goede keus kunt maken. Ook met onze koopgids heb je de juiste tips om zelf een goede glazen waterkoker uit te kiezen en te kopen.

Maar om te beginnen vind je nu een overzicht van de beste glazen waterkokers. Verder op deze pagina ontdek waarom we juist deze waterkokers van glas hebben uitgekozen. Ook vind je nog meer goede glazen waterkokers die in onze test positief beoordeeld zijn.

Aandachtspunten glazen waterkoker test

Voor het kiezen wat de beste koop is hebben we een aantal aandachtspunten bepaald die belangrijk zijn bij het bepalen wat een goede waterkoker van glas is. Ongeacht van de categorie waar een model in valt zijn er eigenschappen die bij alle categorieën goed moeten zijn.

Duurzaamheid

Een waterkoker is een apparaat dat veelvuldig gebruikt wordt in de meeste huishoudens. Het is daarom belangrijk dat de productiekwaliteit van een dusdanige hoog niveau is dat deze langere tijd kan meegaan. Bij een waterkoker van glas verwachten we in het bijzonder dat het glas ook sterk is. Je wilt natuurlijk geen kras, of erger nog: allemaal scherven, als je de waterkoker per ongeluk ergens tegen aan tikt.

Snelheid

Een waterkoker heb je natuurlijk om snel heet water tot je beschikking te hebben. We vinden het daarom bij waterkokers belangrijk dat deze snel op temperatuur zijn. Als je echt heel snel heet water wilt raden we je aan een heetwaterdispenser of kokend water kraan te kopen.

Prijs

Een goede glazen waterkoker koop je waarschijnlijk vanwege het design. Daarom is prijs een iets minder belangrijk punt dan bij een standaard waterkoker. Aan design is namelijk lastig een prijskaartje te hangen. Toch vinden we dat de prijs gerechtvaardigd zijn, je dient de kwaliteit te krijgen waar je voor betaalt. Hele dure waterkokers die gewoon slecht zijn maar er wel mooi uitzien zie je niet terug als beste koop.

Uitslag beste glazen waterkoker test 2021

1. Severin WK 3422 - Beste glazen waterkoker

Beste glazen waterkoker Severin WK 3422
 • Hoogwaardig kwaliteit - thermisch schokbestendig glas
 • 5 Voorgeprogrammeerde instellingen en 13 temperatuurinstellingen
 • Ingebouwde theezeeg met automatische liftfunctie
 • Snel-kookfunctie
 • 3000 Watt vermogen
 • Relatief duur

De Severin WK 3422 waterkoker heeft een inhoud van 1,7 L, is gemaakt van thermisch schokbestendig glas,
5 voorgeprogrammeerde instellingen en 13 temperatuurinstellingen + snel-kookfunctie, beschikt over 3000 watt vermogen, heeft een verwijderbare kalkfilter + waterfilter, heeft 5 veiligheidsfuncties een ingebouwde theezeeg met automatische liftfunctie. Wij hebben de Severin WK 3422 tot beste glazen waterkoker algemeen gekozen.

De Severin WK 3422 is een glazen waterkoker gemaakt in het geborsteld RVS. De waterkoker van Severin beschikt over maar liefst 5 voorgeprogrammeerde instellingen en 13 temperatuurinstellingen. Zo kunt u kiezen uit temperaturen zoals 40 graden om water voor babyvoeding warm te maken, 70-80 graden om groene thee te maken en meer. De temperatuur is in te stellen van 40 tot 100 graden in stappen van 5 graden. De waterkoker is voorzien van een ingebouwde theezeeg met automatische liftfunctie. Zo kunt u een pot thee naar wens maken met verse thee in de waterkoker. Door de handige warmhoudfunctie kunt u uw thee warm houden en wordt een theepot helemaal overbodig.

De Severin WK 3422 heeft een ruime inhoud van 1,7 L. Een grote kop thee bevat gemiddeld 250-300 ml, dus u kunt 6 koppen thee per keer schenken met de inhoud van de waterkoker. De waterkoker heeft een extra grote schenktuit om het inschenken eenvoudig te maken en beschikt over een druppelstop zodat er geen heet water gemorst kan worden. Binnenin de waterkoker zit er een verwijderbare antikalkfilter en een waterfilter zodat u altijd van gefilterd water kunt genieten.

De waterkoker van Severin beschikt over een snel-kookfunctie waarmee 50% sneller water wordt gekookt. Dankzij het vermogen van 3000 watt is dit geen enkel probleem. Verder beschikt de waterkoker over een automatische afslag, een automatisch kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Tevens heeft de waterkoker een indicatielampje, een proces-klaar-lampje een waarschuwingssignaal om aan te geven dat de waterkoker klaar is. Door zijn kwaliteit en functionaliteit hebben wij de Severin WK 3422 tot beste glazen waterkoker algemeen gekozen.


