Heetwaterdispenser kopen? Uitgebreide test zodat jij de snel de beste koop hebt in 2021

Laatste update: 15 juli 2021 Koffie & thee

Er zijn zoveel instant waterkokers te koop dat het lastig is om de beste heetwaterdispenser te vinden. Wij hebben met ons team van experts dan ook meer dan 60 modellen getest zodat jij gemakkelijk een goede heetwaterdispenser kunt kopen. Hieronder vind je dus de een lijstje met de top 4 modellen.

Met een heetwaterdispenser kook je alleen de hoeveelheid water die je nodig hebt voor 1 kopje of beker. Je hoeft dus nooit teveel water te koken. Het gaat dus veel sneller en verbruikt veel minder energie dan een traditionele waterkoker, het is een veel energiezuinigere waterkoker. Vanwege die snelheid wordt een heetwaterdispenser ook wel instant waterkoker genoemd. Het heeft eigenlijk de voordelen van een kokend water kraan maar dan stukken goedkoper dan de quookers.

Hieronder zie je een snel overzicht met de beste keuzes waterdispensers. Lager op deze pagina leg ik uit waarom we juist deze gekozen hebben. Ook vind je nog meer waterdispensers die het kopen waard zijn.

Onze aandachtspunten bij selecteren beste heetwaterdispensers

Om deze heetwaterdispenser test goed uit te kunnen voeren hebben we alle dispensers op een aantal algemene punten beoordeeld die voor alle modellen belangrijk zijn:

 • Prijs-kwaliteitsverhouding: we vinden het belangrijk dat het product dat je koopt de kwaliteit biedt waar je voor betaalt. We zien te vaak dat dure producten, die er dan wel goed uitzien, een te lage kwaliteit bieden. Bij ons vind je alleen maar producten die een eerlijke prijs hebben voor de kwaliteit die zij bieden. Je zult zien dat de betere heetwaterdispensers niet perse de duurste modellen zijn.
 • Gebruikersgemak: een goede heetwaterdispenser koop je omdat je gemakkelijk, snel en energiezuinig thee wilt kunnen maken. We vinden de mate van gebruiksvriendelijkheid dan ook erg belangrijk.
 • Duurzaamheid: het is product dat je vaak zult gaan gebruiken, vaak meerdere keren per dag. Het moet dan ook zo kwalitatief gebouwd zijn dat het jaren meekan. We kijken naar de bouwkwaliteit van het product en de materialen die gebruikt zijn.
 • Beoordeling van andere gebruikers: andere mensen die een bepaalde heetwaterdispenser al langere tijg gebruiken weten of die goed is. We kijken dan ook zeer aandachtig en nauwkeurig naar de reviews en ervaringen van andere mensen die een model uit onze test hebben achtergelaten.

Uitslag beste heetwaterdispenser test 2021

1. MOA Heetwaterdispenser - Beste heetwaterdispenser algemeen

Beste heetwaterdispenser algemeen MOA Heetwaterdispenser
 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Design
 • Instelbare temperatuurregelaar
 • Beschikt over een stopknop
 • Automatisch ontkalkingssysteem
 • Snoerlengte is maar 1 m

De MOA Heetwaterdispenser heeft een inhoud van 2,5 L, kan tot 400 ml – 500 ml heet water per minuut schenken, beschikt over een afgifte stopknop, is zuinig in gebruik, heeft een afneembare watertank, heeft een instelbare temperatuurregelaar, is volledig BPA vrij en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Wij hebben de MOA Heetwaterdispenser tot beste heetwaterdispenser algemeen gekozen.

De MOA Heetwaterdispenser is een luxe instant waterkoker die direct heet water afgeeft wanneer dat is benodigd. De MOA Heetwaterdispenser heeft een vermogen van 2400 watt. Daardoor kan de heetwaterdispenser van MOA kan tot wel 500 ml per minuut heet water geven. Verder heeft de heetwaterdispenser heeft een inhoud van 2,5 L wat goed is voor 12 koppen thee. Het waterreservoir is makkelijk af te nemen om bij te vullen. De behuizing van de heetwaterdispenser is stevig omdat MOA voor altijd voor het beste materiaal kiest. Daardoor levert MOA kwaliteit en duurzaamheid.

