Poffertjespan kopen in 2021, de beste uitgelicht. Gietijzer, Keramisch, Inductie

Laatste update: 7 juli 2021 Pannen

Poffertjes maken doe je het beste met een speciale pan met de vormpjes er in. Een goede poffertjespan moet aan een aantal eisen voldoen om zo de lekkerste poffertjes te kunnen maken. Op deze pagina lichten wij verder toe welke verschillende poffertjespannen er zijn en welke de beste in hun categorie zijn. Hierbij is gelet op de kwaliteit en welke als beste uit de test en reviews naar voren zijn gekomen.

We hebben hieronder de drie beste in de populairste categorieën poffertjespannen op een rij voor je gezet. Verder op de pagina lichten wij toe waar op te letten bij een poffertjesplaat en laten we nog andere poffertjespannen zien, mocht je naar andere modellen op zoek zijn dan onze top drie.

Productnaam Categorie Kopen
Beste poffertjespan algemeen G.T.C. Poffertjespan – Ø 24 cmG.T.C. Poffertjespan – Ø 24 cmBeste poffertjespan algemeen Bekijk product op Bol.com
elektrische poffertjespanBestron Poffertjesmaker APFM700SDelektrische poffertjespan Bekijk product op Bol.com
Poffertjespan inductie NoonComProducts Poffertjespan – Ø 24 cmNoonComProducts Poffertjespan – Ø 24 cmPoffertjespan inductie Bekijk product op Bol.com

Uitslag test beste poffertjespan 2021

Hieronder vindt je een overzicht van de drie beste poffertjespannen in de meest gezochte categorieën. Wij hebben naar alle aspecten gekeken waar een goede poffertjesplaat moet aan voldoen zoals het materiaal, het aantal vormpjes en of de pan een goede warmteverdeling heeft. Ook hebben we gelet op welke modellen de beste reviews hebben.

1. G.T.C. Poffertjespan – Ø 24 cm - Beste poffertjespan algemeen

Beste poffertjespan algemeen G.T.C. Poffertjespan – Ø 24 cm
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen/li>
 • Gietijzer is het beste materiaal voor een poffertjespan
 • Natuurlijke plantaardige olielaag als bescherming
 • Handvaten worden warm

De poffertjespan van G.T.C. is een gietijzeren poffertjespan met een diameter van 24 cm, is uitgerust met 19 kuiltjes, is geschikt voor alle warmtebronnen, heeft een speciale coating gemaakt van een plantaardige olielaag en wordt geleverd inclusief bakkwast en E-book vol recepten. Dankzij zijn goede prijs/kwaliteit verhouding hebben wij de G.T.C. poffertjespan tot beste poffertjespan algemeen gekozen.

De G.T.C. poffertjespan is een robuuste sterke poffertjespan gemaakt van gietijzer. De gietijzeren bodem zorgt ervoor dat de pan een goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling heeft. Door de bodem is de poffertjespan tevens geschikt voor alle soorten warmtebronnen, inclusief oven. De pan kan door het gietijzeren materiaal met gemakt hoge temperaturen aan en is door goed hittebestendig. Denk er wel aan dat je met een pan van gietijzer, die geleidelijk moet laten opwarmen en af laten koelen om zo de pan jaren te laten mee gaan.

De poffertjespan van G.T.C heeft een natuurlijke plantaardige olielaag om zo het bakken en schoon maken met de pan te bevorderen, en om roest te voorkomen op de pan. Door de natuurlijke plantaardige olielaag en materiaal heeft deze poffertjespan de juiste bakeigenschappen om thuis de lekkerste kleine pannenkoekjes te maken.

Wij raden aan om deze gietijzeren pan van te voren goed in te branden, en na gebruik goed droog te maken en een klein laagje olie erop te smeren. Zo gaat deze prachtige gietijzeren poffertjespan van G.T.C. jarenlang mee. De pan wordt geleverd inclusief kwast en E-book. In het boek vindt nog veel meer recepten waar u deze mooie poffertjespan voor kunt gebruiken.


2. Bestron Poffertjesmaker APFM700SD - elektrische poffertjespan

elektrische poffertjespan
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Snel op temperatuur
 • Makkelijk in gebruik
 • Bakplaat met antiaanbaklaag
 • 5 Jaar garantie

  De Bestron Poffertjesmaker APFM700SD is een elektrische poffertjesmaker die over 14 kuiltjes beschikt, heeft een vermogen van 700 watt, heeft een hittebestendige kunststofbehuizing, een snel opwarmend verwarmingselement, heeft antislipvoetjes en een bakplaat met een antiaanbaklaag. Wij hebben de Bestron Poffertjesmaker APFM700SD tot beste elektrische poffertjesmaker gekozen.

