Reiswaterkoker, beste keus in 2021 voor opvouwbare, 12 volt, 0,5 liter & meer

Laatste update: 15 juli 2021 Koffie & thee

Thuis heet water maken is makkelijk met een goede waterkoker, heetwaterdispenser of kokend water kraan. Gelukkig kun je ook op reis water koken voor je kopje thee, een bouillon, warme chocolademerk of voor een ander doel. Hiervoor zijn speciale reis waterkokers te koop die meestal klein, robuust en makkelijk mee te nemen zijn. Zo kun je deze waterkokers gebruiken op de camping, onderweg in je hotel of op elke andere plek. En omdat een deze waterkokers vaak kleiner zijn, worden ze ook regelmatig gebruikt in kleinere keukens.

Een reis waterkoker komt in verschillende uitvoeringen en met verschillende eigenschappen. Zo zijn er bijvoorbeeld opvouwbare waterkokers die ervoor zorgen dat deze gemakkelijk in te pakken en mee te nemen zijn. Ook zijn er modellen met een 12 volt aansluiting zodat deze gebruikt kunnen worden op de stroomaansluiting van een auto.

Op deze pagina vind je de beste reis waterkoker voor jouw wensen. Onze experts hebben namelijk de beste keuzes gevonden in verschillende categorieën zodat jij niet zo lang hoeft te zoeken voor het ideale model.

Productnaam Categorie Kopen
Beste reiswaterkoker algemeen Aigostar Cooltravel 30 JQLAigostar Cooltravel 30 JQLBeste reiswaterkoker algemeen Bekijk product op Bol.com
Opvouwbare waterkoker Aigostar Sapphire 30LDC TravelAigostar Sapphire 30LDC TravelOpvouwbare waterkoker Bekijk product op Bol.com
Reiswaterkoker 0,5 liter Severin WK 3472Severin WK 3472Reiswaterkoker 0,5 liter Bekijk product op Bol.com

Aandachtspunten reis waterkoker test

Om jou te helpen hebben we de beste reis waterkokers in verschillende categorieën gekozen. Zo vind je de beste koop zonder urenlang op zoek te moeten. We hebben meerdere modellen geselecteerd in verschillende categorieën.

Ondanks dat er verschillende categorieën zijn hebben we toch een aantal punten die we bij elke reis waterkoker getest hebben. Er zijn namelijk een aantal eigenschappen die voor alle waterkokers belangrijk zijn:

 • Duurzaamheid: wij vinden het belangrijk dat wanneer je een product dat het langere tijd meegaat. We zijn geen fan van weggooi producten. Dit is niet alleen zonde voor het milieu maar is uiteindelijk ook duurder.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: het is lang niet altijd zo dat duurdere waterkokers beter zijn dan de goedkopere. Dat is ook het geval bij reismodellen. We letten erop dat de prijs die je betaalt voor een product ook de kwaliteit waard is die je krijgt. Dat doen we met alle keuken producten op onze website.
 • Vermogen: vaak heb je op reis maar beperkt vermogen tot je beschikking. Zeker op bijvoorbeeld campings en in voertuigen is het onhandig om waterkokers met een vermogen van meer dan 1200 watt aan te sluiten. Dit betekent wel dat het wat langer duurt totdat het water kookt dan bij een reguliere waterkoker.
 • Veilig in gebruik: een reiswaterkoker zal vaker op minder vlakke ondergronden gebruikt worden dan bijvoorbeeld in je keuken. We vinden het daarom belangrijk dat de waterkoker een stevige basis heeft zodat dezes niet makkelijk omvalt. Andere veiligheid functies waarderen we ook extra. Dat is simpelweg belangrijk bij kokend heet water.

Uitslag beste reiswaterkoker 2021

1. Aigostar Cooltravel 30 JQL - Beste reiswaterkoker algemeen

Beste reiswaterkoker algemeen Aigostar Cooltravel 30 JQL
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Compact en praktisch
 • Veiligheid
 • Wordt geleverd met 2 kopjes en 2 lepels
 • Langere kooktijd

De Aigostar Cooltravel is handige kleine waterkoker die een inhoud van 0,6 L heeft, heeft een vermogen 650 watt, beschikt over een automatische uitschakeling en een oververhittingsbeveiliging, heeft een snoerlengte van 0,75 m en is volledig BPA vrij. Door zijn kwaliteit en functionaliteit hebben wij de Aigostar Cooltravel 30 JQL tot beste reiswaterkoker algemeen gekozen.

De Aigostar Cooltravel is een compacte reiswaterkoker die geschikt is om overal mee naar toe te gaan. Door zijn formaat past deze reiswaterkoker in iedere koffer of reistas. De Aigostar Cooltravel heeft een inhoud van 0,6 L. Daarmee heeft de waterkoker een ideale inhoud om koffie, thee, chocolade melk of instant soep te maken. Ook is hij geschikt om water te koken om noodles op reis te kunnen maken. Door zijn 650 watt vermogen heeft de waterkoker een kooktijd van 190 sec.

