Koekenpannenset kopen, beste 2024 keramische, inductie, en meer categorieën plus koopgids

Laatste update: 21 juni 2023

Een goede koekenpannenset kopen is eigenlijk altijd een goed idee. Een complete set tot je beschikking hebben die uit verschillende maten koekenpan bestaat is handig. Niet alleen heb je voor ieder gerecht altijd een pan met de juiste afmeting, je kunt ook meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden.

Het kopen van een set is eigenlijk altijd goedkoper dan wanneer je de pannen los zou kopen. Als je bijvoorbeeld 3 losse stalen koekenpannen koopt, betaal je meer dan wanneer je het in een set zou kopen. Dat is ook de reden dat het slim is om direct een set te kopen.

Bij het kopen van een koekenpannenset zul je merken dat er echter heel veel keus is. Daarom hebben wij een uitgebreide test gedaan. Op deze manier vind je snel en gemakkelijk de beste koop. Dit hebben we gedaan in verschillen categorieën zodat iedereen een geschikt set met koekenpannen kan vinden.

We beginnen met onze top drie. Verder leggen we uit waarom wij deze sets gekozen hebben en geven tips in onze koopgids voor bij het zoeken naar een goede koekenpannenset. Er zijn immers nog meer sets verkrijgbaar dan alleen de categorieën die wij bespreken.

Product Categorie Prijs
Beste koekenpannenset algemeenLe Creuset Koekenpannenset 24 en 28cmBeste koekenpannenset algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Koekenpannenset inductieDemeyere Alu Pro Dura Glide -Ø 24 cm & Ø 28 cm – InductieKoekenpannenset inductie
keramische-koekenpannensetGreenPan Cambridge Keramische Koekenpannenset – Ø24 + Ø28 cmKeramische koekenpannenset

Beste koekenpannenset uitslag test 2024

Tijdens onze tests hebben onze experts op een aantal belangrijke aspecten gelet bij het kiezen van de beste koekenpannenset in de verschillende categorieën. We hebben gekeken naar kwaliteit, dat weegt immers het zwaarst, de beoordeling van de kopers, de prijs en de eerder genoemde criteria.

Het liefste koop je natuurlijk maar 1 keer een goede set die een leven lang mee gaat. Maar misschien heb je wel een klein budget en wil je voor dat bepaalde budget wel de beste prijs/kwaliteit verhouding krijgen. Hier hebben wij allemaal op gelet bij het samenstellen van onze top 4 categorieën. Dan nu de best geteste koekenpannensets.

1. Beste koekenpannenset algemeen - Le Creuset Koekenpannenset 24 en 28cm

Beste koekenpannenset algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Le Creuset Koekenpannenset is gemaakt met een 3-laagse techniek, heeft een diameter van 24 en 28 cm, heeft een stevige en hoogwaardige antiaanbaklaag, heeft een goede gelijkmatige warmteverdeling en wordt geleverd met levenslange garantie. Wij hebben de LLe Creuset Koekenpannenset 24/28cm RVS tot beste koekenpannenset algemeen gekozen.

De Le Creuset Koekenpannenset zijn koekenpannen van hoogwaardige kwaliteit waar iedere (prof)kok van droomt. De koekenpannen zijn gemaakt met een 3-laagse techniek waarbij hoogwaardig RVS en aluminium met elkaar zijn verbonden. De pannen hebben een goede dikke bodem die helemaal doorloopt tot aan de rand. Door het aluminium hebben de pannen een goede en gelijkmatige warmteverdeling en opwarming. Daardoor zijn de pannen naast alle andere warmtebronnen ook geschikt voor inductie.

De sterke aluminium bodem is bedekt met een stevige PFOA vrije antiaanbaklaag. Deze laag is zeer krasbestendig en zorgt ervoor dat je weinig olie of boter hoeft te gebruiken tijdens het koken. Ondanks het gesmede aluminium zijn de pannen niet zwaar. Ze zijn goed hanteerbaar en liggen prettig in de hand. Dit komt door het Inox handvat wat van RVS is gemaakt. Daarnaast zit er op de grootste koekenpan een extra handvat waardoor je de pan met twee handen kunt tillen.

