Milkshake machine kopen, beste mixer in 2024 voor thuis, voor horeca, goedkope en meer

Laatste update: 3 april 2023

Wil je zelf echt lekkere milkshakes maken? Dan kun je het best een goede milkshake machine kopen. Een milkshake maker mixt de ingrediënten niet alleen, maar maakt het mengsel ook lekker luchtig. Zo krijg je een lekker dikke romige milkshake, heerlijk!

Een milkshake machine voor thuis is ideaal als je niet genoeg kunt krijgen van milkshakes. Het voordeel van een milkshake machine voor thuis is dat je niet naar de snackbar hoeft voor een lekkere milkshake, net zoals je ook een goede ijsmachine kunt kopen. Daarmee bespaar je kosten en kun je je milkshake precies zo maken als jij deze lekker vindt.

Om jouw keuze gemakkelijker te maken hebben wij voor je uitgezocht wat de beste milkshake machines zijn. We hebben verschillende modellen getest en onderzoek gedaan naar consumentenervaringen. De beste milkshake makers hebben we voor je op een rij gezet.

Mocht jouw ideale milkshake mixer hier nu niet tussen staan, kijk dan verderop op deze pagina naar onze koopgids. Hierin vertellen we je waar je op moet letten als je een goede milkshake machine gaat kopen.

Product Categorie Prijs
Beste milkshake machine algemeenBuffalo dubbele milkshake mixerBeste milkshake machine algemeen
Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Goedkope milkshake machineDabé Melkopschuimer handmatige milkshake makerGoedkope milkshake machine
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Milkshake machine horecaBuffalo CD561Milkshake machine horeca
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Testcriteria goede milkshake machine

Om tot de beste milkshake machine te komen, hebben we gekeken naar verschillende criteria die belangrijk zijn bij alle categorieën milkshake machines.

 • Kwaliteit van de milkshake: dat is natuurlijk het belangrijkste, de milkshake die gemaakt wordt door de milkshakemachine moet van goede kwaliteit zijn.
 • Milkshakemachines moeten makkelijk te gebruiken zijn. Het is een apparaat dat volgens ons een hoog gebruiksgemak moet hebben.
 • Het reinigen van de verschillende onderdelen die vies worden moet gemakkelijk gaan. Het liefst zijn deze vaatwasserbestendig.
 • Andere gebruikers moeten goede ervaringen hebben met de milkshake machines die wij als beste testen.

Samengevat: de beste milkshakemachines van 2024

1. Beste milkshake machine algemeen - Buffalo dubbele milkshake mixer

Beste milkshake machine algemeen
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Als je een goede milkshake machine wilt kopen, ga dan voor deze mixer van Buffalo. Het is een dubbele milkshake mixer wat betekent dat je tegelijkertijd meerdere drankjes kunt maken. Dit maakt deze milkshake maker geschikt voor thuis en voor horeca. Je kunt met deze milkshake mixer niet alleen heerlijk romige milkshakes maken maar ook cocktails, eiwitshakes, smoothies, puree, sauzen, etcetera. Beide mixers hebben een vermogen van 80 watt en hebben twee snelheidsniveaus, met 15.000 rpm hoge snelheidsmodus, zodat je de perfecte shakes kunt bereiden. Bovendien is het een stevige en stabiele milkshake mixer; doordat hij zuignapvoetjes heeft staat hij lekker stevig. Verder heeft deze milkshake machine een veiligheidsmicroschakelaar.

De consumenten die deze Buffalo dubbele milkshake mixer al gebruiken zijn erg tevreden. Ze vinden het een stevig apparaat die perfecte romige shakes maakt. Ook maakt hij weinig geluid en is hij makkelijk in gebruik. De mengkoppen zijn afzonderlijk te bedienen. Wat ons betreft dus het beste milkshake apparaat van dit moment.

 • Multifunctioneel
 • Compact
 • Stabiel

  2. Goedkope milkshake machine - Dabé Melkopschuimer handmatige milkshake maker

  Goedkope milkshake machine
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  Zoek je een goede milkshake machine maar wil je niet teveel geld uitgeven? Dan zit je met deze milkshake mixer van Dabé goed! Het is een compact milkshake apparaat dat niet teveel kost maar toch prima zijn werk doet. Ondanks dat deze milkshake maker handmatig is, kost het bijna geen moeite om hem te gebruiken. De mixer is oorspronkelijk een melkopschuimer, maar je kan er ook prima milkshakes, room of cocktails mee maken. Dankzij de drie standen maak je snel een heerlijk romige shake klaar. De milkshaker is lekker compact zodat je hem makkelijk op kan bergen.

