Poffertjespan kopen in 2024, de beste uitgelicht. Gietijzer, Keramisch, Inductie

Laatste update: 24 mei 2023

Poffertjes maken doe je ideaal gezien met de beste poffertjespan, dat is zo een speciale pan met de kuiltjes erin. Een goede poffertjespan moet aan een aantal eisen voldoen om zo de lekkerste poffertjes te kunnen maken.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat het materiaal van de pan de hitte goed verdeelt, Een gietijzeren exemplaar bijvoorbeeld, gietijzeren koekenpannen verdelen bijvoorbeeld heel goed de warmte. Dat de poffertjespan sterk is, het juiste aantal kuiltjes heeft en een paar andere eisen. Met deze test hebben onze experts de beste koop voor jouw eisen en wensen gevonden.

We hebben hieronder de drie beste in de populairste categorieën poffertjespannen op een rij voor je gezet. Verder op de pagina lichten wij toe waarom we juiste deze gekozen hebben en vind je nog meer categorieën met de beste. Ook vind je waar op te letten bij deze poffertjesplaat test. Ook vind je een uitgebreide koopgids voor het geval je zelf een goed model wilt vinden.

Product Categorie Prijs
Beste poffertjespan algemeenMCH Quality gietijzerBeste poffertjespan algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie
elektrische poffertjespanBestron Poffertjesmaker APFM700SDelektrische poffertjespan
Bekijk bij BolBekijk bij Amazon
#Advertentie
Poffertjespan inductieOcina poffertjespan Poffertjespan inductie

Uitslag beste poffertjespan test 2024

Hieronder vindt je de uitslag met de beste poffertjespannen van dit moment in hun eigen categorie. Voor iedere categorie hebben we natuurlijk bepaalde eisen gesteld. Maar er zijn een aantal punten die bij elke categorie poffertjespan van belang zijn. Zo hebben we bij alle categorieën gelet op:

 • Materiaal en duurzaamheid: een poffertjespan is typisch keukengerei dat een leven lang moet kunnen meegaan. We kijken dan ook goed hoe de poffertjespan in kwestie gebouwd is en van welk materiaal.
 • Warmtegeleiding: bij poffertjespannen is dit van groot belang. Alle kuiltjes moeten dezelfde temperatuur hebben zodat alle poffertjes gelijk gaar worden. Het materiaal is dan van het grootste belang, gietijzer staat bijvoorbeeld bekend om het perfect kunnen verdelen van warmte.
 • Resultaat van het bakken: dit is misschien wel het belangrijkst, de poffertjes moeten heerlijk gaar gemaakt worden in de poffertjespan.
 • Ervaringen van andere consumenten: mensen die de poffertjespan al langer gebruiken weten het best hoe goed de pan in kwestie is. Wij tellen de reviews en ervaringen die we online vinden dan ook zwaar mee tijdens onze test.

1. Beste poffertjespan algemeen - MCH Quality gietijzer

Beste poffertjespan algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De poffertjespan van MCH Quality is een gietijzeren poffertjespan met een diameter van 24 cm, is uitgerust met 19 kuiltjes, is geschikt voor alle warmtebronnen en wordt geleverd met een complete set. Dankzij zijn goede prijs/kwaliteit verhouding hebben wij de MCH Quality Gietijzeren Poffertjespan tot beste poffertjespan algemeen gekozen.

De MCH Quality poffertjespan is een robuuste sterke poffertjespan gemaakt van gietijzer. De gietijzeren bodem zorgt ervoor dat de pan een goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling heeft. en barbecue! De pan kan door het gietijzeren materiaal met gemak hoge temperaturen aan en is door goed hittebestendig. Denk er wel aan dat je met een pan van gietijzer, die geleidelijk moet laten opwarmen en af laten koelen om zo de pan jaren te laten mee gaan. Het hoogwaardige gietijzer zorgt voor een krasbestendige laag.

Wij raden aan om een klein laagje plantaardige olie op de poffertjespan te smeren voor gebruik, dit wordt inbranden genoemd. Zo gaat deze prachtige gietijzeren poffertjespan van MCH Quality jarenlang mee. De poffertjespan wordt geleverd met een grote doseerfles, een invetkwast, siliconen handvatten en een bamboeprikkers.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen/li>
 • Gietijzer is het beste materiaal voor een poffertjespan
 • Duurzaam en robuust
 • Handvaten worden warm
 • Niet vaatwasbestendig

2. elektrische poffertjespan - Bestron Poffertjesmaker APFM700SD

De Bestron Poffertjesmaker APFM700SD is een elektrische poffertjesmaker die over 14 kuiltjes beschikt, heeft een vermogen van 700 watt, heeft een hittebestendige kunststofbehuizing, een snel opwarmend verwarmingselement, heeft antislipvoetjes en een bakplaat met een antiaanbaklaag. Wij hebben de Bestron Poffertjesmaker APFM700SD tot beste elektrische poffertjesmaker gekozen.