De pannen zijn ook nog eens ovenbestendig waardoor je meer kunt variëren in de gerechten met koken. Direct vanaf het vuur de oven voor het doorgaren van een goede stuk vlees bijvoorbeeld. De koekenpannen van Le Creuset zijn van zeer hoge kwaliteit en om die reden krijg je dan ook een levenslange garantie op de pannen. De beste investering die je kunt maken als je op zoek bent naar een goede koekenpannenset in huis.

 • Zeer hoge kwaliteit
 • Geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie en oven.
 • Stevige PFOA vrije antiaanbaklaag
 • Levenslange garantie

  2. Koekenpannenset inductie - Demeyere Alu Pro Dura Glide -Ø 24 cm & Ø 28 cm – Inductie

  De Demeyere Alu Pro Koekenpannenset is vervaardigd uit koud gesmeed aluminium, heeft een titanium plasma antiaanbaklaag, heeft een goede warmteverdeling en opwarming en heeft een vastgeklonken RVS steel. Wij hebben de Demeyere Alu Pro Koekenpannenset tot beste koekenpannenset voor inductie gekozen.

  De Demeyere Alu Pro Koekenpannenset zijn ”de koekenpannen” als het aankomt op professioneel materiaal ook voor op inductie koken. Deze hoogwaardige koekenpannen zijn dankzij hun TripleInduc sandwich bodem de beste koekenpannen voor inductie. De TripleInduc bodem is een unieke combinatie die uit drie soorten legeringen bestaat dat voor 30% efficiënter koken op inductie zorgt. De bodem is in totaal 5 cm dik waardoor er geen kans op krom trekken bestaat na langdurig gebruik. Dat maakt het switchen tussen warmtebronnen ook mogelijk.

  De Demeyere Alu Pro Koekenpannenset is vervaardig uit koud gesmeed aluminium. Door de meerdere lagen aluminium hebben de koekenpannen een goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling. Verder zijn de koekenpannen uitgerust met een titanium plasma antiaanbaklaag. Deze laag bestaat uit 5 lagen en versterkt met titanium partikels voor een langere levensduur. Daardoor is deze oersterk en slijtvast en komt niet los na intensief gebruik.

  De koekenpannen hebben een vastgeklonken RVS steel waardoor de pannen ook geschikt zijn om in de oven te doen. Doordat de pannen ook in de oven gebruikt kunnen worden, kan je meer gerechten maken en meer variëren met warmtebronnen tijdens het koken. Door de uitstekende kwaliteit en speciale TripleInduc bodem hebben wij de Demeyere Alu Pro Koekenpannenset tot beste koekenpannenset voor inductie gekozen. Ze worden geleverd met 5 jaar garantie.

  • Vervaardigd uit koud gesmeed aluminium
  • Speciaal ontworpen voor inductie met TripleInduc sandwichbodem
  • Titanium plasma antiaanbaklaag
  • 30% efficiënter koken op inductie
  • Vastgeklonken RVS steel

   3. Keramische koekenpannenset - GreenPan Cambridge Keramische Koekenpannenset – Ø24 + Ø28 cm

   De GreenPan Cambridge Keramische Koekenpannenset is gemaakt van hoogwaardig aluminium, is uitgerust met een Thermolon™ Infinity keramische antiaanbaklaag, is volledig PFAS vrij, heeft een snelle en gelijkmatige opwarming, heeft ergonomische stay-cool handgrepen en heeft speciale Magneto™ inductiebodem. Dankzij de goede prijs/kwaliteit verhouding hebben wij de GreenPan Cambridge Keramische Koekenpannenset tot beste keramische koekenpannenset gekozen.

   De GreenPan Cambridge Keramische Koekenpannenset is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Door speciale Magneto™ inductiebodem zijn de pannen geschikt voor alle soorten warmtebronnen inclusief inductie. De koekenpannen warmen snel en gelijkmatig op en hebben goede bakeigenschappen. Keramische koekenpannen staan bekend om hun duurzame, natuurlijke Thermolon antiaanbaklaag. De GreenPan Cambridge koekenpannen zijn uitgerust met de Thermolon™ Infinity keramische antiaanbaklaag. De speciale antiaanbaklaag is volledig PFAS vrij.