  Voor wie graag gezellig poffertjes aan tafel wilt maken net zoals gourmetten, dan is de Bestron Poffertjesmaker APFM700SD de juiste poffertjesmaker. Deze poffertjesmaker heeft een vermogen van 700 watt en is uitgerust met 14 kuiltjes. Dat is genoeg voor 2 porties poffertjes per keer, dit is wel persoonsgebonden natuurlijk.

  De Bestron Poffertjesmaker APFM700SD heeft een snel opwarmend verwarmingselement waardoor hij snel op temperatuur is. Dit maakt dat je binnen no time heerlijk van de Nederlandse mini pannenkoekjes kunt genieten. De poffertjesmaker is eenvoudig aan te sluiten op het stroom en op tafel of in de keuken te plaatsen. Dankzij zijn bakplaat met antiaanbaklaag hoef je weinig olie te gebruiken bij het maken van de poffertjes. De poffertjesmaker van Bestron wordt geleverd met 5 jaar garantie en genoeg recepten om inspiratie uit op te doen.


  3. NoonComProducts Poffertjespan – Ø 24 cm - Poffertjespan inductie

  Poffertjespan inductie NoonComProducts Poffertjespan – Ø 24 cm
  • Zeer geschikt voor inductie dankzij vlakke bodem
  • Ook geschikt voor alle andere warmtebronnen
  • Compact design
  • Met antiaanbaklaag
  • Wordt geleverd met doseerfles, bakkwast en poffertjesvork
  • Handvaten zijn aan de kleine kant

  De poffertjespan van NoonComProducts is een gietijzeren poffertjespan die zeer geschikt is voor inductie dankzij zijn vlakke bodem, pan heeft een diameter van 24 cm, is uitgerust met 19 kuiltjes, heeft een compact design, heeft een antiaanbaklaag, kan ook op alle andere warmtebronnen en wordt geleverd met doseerfles, bakkwast en poffertjesvork. Wij hebben de poffertjespan van NCP tot beste poffertjespan voor inductie gekozen.

  De NCP poffertjespan is gemaakt van kwalitatief gietijzer om de pan zo sterk en duurzaam mogelijk te maken. De poffertjespan heeft een compact design en een vlakke bodem. Deze vlakke bodem is speciaal ontworpen voor de inductie. Hierdoor houd de bodem van de pan goed contact ten alle tijden met de inductieplaat en heb je geen warmteverlies. Dankzij het gietijzer heeft de pan ook een goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling. De pan is verder ook geschikt om op alle andere warmtebronnen te gebruiken.

  De poffertjespan heeft een diameter van 24 cm en beschikt over 19 kuiltjes. Dit is genoeg om 2 a 3 porties poffertjes van te maken. Dit is wel persoonsgebonden natuurlijk. Dankzij de antiaanbaklaag heb je tijdens het koken geen last van kleefresten en is de pan gemakkelijk en eenvoudig schoon te maken. Dankzij het compacte design is de poffertjespan eenvoudig op te bergen na gebruik.

  De NCP poffertjespan wordt geleverd met doseerfles, bakkwast en poffertjesvork. Zo kan je thuis op de echte authentieke Hollandse manier de Nederlandse mini pannenkoekjes thuis bakken!


  4. De Windmill Poffertjespan – Ø 32 cm - Gietijzeren poffertjespan

  Gietijzeren poffertjespan De Windmill Poffertjespan – Ø 32 cm
  • Goede kwaliteit
  • Grote pan, diameter van 32 cm
  • Goede opwarming en warmteverdeling
  • Houd zijn warmte lang vast - energiezuinig
  • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen
  • Handvaten worden warm

  De Windmill Poffertjespan is zeer mooie en robuuste gietijzeren poffertjespan met een diameter van 32 cm, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, kan ook op open vuur of BBQ gebruikt worden, heeft een goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling en is energiezuinig. Wij hebben de Windmill Poffertjespan 32 cm tot beste gietijzeren poffertjespan gekozen.

  De Windmill poffertjespan heeft een zeer goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling. Door het hoge kwaliteit gietijzer waar de pan van gemaakt is, warmt deze poffertjespan uitstekend op en houd hij zijn warmte erg lang vast. Dit is gelijk wat deze poffertjespan zo energiezuinig maakt. De poffertjespan is geschikt voor alle soorten warmtebronnen en kan zelfs op de BBQ of open vuur gebruikt worden. Poffertjes maken was nog nooit zo gezellig!

  De poffertjespan beschikt zoals de meeste poffertjespannen over 19 kuiltjes. Alleen wat deze poffertjespan onderscheid van de rest, is dat deze pan een diameter van 32 cm heeft. Met deze afmeting maak je thuis vers gebakken lekker Hollandse mini pannenkoekjes! Met 19 kuiltjes kun je porties voor ongeveer 2-3 personen per keer mee bereiden.

