Keramische koekenpan kopen, uitgebreide test met beste koop 2024 in verschillende categorieën

Laatste update: 27 maart 2023

Met een goede keramische koekenpan bakken en eten bereiden heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het koken met normale koekenpannen. Er is echter veel onduidelijkheid over keramische koekenpannen. Op deze pagina ontdek je wat de voor- en nadelen zijn en ontdek je wat de beste keramische koekenpan voor jouw wensen en eisen is.

We beginnen met de beste keramische koekenpannen in de top 3 populaire categorieën. Verder op de pagina lees je waarom onze expert juist deze modellen als beste koop hebben gekozen. Zo zie je snel en gemakkelijke welke keramische koekenpan het meest geschikt is voor jouw wensen. Ook vind je daar nog meer categorieën met de bijbehorende beste koop.

Product Categorie Prijs
Beste keramische koekenpan algemeenGreenChef Diamond Inductie Koekenpan – Ø28 cmBeste keramische koekenpan algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Keramische koekenpan inductieGreenChef Vintage Inductie Koekenpan – Ø26 cm – keramischKeramische koekenpan voor inductie
keramische koekenpan 32 cmGreenPan Barcelona Infinity Pro Koekenpan – Ø32 cmkeramische koekenpan 32 cm

Test criteria voor beste keramische koekenpan

Voor het vinden van de beste keramische koekenpan hebben we op een aantal belangrijke aspecten gelet. Bij keramische pannen is het belangrijk dat de keramische laag die aangebracht is van een goede kwaliteit is. Er is nogal wat verschil te vinden in deze keramische lagen van pan tot pan. Bijvoorbeeld de dikte van de laag en de samenstelling van de keramische laag.

Wij hebben er op gelet om alleen maar pannen uit te kiezen met een goede keramische laag. Dit houdt in dat de laag duurzaam is, goed warmte geleid en dik genoeg is.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat de reviews en ervaringen van gebruikers van de pan positief zijn. Mensen die een bepaalde keramische pan als goed bestempelen nadat ze deze langere tijd gebruiken weten het best hoe de pan zich over een langere tijd houdt.

Ook is het belangrijk dat de prijs kwaliteit verhouding in orde is; wanneer je een bepaald bedrag betaald voor een keramische koekenpan moet de kwaliteit dat afspiegelen.

Dit zijn de beste keramische koekenpannen 2024

1. Beste keramische koekenpan algemeen - GreenChef Diamond Inductie Koekenpan – Ø28 cm

Beste keramische koekenpan algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De keramische koekenpan van GreenChef heeft een diameter van 28 cm, heeft een snelle warmtegeleiding, een gezonde keramische anti-aanbaklaag, een sterke stevige bodem, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, is gemaakt van natuurlijke materialen, heeft een ergonomische koele handgreep en is volledig PFAS vrij. Wij hebben de keramische koekenpan van GreenChef tot beste algemene keramische koekenpan gekozen.

De keramische koekenpan van GreenChef is een sterke, stevige koekenpan die over een stevige bodem beschikt. Deze bodem maakt dat de pan geschikt is voor alle soorten warmtebronnen en een lange levensduur heeft. De pan is gemaakt uit natuurlijke materialen die volledig PFAS vrij zijn. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen gebruikt zijn voor het maken van de anti-aanbaklaag. De pan ook een snelle warmtegeleiding, een goede gelijkmatige warmteverdeling.

De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat u weinig olie of boter hoeft te gebruiken tijdens het bakken. Hierdoor kookt en bakt u gezonder en gebruik is de pan erg makkelijk schoon te maken. De anti-kleeflaag is geschikt voor temperaturen tot 450°C. Zo kunt u de pan op meerdere en veelzijdige manieren gebruiken voor gerechten. De pan is daarom ook uitgerust met een ergonomische handgreep.

De anti-aanbaklaag in de pan is een speciale keramische anti-aanbaklaag. Deze laag is gezonder en beter voor het milieu dan de standaard anti-aanbaklaag . Zo heeft u nooit kans dat u schadelijke stoffen binnen krijgt, ook al raakt de pan oververhit. De pan is van zeer goede kwaliteit, is volledig PFAS vrij en wordt geleverd met 5 jaar garantie.

