Heetwaterdispenser kopen? Uitgebreide test zodat jij de snel de beste koop hebt in 2024

Laatste update: 5 maart 2024

Er zijn zoveel instant waterkokers te koop dat het lastig is om de beste heetwaterdispenser te vinden. Wij hebben met ons team van experts dan ook meer dan 60 modellen getest zodat jij gemakkelijk een goede heetwaterdispenser kunt kopen. Hieronder vind je dus de een lijstje met de top 4 modellen.

Met een heetwaterdispenser kook je alleen de hoeveelheid water die je nodig hebt voor 1 kopje of beker. Je hoeft dus nooit teveel water te koken. Het gaat dus veel sneller en verbruikt veel minder energie dan een traditionele waterkoker, het is een veel energiezuinigere waterkoker. Vanwege die snelheid wordt een heetwaterdispenser ook wel instant waterkoker genoemd. Het heeft eigenlijk de voordelen van een kokend water kraan maar dan stukken goedkoper dan de quookers.

Hieronder zie je een snel overzicht met de beste keuzes waterdispensers. Lager op deze pagina leg ik uit waarom we juist deze gekozen hebben. Ook vind je nog meer waterdispensers die het kopen waard zijn.

Product Categorie Prijs
Beste heetwaterdispenser algemeenMOA HWD14Beste heetwaterdispenser algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Budget heetwaterdispenserTomado TWD2501BBudget heetwaterdispenser
Bekijk bij BolBekijk bij Amazon
#Advertentie
Ook een goede instant waterkokerKitchenBrothers heetwaterdispenser – 2,7 literOok een goede instant waterkoker
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Onze aandachtspunten bij selecteren beste heetwaterdispensers

Om deze heetwaterdispenser test goed uit te kunnen voeren hebben we alle dispensers op een aantal algemene punten beoordeeld die voor alle modellen belangrijk zijn:

 • Prijs-kwaliteitsverhouding: we vinden het belangrijk dat het product dat je koopt de kwaliteit biedt waar je voor betaalt. We zien te vaak dat dure producten, die er dan wel goed uitzien, een te lage kwaliteit bieden. Bij ons vind je alleen maar producten die een eerlijke prijs hebben voor de kwaliteit die zij bieden. Je zult zien dat de betere heetwaterdispensers niet perse de duurste modellen zijn.
 • Gebruikersgemak: een goede heetwaterdispenser koop je omdat je gemakkelijk, snel en energiezuinig thee wilt kunnen maken. We vinden de mate van gebruiksvriendelijkheid dan ook erg belangrijk.
 • Duurzaamheid: het is product dat je vaak zult gaan gebruiken, vaak meerdere keren per dag. Het moet dan ook zo kwalitatief gebouwd zijn dat het jaren meekan. We kijken naar de bouwkwaliteit van het product en de materialen die gebruikt zijn.
 • Beoordeling van andere gebruikers: andere mensen die een bepaalde heetwaterdispenser al langere tijg gebruiken weten of die goed is. We kijken dan ook zeer aandachtig en nauwkeurig naar de reviews en ervaringen van andere mensen die een model uit onze test hebben achtergelaten.

Uitslag beste heetwaterdispenser test 2024

1. Beste heetwaterdispenser algemeen - MOA HWD14

Beste heetwaterdispenser algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De MOA Heetwaterdispenser heeft een inhoud van 2,5 L, kan tot 500 ml heet water per minuut schenken, beschikt over een afgifte stopknop, is zuinig in gebruik, is volledig BPA vrij, heeft een cool touch behuizing en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Wij hebben de MOA Heetwaterdispenser – HWD14 tot beste heetwaterdispenser algemeen gekozen.

De MOA Heetwaterdispenser – HWD14 is een luxe instant waterkoker die direct heet water afgeeft wanneer dat is benodigd. De MOA Heetwaterdispenser heeft een vermogen van 2400 watt. Daardoor kan de heetwaterdispenser van MOA kan tot wel 500 ml per minuut heet water geven. Verder heeft de heetwaterdispenser heeft een inhoud van 2,5 L wat goed is voor 12 koppen thee. Het waterreservoir is eenvoudig bij te vullen, maar niet uitneembaar. De behuizing van de heetwaterdispenser is stevig omdat MOA voor altijd voor het beste materiaal kiest. Daardoor levert MOA kwaliteit en duurzaamheid.

De MOA Heetwaterdispenser heeft meerdere instelmogelijkheden die met de bediending bovenop de heetwaterdispenser makkelijk in te stellen zijn. De heetwaterdispenser is uitgerust met een stopknop. Als je meerdere koppen thee wilt zetten kan je de gewenste hoeveelheid water instellen. Druk na ieder kopje thee even op de stopknop om van kop te wisselen tot het gewenste hoeveelheid water en koppen thee gereed is.