  Als je de pan goed verzorgt en voor gebruik een paar keer inbrandt, zal de poffertjespan van de Windmill een leven lang mee gaan. Het gietijzer is wat deze pan kwalitatief zo goed en robuust maakt. Zorg er goed voor je en je kunt met deze pan heel je leven lang poffertjes bakken.


  Koopgids: waar op te letten bij het kopen van een goede poffertjespan

  Hieronder vind je een overzicht van de aspecten waar een goede poffertjespan aan moet voldoen. Mocht je niet jouw poffertjespan hierboven hebben gevonden in ons overzicht, dan kan je deze aspecten gebruiken om op zoek te gaan naar de meest geschikte poffertjespan voor jou.

  Materiaal

  Het materiaal waar een poffertjespan van gemaakt wordt is belangrijk. De voorkeur gaat uit naar gietijzer omdat gietijzeren pannen een goede warmtegeleiding hebben. Ook zorgt een gietijzeren poffertjespan voor een optimale warmteverdeling zodat je overal dezelfde bakeigenschappen hebt. Zo heeft ieder poffertje hetzelfde resultaat en smaak. Ook houden gietijzeren pannen hun warmte erg lang vast waardoor je op lager vuur kunt bakken en dus energie bespaart. Gietijzeren pannen zijn erg duurzaam en gaan met een goede omgang vaak een leven lang mee. Stalen koekenpannen hebben eigenlijk dezelfde voordleen maar die hebben we niet echt gezien voor poffertjes.

  Warmtebronnen

  De warmtebron die thuis gebruikt wordt is bepalend voor het soort pan die je koopt. Niet iedere pan kan natuurlijk op inductie of op een keramische plaat. Soms wil je gebruik maken van elektriciteit met een elektrische poffertjespan, of kook je liever authentiek op gas. Kijk hiernaar bij het kopen van jouw poffertjesplaat.

  Grootte van de pan en aantal vormpjes

  De grootte van de poffertjespan is natuurlijk ook van belang. Past de pan die je graag wilt bij jou thuis op het fornuis of niet? Heeft de pan bijvoorbeeld genoeg kuiltjes om in 1 keer genoeg poffertjes te maken voor de kinderen. Wel handig als je hongerige kinderen hebt wachten op heerlijke zelfgemaakte poffertjes.

  Pan met handvaten of pan met steel

  Een pan met een steel is in onze optiek fijner om poffertjes mee te maken. Hierbij heb je geen handschoenen nodig om de pan vast te pakken. Maar een pan met steel is niet in iedere keuken praktisch vanwege de lengte die de pan dan heeft. Soms is een pan met handvaten dan een betere oplossing. Ook kan een steel of handvaten van de pan invloed hebben op hoeveel kuiltjes een pan heeft om poffertjes in te maken. Iets om mee te nemen in de overweging bij het aanschaffen van een poffertjespan.

  Goedkope poffertjespannen kopen

  Er zijn ook poffertjespannen verkrijgbaar voor een goedkopere prijs. Denk hierbij aan de poffertjespannen van het huismerk van:

  • Hema
  • Blokker
  • Action

  Dit zijn poffertjespannen waarmee je ook goed “kleine pannenkoekjes” kunt bakken. Voor normale pannenkoeken gebruik je natuur een goede pannenkoekenpan. Deze poffertjespannen hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding. Houd er rekening mee dat de duurzaamheid over het algemeen iets minder is van deze huismerken.

  Conclusie beste poffertjespan

  Als je op zoek bent naar een goede poffertjespan dan raden wij aan 1 van de bovenstaande pannen te kiezen. Mocht je niet de juiste poffertjespan hebben gevonden voor bij jou in huis, let dan op de bovenstaande aspecten waar een goede poffertjespan aan moet voldoen in jouw zoektocht naar de beste poffertjespan.

  Veelgestelde vragen

  Hoe gebruik je een poffertjespan?

  Eerst moet je de poffertjesplaat of pan ruim invetten met olie en deze vervolgens heet laten worden. Vul vervolgens de vormpjes (ook wel dopppen genoemd) tot maximaal 90% met het poffertjesbeslag. Bak de poffertjes op midden tot hoog vuur en draai deze met een 2 tandige vorm om wanneer de bovenkant nog net vloeibaar is.

  Kan een gietijzeren poffertjespan op een inductie kookplaat?

  Als de onderkant van de pan of plaat vlak is, is een gietijzeren poffertjespan geschikt voor het gebruik op een inductie kookplaat.

  Welke olie gebruik je voor het bakken van poffertjes?

  Het bakken van poffertjes doe je op een erg hoge temperatuur. Met deze hoge temperatuur moet je rekening houden bij het kiezen van de olie die je gebruikt. Maisolie en arachideolie kunnen we hier voor aanbevelen, deze zijn goed bestand tegen de hoge temperaturen. Tijdens het wokken in een wokpan kan je ook deze oliën kiezen.

  Plaats een reactie