Mini vriezer test 2024, beste koop voor de camping, draagbare, goedkope en meer

Laatste update: 20 februari 2024

Wil je een goede mini vriezer kopen? Met onze test en ervaringen helpen we je bij je zoektocht naar de beste mini vriezer voor jouw situatie. Door uitgebreid onderzoek hebben we kunnen bepalen wat de beste koop is in verschillende categorieën.

Een mini vriezer, ook wel bar model vriezer genoemd, is een hele kleine vriezer van tussen de 40 en 50 centimeter groot. Zo’n mini vrieskastje neemt dus erg weinig ruimte in. Dat kan handig zijn in een kleine keuken, vakantiewoning, op de camping of als extra vriesruimte in de schuur of berging. Het fijne aan een kleine diepvries is dat je ‘m kunt opbergen in een kast voor extra ruimtebesparing. Daarnaast zijn deze kleine vriezers vanwege hun formaat en gewicht gemakkelijk te verplaatsen en verbruiken ze weinig stroom.

Maar hoe kies je nu de beste mini vriezer voor jouw situatie? Om het je gemakkelijker te maken, hebben we verschillende modellen getest en onderzoek gedaan naar consumentenervaringen. De beste kleine vriezers uit onze test in de drie meest gezochte categorieën, hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Verder op deze pagina vind je de uitgebreidere informatie over de voorgestelde modellen.

Staat jouw beste mini vriezer hier niet tussen? Kijk dan verderop deze pagina naar onze koopgids. Hierin leggen we uit waar je op kunt letten bij het kopen van een mini diepvries zodat je alsnog de beste keus voor een mini vriezer kunt maken.

Product Categorie Prijs
Beste mini vriezer algemeenKlarstein Garfield Eco – Mini-vriezer – WitBeste mini vriezer algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Mini vriezer voor campingTomado TFM4401WMini vriezer voor camping
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Draagbare mini vriezerSalora FRB3200BLDraagbare mini vriezer

Beste mini vriezer test uitslag 2024

Om tot de beste mini vriezer per categorie te komen, hebben we op een aantal criteria gelet. Zo hebben we gekeken naar formaat, inhoud, gewicht, energieverbruik, geluidsniveau en extra functies van de kleine vriezers. Eigenlijk net zoals we bij onze test voor de beste vriezer hebben gedaan.

Al de kleine vriezers die je hieronder ziet staan hebben in ieder geval gemeen dat de prijs kwaliteit verhouding op orde is. Ook zijn alle producten duurzaam wat inhoudt dat de vriezers lang meegaan. Ook hebben we goed gekeken naar de ervaringen van andere kopers, de beste mini vriezers hebben allemaal goede reviews en de kopers van de kleine vriezers hebben goede ervaringen ermee. Of ze deze nu gebruiken als camping vriezertje of deze vaker gebruiker als extra opslag in huis.

1. Beste mini vriezer algemeen - Klarstein Garfield Eco – Mini-vriezer – Wit

Beste mini vriezer algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Deze mini vrieskist van Klarstein is, wat ons betreft, de beste koop onder de mini vriezers! In deze compacte 4 sterren vrieskast met een inhoud van 34 liter heb je veel ruimte om je etenswaren in te vriezen. Het is een van de stillere mini vrieskisten met een regelbare temperatuur. Daarnaast is het een van de weinige kleine vriezers met een low frost aanduiding. Dit betekent dat je ‘m minder vaak hoeft te ontdooien dan een mini vriezer zonder die aanduiding. Dit maakt deze kleine vriezer ook gelijk energiezuiniger. Bovendien beschikt de vriezer over een wisselbare deuraanslag zodat hij goed aan te passen is aan de ruimte waar hij komt te staan.

De consumenten die deze mini vriezer al gebruiken zijn er erg blij mee. Hij doet zijn werk goed, is solide, gemakkelijk in onderhoud en vriest zeer snel in. Het enige minpuntje dat wordt genoemd is het feit dat de thermostaat aan de achterkant zit. Desondanks is dit wat ons betreft de beste koop.