De MOA Heetwaterdispenser heeft meerdere instelmogelijkheden die met de bediending bovenop de heetwaterdispenser makkelijk in te stellen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld de temperatuur van het water in stellen. Hierdoor kan je thee op de juiste temperatuur drinken voor een optimale smaakbeleving. De heetwaterdispenser is uitgerust met een stopknop. Als je meerdere koppen thee wilt zetten kan je de gewenste hoeveelheid water instellen. Druk na ieder kopje thee even op de stopknop om van kop te wisselen tot het gewenste hoeveelheid water en koppen thee gereed is.

De heetwaterdispenser kan niet alleen voor thee, maar ook soep, warme chocolademelk of om een pan met kokend water voor eitjes bijvoorbeeld te vullen. De waterdispenser is verder uitgerust met een droogkookbeveiliging, een automatisch ontkalkingssysteem, een automatische afslag, een automatische uitschakeling, een waterfilter en is volledig BPA vrij. Door zijn zeer goede prijs/kwaliteit verhouding is de MOA Heetwaterdispenser de beste heetwaterdispenser op dit moment verkrijgbaar. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.


2. Domo DO497WK - Budget heetwaterdispenser

Budget heetwaterdispenser Domo DO497WK
 • Goede kwaliteit, laag geprijsd
 • Efficiënt en zuinig
 • Praktisch ontwerp
 • Eenvoudig in gebruik

  De Domo DO497WK heeft een inhoud van 2 L, kan tot 150 ml – 300 ml heet water van 100°C in 45 sec schenken, is erg efficiënt in water en energiegebruik, heeft een automatische afslag, een automatische uitschakeling, is eenvoudig in gebruik, is van goede kwaliteit en goedkoop geprijsd en volledig BPA vrij. Wij hebben de Domo DO497WK tot beste budget heetwaterdispenser gekozen.

  De Domo DO497WK is een erg handige waterdispenser die erg eenvoudig in gebruik is, en toch ook luxe. Door simpelweg op 1 knop te drukken beschikt u al over kokend water. De waterdispenser van Domo kan in 45 sec al 150 tot 300 ml heet water schenken. Door zijn 3000 watt vermogen heeft u altijd heet water tot uw beschikking. De Domo DO497WK schenkt alleen water wat gevraagd wordt waardoor het niet alleen waterzuinig, maar ook nog eens energiezuinig is. Verder beschikt de waterdispenser over een inhoud van 2 L, wat goed is voor 10 koppen thee.

  De Domo DO497WK heeft een handig ontwerp waarover is nagedacht. De afneembare watertank is zeer eenvoudig af te nemen in tegenstelling tot andere heetwaterdispensers. De gehele waterdispenser is een unit die op een elektrische contactplaat staat zoals een waterkoker. Dit maakt dat hij simpel te ontkoppelen en bij te vullen is. De heetwaterdispenser is ook makkelijk voor andere warme dranken te gebruiken of een pan met water voor de pasta of eieren te vullen. Werkt velen malen sneller dan een waterkoker!! De Domo DO497WK beschikt over een automatische afslag, een automatische uitschakeling en is volledig BPA vrij. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.


  3. Magnani Kokend Water Dispenser - Ook een goede instant waterkoker

  Ook een goede instant waterkoker Magnani Kokend Water Dispenser
  • Mooi en strak design
  • Fungeert ook goed als instant waterkoker
  • Snelknop voor 200 ml en kan 500 ml per keer schenken
  • Snelle opwarmtijd
  • Verstelbaar plateau
  • Heeft geen stopknop

  De Magnani Kokend Water Dispenser heeft een zeer mooi design, levert direct heet water van 95 – 100 °C in 5 – 10 sec, heeft een inhoud van 2,5 liter, beschikt over een sneltoets voor 200 ml en kan tot 500 ml onafgebroken schenken, heeft een vermogen van 2600 watt, beschikt over een mooi led display en heeft een verstelbaar plateau. Door zijn functionaliteit is de Magnani heetwaterdispenser ook een goede instant waterkoker en daardoor een goede aanwinst in de keuken!

  De Magnani heetwaterdispenser is een mooie eyecatcher in de keuken. Door zijn strakke vormgeving en mooie design past deze heetwaterdispenser in ieder huis. Het ontwerp is niet alleen mooi, maar ook nog eens praktisch. Door zijn slanke, wat meer langwerpige ontwerp is deze heetwaterdispenser gemakkelijk te plaatsen in keukens. De Magnani heetwaterdispenser heeft een inhoud van 2,5 L wat goed is voor 12 koppen thee. Per keer kan de heetwaterdispenser 200 ml koken water geven door de sneltoets, of 500 ml kokend water in een constante stroom geven.

