Keukenspullen verhuizen

Laatste update: 8 december 2020

In de keuken vind je voldoende breekbare en kwetsbare spullen. Wanneer je gaat verhuizen loop je het risico dat het servies breekt en dat bepaalde keukenapparatuur kapot gaat. Om dit te voorkomen lees je in dit artikel waar je op moet letten wanneer je de spullen vanuit je keuken gaat verhuizen.

Keukenspullen verhuizen

Pak spullen waar je snel bij wilt apart in

Tijdens je verhuizing kom je waarschijnlijk wil je waarschijnlijk wel in staat zijn om af en toe een broodje te smeren, een koffie te zetten of iets anders tot je wilt nemen. Het is daarom handig wanneer je een aparte doos inpakt waar de spullen hiervoor apart zit. Pak dus een doos in waar je gemakkelijk bij kun waar eten in zit, een paar borden, een koffiezetapparaat, een waterkoker. Ook wat schoonmaakspullen zoals een vaatdoek, allesreiniger, afwasmiddel en theedoeken zijn altijd handig om bij de hand te hebben.

Glas en aardewerk inpakken

Het grote risico van het verhuizen van glas en aardewerk is natuurlijk dat dit breekt. Gelukkig kan je hier van alles aan doen om dit te voorkomen. Gebruik de volgende tips om breekbare spullen uit de keuken in te pakken:

  • Gebruik kleine dozen voor breekbare spullen.
  • Wikkel elk object goed in met krantenpapier.
  • Zorg dat er geen loze ruimte in de dozen aanwezig is, op deze manier voorkomen je dat het aarde- en glaswerk gaat schuiven in de dozen. Met het schuiven kan het namelijk gaan breken
  • Je kunt voor de zekerheil nog (hand)doeken langs de zijkant en op de onderkant van de doos waar het aarde- en glaswerk in zit.

Koelkast en vriezer

Zorg er ten eerste natuurlijk voor dat je koelkast en vriezer leeg is wanneer je deze wilt verhuizen. Dit voorkomt een hoop rommel in de koelkast, hetgeen gebeurt wanneer je volle verpakkingen in de koelkast laat staan en deze gaat optillen.

Daarnaast is het van groot belang dat je een koelkast en vriezer die liggend vervoerd is eerst 4 uur rechtop laat staan voordat je deze aanzet. Dit heeft te maken met de koelvloeistof die in de apparaten aanwezig is.

Vaatwasser

Voordat je de vaatwasser afkoppelt is het belangrijk dat je de kraan dichtdraait. Zorg ervoor dat je bij het afkoppelen een emmertje bij de hand hebt. Laat de afvoerslang en aanvoerslang leeglopen in de emmer, hier zit namelijk meestal nog wel wat water in.

Daarna is het zaak dat beide slangen bevestigt worden aan de vaatwasser zodat je er niet over struikelt tijdens het tillen. Als er geen slangklemmen op de vaatwasser aanwezig kun je tape gebruiken om de slangen vast te zetten.

Elektrische apparatuur

In de keuken zul je heel wat elektrische apparatuur tegenkomen die mee moet, denk bijvoorbeeld aan een tostiappraat, koffiemachine, staafmixer. Op zich kunnen deze apparaten meestal wel tegen een stootje. Maar als je alles los in een doos gooit is de kans groot dat er tijdens een verhuizing beschadigingen ontstaan aan de behuizing van de apparatuur, denk bijvoorbeeld aan een mengkom bij een handmixer of thermoskan bij een filter koffiezetapparaat. Het kan zelfs gebeuren dat de elektronica in de apparatuur kapot gaat.

Om dit te voorkomen is het het beste om de apparatuur in de originele doos in te pakken en op die manier te vervoeren. De kans is natuurlijk aanwezig dat je die originele verpakking niet meer hebt; in dat geval kun je de apparatuur simpel inwikkelen in papier en op die manier inpakken.

Verpakkingen met vloeibare inhoud

In de keuken zul je voldoende verpakkingen met vloeibare inhoud vinden. Denk aan olie, drinken, yoghurt, sauzen etcetera. Maar ook aan schoonmaakmiddelen en andere chemische stoffen. Het is van groot belang dat deze spullen niet gaan lekken tijdens, dat een kan schade aan andere spullen veroorzaken en het is ook gewoon vieze boel.

Om dit te voorkomen is het raadzaam om verpakkingen met vloeibare inhoud waterdicht in te pakken.Je kunt hier waterdichte plastic zakken voor gebruiken, of eventueel plastic bakken die je goedkoop kunt kopen.

Klein keukengerei

Het meeste kleine keukengerei kun je gemakkelijk een grote doos bij elkaar stoppen, mits het niet breekbaar is. De meest spullen zoals een knoflookpers, kaasschaaf, mandoline, kurkentrekker en al dat kleine spul kun je perfect wat grover vervoeren. Het zal niet snel kapot gaan, het kan dus gemakkelijk in 1 doos.

Bij het inpakken van de messen is het wel raadzaam om extra aandacht te besteden aan de veiligheid. We kunnen je aanraden om elke lemmet bij elkaar in een doek te rollen. Dit voorkomt ongelukken bij het uitpakken en ook voorkom het dat er gaten in de verhuisdoos komen.

Fornuis met of zonder oven

Zorg voordat je het fornuis loskoppelt dat de gaskraan dicht is. Anders zal je keuken en vervolgens je woning vollopen met gas. Dit brengt natuurlijk het risico met zich mee dat dat kan exploderen. Dit is dus heel erg belangrijk.

Verder is het zaak dat je de losse rekken in de oven eruit haalt of stevig kan vastmaakt in de oven. Ditzelfde geldt voor de rekken bij de gaspitten en de lossen delen bij de gaspitten zelf. Daarnaast is het ook handig om een eventueel fornuis als laatst in te laden in de vrachtwagen, dan kan je deze direct op z’n plek zetten in de nieuwe keuken zonder dat er allemaal dozen in de weg staan.

Plaats een reactie