 • Zeer goede kwaliteit
 • Beste anti-aanbaklaag
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen
 • 5 Jaar garantie
 • Keramische coating verliest functie wanneer de pan niet goed wordt gebruikt

2. Keramische koekenpan voor inductie - GreenChef Vintage Inductie Koekenpan – Ø26 cm – keramisch

De keramische koekenpan van GreenChef is een vintage, inductie koekenpan met een diameter van 26 cm, heeft een ThermolonTM keramische anti-aanbaklaag, heeft een energiebesparende Magneto bodem, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, heeft een stay-cool handgreep en is volledig PFAS vrij. Wij hebben de GreenChef Vintage Inductie koekenpan tot beste keramische koekenpan voor inductie gekozen.

De keramische koekenpan van GreenChef is een mooie stijlvolle vintage koekenpan die in iedere keuken thuispast. De vintage koekenpan is gemaakt van aluminium met een mooie houten stay-cool handgreep een keramische anti-aanbaklaag. De anti-aanbaklaag is een speciale gezonde anti-aanbaklaag die ook wel ThermolonTM keramische anti-aanbaklaag heet. Deze anti-aanbaklaag is gemaakt van natuurlijke materialen zoals zand. Verder zijn er geen schadelijke stoffen gebruikt.

De keramische koekenpan hoge temperaturen tot wel 450 graden weerstaan en hoeft u zich nooit zorgen te maken dat u bij verbranding of oververhitting schadelijke stoffen binnenkrijgt. De speciale keramische anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat uw eten nooit aanbrandt en dat de pan na afloop van gebruik gemakkelijk schoon te maken is. Door de speciale laag hoeft u ook weinig tot geen olie of boter gebruiken en dat maakt ook dat u gezonder kookt.

De pan is door zijn ontwerp speciaal gemaakt voor inductie. Dit omdat de pan een stevige dikke bodem heeft die niet krom trekt, en daarom altijd goed contact houd met de inductieplaat. Ook na vele jaren intensief gebruik. Deze dikke bodem is een energiebesparende Magneto bodem die voor een goede, snelle en gelijkmatige warmteverdeling zorgt. Tevens is de pan ook geschikt voor alle andere soorten warmtebronnen, inclusief de oven. De pan heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met 5 jaar garantie.

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Ideaal voor inductie, ook geschikt voor alle andere warmtebronnen
 • ThermolonTM keramische anti-aanbaklaag
 • Energiebesparende Magneto bodem
 • Vintage design

  3. keramische koekenpan 32 cm - GreenPan Barcelona Infinity Pro Koekenpan – Ø32 cm

  De GreenPan Barcelona Infinity Pro Koekenpan is een keramische koekenpan met een diameter van 32 cm, beschikt over de nieuwste Magneto-inductietechnologie, is tevens geschikt voor alle soorten warmtebronnen, heeft een snelle en gelijkmatige warmteverdeling, heeft handgrepen van gegoten roestvrijstaal en is volledig PFAS vrij. Wij hebben de GreenPan Barcelona Infinity Pro Koekenpan tot beste keramische koekenpan van 32 cm gekozen.

  De koekenpan van GreenPan is van de Barcelona Infinity Pro series pannen die van goede kwaliteit zijn. Deze pannen zijn uitgerust met een zeer duurzame keramische anti-aanbaklaag, de Magneto-inductietechnologie voor efficiënte prestaties op alle kookplaten, en een dikke bodem voor een snelle, goede en gelijkmatige warmteverdeling. Zo ook deze koekenpan van GreenPan. De keramische koekenpan heeft diameter van 32 cm. Door zijn grote omvang is deze pan zeer geschikt voor grote gezinnen, of grote gerechten zoals mooi stukken ossenhaas of vis in te bereiden.