2. Stashle® LED Glazen Waterkoker - Glazen waterkoker met led verlichting

Glazen waterkoker met led verlichting Stashle® LED Glazen Waterkoker
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 5 Temperatuurinstellingen + warmhoudfunctie
 • Geïntegreerde 5-kleurs LED verlichting
 • Inclusief theefilter
 • Deksel moet er compleet af om de waterkoker te vullen

De Stashle Led glazen waterkoker heeft een inhoud van 1,7 L, heeft een digitaal controle menu, heeft 5 vooraf ingestelde temperaturen, beschikt over een warmhoudfunctie, heeft een vermogen van 2200 watt, heeft een droogkook- en overhittingsbeveiliging en een geïntegreerde 5-kleurs LED verlichting. Wij hebben de Stashle Led glazen waterkoker tot beste glazen waterkoker met led verlichting gekozen.

De Stashle Led glazen waterkoker is helemaal naar wens in te stellen en is voorzien van functies en geavanceerde instellingen. De waterkoker is voorzien van een digitaal controle menu waarmee de waterkoker ingesteld kan worden. In het menu kan er gekozen worden uit 5 vooraf ingestelde temperaturen. Er kan gekozen worden uit de volgende temperaturen: 60 – 70 – 80 – 90 – 100 graden. De waterkoker van Stashle heeft een geïntegreerde LED verlichting die kleur oplicht wanneer de waterkoker kookt. Bij iedere temperatuur geeft hij een andere kleur aan zoals groen, blauw of rood. Zo weet u altijd welke temperatuur het water heeft. Een zeer leuke en handige warmte indicatie!

De Stashle Led glazen waterkoker heeft een ruime inhoud van 1,7 L. Een grote kop thee bevat gemiddeld 250-300 ml, dus u kunt 6 koppen thee per keer schenken met de inhoud van de waterkoker. De waterkoker heeft een extra grote schenktuit om het inschenken eenvoudig te maken en beschikt over een druppelstop zodat er geen heet water gemorst kan worden. Verder is de waterkoker ook voorzien van een warmhoudfunctie die het water tot wel 60 min na koken warm houdt. De waterkoker wordt geleverd met theefilter zodat u van de waterkoker een theepot kunt maken. U kunt de theefilter vullen met theebladeren, kruiden of zelfs specerijen naar keuze om te genieten van een verse pot thee.

De waterkoker is voorzien van de meest actuele veiligheidsfuncties en technieken. Zo beschikt de waterkoker over een automatische afslag, een automatisch kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Tevens heeft de waterkoker een indicatielampje, een proces-klaar-lampje een waarschuwingssignaal om aan te geven dat de waterkoker klaar is. De waterkoker van Stashle heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en een goede functionaliteit.


3. Deski Glazen Waterkoker - Budget waterkoker van glas

Budget waterkoker van glas Deski Glazen Waterkoker
 • Goede kwaliteit
 • Laag geprijsd
 • Met waterfilter
 • Mooie waterkoker met blauw LED-licht
 • Regelmatig ontkalken door geen anti-kalk filter

De Deski waterkoker is een glazen RVS waterkoker van AFK met blauw LED licht, heeft een inhoud van 1,7 L, heeft een vermogen van 2200 watt, is uitgerust met een waterfilter, heeft een droogkookbeveiliging, een beveiliging tegen kortsluiting en schakelt automatisch uit. Door zijn zeer goede prijs/kwaliteit verhouding hebben wij de Deski Glazen Waterkoker tot beste budget glazen waterkoker gekozen.

De Deski Glazen Waterkoker heeft een ruime inhoud van 1,7 L. Een grote kop thee bevat gemiddeld 250-300 ml, dus u kunt 6 koppen thee per keer schenken met de inhoud van de waterkoker. De waterkoker is gemaakt van roestvrijstaal en glas. Als de waterkoker aangezet wordt krijgt het een mooie blauwe kleur dankzij zijn ingebouwde blauwe LED-verlichting. Dankzij zijn 2200 watt vermogen heeft de waterkoker een snelle kooktijd en hoeft u niet lang te wachten op uw water. Vergeleken met andere budget waterkokers is deze goedkope waterkoker van Deski ook nog eens verassend stil.

De Deski Glazen Waterkoker beschikt over een waterfilter die vervangbaar is. Door het waterfilter kunt u genieten van schoon gefilterd water, keer op keer. Verder beschikt de waterkoker van Deski over een droogkookbeveiliging en een beveiliging tegen kortsluiting. Zo kunt u altijd zorgeloos water koken. Daarnaast heeft de waterkoker ook een automatische uitschakeling waardoor stroom ook nog eens bespaart blijft. Uit de ervaringen en reviews is naar voren gekomen dat de kwaliteit van deze goedkope glazen waterkoker uitstekend is. Vandaar dat wij de Deski glazen waterkoker tot beste budget glazen waterkoker hebben gekozen.


