Beste kleine magnetron voor caravan, inbouw, met oven en meer 2024 test

Laatste update: 31 juli 2023

Wil je de beste kleine magnetron kopen? Laat je dan door ons informeren over de beste koop in verschillende categorieën kleine magnetrons in 2024. We delen onze ervaringen en kunnen door onze uitgebreide testen bepalen wat volgens ons de beste koop is.

Een kleine magnetron is een magnetron met een inhoud tot 25 liter. Er zijn ook nog kleinere magnetrons met een inhoud van tussen de 10 liter en 17 liter, deze noemen we meestal mini magnetrons. Het voordeel van een magnetrons met een kleine afmeting is dat ze weinig ruimte innemen en dus geschikt zijn voor kleine keukens, studentenkamers en zelfs voor de camping. Je zet zo’n compacte magnetron zo overal neer, als je maar een stopcontact in de buurt hebt!

Het aanbod van kleine magnetrons is best groot. Om jouw zoektocht wat gemakkelijker te maken hebben we verschillende modellen getest en onderzoek gedaan naar consumentenervaringen. De door ons als best geteste kleine magnetrons hebben we voor je op een rijtje gezet. Als eerst vind je de 3 in de meest gezochte categorieën. Verder op de pagina vind je waarom we juist deze magnetrons als beste koop hebben gekozen en vind je nog meer categorieën met de daarbij horende beste koop.

Mocht jouw perfecte kleine magnetron hier nu niet tussen zien staan, kijk dan verderop op deze pagina naar onze koopgids. Hierin vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een goede compacte magnetron zodat je alsnog jouw beste kleine magnetron kunt kopen.

Product Categorie Prijs
Beste kleine magnetronInventum MN207SB – Solo-magnetron – ZwartBeste kleine magnetron algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Kleine magnetron voor caravanProfiCook MWG 1175Kleine magnetron voor caravan
Beste kleine inbouw magnetronBosch BFL634GS1 – Serie 8 – Inbouw magnetronKleine inbouw magnetron

Uitslag test beste kleine magnetron, beste koop 2024

Om uit te zoeken wat de beste kleine magnetron is, hebben we gekeken naar een aantal criteria die in alle categorieën belangrijk zijn. Zo hebben alle kleine magnetrons die als beste koop gekozen zijn in ieder geval de volgende eigenschappen:

 • Afmeting: om als kleine magnetron aangemerkt te worden mag deze niet hoger zijn dan 40 cm en niet breder dan 55 cm.
 • Algehele bouwkwaliteit: we raden alleen magnetrons aan die goed gebouwd zijn en daarom lang meegaan.
 • Prijs kwaliteit verhouding: we vinden dat je dat de kwaliteit moet kunnen verwachten waarvoor je betaald.
 • Ervaringen van andere gebruikers: we kiezen alleen magnetrons waar andere consumenten tevreden over zijn. Zij weten immers het best hoe het model in de praktijk presteert en hoe dat bevalt.
 • De prestaties: een goede kleine magnetron heeft wel verschillende vermogen instellingen nodig om als goed bestempeld te worden. We vinden dat het maximale vermogen minimaal 900 Watt moet zijn. Ook moet het eten of drinken in de magnetron gelijkmatig verhit worden.

Daarnaast hebben we per categorie gelet op specifieke eigenschappen die in die categorie thuis horen. Hieronder vind je dan ook de door ons als beste geteste kleine magnetrons.

1. Beste kleine magnetron algemeen - Inventum MN207SB – Solo-magnetron – Zwart

Beste kleine magnetron
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De beste kleine magnetron is, wat ons betreft, deze kleine zwarte magnetron van Inventum. Het is een mooie compacte magnetron met een inhoud van 20 liter. Hij heeft 5 verschillende standen waarmee je kunt opwarmen, koken en ontdooien. Daarnaast heeft hij 8 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s voor bijvoorbeeld vlees, vis of pasta. Super handig! Ondanks zijn kleine afmetingen, passen er toch grote borden in. Bovendien warmt hij je eten gelijkmatig en snel op.

De consumenten die deze kleine magnetron al gebruiken zijn er ook erg blij mee. De grootste pluspunten die worden genoemd zijn dat hij goed werkt, gemakkelijk te bedienen is, klein is maar toch voldoende volume heeft en dat voor een redelijke prijs. Kortom, de beste kleine magnetron.

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Compact met voldoende volume
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Mooi uiterlijk
 • Kort snoer

2. Kleine magnetron voor caravan - ProfiCook MWG 1175

Deze kleine magnetron van ProfiCook is, volgens ons, de beste kleine magnetron voor de caravan of camper! Vanwege de kleine afmetingen is hij goed in te passen in een caravan of camper. Daarnaast heeft hij een laag vermogen wat deze kleine magnetron zeer geschikt maakt voor de camping. Doordat dit een kleine magnetron met grillfunctie is, kun je zelfs op de camping lekkere vleesgerechten en pizza’s klaarmaken, heerlijk toch?

