Klein koffiezetapparaat kopen, best getest voor bonen, 2 kopjes, goedkoop, cups en meer

Laatste update: 16 april 2024

Heb je weinig ruimte in de keuken, of hoef je simpelweg nooit grote hoeveelheden koffie te zetten? Dan is een klein koffiezetapparaat een prima aankoop voor jou. Op deze pagina ontdek je wat de beste compacte koffiezetapparaten zijn voor verschillende eisen en wensen.

Zoals gezegd zijn kleinere koffiemachines handig in keukens die wat kleiner zijn. Maar deze kleinere modellen worden ook veel gebruikt in caravans, campers, op de camping en in vakantiehuisjes. Op zulke plekken heb je niks aan een goede koffiemachine van een normaal formaat. Daar zijn de ruimtes ook vaak beperkt. En als je een koffiezetapparaat moet meenemen in je bagage, moet deze natuurlijk ook zo klein mogelijk zijn.

We binnen met de top 3 meest gezochte categorieën voor kleine koffiezetapparaten. Als je verder leest ontdek je waarom we juist deze kleine modellen als beste koop hebben geselecteerd. Ook ontdek je daar nog meer categorieën compacte koffiemachines met de bijbehorende beste koop volgens onze test.

Product Categorie Prijs
Beste kleine koffiezetapparaatMelitta AromaboyBeste kleine koffiezetapparaat
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
klein-koffiezetapparaat-bonenTristar CM-1280Klein koffiezetapparaat bonen
#Advertentie
Geen aanbieders gevonden
Klein filter koffiezetapparaat voor 2 kopjesPhilips Senseo Switch HD6592/64Klein filter koffiezetapparaat voor 2 kopjes
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Uitslag beste kleine koffiezetapparaat test 2024

Tijdens het testen van de verschillende kleine koffiezetapparaten zijn er een aantal zaken die bij allee koffiezetapparaten belangrijk zijn. Zo vinden we de kwaliteit van de koffie die het apparaat maakt het belangrijkst.

Maar daarnaast vinden we het ook belangrijk dat de machine makkelijk in het gebruik is. Volgens ons moet iedereen op een gemakkelijke manier een lekker kop koffie kunnen maken. Ook de prijs kwaliteit verhouding vinden we van groot belang, je moet niet teveel betalen voor hetgeen je krijgt.

En daarnaast kijken we natuurlijk per categorie wat belangrijk vinden. Al met al hebben we volgende kleine koffiezetapparaten als beste gekozen.

1. Beste kleine koffiezetapparaat - Melitta Aromaboy

Beste kleine koffiezetapparaat
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Melitta Aromaboy is een mooi vormgegeven klein koffiezetapparaat en volgens ons de beste koop als je op zoek bent naar een mini filterkoffiezetapparaat. De afmeting is slechts 22 cm bij 18 cm bij 15 cm. Je kunt de koffie met de bijgeleverde glazen kan zetten waar tot maximaal 2 koppen koffie in passen.

De bediening van het apparaat is zeer eenvoudig. Je vult het waterreservoir met de hoeveelheid water die je nodig hebt voor het aantal koppen koffie dat je wilt zetten. Je doet de gemalen koffie in de herbruikbare filter en zet het apparaat vervolgens aan.

Een groot voordeel is dat de filterhouder en glaskan van deze goede kleine koffiezetmachine ook in de vaatwasser kunnen. Het koffiezetapparaat is betaalbaar en levert goede kwaliteit.

Een nadeel kan zijn dat mensen een warmhoudplaatje zullen missen. Maar vers gezette koffie moet je eigenlijk direct opdrinken, koffie op een warmhoudplaat wordt namelijk bitter.

 • Mooi design
 • Heerlijke koffie
 • Erg makkelijk in gebruik

  2. Klein koffiezetapparaat bonen - Tristar CM-1280

  klein-koffiezetapparaat-bonen
  #Advertentie
  Geen aanbieders gevonden

  In dit kleine koffiezetapparaat kun je simpelweg de verse bonen doen. Vervolgens zal de dit kleine filterapparaat de bonen malen en er voor zorgen dat er van de gemalen heerlijke verse filterkoffie gemaakt wordt.