  De koekenpan van GreenPan geschikt over de nieuwste Thermolon™ keramische anti-aanbaklaag. Deze nieuwe duurzame versie van Thermolon™ is de sterkste anti-aanbaklaag die is verstevigd met diamant en volledig krasbestendig is. Deze anti-aanbaklaag is volledig PFAS vrij. Dit houdt in dat er geen enkele giftige of schadelijke stoffen zijn gebruikt. Zo kunt u zonder zorgen bakken en braden en zult u nooit last hebben van dat u mogelijke schadelijke stoffen binnen krijgt.

  De koekenpan van GreenPan is uitgerust met handgrepen die van gegoten roestvrijstaal zijn. Deze handvaten zijn belangrijk omdat de pan zo ontworpen is dat hij ook in de oven gebruikt kan worden naast alle andere warmtebronnen. Hierdoor kunt u de pan om meerdere manier gebruiken voor gerechten en maakt dat de pan veelzijdiger is. De handvaten zorgen ervoor dat die de temperaturen van de oven kunnen weerstaan. Tevens liggen deze handvaten prettig in de hand tijdens het gebruikt van de pan. De pan is zeker niet goedkoop, maar inruil daarvoor krijgt u kwaliteit. De pan wordt geleverd met 2 jaar garantie.

  • Snelle en gelijkmatige warmteverdeling
  • Handgrepen van gegoten roestvrijstaal
  • Nieuwste Thermolon™ keramische anti-aanbaklaag
  • Magneto-inductietechnologie
  • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen inclusief oven
  • Zware pan

  4. BK keramische koekenpan - BK Easy Induction Ceramic Koekenpan – Ø28 cm – PFAS-vrij

  Deze BK keramische koekenpan is een gebruiksvriendelijke pan waar je gezond mee kunt koken. De pan bevat namelijk een keramische anti-aanbaklaag, wat er voor zorgt dat je eten niet aanbakt of vastplakt. Verder is deze koekenpan PFAS vrij.

  BK Easy Induction Ceramic Koekenpan is een pan met een aluminium basis en een 5,5 mm dikke bodem. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, met name voor inductie. Ook kan de pan de oven in tot 160°C, wel zo makkelijk! De kunststof greep wordt niet zo snel heet tijdens het bakken, terwijl de pan wel een snelle opwarming en perfecte warmteverdeling heeft.

  Deze pan is het beste te gebruiken voor 3-4 personen. De keramische pannen van BK staan bekend om zijn goede warmteverdeling en hoge kwaliteit. Bovendien is deze koekenpan eenvoudig schoon te maken. Wil jij de beste keramische pan? Dan is dezeBK Easy Induction Ceramic Koekenpan zeker aan te raden! Met zijn Ø28 cm heeft deze pan een fijne gangbare maat. Hierdoor zet jij in een handomdraai een heerlijke maaltijd voor meerdere personen op tafel!

  • Geschikt voor alle warmtebronnen
  • PFAS-vrije coating
  • Gelijkmatige warmteverdeling
  • Vaatwasserbestendig
  • Greep is niet afneembaar

  5. Budget keramische koekenpan - GreenChef Diamond Inductie Koekenpan – Ø20 cm

  De GreenChef Diamond Inductie Koekenpan is een keramische koekenpan met een diameter van 20 cm, heeft een duurzame keramische anti-aanbaklaag, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, beschikt over ergonomische koele handgrepen, is volledig PFAS vrij en komt met 5 jaar garantie. Door zijn prijs/kwaliteit verhouding hebben wij de GreenChef Diamond Inductie Koekenpan tot beste budget keramische koekenpan gekozen.

  De GreenChef Diamond Inductie Koekenpan is een wat kleinere keramische koekenpan met een diameter van 20 cm. De koekenpan van GreenChef is een sterke koekenpan door zijn zeer duurzame keramische anti-aanbaklaag. Deze anti-aanbaklaag is versterkt met diamanten wat hem perfect maakt voor dagelijks gebruik. Door de harde laag is de pan extra krasbestendig en warmt hij ook nog eens snel op en heeft hij een gelijkmatige warmteverdeling. Door de anti-aanbaklaag heeft de pan weinig olie of boter nodig bij gebruik en daardoor kookt u ook nog eens gezonder dan met ander pannen.