De heetwaterdispenser kan niet alleen voor thee, maar ook soep, warme chocolademelk of om een pan met kokend water voor eitjes bijvoorbeeld te vullen. De waterdispenser is verder uitgerust met een droogkookbeveiliging, een automatische uitschakeling, een waterniveau indicator en is volledig BPA vrij. Door zijn zeer goede prijs/kwaliteit verhouding is de MOA Heetwaterdispenser de beste heetwaterdispenser op dit moment verkrijgbaar. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Mooi design
 • Hoeveelheid instelbaar
 • Watertank niet afneembaar
 • Temperatuur niet instelbaar

2. Budget heetwaterdispenser - Tomado TWD2501B

De Tomado TWD2501B heeft een inhoud van 2 ,5L, geeft binnen 10 seconden kokend water, is erg efficiënt in water en energiegebruik, heeft een automatische uitschakeling, is eenvoudig in gebruik, is van goede kwaliteit en goedkoop geprijsd en volledig BPA vrij. Wij hebben de Tomado TWD2501B tot beste budget heetwaterdispenser gekozen.

De Tomado TWD2501B is een erg handige waterdispenser die erg eenvoudig in gebruik is, en toch ook luxe. Door simpelweg op 1 knop te drukken beschik je al over 200 ml kokend water. De waterdispenser van Tomado kan met 2 klikken op de knop continue heet water schenken. Door zijn 2600 watt vermogen heeft u altijd heet water tot uw beschikking. De Tomado TWD2501B schenkt alleen water wat gevraagd wordt waardoor het niet alleen waterzuinig, maar ook nog eens energiezuinig is. Verder beschikt de waterdispenser over een inhoud van 2,5 L, wat goed is voor 12 koppen thee.

De instant waterkoker is ook makkelijk voor andere warme dranken te gebruiken of een pan met water voor de pasta of eieren te vullen. Werkt velen malen sneller dan een normale waterkoker! De Tomado TWD2501B beschikt over een automatische uitschakeling en is volledig BPA vrij. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Goede kwaliteit, laag geprijsd
 • Efficiënt en zuinig
 • Eenvoudig in gebruik
 • Watertank niet afneembaar

3. Ook een goede instant waterkoker - KitchenBrothers heetwaterdispenser – 2,7 liter

Ook een goede instant waterkoker
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De KitchenBrothers Heetwaterdispenser heeft een zeer mooi design, levert direct heet water van 40 – 100 °C in 5 – 10 sec, heeft een inhoud van 2,7 liter, beschikt over meerdere touchscreen functies en kan handmatig in- en uitschakelen, heeft een vermogen van 2600 watt en heeft een afneembaar waterreservoir met waterniveau-indicator. Door zijn functionaliteit is de KitchenBrothers heetwaterdispenser ook een goede instant waterkoker en daardoor een goede aanwinst in de keuken!

De KitchenBrothers heetwaterdispenser is een mooie eyecatcher in de keuken. Door zijn strakke vormgeving en mooie design past deze heetwaterdispenser in ieder huis. Het ontwerp is niet alleen mooi, maar ook nog eens praktisch. Door zijn slanke, wat meer langwerpige ontwerp is deze heetwaterdispenser gemakkelijk te plaatsen in keukens. De KitchenBrothers heetwaterdispenser heeft een inhoud van 2,7 L wat goed is voor 12 koppen thee. Er is een volumefunctie waarmee je 100 t/m 400 ml kunt instellen. Er zit ook een start/stop functie op, waarmee je handmatig je hoeveelheid kan bepalen.

De KitchenBrothers heetwaterdispenser heeft een vermogen van 2600 watt. Hierdoor kan hij binnen 10 sec al kokend water geven met een temperatuur van 40 – 100 °C, in te stellen in stappen van 10 °C. Het waterreservoir is afneembaar waardoor je hem eenvoudig kunt bijvullen.

De KitchenBrothers Heetwaterdispenser – 2,7L is zeer prettig in gebruik door zijn snelle opwarmtijd en functionaliteit. Daardoor is de heetwaterdispenser goed als instant waterkoker te gebruiken. De heetwaterdispenser van KitchenBrothers heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Mooi en strak design
 • Fungeert ook goed als instant waterkoker
 • Snelle opwarmtijd
 • Instelbaar tussen 40 en 100 °C

  4. Kleine heetwaterdispenser - Domo ECO DO482WK

  De Domo ECO DO482WK is een fijne, compacte heetwaterdispenser die een inhoud van 1,5 L heeft, beschikt over een sneltoets om 200 ml te schenken, heeft een opwarmtijd van slechts 45 sec, is efficiënt en zuinig in gebruik, heeft een automatische afslag en een automatische uitschakeling. Door zijn compacte formaat en afmetingen en kwaliteit hebben wij de Domo ECO DO482WK tot beste kleine heetwaterdispenser gekozen.

