Popcornmachine kopen? Beste popcornmaker, retro, groot en popcornmaker magnetron

Laatste update: 21 augustus 2023

Een lekkere grote bak popcorn bij de film, heerlijk! Met een goede popcornmachine kun je ook thuis lekker genieten alsof je in de bioscoop bent. Popcornmachines maken van een beetje pofmais in een paar minuten een flinke bak popcorn. Het voordeel van een popcornmaker is dat je de popcorn helemaal kunt maken zoals jij ‘m het lekkerst vindt.

Maak je zoete of zoute popcorn, met kruiden of juist naturel? Je kunt het helemaal zelf bepalen. Maar ook voor kinderfeestjes het een leuke toevoeging. In een popcornmachine kun je zien hoe de mais wordt gepoft en daarna schiet de popcorn uit de machine, wat een feest! Tap je eigen biertje uit een goede biertap voor thuis en je hebt een top filmavondje gewoon thuis.

Als je een goed popcornapparaat wilt kopen, zul je zien dat er veel keus is en dat de prijzen uiteen lopen. Om je te helpen de juiste keus te maken hebben wij verschillende modellen getest en de beste popcorn machines op een rijtje gezet.

Als jouw ideale popcornmachine hier niet bij staat, kijk dan verderop op deze pagina naar onze koopgids. Hierin vertellen we je waar je op kunt letten als je een goede popcornmaker wilt kopen. Zo maak je altijd de beste keus.

Product Categorie Prijs
Beste retro popcornmachineJago Popcorn machine RetroBeste retro popcornmachine
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste popcornmachinePrincess 292986Beste popcornmachine algemeen
Grote popcornmachineRoyal Catering PopcornmachineGrote popcornmachine

Testcriteria tijdens de popcornmachine test

Om te bepalen welke popcornmachine de beste is, hebben we gelet op de verschillende belangrijke eigenschappen:

 • De kwaliteit van het poffen. Een popcornmachine hoort alle maiskorrels poppen tot popcorn. En dit moet gebeuren zonder dat de popcorn die klaar is verbrandt.
 • De prijs-kwaliteitsverhouding van de popcornbakker. Het is een vrij simpel apparaat, dus heel duur zijn de apparaten niet. Maar toch vinden we het belangrijk dat de prijs kwaliteit verhouding in balans is.
 • Het gebruiksgemak moet eenvoudig zijn. Omdat het zo een simpel apparaat is, vinden we ook dat iedereen de popcornmachine makkelijk moeten kunnen gebruiken.
 • Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar consumentenervaringen. Mensen die de machine al hebben weten natuurlijk het best of de machine makkelijk te gebruiken is en of dat de popcorn die eruit komt lekker is.

En dan zijn er natuurlijk eisen per categorie die we mee hebben genomen. Die eisen vind je los bij elke categorie uitgelegd. Dan is het nu tijd voor de uitslag van de beste popcornmachine van dit moment per categorie.

Dit zijn ze, de beste popcornmachine van 2024

1. Beste retro popcornmachine - Jago Popcorn machine Retro

Beste retro popcornmachine
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Zoek je een goede popcorn machine in retro stijl? Kies dan voor deze Jago popcorn machine want dit is de beste retro popcornmachine van dit moment. Deze popcornmaker heeft niet alleen een tof retro design maar maakt ook heerlijke popcorn!

Deze retro popcornmachine is heel makkelijk in gebruik; je doet er maiskorrels in, zet de machine aan en binnen 3 tot 5 minuten heb je een heerlijke bak popcorn. Heel gezond want je voegt er niets aan toe. Maar als je toch smaak wilt toevoegen, kun je dat doen als de popcorn klaar is.

De consumenten die deze retro popcornmachine al gebruiken zijn er erg over te spreken. Hij ziet er leuk uit, het formaat is prettig en toch maakt ie een grote bak popcorn. Daarnaast is deze retro popcornmaker makkelijk in gebruik en redelijk stil. Hij maakt popcorn voor 3-4 personen en het is eenvoudig om snel bij te maken. Kortom de beste retro popcornmachine van dit moment!

 • Makkelijk in gebruik
 • Ziet er mooi uit
 • Maakt snel gezonde popcorn
 • Prettig formaat

  2. Beste popcornmachine algemeen - Princess 292986

  De beste popcorn machine koop je met deze Princess popcornmaker. Deze machine wordt geleverd met een maatbeker, zodat je altijd de juiste hoeveelheid mais toevoegt. Fijn aan deze popcornmachine is dat je, als alle mais gepoft is, gewoon nieuwe mais kunt toevoegen zonder de machine uit te schakelen, zo pof je in een stuk door.

  Verder is deze popcornmaker eenvoudig in gebruik; je voegt mais toe, zet de machine aan en binnen 3 minuten heb je een grote bak popcorn. Je moet de popcorn, indien gewenst, nog wel even op smaak brengen want je kunt geen olie of boter in het popcornapparaat toevoegen.