  De keramische anti-aanbaklaag wordt gemaakt uit natuurlijke grondstoffen zoals zand en bevat geen schadelijke of giftige stoffen. Zo heeft u geen zorgen dat er giftige of schadelijke stoffen vrij komen bij oververhitting van de pan. Door zijn sterkte kan de keramische laag en de pan temperaturen tot wel 450 graden weerstaan. De koekenpan van GreenChef is zeer geschikt voor inductie door zijn sterke en stevige bodem, maar is tevens ook geschikt voor alle andere soorten warmtebronnen.

  De GreenChef Diamond Inductie Koekenpan is door zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding de beste budget keramische koekenpan op dit moment verkrijgbaar. De pan wordt geleverd met 5 jaar garantie.

  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Duurzame keramische anti-aanbaklaag
  • Ergonomische koele handgrepen
  • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen
  • Ook grotere varianten beschikbaar voor budget prijzen

   6. Keramische koekenpan met hoge rand - Demeyere Industry 5 Koekenpan – Duraslide Antikleeflaag – Inductie – 24 cm

   Gezond bakken zonder kleven, dat kan met de koekenpan van Demeyere! Deze pan is van uitzonderlijk hoge kwaliteit, met een PTFE antikleeflaag. Wij kiezen deze Demeyere Industry 5 Koekenpan als beste keramische koekenpan met hoge rand.

   De pan heeft een perfecte warmteverdeling door 5-lagenmateriaal. De warmte wordt dus mooi verdeeld vanaf de bodem tot aan de hoge rand. Hij is geschikt voor alle soorten warmtebronnen en kan ook tot 230 °C in de oven. De handgreep is ergonomisch en van roestvrijstaal.

   Verder heeft deze koekenpan een PTFE coating met Duraslide anti-aanbaklaag, wat bestaat uit drie lagen met keramische versterking. Hierdoor bak je gezond door een minimum aan vetstof. Door de extra dikke bodem krijg je geen vervormingen en dat maakt deze pan zeer duurzaam.

   De Demeyere Industry 5 Koekenpan heeft alles wat je nodig hebt om zorgeloos een gezonde maaltijd te bereiden. Dit maakt hem dan ook debeste keramische koekenpan met hoge rand.

   • Hoge rand
   • Duraslide antikleeflaag
   • Uitstekende warmteverdeling
   • Niet geschikt voor grillen of flamberen

   7. Keramische koekenpanset - GreenPan Cambridge Keramische Koekenpannenset – Ø24 + Ø28 cm – PFAS-vrij

   De koekenpanset van Greenpan zijn volledig PFAS-vrij en bestaat uit een pan van Ø24 en Ø28. Deze afmetingen zijn zeer gangbaar. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, kunnen in de oven en zijn bovendien ook erg milieuvriendelijk.

   Wil je gezond koken, dan kan dat met deze koekenpannenset. De pannen beschikken namelijk over een keramische Thermolon™ antikleeflaag. Deze laag is gemaakt met natuurlijke grondstoffen zoals zand. Hierdoor komen er geen toxische stoffen vrij tijdens het koken, ook niet met hoge temperaturen.

   Buiten dat je er gezond en veilig mee kunt koken, hebben deze pannen ook een duurzaam bakoppervlak. Er is namelijk gelijkmatige warmteverdeling en de bodem is bestand tegen metalen spatels. De handgrepen van deze koekenpannen zijn ergonomisch en worden niet heet tijdens het bakken.

   De meeste koekenpannen met antikleefpannen gebruiken nog wel PFAS, maar deze pannen van GreenPan zijn 100% PFAS-vrij. Daarom vinden wij deze GreenPan Cambridge Keramische Koekenpannenset de beste keramische koekenpanset.

   • Geschikt voor alle warmtebronnen
   • PFAS-vrij
   • Hoge en duurzame kwaliteit
   • Ergonomische stay-cool handgrepen
   • Kunnen in de vaatwasser, maar handwas wordt aangeraden

   Koopgids om goede keramische koekenpan te kopen

   Het kan natuurlijk goed zijn dat jouw ideale model niet tussen de bovenstaande best geteste keramische koekenpannen staat. Wij hebben deze koopgids daarom samen gesteld. Als je het volgende stappenplan volgt kom je vanzelf terecht bij het beste model voor jouw eisen en wensen.