Voor wie graag gezellig poffertjes aan tafel wilt maken net zoals gourmetten, dan is de Bestron Poffertjesmaker APFM700SD de juiste poffertjesmaker. Deze poffertjesmaker heeft een vermogen van 700 watt en is uitgerust met 14 kuiltjes. Dat is genoeg voor 2 porties poffertjes per keer, dit is wel persoonsgebonden natuurlijk.

De Bestron Poffertjesmaker APFM700SD heeft een snel opwarmend verwarmingselement waardoor hij snel op temperatuur is. Dit maakt dat je binnen no time heerlijk van de Nederlandse mini pannenkoekjes kunt genieten. De poffertjesmaker is eenvoudig aan te sluiten op het stroom en op tafel of in de keuken te plaatsen. Dankzij zijn bakplaat met antiaanbaklaag hoef je weinig olie te gebruiken bij het maken van de poffertjes. De poffertjesmaker van Bestron wordt geleverd met 5 jaar garantie en genoeg recepten om inspiratie uit op te doen.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Snel op temperatuur
 • Makkelijk in gebruik
 • Bakplaat met antiaanbaklaag
 • 5 Jaar garantie

  3. Poffertjespan inductie - Ocina poffertjespan 

  De poffertjespan van Ocina is een gietijzeren poffertjespan die zeer geschikt is voor inductie, pan heeft een diameter van 24 cm, is uitgerust met 19 kuiltjes, heeft een compact design, heeft silicone handvaten, heeft een natuurlijk gecoate laag, kan ook op alle andere warmtebronnen en wordt geleverd met doseerfles, invetkwast, een receptenboek en poffertjesvorken. Wij hebben de poffertjespan van Ocina tot beste poffertjespan voor inductie gekozen.

  De Ocina poffertjespan is gemaakt van kwalitatief gietijzer om de pan zo sterk en duurzaam mogelijk te maken. De poffertjespan heeft een compact design en is makkelijk in gebruik. Dankzij het gietijzer heeft de pan ook een goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling. De pan is verder ook geschikt om op alle andere warmtebronnen te gebruiken.

  De poffertjespan heeft een diameter van 24 cm en beschikt over 19 kuiltjes. Dit is genoeg om 2 a 3 porties poffertjes van te maken. Dit is wel persoonsgebonden natuurlijk. Besmeer de pan voor gebruik met plantaardige olie en je hebt tijdens het koken geen last van kleefresten en de pan is gemakkelijk en eenvoudig schoon te maken. De silicone handvaten zorgen ervoor dat je de poffertjespan eenvoudig kunt verplaatsen zonder jezelf te verbranden. Dankzij het compacte design is de poffertjespan eenvoudig op te bergen na gebruik.

  De Ocina poffertjespan wordt geleverd met doseerfles, invetkwast, receptenbook en poffertjesvorken. Zo kan je thuis op de echte authentieke Hollandse manier de Nederlandse mini pannenkoekjes thuis bakken!

  • Geschikt voor inductie
  • Ook geschikt voor alle andere warmtebronnen
  • Compact design
  • Met silicone handvaten

   4. Gietijzeren poffertjespan - De Windmill Poffertjespan – Ø 32 cm

   De Windmill Poffertjespan is zeer mooie en robuuste gietijzeren poffertjespan met een diameter van 32 cm, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, kan ook op open vuur of BBQ gebruikt worden, heeft een goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling en is energiezuinig. Wij hebben de Windmill Poffertjespan 32 cm tot beste gietijzeren poffertjespan gekozen.

   De Windmill poffertjespan heeft een zeer goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling. Door het hoge kwaliteit gietijzer waar de pan van gemaakt is, warmt deze poffertjespan uitstekend op en houd hij zijn warmte erg lang vast. Dit is gelijk wat deze poffertjespan zo energiezuinig maakt. De poffertjespan is geschikt voor alle soorten warmtebronnen en kan zelfs op de BBQ of open vuur gebruikt worden. Poffertjes maken was nog nooit zo gezellig!

   De poffertjespan beschikt zoals de meeste poffertjespannen over 19 kuiltjes. Alleen wat deze poffertjespan onderscheid van de rest, is dat deze pan een diameter van 32 cm heeft. Met deze afmeting maak je thuis vers gebakken lekker Hollandse mini pannenkoekjes! Met 19 kuiltjes kun je porties voor ongeveer 2-3 personen per keer mee bereiden.

   Als je de pan goed verzorgt en voor gebruik een paar keer inbrandt, zal de poffertjespan van de Windmill een leven lang mee gaan. Het gietijzer is wat deze pan kwalitatief zo goed en robuust maakt. Zorg er goed voor je en je kunt met deze pan heel je leven lang poffertjes bakken.

   • Goede kwaliteit
   • Grote pan, diameter van 32 cm
   • Goede opwarming en warmteverdeling
   • Houd zijn warmte lang vast - energiezuinig
   • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen
   • Handvaten worden warm

   Koopgids: waar op te letten bij het kopen van een goede poffertjespan

   Mocht je niet jouw poffertjespan hierboven hebben gevonden in ons overzicht, dan kan je deze aspecten gebruiken om op zoek te gaan naar de meest geschikte poffertjespan voor jou.

