Keramische koekenpan, voordelen en nadelen en beste koop in 2021

Laatste update: 15 juli 2021 Pannen

Koken met een keramische koekenpannen heeft een aantal belangrijke voordelen boven het koken op normale koekenpannen. In dit artikel lees je wat deze voordelen zijn en wat de beste keramische koekenpan voor jouw wensen en eisen is.

We beginnen met de beste keramische koekenpannen in verschillende categorieën. Verder op de pagina lees je waarom onze expert juist deze modellen als beste koop hebben gekozen. Zo zie je snel en gemakkelijke welke keramische koekenpan het meest geschikt is voor je wensen. Ook vind je nog andere goede alternatieven voor diegene met andere wensen. Deze staan lager op deze pagina.

Productnaam Categorie Kopen
Beste keramische koekenpan algemeen Dagelijkse Kost Keramische Koekenpan – Ø28 cmDagelijkse Kost Keramische Koekenpan – Ø28 cmBeste keramische koekenpan algemeen Bekijk product op Bol.com
Keramische koekenpan voor inductie GreenChef Vintage Inductie Koekenpan – Ø24 cm – keramischGreenChef Vintage Inductie Koekenpan – Ø24 cm – keramischKeramische koekenpan voor inductie Bekijk product op Bol.com
keramische koekenpan 32 cm GreenPan Barcelona Infinity Pro Koekenpan – Ø32 cmGreenPan Barcelona Infinity Pro Koekenpan – Ø32 cmkeramische koekenpan 32 cm Bekijk product op Bol.com

Uitslag beste keramische koekenpan 2021

1. Dagelijkse Kost Keramische Koekenpan – Ø28 cm - Beste keramische koekenpan algemeen

Beste keramische koekenpan algemeen Dagelijkse Kost Keramische Koekenpan – Ø28 cm
 • Zeer goede kwaliteit
 • Snelle warmtegeleiding
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen
 • 5 Jaar garantie
 • Niet geschikt voor temperaturen in de oven boven de 200 graden

De keramische koekenpan van Dagelijkse Kost heeft een diameter van 28 cm, heeft een snelle warmtegeleiding, heeft Thermolon™ anti-aanbaklaag, heeft een sterke stevige bodem, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, is gemaakt van natuurlijke materialen, heeft een duurzame ovenvaste handgreep, kan tot wel 200 graden in de oven en is volledig PFSA vrij. Wij hebben de keramische koekenpan van Dagelijkse Kost tot beste algemene keramische koekenpan gekozen.

De keramische koekenpan van Dagelijkse Kost is een sterke, stevige koekenpan die over een stevige bodem beschikt. Deze bodem maakt dat de pan geschikt is voor alle soorten warmtebronnen en een lange levensduur heeft. De pan is gemaakt uit natuurlijke materialen die volledig PFAS vrij zijn. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen gebruikt zijn voor het maken van de anti-aanbaklaag. De pan ook een snelle warmtegeleiding, een goede gelijkmatige warmteverdeling.

De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat u weinig olie of boter hoeft te gebruiken tijdens het bakken. Hierdoor kookt en bakt u gezonder en gebruik is de pan erg makkelijk schoon te maken. De pan is zo gemaakt dat ie ook geschikt is voor in de oven. De pan kan temperaturen tot wel 200 graden weerstaan. Zo kunt u de pan op meerdere en veelzijdige manieren gebruiken voor gerechten. De pan is daarom ook uitgerust met een duurzame ovenvaste handgreep.

De anti-aanbaklaag in de pan is een speciale gepatenteerde Thermolon™ anti-aanbaklaag. Deze laag is gemaakt op basis van zand zonder enige schadelijke stoffen. Zo heeft u nooit kans dat u schadelijke stoffen binnen krijgt, ook al raakt de pan oververhit. De pan is van zeer goede kwaliteit, is volledig PFAS vrij en wordt geleverd met 5 jaar garantie.


2. GreenChef Vintage Inductie Koekenpan – Ø24 cm – keramisch - Keramische koekenpan voor inductie

Keramische koekenpan voor inductie GreenChef Vintage Inductie Koekenpan – Ø24 cm – keramisch
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Ideaal voor inductie, ook geschikt voor alle andere warmtebronnen
 • ThermolonTM keramische anti-aanbaklaag
 • Energiebesparende Magneto bodem
 • Vintage design

  De keramische koekenpan van GreenChef is een vintage, inductie koekenpan met een diameter van 24 cm, heeft een ThermolonTM keramische anti-aanbaklaag, heeft een energiebesparende Magneto bodem, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, heeft een stay-cool handgreep en is volledig PFAS vrij. Wij hebben de GreenChef Vintage Inductie koekenpan tot beste keramische koekenpan voor inductie gekozen.