 • Low frost
 • Stil
 • Vriest zeer snel in
 • Wisselbare deuraanslag
 • Thermostaat aan de achterkant

2. Mini vriezer voor camping - Tomado TFM4401W

Mini vriezer voor camping
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Ben je op zoek naar een goede mini vriezer voor de camping? Dan heb je met deze kleine vriezer van Tomado de beste koop. Het is een lekker klein vrieskistje maar je kunt er toch veel etenswaren in kwijt. Pizzas en ijsjes kan je er gemakkelijk in kwijt. Door zijn kleine formaat en lage gewicht, is hij gemakkelijk te verplaatsen. Daarnaast maakt hij weinig geluid. Dit alles maakt deze compacte vriezer een echte camping vriezer! Bovendien is de deur aan twee kanten te bevestigen zodat hij overal te plaatsen is. Wat ook erg fijn is; bij eventuele stroomuitval, blijft de inhoud nog 6 uur goed bewaard.

De consumenten die deze mini vriezer al gebruiken zijn erg tevreden. Als belangrijkste pluspunten worden genoemd dat hij compact is maar toch veel ruimte biedt, goed en snel invriest en weinig geluid maakt. Daarnaast is hij gemakkelijk mee te nemen in de auto en werkt ook in de tent erg goed. Al met al dus de beste mini vriezer voor de camping.

 • Compact en toch veel ruimte
 • Gemakkelijk mee te nemen
 • Stil
 • Vriest snel in
 • Thermostaat zit aan de achterkant

3. Draagbare mini vriezer - Salora FRB3200BL

Deze mini vriezer van Klarstein is erg compact en door zijn lichte gewicht is hij ook heel goed draagbaar. Dit kleine vrieskastje werkt erg goed en heeft ondanks zijn kleine formaat toch veel ruimte om je etenswaren in op te bergen. Het is een energiezuinige mini vriezer en door zijn front van geborsteld roestvrijstaal ziet hij er ook nog eens heel tof uit. Doordat de draairichting van de deur verwisselbaar is, kan hij overal in elke ruimte worden geplaatst.

De vriezer heeft een inhoud van 32 liter. Er zitten twee gedeeltes in de vriezer. De vrieskast vriest 2 kilo voedsel in per 24 uur. Na een stroomuitval blijft het ingevroren voedsel nog zo’n 8 uur goed. Gebruikers zijn tevreden met deze kleine vriezer. Zijn formaat en gewicht maken het een goed draagbare mini vriezer. Hij werkt goed en ziet er mooi uit.

 • Licht
 • Mooi design
 • Vrijstaand model

  4. Goedkope mini vriezer - PRIMO PR141DV

  Goedkope mini vriezer
  #Advertentie
  Geen aanbieders gevonden

  Zoek je een goede mini vriezer maar wil je er niet teveel geld aan uitgeven? Dan zit je met deze kleine vriezer van van Primo goed! Het is een compact diepvrieskastje dat weinig ruimte inneemt maar toch verassend veel ruimte biedt voor je in te vriezen etenswaren. Deze kleine diepvries past in een keukenkastje waardoor je extra ruimte bespaart. Een ideale vriezer voor de studentenkamer, kleine woning of als extra vriesruimte. Ook voor de caravan is hij geschikt. Door de verwisselbare draairichting van de deur, is hij overal te plaatsen. Erg praktisch dus!

  De consumenten die deze vriezer al gebruiken zijn ook erg tevreden. Hij werkt zeer goed, is gemakkelijk in te passen in elke ruimte en heeft verrassend veel ruimte van binnen. Als minpuntje wordt genoemd dat hij, bij hoge buitentemperaturen, iets meer geluid maakt. Omdat hij verder wel erg stil is, is dit wat ons betreft de beste goedkope minivriezer.

  • Klein maar toch ruim van binnen
  • Praktisch en gemakkelijk in gebruik
  • Voordelige koop
  • Vriest snel in
  • Maakt bij hogere buitentemperatuur iets meer geluid

  Koopgids goede mini vriezer

  Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw ideale mini vriezer niet tussen ons overzicht staat. Gelukkig kun je met de onderstaande koopgids zelf de beste koop vinden.