   Materiaal

   Het materiaal waar een poffertjespan van gemaakt wordt is belangrijk. De voorkeur gaat uit naar gietijzer omdat gietijzeren pannen een goede warmtegeleiding hebben. Ook zorgt een gietijzeren poffertjespan voor een optimale warmteverdeling zodat je overal dezelfde bakeigenschappen hebt. Zo heeft ieder poffertje hetzelfde resultaat en smaak.

   Ook houden gietijzeren pannen hun warmte erg lang vast waardoor je op lager vuur kunt bakken en dus energie bespaart. Gietijzeren pannen zijn erg duurzaam en gaan met een goede omgang vaak een leven lang mee. Stalen koekenpannen hebben eigenlijk dezelfde voordelen maar die hebben we niet echt gezien voor poffertjes.

   Warmtebronnen

   De warmtebron die thuis gebruikt wordt is bepalend voor het soort pan die je koopt. Niet iedere pan kan natuurlijk op inductie of op een keramische plaat. Soms wil je gebruik maken van elektriciteit met een elektrische poffertjespan, of kook je liever authentiek op gas. Kijk hiernaar bij het kopen van jouw poffertjesplaat.

   Grootte van de poffertjespan en aantal vormpjes

   De grootte van de poffertjespan is natuurlijk ook van belang. Past de pan die je graag wilt bij jou thuis op het fornuis of niet? Heeft de pan bijvoorbeeld genoeg kuiltjes om in 1 keer genoeg poffertjes te maken voor de kinderen. Wel handig als je hongerige kinderen hebt wachten op heerlijke zelfgemaakte poffertjes.

   Poffertjespan met handvatten of pan met steel

   Een pan met een steel is in onze optiek fijner om poffertjes mee te maken. Hierbij heb je geen handschoenen nodig om de pan vast te pakken. Maar een pan met steel is niet in iedere keuken praktisch vanwege de lengte die de pan dan heeft. Soms is een pan met handvatten dan een betere oplossing.

   Ook kan een steel of handvatten van de pan invloed hebben op hoeveel kuiltjes een pan heeft om poffertjes in te maken. Iets om mee te nemen in de overweging bij het aanschaffen van een poffertjespan.

   Inbranden van de poffertjespan

   Omdat een poffertjespan vaak geen anti aanbaklaag heeft is het van belang om de pan in te branden. Anders zullen je poffertjes aanbranden. Dit is een proces waarmee je ervoor zorgt dat er een natuurlijk anti aanbaklaag gevormd wordt in de pan.

   Je bakt simpelweg langere tijd de juiste olie (zonnebloemolie of arachideolie) in de pan. Dit kan zowel in de oven als op vuur. Dit proces herhaal je 3 keer en je kunt weer een paar keer vooruit met de natuurlijke anti-aanbaklaag.

   Goedkope poffertjespannen kopen

   Er zijn ook poffertjespannen verkrijgbaar voor een goedkopere prijs. Denk hierbij aan de poffertjespannen van het huismerk van:

   • Hema
   • Blokker
   • Action

   Dit zijn poffertjespannen waarmee je ook goed “kleine pannenkoekjes” kunt bakken. Voor normale pannenkoeken gebruik je natuur een goede pannenkoekenpan. Deze poffertjespannen hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding. Houd er rekening mee dat de duurzaamheid over het algemeen iets minder is van deze huismerken.

   Conclusie beste poffertjespan

   Als je op zoek bent naar een goede poffertjespan dan raden wij aan 1 van de bovenstaande pannen te kiezen. Mocht je niet de juiste poffertjespan hebben gevonden voor bij jou in huis, let dan op de bovenstaande aspecten waar een goede poffertjespan aan moet voldoen in jouw zoektocht naar de beste poffertjespan.

   Veelgestelde vragen over poffertjespannen

   Hoe gebruik je een poffertjespan?

   Eerst moet je de poffertjesplaat of pan ruim invetten met olie en deze vervolgens heet laten worden. Vul vervolgens de vormpjes (ook wel dopppen genoemd) tot maximaal 90% met het poffertjesbeslag. Bak de poffertjes op midden tot hoog vuur en draai deze met een 2 tandige vorm om wanneer de bovenkant nog net vloeibaar is.

   Kan een gietijzeren poffertjespan op een inductie kookplaat?

   Als de onderkant van de pan of plaat vlak is, is een gietijzeren poffertjespan geschikt voor het gebruik op een inductie kookplaat.

   Welke olie gebruik je voor het bakken van poffertjes?

   Het bakken van poffertjes doe je op een erg hoge temperatuur. Met deze hoge temperatuur moet je rekening houden bij het kiezen van de olie die je gebruikt. Maisolie en arachideolie kunnen we hier voor aanbevelen, deze zijn goed bestand tegen de hoge temperaturen. Tijdens het wokken in een wokpan kan je ook deze oliën kiezen.

   Plaats een reactie