  De keramische koekenpan van GreenChef is een mooie stijlvolle vintage koekenpan die in iedere keuken thuispast. De vintage koekenpan is gemaakt van aluminium met een mooie houten stay-cool handgreep een keramische anti-aanbaklaag. De anti-aanbaklaag is een speciale gezonde anti-aanbaklaag die ook wel ThermolonTM keramische anti-aanbaklaag heet. Deze anti-aanbaklaag is gemaakt van natuurlijke materialen zoals zand. Verder zijn er geen schadelijke stoffen gebruikt.

  De keramische koekenpan hoge temperaturen tot wel 450 graden weerstaan en hoeft u zich nooit zorgen te maken dat u bij verbranding of oververhitting schadelijke stoffen binnenkrijgt. De speciale keramische anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat uw eten nooit aanbrandt en dat de pan na afloop van gebruik gemakkelijk schoon te maken is. Door de speciale laag hoeft u ook weinig tot geen olie of boter gebruiken en dat maakt ook dat u gezonder kookt.

  De pan is door zijn ontwerp speciaal gemaakt voor inductie. Dit omdat de pan een stevige dikke bodem heeft die niet krom trekt, en daarom altijd goed contact houd met de inductieplaat. Ook na vele jaren intensief gebruik. Deze dikke bodem is een energiebesparende Magneto bodem die voor een goede, snelle en gelijkmatige warmteverdeling zorgt. Tevens is de pan ook geschikt voor alle andere soorten warmtebronnen, inclusief de oven. De pan heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met 5 jaar garantie.


  3. GreenPan Barcelona Infinity Pro Koekenpan – Ø32 cm - keramische koekenpan 32 cm

  keramische koekenpan 32 cm GreenPan Barcelona Infinity Pro Koekenpan – Ø32 cm
  • Snelle en gelijkmatige warmteverdeling
  • Handgrepen van gegoten roestvrijstaal
  • Nieuwste Thermolon™ keramische anti-aanbaklaag
  • Magneto-inductietechnologie
  • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen inclusief oven
  • Zware pan

  De GreenPan Barcelona Infinity Pro Koekenpan is een keramische koekenpan met een diameter van 32 cm, beschikt over de nieuwste Magneto-inductietechnologie, is tevens geschikt voor alle soorten warmtebronnen, heeft een snelle en gelijkmatige warmteverdeling, heeft handgrepen van gegoten roestvrijstaal en is volledig PFAS vrij. Wij hebben de GreenPan Barcelona Infinity Pro Koekenpan tot beste keramische koekenpan van 32 cm gekozen.

  De koekenpan van GreenPan is van de Barcelona Infinity Pro series pannen die van goede kwaliteit zijn. Deze pannen zijn uitgerust met een zeer duurzame keramische anti-aanbaklaag, de Magneto-inductietechnologie voor efficiënte prestaties op alle kookplaten, en een dikke bodem voor een snelle, goede en gelijkmatige warmteverdeling. Zo ook deze koekenpan van GreenPan. De keramische koekenpan heeft diameter van 32 cm. Door zijn grote omvang is deze pan zeer geschikt voor grote gezinnen, of grote gerechten zoals mooi stukken ossenhaas of vis in te bereiden.

  De koekenpan van GreenPan geschikt over de nieuwste Thermolon™ keramische anti-aanbaklaag. Deze nieuwe duurzame versie van Thermolon™ is de sterkste anti-aanbaklaag die is verstevigd met diamant en volledig krasbestendig is. Deze anti-aanbaklaag is volledig PFAS vrij. Dit houdt in dat er geen enkele giftige of schadelijke stoffen zijn gebruikt. Zo kunt u zonder zorgen bakken en braden en zult u nooit last hebben van dat u mogelijke schadelijke stoffen binnen krijgt.