  Afmeting van de compacte vriezer

  Uiteraard zijn niet alle mini vriezers zijn even groot. Dus voor je een kleine vriezer koopt, is het belangrijk dat je bepaalt waar hij komt te staan en hoeveel ruimte er is voor het mini vrieskistje. Als je de mini diepvrieskist in een kast wilt zetten, is het wel fijn dat het past. Daarbij moet je rekening houden met zo’n 10 centimeter vrije ruimte om de vriezer heen zodat hij zijn warmte kwijt kan.

  Inhoud

  Hoeveel vriesruimte heb je nodig? Waar gebruik je de mini vrieskast voor? De meeste mini diepvriezers hebben een inhoud van tussen de 30 en 35 liter. Voor je een mini vriezer gaat kopen, is het je goed om te bedenken of de spullen die je erin wilt doen, er ook echt in passen. Als je de kleine vriezer wilt gebruiken voor bijvoorbeeld het bewaren van pizza’s, dan is het wel fijn dat deze grotere dozen er ook echt in kunnen.

  Energieverbruik mini vriezer

  Zowel voor het klimaat als voor je portemonnee is het fijn als je kiest voor een energiezuinige mini vriezer. Hoewel een kleine vriezer in vergelijking met een grote vriezer weinig stroom verbruikt, zijn de meeste van zichzelf niet erg energiezuinig.

  Er zijn maar weinig mini vriezers met een a+++ energie label. Toch zijn er wel energiezuinige mini vriezers te koop. Aangezien elektriciteit steeds duurder lijkt te worden is het belangrijk om hierop te letten.

  Geluidsniveau

  Afhankelijk van de plaats waar je mini vriezer komt te staan, is het goed om te kijken naar het geluidsniveau van het apparaat. Als het vrieskistje in een kast of in de schuur komt te staan, is de hoeveelheid geluid die hij maakt niet zo van belang. Maar als de kleine vrieskast in een open keuken of in de caravan komt te staan, dan is het wel prettig dat de mini vriezer niet teveel herrie maakt.

  Vormgeving van de mini vriezer

  Een mini vriezer zal vaak in het zicht staan. Het is dan ook belangrijk dat het vrieskistje past bij de rest van je keuken of bij de rest van spullen van waar die komt te staan. We merken bijvoorbeeld dat veel mensen veel zwarte apparatuur gebruiken in de keuken, een zwarte mini vriezer past daar natuurlijk mooi bij.

  Extra functies mini vriezer

  De meeste mini vriezers zijn vrij eenvoudig maar je hebt ook kleine vriezers die wat meer opties hebben. Zo is van sommige vrieskastjes de temperatuur te regelen en is de draairichting van de deur verwisselbaar.

  Een model met no-frost functie is zeldzaam bij de mini vriezers. Wel zijn er mini vriezers met low frost. Dit betekent dat je de vriezer niet zo vaak hoeft te ontdooien. Als je goed zoekt zijn er wel modellen mini vriezers met de no-frost functie, deze zijn echter wel aan de prijs.

  Mini inbouw vriezer lastig te vinden

  Als je een inbouw mini vriezer zoekt hebben we slecht nieuws. Een goed model inbouw mini vriezer is op dit moment niet te vinden. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om een minivriezer te kopen en deze simpelweg in een keukenkastje zetten. Let er daarbij wel op dat de warmte die de vriezer produceert ergens heen kan.

  Conclusie beste mini vriezer kopen

  Wat de reden ook is, als je een mini vriezer gaat kopen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten zoals de afmeting en inhoud, het geluidsniveau en het energieverbruik. Ook kun je letten op eventuele extra functies.

  Als je een van de door ons als best geteste mini vriezers koopt, haal je sowieso een goede mini vriezer in huis. Mocht jouw ideale mini vriezer hier niet tussen staan, dan doe je met behulp van onze koopgids alsnog de beste koop.

  Veelgestelde vragen over mini vriezers

  Hoeveel weegt een kleine vriezer?

  Een mini vriezer weegt rond de 15 kg.

  Hoe breed is een mini vriezer?

  Mini vriezers zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. In de meeste gevallen is dit rond de 45 cm.

  Hoeveel kost een mini vriezer?

  Een fijne mini vriezer kun je kopen vanaf €130. Voor luxer modellen betaal je al snel €150 en er zijn ook mini vriezers die meer dan €200 kosten.

  Plaats een reactie