De mensen die deze kleine magnetron al gebruiken zijn er erg tevreden mee. Hij doet zijn werk goed, is lekker klein en mooi om te zien. Al met al de beste kleine magnetron voor de caravan dus!

 • Zeer betaalbaar
 • Erg klein
 • Gemakkelijk te bedienen

  3. Kleine inbouw magnetron - Bosch BFL634GS1 – Serie 8 – Inbouw magnetron

  De beste kleine inbouw magnetron koop je met deze magnetron van Bosch. Het is een compacte magnetron met een inhoud van 21 liter. Door zijn kleine afmetingen kan je hem gemakkelijk inbouwen in een kleine keuken of heb je juist ruimte over voor meer inbouwapparatuur zoals een aparte oven en/of stoomoven. Deze kleine inbouw magnetron biedt veel gemak doordat er 7 automatische programma’s op zitten waarmee je elk gerecht perfect bereidt. Je voert het gewicht in, selecteert het programma en de magnetron doet de rest. Makkelijk!

  De consumenten die deze kleine magnetron al gebruiken noemen het gemak, de werking en het mooie design als pluspunten. Het enige minpunt is dat hij in verhouding tot andere magnetrons vrij prijzig is. Maar dat is het ook wel waard. Wat ons betreft dus de beste kleine inbouw magnetron.

  • Mooi design
  • Handige automatische programma's
  • Goede kwaliteit
  • Prijzig

  4. Kleine magnetron met oven - Whirlpool MCP 349 SL

  De beste kleine magnetron met oven is deze compacte combi-magnetron van Whirlpool. Deze kleine magnetron beschikt niet alleen over een grill- maar ook over een ovenfunctie. Deze functies zijn gecombineerd te gebruiken wat dit een heel veelzijdig apparaat maakt. Daarnaast heeft deze kleine magnetron met oven 9 standaard kookprogramma’s zodat je nog gemakkelijker een lekkere maaltijd op tafel zet. De kleine combi-magnetron heeft een pizzastand en het draaiplateau is uitschakelbaar. Bovendien is deze kleine combi magnetron gemakkelijk in gebruik en goed schoon te maken.

  De consumenten die deze kleine magnetron met oven al gebruiken zijn er tevreden mee. Hij doet wat er van hem wordt verwacht, ziet er goed uit en is compact zodat hij weinig ruimte inneemt. Een minpuntje is dat de oven maar tot 200 °C kan. Desondanks is dit, wat ons betreft, de beste kleine magnetron met oven.

  • Veelzijdig
  • Compact met voldoende ruimte
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Strak design
  • Maximale temperatuur van 200 °C

  5. Kleine retro magnetron - ETNA SMV620BEI

  De ETNA SMV620BEI is een compacte magnetron met een mooi retro design. De magnetron heeft een inhoud van 20 liter, heeft 3 automatische ontdooi programma’s en 12 automatische kookprogramma’s, heeft een vermogen van 800 watt en past in iedere keuken. De ETNA SMV620BEI is de beste kleine retro magnetron.

  Deze kleine magnetron beschikt over alle functionaliteiten die je nodig hebt. Zo zijn er 3 automatische ontdooi programma’s en 12 automatische kookprogramma’s waarmee je snel maaltijden kunt bereiden. Het is daarbij mogelijk om zelf de tijd of het gewicht van het voedsel in te stellen. Via het display kies je eenvoudig tussen de programma’s en zie je de resterende tijd. Ondanks dat de magnetron compact is, is hij toch ruimer dan je zou denken.

  De retro magnetron van ETNA heeft een vermogen van 800 Watt en is een solo-magnetron. Er zit dus geen ovenfunctie op deze magnetron. De magnetron is te verkrijgen in 5 mooie, klassieke kleuren en beschikt over een draaiplateau. Daarnaast zit er 5 jaar garantie op deze kleine retro magnetron.

  • Mooi retro design
  • Compact
  • Verkrijgbaar in 5 kleuren
  • Geen ovenfunctie

  Koopgids goede kleine magnetron

  Om een goede keuze te kunnen maken, hebben we voor je op een rij gezet waar je op kunt letten als je een kleine magnetron gaat kopen. Als je de onderstaande stappen doorloopt kom je vanzelf uit bij een goede koop voor jouw situatie, eisen en wensen.

  Inhoud en afmeting kleine magnetron

  Het begrip kleine magnetron omvat magnetrons tussen de 10 liter en 25 liter. Dat is best breed dus. Bedenk voor je zelf waarvoor je een compacte magnetron wilt gebruiken, waar hij komt te staan en hoeveel ruimte je hebt. De zeer kleine magnetrons, meestal 13 liter, 15 liter of 17 liter, zijn lekker compact maar ze hebben dan ook beperkte ruimte van binnen.