  De koekenpan van GreenPan is uitgerust met handgrepen die van gegoten roestvrijstaal zijn. Deze handvaten zijn belangrijk omdat de pan zo ontworpen is dat hij ook in de oven gebruikt kan worden naast alle andere warmtebronnen. Hierdoor kunt u de pan om meerdere manier gebruiken voor gerechten en maakt dat de pan veelzijdiger is. De handvaten zorgen ervoor dat die de temperaturen van de oven kunnen weerstaan. Tevens liggen deze handvaten prettig in de hand tijdens het gebruikt van de pan. De pan is zeker niet goedkoop, maar inruil daarvoor krijgt u kwaliteit. De pan wordt geleverd met 2 jaar garantie.


  4. GreenChef Diamond Inductie Koekenpan – Ø20 cm - Budget keramische koekenpan

  Budget keramische koekenpan GreenChef Diamond Inductie Koekenpan – Ø20 cm
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Duurzame keramische anti-aanbaklaag
  • Ergonomische koele handgrepen
  • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen
  • Ook grotere varianten beschikbaar voor budget prijzen

   De GreenChef Diamond Inductie Koekenpan is een keramische koekenpan met een diameter van 20 cm, heeft een duurzame keramische anti-aanbaklaag, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, beschikt over ergonomische koele handgrepen, is volledig PFAS vrij en komt met 5 jaar garantie. Door zijn prijs/kwaliteit verhouding hebben wij de GreenChef Diamond Inductie Koekenpan tot beste budget keramische koekenpan gekozen.

   De GreenChef Diamond Inductie Koekenpan is een wat kleinere keramische koekenpan met een diameter van 20 cm. De koekenpan van GreenChef is een sterke koekenpan door zijn zeer duurzame keramische anti-aanbaklaag. Deze anti-aanbaklaag is versterkt met diamanten wat hem perfect maakt voor dagelijks gebruik. Door de harde laag is de pan extra krasbestendig en warmt hij ook nog eens snel op en heeft hij een gelijkmatige warmteverdeling. Door de anti-aanbaklaag heeft de pan weinig olie of boter nodig bij gebruik en daardoor kookt u ook nog eens gezonder dan met ander pannen.

   De keramische anti-aanbaklaag wordt gemaakt uit natuurlijke grondstoffen zoals zand en bevat geen schadelijke of giftige stoffen. Zo heeft u geen zorgen dat er giftige of schadelijke stoffen vrij komen bij oververhitting van de pan. Door zijn sterkte kan de keramische laag en de pan temperaturen tot wel 450 graden weerstaan. De koekenpan van GreenChef is zeer geschikt voor inductie door zijn sterke en stevige bodem, maar is tevens ook geschikt voor alle andere soorten warmtebronnen.

   De GreenChef Diamond Inductie Koekenpan is door zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding de beste budget keramische koekenpan op dit moment verkrijgbaar. De pan wordt geleverd met 5 jaar garantie.


   De voordelen van een keramische koekenpan

   Het bakken met koekenpannen van keramiek kent verschillende voordelen. Hieronder vind je de voordelen in een lijst:

   Natuurlijke antiaanbaklaag: keramiek bestaat uit natuurlijk stoffen zoals steen en metaal. Het materiaal waar keramische pannen uit bestaan is van zichzelf een anti-aanbak laag. Tijdens het bakken zal er dan ook geen eten in de pan aanbakken.

   Betere hitteverdeling: keramiek kent een veel betere hitteverdeling dan teflon of andere pannen met een kunststoffen anti-aanbaklaag. Keramische pannen hebben dan ook een optimale hitteverdeling waardoor de pan over het gehele bakoppervlak even warm is.

   Minder vet bakken: vanwege de keramische laag op de koekenpannen bakken ingrediënten niet snel aan. Je hebt dus minder boter of olie nodig in de pan tijdens het bakken. Het is dus gezonder.

   Makkelijk schoon te maken: de beste keramische koekenpannen hebben zo een glad oppervlak dat vuil zich helemaal niet hecht aan de pannen. Het schoonmaken is dan ook eigenlijk altijd in 1 veeg gebeurd. Het is mogelijk een keramische koekenpan in de vaatwasser te wassen maar dat raden we sterk af. Door het afwassen in de vaatwasser gaat een pan veel minder lang mee.