  De gebruikers van dit milkshake apparaat zijn tevreden. Hij maakt lekker romige, schuimige shakes en voldoet aan de verwachtingen. De milkshaker wordt geleverd met een dubbele veer schuimer, een melkklopper en een verbindingsstuk. De mengstaaf is eenvoudig schoon te maken doordat je hem kan verwijderen. Wat ons betreft dus de beste goedkope milkshake machine van dit moment.

  • Compact
  • Snel
  • Goedkoop
  • Mengstaaf verwijderd worden
  • Handmixer

  3. Milkshake machine horeca - Buffalo CD561

  Milkshake machine horeca
  Bekijk bij Amazon
  #Advertentie

  Deze milkshake machine van Buffalo is speciaal ontworpen voor professioneel gebruik in bijvoorbeeld restaurants, cafés, bars, clubs, ijssalons en fitnessstudio’s. Het milkshake apparaat is gemaakt van RVS wat het erg hygiënisch en stevig maakt. De milkshake mixer heeft twee snelheidsniveaus met een vermogen van 400 watt. Hierdoor heb je goede controle over het proces van het mengen. Met de beker van 600 ml is het mogelijk om een grote milkshake of twee kleine milkshakes te maken.

  Deze milkshake machine voor horeca is vrij compact en kan gemakkelijk geïntegreerd worden in de keuken of bar. Dat kan ook prima thuis. De milkshake mixer bezit een zware voet wat ervoor zorgt dat deze stevig vast staat tijdens het mengen. Wat ons betreft de beste milkshake machine voor de horeca van dit moment.

  • RVS hygienisch materiaal
  • Krachtig
  • Compact
  • Niet geschikt om snel grote hoeveelheden te maken

  Koopgids voor het vinden van goede milkshakemachine

  Met een milkshake mixer kun je vaak niet alleen maar milkshakes maken maar ze zijn ook geschikt om eiwitshakes, smooties, cocktails, pannenkoekenbeslag, puree of saus mee te maken. Het is dus een erg veelzijdig keukenapparaat. Als je een goede milkshake maker wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. In deze koopgids kun je lezen welke punten dat zijn zodat je de juiste keuze kunt maken.

  Milkshake mixer vs blender

  Misschien vraag je je af of je per se een milkshake mixer nodig hebt om een lekkere milkshake te maken. Kan dat niet met een blender of staafmixer? Ja, in principe wel. Maar het belangrijkste verschil tussen een blender en een milkshaker is dat de laatste lucht toevoegt aan het mengsel. Hierdoor maakt een milkshaker dikkere en romiger milkshakes dan een blender.

  De basis van een milkshake bestaat uit softijs of ijs en melk. Met een milkshakemachine wordt hier lucht aan toegevoegd, vergelijkbaar met een melkopschuimer, waardoor de milkshake lekker luchtig wordt. Met een blender gebeurt dit niet. Voor een echt goede milkshake heb je dus wel degelijk een goede milkshake maker nodig.

  Als je alleen softijs wilt maken is een softijsmachine het apparaat dat je zoekt :).

  Capaciteit van de milkshake mixer

  Een milkshake apparaat wordt geleverd met een beker (of meerdere bekers als je een professionele milkshake machine koopt). Die bekers bepalen de capaciteit van je milkshake maker. Ze zijn er in veel verschillende maten. Een kleine milkshake machine heeft een capaciteit van 450 ml. De wat grotere milkshake machines hebben een of meerdere bekers met een capaciteit van 1 liter. Dit maakt nogal verschil.

  Het is dus belangrijk om, voor je een milkshake mixer gaat kopen, te bedenken waarvoor je de machine wilt gebruiken,. Gebruik je je milkshake maker voor thuis alleen om af en toe een milkshake of eiwitshake te maken, dan heb je genoeg aan een klein milkshake apparaat. Als je je milkshake maker voor thuis gaat gebruiken om op feesten grotere hoeveelheden dranken te maken, dan kun je beter kiezen voor een milkshaker van minimaal 1 liter. Ook voor grotere huishoudens is deze minimale maat aan te raden.