  De consumenten die deze popcornmachine al gebruiken zijn er erg tevreden mee. Hij maakt erg snel een grote hoeveelheid popcorn klaar en de popcorn is heerlijk. Ook leuk om het pop proces te kunnen zien. De beste popcornmachine uit onze lijst.

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Inclusief maatbeker
  • Alleen droge maïskorrels

  3. Grote popcornmachine - Royal Catering Popcornmachine

  Ben je op zoek naar een lekker grote popcornmachine om de lekkerste popcorn mee te maken? Dan is deze grote popcornmachine van Royal Catering de beste koop voor jou! Deze grote popcornmachine heeft, in tegenstelling tot de hetelucht popcornmakers, de mogelijkheid om gelijk olie of boter en suiker of zout etc. toe te voegen zodat je echt lekkere popcorn kunt maken, zoals die in de bioscoop.

  De popcorn is ontworpen voor professioneel gebruik en kan dan ook 3kg popcorn per uur verwerken. Zo kun je snel een grote hoeveelheid maken. Deze grote popcornmaker is heel makkelijk in gebruik: de popcorn wordt opgevangen in een bak, die je daarna gemakkelijk uit de machine kunt halen en serveren. Dankzij de optionele opwarmfunctie wordt bereide popcorn warm gehouden. Superhandig!

  De mensen die deze grote popcornmachine al gebruiken zijn er heel tevreden over. Het belangrijkste: hij maakt heerlijke popcorn! Verder is de popcornmaker snel klaar en makkelijk in gebruik. Het enige minpuntje is dat het schoonmaken wat meer tijd kost doordat je olie en smaak kunt toevoegen. Desondanks de beste grote popcornmachine van dit moment!

  • Gelijk olie en smaak toevoegen
  • Popcorn zeer snel klaar
  • Makkelijk in gebruik
  • Handige opvangbak
  • Schoonmaken is een werkje

  4. Popcornmaker voor magnetron - Lekue siliconen opvouwbare popcornmaker voor magnetron

  Maak je graag popcorn klaar in de magnetron? Dan is deze opvouwbare popcornmaker voor magnetron van Lekue de beste keus voor jou! Deze popcornmaker voor de magnetron is superhandig doordat het een opvouwbare siliconen kom is, dus makkelijk op te bergen. Daarnaast kan deze popcornmaker in de vaatwasser dus schoonmaken is een eitje.

  Bovendien werkt deze popcornmaker voor de magnetron erg makkelijk: je doet er een beetje mais in, zet ́m in de magnetron en binnen een paar minuten heb je een lekkere bak popcorn! Ook handig: je kunt de bak luchtdicht afsluiten dus kun je de popcorn ook nog een tijdje bewaren.

  De mensen die deze popcornmaker voor magnetron al gebruiken zijn er ook erg tevreden mee. Ze vinden ́m makkelijk in gebruik, hij maakt lekkere popcorn, is makkelijk schoon te maken en op te bergen. Kortom, de beste popcornmaker voor de magnetron van dit moment.

  • Handig in gebruik
  • Snel lekkere popcorn
  • Makkelijk op te bergen
  • Makkelijk schoonmaken
  • Blijft ongepofte mais achter

  Koopgids om een goede popcornmachine te kopen

  Als je een van de door ons als best geteste popcornmakers koopt, haal je sowieso een goed apparaat in huis. Mocht jouw ideale popcornmachine hier nu niet tussen staan, dan helpen we je met onze koopgids om alsnog de beste koop te doen. Hieronder vertellen we je waar je op kunt letten als je een goede popcornmachine wilt kopen.

  Capaciteit van de popcornmachine

  Een belangrijke eigenschap van een popcornmaker is de hoeveelheid popcorn die hij kan maken. De meeste popcornmachines voor thuis zijn bescheiden van afmeting en kunnen per keer 40 tot 60 gram droge maïskorrels poffen. Hiermee maak je al een flinke kom popcorn, voldoende voor 2 tot 6 personen. Prima voor een filmavondje thuis. Dit zijn overwegend de popcornapparaten die met hete lucht werken. De popcorn moet je achteraf op smaak brengen.

  Er zijn ook grote popcornmachines die in een keer een flinke hoeveelheid popcorn kunnen maken. Deze werken met een verwarmingssysteem en zijn meer geschikt voor feestjes. Vaak kun je bij deze popcorn machines ook gelijk olie en zout, suiker of kruiden toevoegen zodat de popcorn kant en klaar uit de machine komt.

  Gebruiksgemak van de popcornmaker

  De meeste popcornapparaten zijn vrij eenvoudig in gebruik; je giet er een hoeveelheid maiskorrels in, zet de machine aan en er komt popcorn uit. Let op dat je speciale mais voor een popcornmaker gebruikt. Dit is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

  Er zijn popcornmachines die het nog iets gemakkelijker maken doordat er bijvoorbeeld een maatbeker bij geleverd wordt en een opvangkom. Dat is handig omdat je niet teveel maiskorrels in de popcornmachine moet doen en met een maatbeker kun je precies de juiste hoeveelheid mais in de popcornmaker doen.