   De Thermolon™ Infinity keramische antiaanbaklaag is versterkt met diamanten. Daardoor is deze slijtvast en zorgt tegelijkertijd voor de goede opwarming en warmteverdeling. Het bakken en braden met deze mooie keramische koekenpannen is een genot. Dankzij de speciale antiaanbaklaag hoef je weinig tot geen olie of boter te gebruiken. Dat maakt het koken met deze koekenpannen ook nog eens gezond.

   De koekenpannen van GreenPan Cambridge hebben ergonomische stay-cool handgrepen waardoor ze prettig in de hand liggen en fijn hanteerbaar zijn tijdens het koken. Ook kunnen de pannen in de oven tot een temperatuur van 180 graden. De koekenpannen hebben een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en daarom hebben wij deze koekenpannenset van Cambridge tot beste keramische koekenpannenset gekozen. Ze worden geleverd met 5 jaar garantie.

   • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
   • Thermolon™ Infinity keramische anti-aanbaklaag
   • Speciale Magneto™ inductiebodem
   • Volledig PFAS vrij
   • Kan maar tot 180 graden weerstaan in de oven

   4. Goedkope koekenpannenset - GreenChef Diamond Inductie Koekenpannenset – Ø20 + Ø28 cm – keramisch – zwart

   De GreenChef Diamond Inductie Koekenpannenset is een zeer sterke aluminium koekenpannenset, heeft een duurzame Thermolon™ keramische antiaanbaklaag versterkt met diamanten, heeft een snelle en goede gelijkmatige opwarming, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen en is volledig PFAS vrij. Wij hebben GreenChef Diamond Inductie Koekenpannenset tot beste goedkope koekenpannenset gekozen.

   De GreenChef Diamond Inductie Koekenpannenset is gemaakt van zeer sterk aluminium. De koekenpannen zijn daardoor erg sterk, robuust en duurzaam. Dat maakt ook dat de pannen geschikt zijn voor alle soorten warmtebronnen, inclusief inductie. Door het aluminium hebben de pannen een snelle en goede gelijkmatige opwarming.

   De GreenChef Diamond Inductie Koekenpannen zijn uitgerust met een duurzame Thermolon™ keramische antiaanbaklaag die versterkt is met diamanten. Deze duurzame antiaanbaklaag is volledig PFAS vrij. Door deze keramische antiaanbaklaag hebben de koekenpannen zeer goede bakeigenschappen waarbij olie of boter weinig tot niet benodigd zijn tijdens het bakken. Dat maakt het koken met deze koekenpannen ook nog eens gezond.

   Koken met de koekenpannen van GreenChef die een keramische antiaanbaklaag hebben is een stuk gezonder omdat je garantie hebt dat er geen schadelijke stoffen vrij tijdens het koken. De gezonde natuurlijke antiaanbaklaag is gemaakt uit zand en versterkt met diamanten. De keramische antiaanbaklaag kan zelfs temperaturen tot wel 450 graden aan. Ook in de oven. Dankzij de zeer goede kwaliteit en de lage prijs hebben we de GreenChef Diamond Inductie Koekenpannenset tot beste goedkope koekenpannenset gekozen.

   • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
   • Thermolon™ keramische antiaanbaklaag versterkt met diamanten
   • Geschikt voor inductie inclusief alle andere warmtebronnen
   • Volledig PFAS vrij
   • Geschikt voor metalen spatels, maar slecht voor levensduur

   5. Tefal koekenpannenset - Tefal Renew ON keramische koekenpannenset – Ø 24 en 28 cm

   Deze Tefal Renew ON Keramische Koekenpannenset is de must have voor in elke keuken. De set bestaat uit twee pannen van Ø 24 en Ø 28 cm. Niet alleen wordt koken extra gemakkelijk met deze pannen, het wordt ook op een gezonde manier bereid. Dit komt doordat de pannen een sterke inductiebodem hebben die de warmte gelijkmatig verdeeld. Daarnaast zit er in deze pannen een nieuwe keramische anti-aanbaklaag die 100% veilig is en een verbeterde Thermo-Signal™-technologie.