  De Domo ECO DO482WK is een compacte heetwaterdispenser die 20 cm breed is, 28 cm hoog is en 27 cm diep is. Door zijn afmetingen is de heetwaterdispenser van Domo gemakkelijk in alle keukens te plaatsen. De Domo ECO DO482WK heeft een handig ontwerp waarover is nagedacht. De afneembare watertank is zeer eenvoudig af te nemen in tegenstelling tot andere heetwaterdispensers. De gehele waterdispenser is een unit die op een elektrische contactplaat staat zoals een waterkoker. Dit maakt dat hij simpel te ontkoppelen en bij te vullen is.

  De Domo ECO DO482WK kan in slechts 45 sec met 1 druk op de knop 200 ml kokend water geven. Dankzij zijn 3000 watt vermogen is het water zo op temperatuur en klaar om te gebruiken. De waterdispenser van Domo kookt alleen het water wat je nodig hebt per keer. Dit maakt het apparaat zuinig in het water en energie gebruik. De heetwaterdispenser heeft een inhoud van 1,5 L wat goed is voor 7 koppen thee. De Domo ECO DO482WK heeft een automatische afslag en een automatische uitschakeling als beveiliging. Dankzij zijn compactheid, functionaliteit en goede prijs/kwaliteit verhouding is de Domo ECO DO482WK de beste kleine heetwaterdispenser op dit moment verkrijgbaar.

  • Erg functioneel en handig in gebruik
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • 200 ml water van 100°C in 45 seconden
  • Efficiënt water- en energiegebruik
  • Hoeveelheid water niet in te stellen

  5. Luxe heetwaterdispenser - Caso HW660

  Deze Caso HW660 heetwaterdispenser heeft instelbare hoeveelheden waterafgifte, heeft 7 verschillende temperatuurinstellingen, is energie- en tijdbesparend, heeft een hoog vermogen, is handig in gebruik en heeft een mooi luxe design. Wij vinden de Caso HW660 heetwater Dispenser de beste luxe heetwaterdispenser!

  Deze heetwaterdispenser heeft maar liefst 8 verschillende hoeveelheden voor de afgifte van water, namelijk  100, 150, 200, 250, 300, 350 en 400 ml. In combinatie met de 7 verschillende temperatuurinstellingen van 40 tot 100 °C kun jij heet water helemaal naar jouw wens maken in de hoeveelheid die jij wilt! Dit maakt de heetwaterdispenser perfect voor het bereiden van thee, oplosbare koffie, instant-pasta en babyvoeding.

  Dankzij het vermogen van 2600W heb je warm water in een paar seconden, wat tijdbesparend is. Dit betekent wel dat deze heetwaterdispenser eigenlijk op een eigen groep moet. Maar de Caso HW660 Heet water Dispenser is ook energiebesparend; 50% ten opzichte van een standaard waterkoker met temperatuurinstelling.

  Verder heeft deze heetwaterdispenser ook een mooi design. Het digitale touchscreen scherm zorgt voor een luxe uitstraling en is eenvoudig in te stellen. Met een waterreservoir van 2.7L kan je een tijd vooruit. Kortom, de beste luxe heetwaterdispenser van dit moment!

  • Snelle waterafgifte
  • Mooi design met luxe uitstraling
  • Veel instelbare opties
  • Groot waterreservoir
  • Prijzig

  Koopgids heetwaterdispenser

  Als jouw ideale instant waterkoker er niet bij staat in ons lijstje is kun je natuurlijk zelf altijd nog de beste koop vinden. Als je goed let op de volgende punten kom je vanzelf uit bij jouw beste koop.

  Inhoud reservoir

  Bepaald welke inhoud het reservoir van je instant waterkoker moet hebben voor jou gebruik. De meeste modellen hebben een inhoud van ongeveer 1.5 liter. Een standaard thee mok heeft een inhoud van 250ml. Met een reservoir van 1.5 liter kun je dus 6 gemiddelde koppen thee maken. Bedenk zelf goed hoeveel capaciteit jouw beste heetwaterdispenser dient te hebben en selecteer daar op.

  Bedien- en gebruiksgemak

  Een goede heetwarerdispenser is gemakkelijk te gebruiken. In principe moet een apparaat in de keuken zonder handleiding te bedienen zijn. Eigenlijk is het gewoon een warm water tap. Een makkelijk te gebruiken instant waterkoker heeft maar een paar knoppen. Vaak is dit een knop voor het afgeven van heet water. Met dezelfde knop kan vaak ook gestopt worden met de afgifte.