  Er zijn meerdere merken die modellen die dit zogenaamde Grind and Brew principe hebben toegepast. Maar de Tristar CM-1280 is de kleinste die we hebben kunnen vinden die ook nog eens lekkere koffie maakt, makkelijk te gebruiken is en bovendien niet te duur is.

  Met dit kleine koffiezetapparaat voor bonen kun je 6 kopjes koffie tegelijkertijd maken. Dat is natuurlijk niet heel, maar dat is inherent aan het feit dat dit een klein model is.

  Ook door het wattage van 650 watt is dit kleine koffiezetapparaat ook geschikt voor op campings en in vakantiehuisjes. De piekspanning is niet hoog zodat de zekering er niet snel uit zal slaan.

  • Scherpe prijs
  • Maakt prima koffie
  • Tijdens malen hard geluid

  3. Klein filter koffiezetapparaat voor 2 kopjes - Philips Senseo Switch HD6592/64

  Klein filter koffiezetapparaat voor 2 kopjes
  Bekijk bij Amazon
  #Advertentie

  Met dit kleine koffiezetapparaat kun zowel 2 kopjes Senseo koffie tegelijkertijd zetten. Maar het is ook mogelijk om filterkoffie te zetten in met behulp van de bijgeleverde thermoskan. In deze thermoskan kun je wel tot 7 kopjes tegelijkertijd maken.

  De afmeting is 27 x 15 x 40 cm , dit is een kleine maat gezien de mogelijkheden die dit apparaat allemaal heeft. Zo heb je bijvoorbeeld een intensiteitsselectie voor een grote kop milde koffie of een kleine kop sterke koffie. Ook de prijs van dit kleine apparaatje is aantrekkelijk.

  Al met al denken wij dat dit het beste kleine koffiezetapparaat is als je regelmatig 2 kopjes koffie wilt zetten maar ook af en toe wilt genieten van een gevulde thermoskan koffie. De thermische kan is van roestvrijstaal en heeft dus een lange levensduur.

  • Erg betaalbaar
  • Thermoskan
  • Klein waterreservoir

  4. Goedkoop klein koffiezetapparaat - Melitta Aromaboy

  Met dit kleine koffiezetapparaat zet je voor 2 personen koffie. Dit is een no-nonsense koffiezetapparaat dat gewoon prima filterkoffie maakt. En vanwege het kleine formaat kan je deze overal neerzetten of mee naar toe nemen. De Melitta Aromaboy is namelijk maar 22 cm hoog. Dit goedkope kleine koffiezetapparaat kun je dus echt bijna overal kwijt.

  Overigens zijn de filterhouder en de glazen koffiekan vaatwasbestendig. Deze compacte koffiemachine van Melitta vinden wij de beste als we kijken naar een goedkoop, klein koffiezetapparaat!

  • Stijlvol en compact
  • Goedkoop
  • Waterreservoir niet afneembaar

  5. Klein koffiezetapparaat cups - Krups Nespresso Essenza Mini XN1108

  Klein koffiezetapparaat cups
  Bekijk bij Amazon
  #Advertentie

  Nespresso heeft volgens vele de cups waarmee je de lekkerste koffie maken. En Krups heeft een mini koffiezetapparaat gemaakt waarmee je deze cups kunt gebruiken om snel en makkelijk koffie te maken. De koffi die ermee gezet wordt is van een kwaliteit die je gewend bent van Nespresso, dus die is echt prima.

  Het formaat is als volgt: 20,4 cm hoog, 33 cm diep en slechts 8,4 cm breed. Dit zorgt ervoor dat je dit apparaatje kwijt kunt op de kleinste plekjes in je keuken en dat je dan nog voldoende ruimte overhoudt. Bovendien vinden wij het design ook aantrekkelijk waardoor het mooi in de keuken staat.

  Het apparaat is gemakkelijk te bedienen, je zet het aan met een knop. Vervolgens doe je het cupje erin en kies je voor een Lungo of een Ristretto, of terwijl een grote kop koffie of een Espresso. Het opvangbakje voor lege cups is wel beperkt, maar dat is ook wel logisch met zo een klein formaat.