4. Russell Hobbs 20760-70 - Glazen waterkoker 1 liter inhoud

1 liter glazen waterkoker
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Ingebouwd BRITA filtersysteem
 • Elektrische indicator
 • Volledig BPA vrij
 • Heeft niet de snelste kooktijd

De Russell Hobbs 20760-70 is een RVS glazen waterkoker met een ingebouwd BRITA-waterfiltersysteem, heeft een inhoud van 1 L, beschikt over een elektronische indicator, heeft 2200 watt vermogen, heeft een hoogwaardige behuizing van Schott-Duranglas en is volledig BPA vrij. Door zijn hoge kwaliteit en ingebouwd filtersysteem, hebben wij de Russell Hobbs 20760-70 tot beste glazen waterkoker met 1 L inhoud gekozen.

De Russell Hobbs 20760-70 is gemaakt van RVS en glas. De waterkoker heeft een hoogwaardige behuizing gemaakt van Schott-Duranglas uit Duitsland. Hierdoor is de waterkoker niet alleen robuust en sterk, maar ook duurzaam en wordt hij geleverd met 3 jaar garantie. De waterkoker heeft een inhoud van 1 L. Dit is genoeg om 5 koppen thee per keer in te schenken. Wat deze waterkoker uniek maakt is dat hij een ingebouwd BRITA-waterfilter systeem heeft die kalkaanslag, chloor en alle alle koper- en looddeeltjes uit het kraanwater filtert. Zo kunt u altijd van vers gefilterd water genieten. En de waterkoker beschikt over een elektronische indicator die aangeeft wanneer het filter verzadigd is en vervangen moet worden.

De filter van de waterkoker is eenvoudig te verwijderen en te vervangen wanneer de elektrische indicator aangeeft dat het filter aan vervanging toe is. Naast het BRITA waterfiltersysteem beschikt de waterkoker van Russel Hobbs ook nog over een paar ingebouwde veiligheden. De waterkoker beschikt over een automatische afslag, een automatisch kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Tevens heeft de waterkoker een indicatielampje, een proces-klaar-lampje een waarschuwingssignaal om aan te geven dat de waterkoker klaar is. De Russell Hobbs 20760-70 beschikt over 2200 watt vermogen en wordt geleverd met 3 jaar garantie.


Koopgids glazen waterkoker

Als er uit onze test geen model naar voren is gekomen dat jou aanspreekt kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan. Het is belangrijk dat je op een aantal punten let zodat je de juiste koop doet. Let op de onderstaande punten om het juiste model te kopen.

Capaciteit

Als je regelmatig wilt maken voor meer dan 7 mensen zul je rekening moeten houden met capaciteit. Er van uitgaande dat jouw theekopjes 25 cl (dat is gemiddeld) zijn heb je voor 7 mensen 1,75 liter heet water nodig. Ga dus na of de waterkoker voldoende water tegelijkertijd kan koken voor jouw wensen.

Tip: als je de waterkoker gebruikt om snel water heet te maken voor in je pannen is een grote inhoud ook raadzaam.

Vermogen

In de regel geldt dat des te hoger het vermogen van jouw glazen waterkoker is, des te sneller het water kookt. In de regel is een waterkoker rond de 1800watt. Bij een capaciteit van minder dan een liter is het ook niet erg als het vermogen iets lager is.

Geluidsniveau

Een waterkoker die veel geluid maakt is hinderlijk, zeker als je in de buurt van de waterkoker wilt werken, bellen, muziek luisteren of kletsen. Je kan daarom voor een stille glazen waterkoker kiezen. Bij de online shops vind je het altijd wel het geluidsniveau van een waterkoker. Modellen met een geluidsproductie minder dan 70db merken wij aan als stil. Als je een model zoekt dat zo min mogelijk geluid maakt kun je ook nog even kijken bij ons artikel over stille waterkokers.

Glazen waterkoker met verlichting

Omdat een glazen waterkoker doorzichtig is, kun je het water zien koken. Dat ziet er natuurlijk tof uit! Maar met ledverlichting in de waterkoker is dit effect nog leuker om te zien. Veel fabrikanten hebben dan ook led verlichting in waterkokers van glas geplaatst. Van blauw licht tot rood, paars, groen en nog veel meer kleuren.

Conclusie glazen waterkoker

Een glazen waterkoker is een echte eyecatcher in de keuken. Let er alleen goed op dat je een model kiest dat ook daadwerkelijk een goed functioneert. Er zijn ook wat modellen die ogenschijnlijk alleen op het design gelet en zodoende de functionaliteit minder aandacht hebben gegeven.

Plaats een reactie