  Als je een professionele milkshake machine voor je horeca zaak gaat kopen, is het eveneens van belang hoeveel je verwacht nodig te hebben. Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van je soort zaak. Maar voor elke zaak heb je een passende milkshake machine, van kleine milkshakers ofwel barmixers, met een beker tot hele grote met drie of meer bekers. Daarnaat heb je natuurlijk nog de apparaten die volautomatisch milkshakes klaar maken.

  Materiaal

  Voor een milkshake machine is het belangrijk dat het hygiënisch is, vooral als je het apparaat professioneel gebruikt. Het beste materiaal hiervoor is een RVS milkshake machine. RVS roest niet, vlekt niet, geeft niet af en is goed schoon te maken.

  Daarnaast houdt een RVS beker de milkshake langer koud. Bovendien is het sterk materiaal zodat je milkshake machine lang mee gaat. De meeste milkshake machines hebben wel RVS onderdelen maar zijn deels van kunststof gemaakt. Er zijn ook milkshake machines die volledig van RVS zijn. Dit zijn kwalitatief vaak betere milkshake machines.

  Snelheid en kracht

  Het maken van een goede milkshake is een intuïtief proces. Je wilt dat ie dik en romig is. Hiervoor is het belangrijk dat je verschillende snelheden kunt gebruiken om de juiste textuur te kunnen bereiken. De meeste milkshake makers hebben 2 verschillende snelheden. De snelheden worden weergegeven met toeren per minuut en variëren van 14.000 tot 22.000 omwentelingen per minuut.

  Voor het hoge aantal omwentelingen per minuut is een krachtige motor nodig. De kracht van de motor is dan ook van belang bij het kiezen van een goede mixer voor milkshakes.

  Afmeting van de milkshake machine

  De meeste milkshake machines voor thuis zijn klein en stylish genoeg om op je aanrecht te laten staan. De barmixers hebben vaak een afmeting van 17 cm tot 25 cm. Daarnaast heb je verschillende designs. Ze zijn er in klassieke uitvoering maar er zijn ook mooie retro milkshake machines. Dat ziet er natuurlijk mooi uit en kan een toffe toevoeging zijn aan het interieur van je keuken. Wil je de milkshaker toch in de kast zetten, dan heb je wel ruimte nodig omdat dat ze nogal hoog zijn, gemiddeld zo’n 50 cm.

  De milkshake machines voor de horeca zijn, over het algemeen, groter. Maar ook hier kun je kiezen voor een barmixer of tafelmodel milkshake machine. Dit hangt er af van de beschikbare ruimte en de benodigde capaciteit van je milkshake maker.

  Schoonmaken

  Ook belangrijk aan een milkshake mixer is dat die gemakkelijk schoon te maken is. Bij sommige milkshake mixers zijn de onderdelen, zoals de mengstaaf, los te halen en kunnen in de vaatwasser. Dat maakt het schoonmaken van je milkshake maker een stuk makkelijker. Dit is echter bij veel milkshake makers niet mogelijk. Wat dan wel weer makkelijk is; de mengstaaf heb je zo schoongemaakt door hem even in een beker met warm water te laten draaien.

  Waarom een milkshake machine?

  Het is natuurlijk gewoon hartstikke leuk en lekker om bijzondere dingen thuis klaar te kunnen maken. Zeker in de zomer is een milkshake mixer een welkom apparaat. Net als bijvoorbeeld een ijsblokjesmachine en een ijsmachine.

  Een milkshake maker neemt niet veel ruimte in beslag op je aanrecht en als je gaat voor een mooi design heb je gelijk een mooie blikvanger in je keuken. Heb je een professionele milkshake machine nodig, dan kun je kiezen voor een milkshake machine voor horeca. Deze zijn vaak groter en zodat je grotere hoeveelheden in een keer kunt bereiden.

  Conclusie milkshake machine kopen

  Een goede milkshake machine kan een leuke toevoeging zijn aan je keuken. Voor welk milkshake apparaat je kiest, is afhankelijk van verschillende factoren zoals het gebruik, wil je een milkshake machine voor thuis of voor horeca, de benodigde capaciteit, de afmeting en het design.

  Als je een van de door ons als best getest milkshake mixers kiest, haal je sowieso een goed milkshake apparaat in huis. Mocht jouw ideale milkshaker hier nu niet tussen zitten, dan kun je met behulp van onze koopgids toch nog een goede milkshake maker kopen.

  Plaats een reactie