  Een opvangkom is ook belangrijk omdat de popcorn uit de machine schiet en er moet daarom een bak onder staan om de popcorn op te vangen. Daarnaast is het fijn als je de popcornmachine gemakkelijk uit elkaar kunt halen en de onderdelen goed kunt schoonmaken. Een hetelucht popcornmachine wordt overigens niet erg vies omdat je er alleen maar droge mais in doet.

  Vermogen

  Als je een popcornmachine gaat kopen is het ook goed om te kijken naar het wattage van het apparaat. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je popcorn klaar is. Met een popcornapparaat van 1200 watt is je popcorn snel klaar. Wil je een snelle popcorn machine, kies er dan een met een vermogen tussen 1000 en 1500 watt.

  Design popcornmaker

  Popcornmakers zijn er in verschillende soorten en maten en net zoveel verschillende designs. Een popcornmachine is bij uitstek een keukenapparaat dat je op je aanrecht zet als mooie eyecatcher. Je hebt heel toffe retro popcorn machines, popcornmachines in Amerikaanse stijl of Italiaanse stijl. Maar ook gewone simpele popcornmachines. Welke je kiest is natuurlijk helemaal afhankelijk van je smaak.

  Welke soort popcornmachine?

  Let op dat de meeste kleine popcornmachines voor thuis gebruik maken van hete lucht om de mais te laten poppen. Dit betekent dat er geen olie, boter of smaakmakers in de machine kunnen worden gedaan. Met deze popcornmakers maak je droge naturel popcorn, zonder vet en andere toevoegingen. Dit is een erg gezonde snack.

  Als je er toch wat smaak aan wilt toevoegen, dan kun je de popcorn op smaak brengen door er suiker, zout of kruiden aan toe te voegen. Om te zorgen dat dit blijft plakken, is het handig om een oliespray te gebruiken zodat de olie gelijkmatig over de popcorn wordt verdeeld.

  De grotere popcornmachines zijn geschikt om er samen met de mais gelijk boter, olie en zout of suiker aan toe te voegen. Met deze popcornapparaten maak je dus popcorn die lijkt op de popcorn die je in de bioscoop koopt. Uiteraard is dit minder gezond en deze machines zijn over het algemeen vrij groot en lastiger schoon te maken.

  Er zijn naast popcornmachines ook nog popcornmakers voor de magnetron. Dit zijn vaak siliconen kommen of bekers waarin je een laagje pofmais doet. Deze zet je een paar minuten in de magnetron en dan heb je popcorn. Dus wil je popcorn maken zonder machine, dan is een popcornmaker voor de magnetron een goed alternatief. Dit past ook prima in een kleine magnetron.

  Andere manieren om popcorn te poffen

  Popcorn kun je ook poffen zonder dat je een special popcornmaker hebt. Wel moet er hierbij vermeld worden dat dit vaak minder efficiënt is dan het gebruik van een goede popcornmachine. Dat will zeggen dat niet lang niet alle pofmais ook echt poft met de andere methode, hetgeen wel gebeurt met een popcornmaker.

  • Met een pan met deksel kun je ook popcorn poppen. Je doet een laagje olie of boter in de pan, het deksel erop en je laat het langzaam verhitten. De meeste geschikte pan hiervoor is een hapjespan of stoofpan.
  • In de magnetron met een speciaal maispof bakje. Dit werkt aardig, maar ook hier zul je merken dat niet alles poft.
  • In de airfryer kun je met een minimale hoeveelheid olie de mais ook laten poffen.

  Conclusie beste popcornmachine kopen

  Als je een goede popcorn machine wilt kopen, heb je erg veel keus. Om die keus voor jou gemakkelijker te maken, hebben wij de beste popcornmachines voor je op een rijtje gezet. Een van de door ons als best geteste popcornmakers is sowieso een goede koop. Mocht jouw ideale popcornmachine hier nu niet tussen staan, dan helpen we je met onze koopgids om toch nog de goede keus te maken.

  Veelgestelde vragen over popcornmachines

  Wat moet er in een popcornmachine?

  Voor het maken van popcorn heb je bij de meeste machines alleen maar mais en olie nodig. Het toevoegen van suiker en/of zout doe je op een later moment.

  Wat kost een een popcornmachine?

  Een goede elektrische popcornmachine kun je al kopen vanaf €32 en de thuismodellen zijn verkrijgbaar tot wel €400. Een professionele popcornmachine kost nog meer, die zijn vanaf ongeveer €1000 te koop. De magnetronbakjes voor het poffen van popcorn zijn echter weer veel goedkoper, die zijn te koop vanaf €15.

  Welke mais gebruik je voor popcorn?

  Er zijn speciale soorten popcorn mais te koop, deze zijn goed geschikt zijn voor het poffen van popcorn. De meest bekende soort is Zea mais.

  Plaats een reactie