   Geen chemische toevoegingen: teflon en andere kunstmatige antiaanbaklagen bevatten chemische producten. Alhoewel deze allemaal zijn goed gekeurd door de verantwoordelijke instanties weten we nooit zeker hoe ze uitwerken over vele jaren. Veel mensen kiezen dan ook voor keramische pannen om zodoende niet in een chemische laag te bakken. Een andere optie om een anti aanbak laag te hebben in een pan zonder chemische laag is het zogenaamde inbranden. Dat doe je bijvoorbeeld bij een gietijzeren wokpan, maar dan gebruik je dus wel weer meer vet.

   Nadelen keramische koekenpan

   Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruiken van een keramische koekenpan.

   Ze zijn iets zwaarder: omdat er een keramiek laag gebruikt wordt in een keramische pan zijn deze zwaarder dan een pan met een teflon laag erin. Persoonlijk ben ik fan van zwaardere pannen, dan heb je echt wat in je hand. Dit met andere redenen is waarom een stalen koekenpan mij ook zo aanspreekt.

   Blijven langer warm: de goede warmtegeleiding zorgt ervoor dat pannen langer warm blijven dan een doorsnee koekenpan met teflon. Dit betekent dat je voor afwassen met de hand iets langer moet wachten.

   Kan scheuren: na verloop van tijd bestaat er de mogelijkheid dat een keramische koekenpan scheurtjes gaat vertonen. Dit komt door de metalen delen die gaan werken door de hitte. Hogere kwaliteit keramische koekenpannen hebben hier minder snel last van.

   Prijs: keramische koekenpannen zijn duurder dan de standaard koekenpannen, of varianten met een teflon antiaanbaklaag. Het scheelt niet heel veel, zeker omdat je er vanuit kunt gaan dat een keramische koekenpan langer meegaat. Maar de aanschafprijs is door de regel genomen wel hoger.

   Keramische koekenpan voor inductie fornuis

   Als de keramische koekenpan een metalen binnenkant heeft en keramische coating, zoals de meeste keramiek pannen, dan is de pan zeer waarschijnlijk geschikt voor het koken op inductie. Dan past deze zo thuis tussen je goede inductie pannenset.

   Direct een volledige keramische koekenpannenset kopen

   Als je eraan denkt om meerdere keramische koekenpannen te kopen, kan het verstandig zijn om direct een goede koekenpannenset die alleen uit keramische koekenpannen bestaat. In dat geval betaal je per pan minder dan dat je de pannen los zou kopen.

   Als je eerst wilt testen of het koken met keramische pannen iets voor jou is, dan kun je beter een enkele kopen. Anders is het zonde van de eventuele hele set die je niet gebruikt maar wel betaalt.

   Conclusie keramische pan, kopen of niet?

   Een goede keramische koekenpan is een aanwinst je keuken. Door de keramische laag in de koekenpannen is er een natuurlijke anti aanbaklaag zonder dat daar chemische stoffen voor worden gebruikt, wat wel het geval is bij teflon lagen bijvoorbeeld. Daarnaast is de hitteverdeling van keramiek vele malen beter dan die in ander soort pannen. De hele pan heeft dus een gelijkwaardige temperatuur, hetgeen bevorderlijk is voor het gelijkmatig bakken van de ingrediënten in de pan. Naast deze voordelen zijn er nog een aantal belangrijke pluspunten aan een keramische koekenpan.

   Wij denken dan ook een keramische koekenpan eigenlijk niet mag ontbreken in je keuken. We hebben daarom de beste keramische koekenpannen voor verschillende eisen en wensen hierboven opgesomd. Als je dus niet weet welke keramische koekenpan je wilt kopen kun je 1 van de bovenstaande modellen kiezen. Je weet dan zeker dat je een goede koop doet.

   Veelgestelde vragen

   Wat is een keramische anti aanbak laag?

   Keramische pannen hebben een toplaag die van keramiek gemaakt is. Dit materiaal is erg glad en daarom bakt er eigenlijk geen eten aan de koekenpan. Er is dus geen extra behandeling nodig met chemisch spul zoals dat wel gedaan wordt bij anti aanbaklagen in pannen van andere materialen. Vaak wordt er in die panen teflon gebruikt.

   Wat is het voordeel van keramische koekenpannen?

   Een keramische koekenpannen kunnen beter tegen hitte dan andere pannen. Ze kunnen zonder problemen tot wel 450 graden Celsius worden. Door de natuurlijke anti aanbak laag hoef je geen boter te gebruiken. En er zijn chemische stoffen gebruikt voor de anti aanbak laag.

   Plaats een reactie