  • Echt heel klein
  • Scherpe prijs
  • Strak design
  • Klein opvangbakje lege cups

  6. Kleine volautomatische koffiemachine - Krups Arabica Automatic EA8150

  Deze kleine volautomatische koffiemachine is in vergelijking met andere volautomaten echt bijzonder klein. De maten zijn 36,5 cm bij 33 cm bij 24,5 cm. Wij hebben geen goede bonen koffiezetapparaten die automatisch je koffie zet gevonden die kleiner is.

  Met dit model maak je de heerlijkste koffie van verse bonen zonder dat er teveel ruimte nodig. Je hebt wel een stopcontact nodig op een groep met voldoende vermogen, dit kleine koffiezetapparaat is dan ook niet geschikt voor op reis.

  Ondanks de lage prijs heeft deze kleine koffiemachine veel opties. Zo kun je ook melk opschuimen met het pijpje en het melkreservoir dat erbij geleverd wordt. Kun je verschillende maten koffie en sterktes instellen. Het gebruiken van al deze opties is gemakkelijk en spreekt voor zich, daar is goed over nagedacht.

  Nog een ander voordeel van dit automatische koffiemachientje is dat deze weinig onderhoud behoeft. Er is een automatisch reinigingsprogramma aanwezig dat het meeste werk doet. Al met al denken wij dat dit de beste kleine volautomatische koffiemachine van dit moment is.

    Koopgids: een goed klein koffiezetapparaat zelf kopen

    Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jouw ideale compacte koffiemachine er niet tussen staat. Welke kleine koffiemachine dan de beste koop is kun je ook zelf uitzoeken. Als je simpelweg de onderstaande aandachtspunten volgt kom je ook vanzelf uit bij jou ideale kleine koffiezetapparaat.

    Welke soort koffie wil je maken

    Afhankelijk van welke koffie je wilt maken zul je natuurlijk een passend koffiezetapparaatje kopen. Als je bijvoorbeeld een met Nespresso cups koffie wilt maken, zul je een Nespresso apparaat moeten kopen, of wanneer je pads gebruikt heb je een model nodig dat jouw pads nodig heeft. Alleen dan natuurlijk een klein model.

    Voor filterkoffie zul je een klein koffiezetapparaat moeten hebben waar kleine filters in kunnen. Deze kleine filtertjes zijn te te koop in verschillende webshops en ook in sommige supermarkten. Deze passen dus niet in standaard formaat filter koffiezetapparaat. En als je espresso wilt maken zul koop je het best een een kleine piston machine.

    Wat is het budget voor jouw ideale kleine koffiemachine

    Omdat kleine koffiezetapparaten in kleinere oplages worden gemaakt zijn ze niet perse goedkoper dan de grotere modellen. Maar gelukkig zijn de grotere modellen ook niet heel duur. Het verschil in prijs tussen de verschillende soorten koffiemachines is wel aanwezig. Zo is een filterapparaat de goedkoopste en zal een kleine pistonmachine een stuk duurder zijn.

    Dat gezegd hebbende; een goed klein filterapparaat koop je al vanaf €30. Een kleine pistonmachine koop je vanaf ongeveer €280. En dan heb je ook nog de Senseo, Nespresso en andere cupjesmachines die je kunt kopen vanaf ongeveer €90.

    Waar ga je het koffiemachientje gebruiken?

    Afhankelijk van waar je het kleine koffiezetapparaat wilt gaan gebruiken zijn er aantal zaken waar je op moet letten:

    • In veel vakantiehuizen, campers en caravans zijn geen geaarde stopcontacten. Als je het apparaat veel op vakantie wilt gebruiken raden we je aan apparaat te kopen zonder geaarde stekker.
    • Ook wat betreft het vermogen in watt zijn vakantieverblijven vaak beperkt. Als het dus daar voor is raden we je aan een klein koffiezetapparaat te kopen met een wattage onder de 1000 te kopen.

    Welke functies wil je graag?