  Daarnaast vind je op modellen met een instelbare temperatuur een temperatuurknop. Met deze knop kan je bepalen welke temperatuur het water dient te zijn. Er zijn theesoorten die op een andere temperatuur dan 100 graden Celsius getrokken dienen te worden.

  Prijs van de heetwaterdispenser

  In onze test hebben we ook erg goed gelet op de prijs van de heetwaterdispensers. De prijzen lopen ongeveer uiteen tussen de €50 en €100. Duurder betekent niet dat het automatisch beter is. Dat zien we eigenlijk terug bij alle producten die we testen. Het is belangrijk dat je let of je de kwaliteit krijgt die waar je voor betaald. Van duurdere heetwaterdispenser modellen mag je verwachten dat de kwaliteit van de materialen hoger is. Ook mag je verwachten dat de opties uitgebreider of beter zijn. Bijvoorbeeld een grotere inhoud, snellere kooktijd, minder geluid etcetera.

  Temperatuurinstellingen

  Als je graag thee drinkt die je onder het kookpunt dient te bereiden, dan heb je een heetwaterdispenser nodig met een instelbare watertemperatuur.

  Vermogen

  Het vermogen bepaalt voor een groot gedeelte de snelheid waarmee het water op temperatuur komt. Hoe hoger het vermogen, des te sneller het water in de instant waterkoker kookt. Let er wel op dat de elektragroep waar je de heetwaterdispenser wilt aansluiten het desbetreffende vermogen nog aankan.

  UV en/of koolstoffilter

  Een uv filter zorgt ervoor dat organismes in het water zich niet verder kunnen vermenigvuldigen in het water. Sommige goede heetwaterdispensers hebben zo een filter.

  Daarnaast zijn er ook modellen met een koolstoffilter ingebouwd. Deze filters dienen er voornamelijk voor om chloor uit het water te zuiveren. In Nederland is het echter verboden om water met chloor te reinigen, de meerwaarde van een koolstoffilter is dan ook in Nederland eigenlijk nihil volgens onze experts.

  Voordelen heetwaterdispenser

  Deze instant waterkokers worden steeds populairder. En dat is eigenlijk niet zo gek, een heetwaterdispenser heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een normale waterkoker:

  • Het is sneller dan water koken met een waterkoker of fluitketel. Dit komt omdat het een instant waterkoker slechts de hoeveelheid water voor 1 kopje hoeft te koken. Ook is het verwarmingsvermogen van deze apparaten vaak hoger.
  • Ze zijn stiller. Zelfs vergeleken met een stille waterkoker maakt een heetwaterdispenser veel minder geluid tijdens het koken van water. Zeker wanneer je vaak thuis werkt en/of vlakbij de waterkoker zit is dat een prettige toevoeging.
  • Heetwaterdispensers zijn veel energiezuiniger dan waterkokers. Dit heeft met name te maken met het feit dat je veel minder water kookt dan met een waterkoker. Dit scheelt natuurlijk in de kosten en is tegelijkertijd veel beter voor het milieu.
  • Gemakkelijke bediening; je drukt simpelweg op het knopje om een kop heet water te zetten. Je moet natuurlijk niet vergeten om je kopje onder het water afgifte punt te zetten :).
  • Veel instant waterkokers hebben een instelbare temperatuur optie. Sommige theesoorten zijn bedoeld om op een andere temperatuur dan 100 graden Celcius te trekken. Er zijn redelijk veel modellen heetwaterdispenser met een instelbare temperatuur optie.

  Conclusie heetwaterdispenser kopen

  Al met al is het interessant om een heetwaterdispenser aan te schaffen. Je vult gemakkelijk een kop met heet water zodat je heel snel en gemakkelijk thee, instant soup, chocomelk of andere hete drankjes kunt maken. Als je 1 van de beste heetwaterdispensers hierboven kiest weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Als jouw ideale model er niet tussen staat kun je met de koopgids op deze pagina ook jouw beste koop vinden.

  Veelgestelde vragen over heetwaterdispensers

  Hoe werkt een heetwaterdispenser?

  Bij een heetwaterdispenser wordt alleen de hoeveelheid water verhit die je nodig hebt voor 1 kop thee of bouillon. Hierdoor is deze een stuk sneller en zuiniger dan een waterkoker.

  Om de hoeveel tijd dient een heetwaterdispenser gereinigd te worden?

  We raden aan om je heetwaterdispenser eens in de 3 maanden goed schoon te maken en te ontkalken. Dit geldt voor normaal huis tuin en keukengebruik.

  Is een heetwaterdispenser zuinig?

  Een heetwaterdispenser warmt alleen op op het moment dat jij heet water nodig hebt. Bovendien warmt het dan slechts de hoeveelheid voor 1 kopje op. Een heetwaterdispenser is daarom een energiezuinig apparaat in vergelijking met waterkokers.

  Plaats een reactie