  De Magnani heetwaterdispenser heeft een vermogen van 2600 watt. Hierdoor kan hij binnen 5 – 10 sec al kokend water geven met een temperatuur van 95 – 100 °C. De waterdispenser van Magnani heeft een timer die een bereik heeft van 1-60 min. De LED-indicator heeft aan wanneer het apparaat gereed is voor gebruik. Het plateau van de heetwaterdispenser is verstelbaar. Daardoor kunt u het kopje altijd op de juiste hoogte onder de schenktuit plaatsen zodat er geen spattend kokend water gemorst wordt.

  De Magnani heetwaterdispenser is zeer prettig in gebruik door zijn snelle opwarmtijd en functionaliteit. Daardoor is de heetwaterdispenser goed als instant waterkoker te gebruiken. De heetwaterdispenser van Magnani heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.


  4. Domo ECO DO482WK - Kleine heetwaterdispenser

  Kleine heetwaterdispenser Domo ECO DO482WK
  • Erg functioneel en handig in gebruik
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • 200 ml water van 100°C in 45 seconden
  • Efficiënt water- en energiegebruik
  • Hoeveelheid water niet in te stellen

  De Domo ECO DO482WK is een fijne, compacte heetwaterdispenser die een inhoud van 1,5 L heeft, beschikt over een sneltoets om 200 ml te schenken, heeft een opwarmtijd van slechts 45 sec, is efficiënt en zuinig in gebruik, heeft een automatische afslag en een automatische uitschakeling. Door zijn compacte formaat en afmetingen en kwaliteit hebben wij de Domo ECO DO482WK tot beste kleine heetwaterdispenser gekozen.

  De Domo ECO DO482WK is een compacte heetwaterdispenser die 20 cm breed is, 28 cm hoog is en 27 cm diep is. Door zijn afmetingen is de heetwaterdispenser van Domo gemakkelijk in alle keukens te plaatsen. De Domo ECO DO482WK heeft een handig ontwerp waarover is nagedacht. De afneembare watertank is zeer eenvoudig af te nemen in tegenstelling tot andere heetwaterdispensers. De gehele waterdispenser is een unit die op een elektrische contactplaat staat zoals een waterkoker. Dit maakt dat hij simpel te ontkoppelen en bij te vullen is.

  De Domo ECO DO482WK kan in slechts 45 sec met 1 druk op de knop 200 ml kokend water geven. Dankzij zijn 3000 watt vermogen is het water zo op temperatuur en klaar om te gebruiken. De waterdispenser van Domo kookt alleen het water wat je nodig hebt per keer. Dit maakt het apparaat zuinig in het water en energie gebruik. De heetwaterdispenser heeft een inhoud van 1,5 L wat goed is voor 7 koppen thee. De Domo ECO DO482WK heeft een automatische afslag en een automatische uitschakeling als beveiliging. Dankzij zijn compactheid, functionaliteit en goede prijs/kwaliteit verhouding is de Domo ECO DO482WK de beste kleine heetwaterdispenser op dit moment verkrijgbaar.


  Koopgids heetwaterdispenser

  Als jouw ideale instant waterkoker er niet bij staat in ons lijstje is kun je natuurlijk zelf altijd nog de beste koop vinden. Als je goed let op de volgende punten kom je vanzelf uit bij jouw beste koop.

  Inhoud reservoir

  Bepaald welke inhoud het reservoir van je instant waterkoker moet hebben voor jou gebruik. De meeste modellen hebben een inhoud van ongeveer 1.5 liter. Een standaard thee mok heeft een inhoud van 250ml. Met een reservoir van 1.5 liter kun je dus 6 gemiddelde koppen thee maken. Bedenk zelf goed hoeveel capaciteit jouw beste heetwaterdispenser dient te hebben en selecteer daar op.

  Bedien- en gebruiksgemak

  Een goede heetwarerdispenser is gemakkelijk te gebruiken. In principe moet een apparaat in de keuken zonder handleiding te bedienen zijn. Een makkelijk te gebruiken instant waterkoker heeft maar een paar knoppen. Vaak is dit een knop voor het afgeven van heet water. Met dezelfde knop kan vaak ook gestopt worden met de afgifte.