    Ook al zijn de apparaten klein, er zijn genoegen modellen met handige functies. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine koffiemachines waar je ook melk mee kunt schuimen zodat je geen losse melkopschuimer nodig hebt.

    Er zijn zelfs kleine koffiezetapparaten met een ingebouwde bonenmaler. Dit zijn voornamelijk kleine filter koffiezetapparaten die deze functie hebben. Dit is ideaal wanneer je graag koffie maakt van verse bonen maar geen ruimte hebt voor een aparte koffiemolen.

    En een andere populaire functie voor kleine modellen is dat deze op batterij werken. Er zijn kleine koffiezetapparaten die niet perse een stopcontact nodig hebben om te functioneren. Dit zijn vaak echt de mini koffiezetapparaten. Dat is natuurlijk ideaal als je het kleine elektrische koffiezetapparaat onderweg wilt gebruiken of op plekken waar geen elektriciteit is. Bijvoorbeeld in een tent.

    Welke afmeting moet jouw kleine koffiezetapparaat hebben?

    Omdat je op zoek bent naar een klein model zijn er waarschijnlijk beperkingen aan de maat van jouw ideale koffiezetapparaat. Meet daarom de ruimte, bijvoorbeeld een kastje, waar het koffiezetapparaatje moet komen en zorg ervoor dat de machine die jij op het oog daar ook inderdaad in past.

    Conclusie klein koffiezetapparaat kopen

    Er is voldoende keus als je een klein koffiezetapparaat wilt kopen. Het model kopen dat het best bij jou wensen en eisen past kan echter nog een uitdaging zijn. Dat is de reden dat wij een test hebben gedaan om de beste modellen te selecteren voor verschillende eisen en wensen. Als je 1 van bovenstaande modellen koopt weet je zeker dat je een fijne compacte koffiemachine koopt.

    Mocht jouw ideale keuze er toch niet tussen staan. Dan kun je altijd nog de koopgids volgen om te bepalen welk klein koffiezetapparaat het beste bij jou past. Met de aandachtspunten in onze koopgids ben je wat langer bezig, maar het zorgt ervoor dat je echt een goed klein koffie apparaat vindt voor op de camping, in je kleine keuken, voor op reis, of voor welk doel dan ook.

    Veelgestelde vragen over kleine koffiezetapparaten

    Welk klein koffiezetapparaat in camper?

    Alle kleine koffiemachines die je hierboven ziet zijn geschikt voor in een gemiddelde camper. Voor jouw specifieke situatie raden we je aan de maten van de nis op te meten waar het apparaat in moet komen en zorg ervoor dat jouw keuze past.

    Wat is het kleinste koffiezetapparaat?

    Het kleinste koffiezetapparaat dat breed verkrijgbaar is zijn de 1 kops modellen die op batterijen werken, deze zijn eigenlijk bedoeld voor op reis. Dan heb je echt een mini koffiezetapparaat. Het kleinste model voor in de keuken is een Nespresso model dat slechts 20 cm hoog is, 8 cm breed en 30 cm lang.

    1 gedachte over “Klein koffiezetapparaat kopen, best getest voor bonen, 2 kopjes, goedkoop, cups en meer”

    1. Het handigste kleine koffiezetapparaatje dat ik ken is de PHILIPS CAFE THERM MINI. Hij wordt alleen al heel lang niet meer geleverd. Ik zoek altijd op marktplaats en kringloopwinkels en soms heb ik beet!
     Het heeft een zeer goede kunststof isolatie kan en zet 2 flinke bekers of 3 kopjes. Zeer geschikt op de camping want hij gebruikt maar weinig watt. Ik heb er al 2 x een stuk gemaakt na het ontkalken. Ik denk dat hij er niet tegen kan als je hem daarna een paar keer achter elkaar laat schoonspoelen.
     Hij zet heerlijke koffie, is piepklein, kan zelfs aan de muur hangen, schenkkan kan niet stuk, slaat af als hij klaar is, blijft heel heet, kan gewoon met snelfilterkoffie. Kortom, ik ken geen betere!

     Beantwoorden

    Plaats een reactie