   Maat van de keramische koekenpan

   De maat bepaald vanzelfsprekend hoeveel je tegelijkertijd kunt bakken. Omdat keramische koekenpannen vrij prijzig zijn, raden we je aan vooraf goed na te denken over de maat van de koekenpan die jij nodig hebt.

   De meest gebruikte en gekochte koekenpannen hebben de volgende maten:

   • tot 15 cm: voor 2 personen een stukje vlees bakken
   • 15 tot 20 cm: voor 3 a 4 personen iets bakken
   • 20 tot 26 cm: geschikt voor het bakken voor 4 tot 6 personen

   Geschikt voor jouw warmtebron

   Dit is nogal een open deur, maar toch handig om over na te denken. Als je op inductie kookt, of wilt gaan koken, kies dan een goede keramische koekenpan met een ferromagnetische bodem. Dit zijn simpelweg dus pannen die geschikt zijn voor inductie.

   Of een keramische pan geschikt is voor het koken op inductie, staat simpelweg op de verpakking of bij de beschrijving op een webshop.

   Prijs van een keramische koekenpan

   Een goede keramische koekenpan kun je kopen vanaf ongeveer €25. De prijzen kunnen oplopen tot wel €230. Het verschil in prijs is vaak te verklaren door de dikte en het aantal lagen in de bodem. Doorgaans is een dikkere bodem simpelweg beter dan een dunnere bodem. Een dikke bodem zorgt voor betere warmtegeleiding en een stevigere pan.

   Bedenk van te voren goed wat je ongeveer uit wilt geven aan keramische pan. Zo zorg je ervoor dat je per ongeluk te veel uitgeeft.

   Reviews van andere gebruikers

   Mensen die de pan al hebben weten logischerwijs hoe goed een bepaalde keramische koekenpan is. Zij hebben de pan al langere tijd in gebruik en weten zo heel goed wat de voor- en nadelen zijn va de koekenpan. Wij raden je dan ook aan om de reviews, op verschillende websites, goed te bekijken.

   De voordelen van een goede keramische koekenpan

   Het bakken met koekenpannen van keramiek kent verschillende voordelen. Hieronder vind je de voordelen in een lijst:

   Keramische koekenpannen hebben een natuurlijke antiaanbaklaag: keramiek bestaat uit natuurlijk stoffen zoals steen en metaal. Het materiaal waar keramische pannen uit bestaan is van zichzelf een anti-aanbak laag. Tijdens het bakken zal er dan ook geen eten in de pan aanbakken.

   Betere hitteverdeling: keramiek kent een veel betere hitteverdeling dan teflon of andere pannen met een kunststoffen anti-aanbaklaag. Keramische pannen hebben dan ook een optimale hitteverdeling waardoor de pan over het gehele bakoppervlak even warm is.

   Minder vet bakken: vanwege de keramische laag op de koekenpannen bakken ingrediënten niet snel aan. Je hebt dus minder boter of olie nodig in de pan tijdens het bakken. Het is dus gezonder.

   Een keramische koekenpan is makkelijk schoon te maken: de beste keramische koekenpannen hebben zo een glad oppervlak dat vuil zich helemaal niet hecht aan de pannen. Het schoonmaken is dan ook eigenlijk altijd in 1 veeg gebeurd. Het is mogelijk een goede keramische koekenpan in de vaatwasser te wassen maar dat raden we sterk af. Door het afwassen in de vaatwasser gaat een pan veel minder lang mee.

   Geen chemische toevoegingen: teflon en andere kunstmatige antiaanbaklagen bevatten chemische producten. Alhoewel deze allemaal zijn goed gekeurd door de verantwoordelijke instanties weten we nooit zeker hoe ze uitwerken over vele jaren. Veel mensen kiezen dan ook voor keramische pannen om zodoende niet in een chemische laag te bakken.

   Een andere optie om een anti aanbak laag te hebben in een pan zonder chemische laag is het zogenaamde inbranden. Dat doe je bijvoorbeeld bij een gietijzeren wokpan of normale gietijzeren koekenpan, maar dan gebruik je dus wel weer meer vet.