   Tefal staat bekend om de rode stip in het midden van de pan. Maar wist je eigenlijk dat deze stip ook een functie heeft? Zo weet je namelijk dat de ideale baktemperatuur is bereikt wanneer de cirkel in de rode stip effen rood kleurt.

   De Tefal Renew Pannenset is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. De body van de pan is gemaakt van 100% gereycled aluminium. De goede kwaliteit anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je na gebruik de pan zeer eenvoudig kunt schoonmaken. Daarnaast is de kwaliteit duurzaamheid van deze koekenpannenset zeer goed.

   Tijdens het bakken is het met deze Tefal pannenset niet nodig om boter of olie te gebruiken. Ook het gebruik van een metalen spatel is geen probleem. Verder zijn de pannen PFAO-vrij en beschikken ze over de beste kwaliteitanti-aanbaklaag. De Tefal Renew Koekenpannenset bevat de meest gebruikte maten koekenpannen, namelijkØ 24 en Ø 28 cm. Daarom is dit volgens ons de beste keuze als je een Tefal koekenpannenset zoekt en een fijne toevoeging in elke keuken!

   • Eenvoudig schoon te maken
   • PFAO-vrij
   • Beste kwaliteit anti-aanbaklaag
   • Geschikt voor alle warmtebronnen
   • Niet vaatwasbestendig
   • Niet geschikt voor in de oven

   Welke modellen in de betere koekenpannensets?

   Het grootste verschil van de verschillende pannen in een koekenpannenset is meestal de diameter. Zo kun je in een 3-delige set bijvoorbeeld dezelfde pan met de diameters 20, 24 en 28cm vinden. In sommige sets vind je wat verschillende pannen, een koekenpanset inclusief hapjespan, pan met deksel of wokpan vinden is bijvoorbeeld geen uitzondering.

   De iets meer zeldzame koekenpannen zoals een pannenkoekenpan of poffertjespan zul je los moeten kopen, deze vind je niet terug in een set.

   Koopgids voor het kopen van goede koekenpannenset

   Bij het kopen van een goede koekenpannenset is het belangrijk op een aantal aspecten te letten. Hieronder hebben wij deze belangrijke aspecten op een rijtje voor jou gezet, zodat de zoektocht naar een goede koekenpannenset een stukje makkelijker is.

   Materiaal

   Wat voor soort materiaal je kiest is persoonsafhankelijk en hangt af wat voor soort kookbron je thuis hebt. Kook je thuis met gas, dan is ieder soort materiaal geschikt. Kook je thuis met een inductie kookplaat, dan is het belangrijk om te kiezen voor koekenpannen die op inductie kunnen. In deze pannen zitten namelijk aluminium verwerkt voor de werking op inductie.

   Sommige thuiskoks koken liever met keramische koekenpannen vanwege de natuurlijke antiaanbaklaag en de goede warmtegeleiding en verdeling. Andere willen weer graag zware duurzame stalen koekenpannen. Bepaal voor jezelf wat je graag wilt en kies dan de koekenpannen set uit die bij jou past.

   Soorten warmtebronnen

   De warmtebronnen die je thuis gebruikt is bepalend voor de soort koekenpannen die je koopt. Nou zijn de meeste koekenpannen tegenwoordig geschikt voor alle soorten warmtebronnen, toch zit er wel degelijk verschil tussen.

   Bij de koekenpannen die voor inductie gebruikt worden is een dikke bodem met meerdere lagen belangrijk voor een betere werking en warmteverdeling. Als je op gas kookt is een soms een enkele of dubbele laag van RVS bijvoorbeeld al voldoende voor goede bak eigenschappen.

   Het aantal koekenpannen en de soort koekenpannen in een set

   Bij het kopen van een goede koekenpannenset is het aantal pannen en de soort pannen die een set zitten uiteraard ook belangrijk. In de meeste sets die verkocht worden zitten meestal twee of drie koekenpannen. Maar soms zitten er ook twee koekenpannen en een wokpan in. Dit kan juist iets zijn wat je wilt, maar soms ben je ook juist op zoek naar alleen koekenpannen.