  Bovendien maakt het voor de afmetingen vaak maar weinig verschil of je kiest voor een kleine magnetron van 17 liter of 20 liter. Qua omvang zijn zijn ze vaak bijna even groot. Dus kijk goed naar de daadwerkelijke afmeting van de compacte magnetron in combinatie met de inhoud.

  Inbouw of vrijstaand

  Afhankelijk van de inrichting van je keuken kun je kiezen voor een kleine inbouw magnetron of een kleine vrijstaande magnetron. De kleinste inbouw magnetrons zijn vanaf 17 liter, kleiner zijn ze er niet. Hierbij moet je goed letten op de maten van de nis waarin de kleine magnetron wordt ingebouwd.

  Met een vrijstaande kleine magnetron heb je wat meer keus. Die zijn er in allerlei maten te krijgen. Hierbij moet je goed opletten waar je hem plaatst. Je kunt een kleine magnetron in een kastje zetten of op je aanrecht. Daarnaast zijn kleine losse magnetrons geschikt voor gebruik in de camper, caravan, vrachtwagen, auto en andere kleine ruimtes.

  Programma’s op een compacte magnetron

  Je hebt eenvoudige kleine magnetrons die standaard 5 standen hebben. Het voordeel is dat ze gemakkelijk te bedienen zijn maar misschien heb je wel behoefte aan wat meer opties. Er zijn kleine magnetrons met verschillende automatische programma’s waarmee je alleen het programma voor een bepaald gerecht in hoeft te toetsen en dan doet de magnetron de rest.

  Dat kan handig zijn, je hoeft nergens naar om te kijken. Dit maakt een compacte magnetron vaak wel duurder, dus als je verwacht dat je die programma’s toch niet gaat gebruiken, dan kan je beter kiezen voor een eenvoudig exemplaar.

  Functies van de kleine magnetron

  Een kleine magnetron kan een aantal functies hebben: ontdooien, opwarmen, koken, grillen en bakken. Niet alle compacte magnetrons hebben alle functies dus let daar goed op. De meeste solo magnetrons hebben alleen de ontdooi, opwarm en kookfunctie. Maar ook de ontdooifunctie is niet standaard.

  Er zijn ook combimagnetrons en die hebben aanvullend op eerder genoemde functies een grill- stoom- en/of bakfunctie. Maar niet alle combi magnetrons hebben alle functies. Bedenk je dus goed welke functies belangrijk voor je zijn als je op zoek gaat naar een goede kleine magnetron.

  Kleine combimagnetron

  Er zijn kleine solo magnetrons maar ook kleine combi magnetrons, net zoals je ook combimagnetrons in een “normale” maat hebt. Als je je magnetron voor meer wilt gebruiken dan alleen opwarmen en ontdooien, kan je naar een kleine combi-magnetron kijken. Een combi-magnetron betekent dat hij naast opwarmen ook nog iets anders kan. Er zijn kleine magnetrons die, naast de standaard functies, een grill functie of een crispfunctie hebben.

  Met de grill-functie kan je vlees grillen en de crispfunctie werkt met een crispplaat. Hiermee kan je een krokant korstje krijgen (bijvoorbeeld met ovensnacks). Verder kun je kleine magnetrons met een grill- en ovenfunctie kopen. De ovenfunctie kan hetelucht zijn of conventioneel (boven en onderwarmte). Tot slot zijn er ook nog kleine magnetrons verkrijgbaar met stoomfunctie. Hiermee is het ook nog mogelijk om je eten te stomen. Bij compacte magnetrons is dus veel mogelijk en in allerlei combinaties. Let dus goed op dat, als je echt een kleine magnetron met oven wilt, niet elke willekeurige combimagnetron aan je eisen zal voldoen.

  Design van de kleine magnetron

  Een kleine magnetron zal vaak in het zicht staan, het is daarom ook wel prettig dat deze er een beetje goed uitziet. Als je bijvoorbeeld allemaal andere zwarte apparaten hebt staan, is het natuurlijk mooier om een kleine zwarte magnetron te kopen dan een wit model.

  Als dit dus belangrijk voor je is, raden we je aan om goed te letten op de vormgeving.

  Conclusie beste kleine magnetron kopen

  Bij het kopen van een kleine magnetron heb je veel keus; je kunt kiezen voor een kleine vrijstaande magnetron of een kleine inbouw magnetron. Daarnaast heb je nog de keus tussen een kleine combi magnetron of een kleine solo magnetron. En dan heb je nog de keuze voor een eenvoudige simpele kleine magnetron of juist een geavanceerde.

  Met de door ons als best geteste kleine magnetrons, haal je sowieso een goede kleine magnetron in huis. Mocht jouw beste kleine magnetron hier niet tussen staan, dan kun je met behulp van onze koopgids toch nog de beste koop doen.

  Plaats een reactie