   Nadelen keramische koekenpan

   Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruiken van een keramische koekenpan.

   Ze zijn iets zwaarder: omdat er een keramiek laag gebruikt wordt in een keramische pan zijn deze zwaarder dan een pan met een teflon laag erin. Persoonlijk ben ik fan van zwaardere pannen, dan heb je echt wat in je hand. Dit met andere redenen is waarom een stalen koekenpan mij ook zo aanspreekt.

   Koekenpannen met een keramische laag blijven langer warm: de goede warmtegeleiding zorgt ervoor dat pannen langer warm blijven dan een doorsnee koekenpan met teflon. Dit betekent dat je voor afwassen met de hand iets langer moet wachten.

   Kan scheuren: na verloop van tijd bestaat er de mogelijkheid dat een keramische koekenpan scheurtjes gaat vertonen. Dit komt door de metalen delen die gaan werken door de hitte. Hogere kwaliteit keramische koekenpannen hebben hier minder snel last van.

   Prijs: keramische koekenpannen zijn duurder dan de standaard koekenpannen, of varianten met een teflon antiaanbaklaag. Het scheelt niet heel veel, zeker omdat je er vanuit kunt gaan dat een keramische koekenpan langer meegaat. Maar de aanschafprijs is door de regel genomen wel hoger.

   Keramische koekenpan voor inductie fornuis

   Als de keramische koekenpan een metalen binnenkant heeft en keramische coating, zoals de meeste keramiek pannen, dan is de pan zeer waarschijnlijk geschikt voor het koken op inductie. Dan past deze zo thuis tussen je goede inductie pannenset.

   Direct een volledige keramische koekenpannenset kopen

   Als je eraan denkt om meerdere keramische koekenpannen te kopen, kan het verstandig zijn om direct een goede koekenpannenset die alleen uit keramische koekenpannen bestaat. In dat geval betaal je per pan minder dan dat je de pannen los zou kopen.

   Als je eerst wilt testen of het koken met keramische pannen iets voor jou is, dan kun je beter een enkele kopen. Anders is het zonde van de eventuele hele set die je niet gebruikt maar wel betaalt.

   Conclusie goede keramische koekenpan kopen

   Een goede keramische koekenpan is een aanwinst je keuken. Door de keramische laag in de koekenpannen is er een natuurlijke anti aanbaklaag zonder dat daar chemische stoffen voor worden gebruikt, wat wel het geval is bij teflon lagen bijvoorbeeld. Daarnaast is de hitteverdeling van keramiek vele malen beter dan die in ander soort pannen. De hele pan heeft dus een gelijkwaardige temperatuur, hetgeen bevorderlijk is voor het gelijkmatig bakken van de ingrediënten in de pan. Naast deze voordelen zijn er nog een aantal belangrijke pluspunten aan een keramische koekenpan.

   Wij denken dan ook een keramische koekenpan eigenlijk niet mag ontbreken in je keuken. We hebben daarom de beste keramische koekenpannen voor verschillende eisen en wensen hierboven opgesomd. Als je dus niet weet welke keramische koekenpan je wilt kopen kun je 1 van de bovenstaande modellen kiezen. Je weet dan zeker dat je een goede koop doet.

   Veelgestelde vragen over keramische koekenpannen

   Wat is een keramische anti aanbak laag?

   Keramische pannen hebben een toplaag die van keramiek gemaakt is. Dit materiaal is erg glad en daarom bakt er eigenlijk geen eten aan de koekenpan. Er is dus geen extra behandeling nodig met chemisch spul zoals dat wel gedaan wordt bij anti aanbaklagen in pannen van andere materialen. Vaak wordt er in die panen teflon gebruikt.

   Wat is het voordeel van een goede keramische koekenpan?

   Een keramische koekenpannen kunnen beter tegen hitte dan andere pannen. Ze kunnen zonder problemen tot wel 450 graden Celsius worden. Door de natuurlijke anti aanbak laag hoef je geen boter te gebruiken. En er zijn chemische stoffen gebruikt voor de anti aanbak laag.

   Plaats een reactie