   Het meest verkrijgbaar zijn de 3-delige of 5-delige koekenpannensets. Bedenk van te voren goed hoeveel pannen jij nodig hebt. Zeker wanneer je regelmatig meerdere koekenpannen tegelijkertijd gebruikt kan het verstandig zijn een 5-delige set te kopen.

   Ook wanneer je simpelweg vaak verschillende pannen gebruikt kan het slim zijn om er eerder meer dan minder te kopen in 1 set te kopen, de prijs per pan zal namelijk lager zijn in een set dan wanneer je een andere koekenpan later er los bij wilt kopen.

   Diameters van de koekenpannen

   De maten in van de koekenpannen is ook iets om op te letten. In een set van twee kunnen de koekenpannen een diameter van 24 en 28 cm zitten. Dit ligt dicht bij elkaar en kan precies zijn wat je nodig hebt. Maar heb je een huishouden van zes, dan is het wel fijn om bijvoorbeeld drie pannen te hebben met een diameter van 20 cm, 28 cm en 32 cm.

   Als je ook nog regelmatig alleen voor jezelf iets wilt bakken is het leuk om te zorgen dat er nog klein koekenpannetje bij de set zit. Bijvoorbeeld 1 met een diameter van 12 cm.

   Het budget

   Als je niet aan een budget gebonden bent bij een zoektocht naar een goede koekenpannenset, dan is een set van bijvoorbeeld Demeyere, BK, Tefal of DeBuyer een goede investering die jaren of soms wel een leven lang mee gaan. Soms zijn er goede aanbiedingen van deze merken zodat je voor een goede prijs een set van top kwaliteit kunt kopen.

   Ben je wel gebonden aan een budget dan wil je uiteraard de beste prijs/kwaliteit verhouding krijgen. Kijk hierbij naar duurzaamheid, het soort materiaal en de reviews van kopers. Die kunnen je immers vertellen of een bepaalde koekenpan nog werkt na een langere tijd gebruikt te hebben.

   Voordelen koekenpannenset

   Prijs: Een set van koekenpannen kopen is over het algemeen goedkoper dan twee of drie modellen los kopen, een losse goede koekenpan is in de regel duurder per stuk dan wanneer je er meerdere tegelijkertijd koopt. Soms worden koekenpannen met een afmeting verschillend van elkaar gebundeld tot een set waarbij de prijs aangepast wordt en het dan als een aanbieding verkocht wordt.

   Variatie: Door het kopen van een koekenpannenset kun je per gerecht de juiste koekenpan kiezen. Bij het maken van een kleine crêpes kies je voor een kleine koekenpan, maar bij het maken van meerdere tournedos of een porties gebakken aardappeltjes voor vijf personen kies je een grote koekenpan. De keus hebben om te kunnen afwisselen of meerdere koekenpannen tegelijk te kunnen gebruiken is erg handig en soms zelfs essentieel.

   Nadelen koekenpannenset

   In tegenstelling tot het los kopen van een koekenpan kan je bij het kopen van een koekenpannenset nooit de afmetingen kiezen. Natuurlijk kies je zelf altijd nog of je de set koopt of niet. Maar soms heeft een set van drie wel twee koekenpannen die je wilt hebben, maar is de derde koekenpan een die je helemaal niet nodig hebt of de verkeerde afmeting heeft.

   Dit kan soms nadelig zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Misschien kan je wel je schoonmoeder of iemand anders blij maken met de koekenpan die je niet hoeft te hebben.

   Conclusie beste koekenpannenset kopen

   Een goede koekenpannenset in huis hebben is echt een aanrader. Door een goede koekenpannenset kun je meer gerechten bereiden en kun je voor mensen tegelijk koken. Daarnaast kun je meer afwisselen tussen gerechten vanwege de keus tussen koekenpannen uit de set.

   Daarnaast betaal je over het algemeen minder voor een set dan dat je voor koekenpannen los betaalt. En als je een koekenpannenset koopt van een goed merk zoals Demeyere of Tefal of BK, dan gaat het vaak ook nog eens jaren of een leven lang mee. Dat is de investering dus zeker waard!

   Plaats een reactie