  Daarnaast vind je op modellen met een instelbare temperatuur een temperatuurknop. Met deze knop kan je bepalen welke temperatuur het water dient te zijn. Er zijn theesoorten die op een andere temperatuur dan 100 graden Celsius getrokken dienen te worden.

  Prijs van de heetwaterdispenser

  In onze test hebben we ook erg goed gelet op de prijs van de heetwaterdispensers. De prijzen lopen ongeveer uiteen tussen de €50 en €100. Duurder betekent niet dat het automatisch beter is. Dat zien we eigenlijk terug bij alle producten die we testen. Het is belangrijk dat je let of je de kwaliteit krijgt die waar je voor betaald. Van duurdere heetwaterdispenser modellen mag je verwachten dat de kwaliteit van de materialen hoger is. Ook mag je verwachten dat de opties uitgebreider of beter zijn. Bijvoorbeeld een grotere inhoud, snellere kooktijd, minder geluid etcetera.

  Temperatuurinstellingen

  Als je graag thee drinkt die je onder het kookpunt dient te bereiden, dan heb je een heetwaterdispenser nodig met een instelbare watertemperatuur.

  Vermogen

  Het vermogen bepaalt voor een groot gedeelte de snelheid waarmee het water op temperatuur komt. Hoe hoger het vermogen, des te sneller het water in de instant waterkoker kookt. Let er wel op dat de elektragroep waar je de heetwaterdispenser wilt aansluiten het desbetreffende vermogen nog aankan.

  UV en/of koolstoffilter

  Een uv filter zorgt ervoor dat organismes in het water zich niet verder kunnen vermenigvuldigen in het water. Sommige goede heetwaterdispensers hebben zo een filter.

  Daarnaast zijn er ook modellen met een koolstoffilter ingebouwd. Deze filters dienen er voornamelijk voor om chloor uit het water te zuiveren. In Nederland is het echter verboden om water met chloor te reinigen, de meerwaarde van een koolstoffilter is dan ook in Nederland eigenlijk nihil volgens onze experts.

  Voordelen heetwaterdispenser

  Deze instant waterkokers worden steeds populairder. En dat is eigenlijk niet zo gek, een heetwaterdispenser heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een normale waterkoker:

  • Het is sneller dan water koken met een waterkoker of fluitketel. Dit komt omdat het een instant waterkoker slechts de hoeveelheid water voor 1 kopje hoeft te koken. Ook is het verwarmingsvermogen van deze apparaten vaak hoger.
  • Ze zijn stiller. Zelfs vergeleken met een stille waterkoker maakt een heetwaterdispenser veel minder geluid tijdens het koken van water. Zeker wanneer je vaak thuis werkt en/of vlakbij de waterkoker zit is dat een prettige toevoeging.
  • Heetwaterdispensers zijn veel energiezuiniger dan waterkokers. Dit heeft met name te maken met het feit dat je veel minder water kookt dan met een waterkoker. Dit scheelt natuurlijk in de kosten en is tegelijkertijd veel beter voor het milieu.
  • Gemakkelijke bediening; je drukt simpelweg op het knopje om een kop heet water te zetten. Je moet natuurlijk niet vergeten om je kopje onder het water afgifte punt te zetten :).
  • Veel instant waterkokers hebben een instelbare temperatuur optie. Sommige theesoorten zijn bedoeld om op een andere temperatuur dan 100 graden Celcius te trekken. Er zijn redelijk veel modellen heetwaterdispenser met een instelbare temperatuur optie.

  Conclusie heetwaterdispenser

  Al met al is het interessant om een heetwaterdispenser aan te schaffen. Je vult gemakkelijk een kop met heet water zodat je heel snel en gemakkelijk thee, instant soup, chocomelk of andere hete drankjes kunt maken. Als je 1 van de beste heetwaterdispensers hierboven kiest weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Als jouw ideale model er niet tussen staat kun je met de koopgids op deze pagina ook jouw beste koop vinden.

  Veelgestelde vragen

  Hoe werkt een heetwaterdispenser?

  Bij een heetwaterdispenser wordt alleen de hoeveelheid water verhit die je nodig hebt voor 1 kop thee of bouillon. Hierdoor is deze een stuk sneller en zuiniger dan een waterkoker.

  Om de hoeveel tijd dient een heetwaterdispenser gereinigd te worden?

  We raden aan om je heetwaterdispenser eens in de 3 maanden goed schoon te maken en te ontkalken. Dit geldt voor normaal huis tuin en keukengebruik.

  Plaats een reactie