De Aigostar Cooltravel is gemaakt van duurzaam, gehard kunststof wat lang meegaat. De kunststof is volledig BPA vrij, dus geen kans op giftige stoffen die vrij komen. De waterkoker heeft een snoer van 0,75 m. Ook dit is voor een reiswaterkoker nog vrij lang en daardoor praktisch. De Aigostar Cooltravel heeft een automatische uitschakeling en een overhittingsbeveiliging. Zo kan je altijd veilig water koken op reis. Bij de waterkoker krijgt u 2 kopjes en 2 lepels erbij die ook nog eens opgeborgen kunnen worden in de waterkoker tijdens het reizen. Praktischer kan het niet. De reiswaterkoker wordt geleverd met 2 jaar garantie.


2. Aigostar Sapphire 30LDC Travel - Opvouwbare waterkoker

Opvouwbare waterkoker Aigostar Sapphire 30LDC Travel
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Licht en compact
 • Automatische verwarming vanaf 80 graden
 • Dual Voltage
 • Geen antikalkfilter

De Aigostar Sapphire Travel is een zeer praktische, opvouwbare waterkoker die een inhoud van 0,6 L heeft, heeft een vermogen van 750 watt, beschikt over een droogkookbeveiliging en overhittingsbeveiliging, heeft een automatische opwarmingsfunctie en is dankzij zijn Dual Voltage over ter wereld te gebruiken. Wij hebben de Aigostar Sapphire tot beste opvouwbare waterkoker gekozen.

De Aigostar Sapphire waterkoker is een opvouwbare waterkoker die je overal mee naar toe neemt. De reiswaterkoker neemt heel weinig ruimte in beslag door dat hij zeer compact en klein te maken is. De onderkant van de waterkoker is van roestvrijstaal gemaakt waar de bovenkant van siliconen is gemaakt wat tegen hoge temperaturen bestand is. De reiswaterkoker van Aigostar heeft een vermogen 750 watt. Dit is meer dan de meeste andere waterkokers hebben waardoor hij ook een snellere kooktijd heeft.

De Aigostar Sapphire waterkoker heeft een inhoud van 0,6 L. Dit is goed voor 3 koppen thee of 4 koppen koffie. De waterkoker heeft een functie dat hij het water automatisch het water weer gaat verwarmen als dat onder de 80 graden is gekomen na aanzetten. Een handige functie die je water op temperatuur houdt als je nog een kop koffie na de eerste lust. Voor veiligheid heeft de reiswaterkoker van Aigostar een droogkookbeveiliging en overhittingsbeveiliging. Dankzij Dual Voltage is de waterkoker overal ter wereld te gebruiken. De waterkoker van Aigostar wordt geleverd met 2 jaar garantie en is volledig BPA vrij.


3. Severin WK 3472 - Reiswaterkoker 0,5 liter

Reiswaterkoker 0,5 liter Severin WK 3472
 • Top Kwaliteit
 • 1100 Watt vermogen
 • Afneembaar en wasbaar kalkfilter
 • 5 Ingebouwde veiligheidsfuncties

  De Severin WK 3472 is een dubbelwandige mini RVS/glas waterkoker met een inhoud van 0,5 L, beschikt over een vermogen van 1100 watt, beschikt over een uitneembaar antikalkfilter, heeft 5 ingebouwde veiligheden, een geïsoleerde handgreep en is volledig BPA vrij. Door zijn kwaliteit hebben wij de Severin WK 3472 tot beste reiswaterkoker 0,5 L gekozen.

  De Severin WK 3472 is een stijlvolle waterkoker gemaakt van glas en roestvrijstaal. De reiswaterkoker van Severin is dubbelwandig en heeft een inhoud van 0,5 L. Dit is genoeg om 2 koppen thee of 3 koppen koffie mee te zetten. De reiswaterkoker heeft een ergonomisch handvat waardoor het prettig bedienbaar is met 1 hand. De reiswaterkoker heeft een vermogen van 1100 watt. Daardoor heeft de waterkoker een snelle kooktijd en kan je eerdere van je koffie, thee of soep genieten.

  De Severin WK 3472 heeft een uitneembaar en wasbaar antikalkfilter waar veel andere reiswaterkokers dat niet hebben. Zo kan je altijd genieten van kalkvrij water. De reiswaterkoker van Severin beschikt over een automatische afslag, een automatische kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling, een droogkookbeveiliging, een druppelstop en een snoeropbergruimte. Deze reiswaterkoker is uitgerust met alle veiligheden die je thuis ook van je waterkoker kunt verwachten. Door zijn kwaliteit is de Severin WK 3472 de beste reiswaterkoker met een inhoud van 0,5 L verkrijgbaar. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie en is volledig BPA vrij.


  4. Carpoint – Camping waterkoker – Wit – 12 Volt - 12 volt waterkoker

  12 volt waterkoker
  • Ruime inhoud van 1 L
  • 4 Ingebouwde veiligheden
  • Snoerlengte van 1,5 m
  • Antikalkfilter
  • Lange kooktijd

  De reiswaterkoker van Carpoint is compacte waterkoker die over een inhoud van 1 L beschikt, heeft een automatische afslag, een automatische kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling, een droogkookbeveiliging, een antikalkfilter, een druppelstop en is volledig BPA vrij. Wij hebben de HA-MA Tools reiswaterkoker tot beste 12 volt waterkoker gekozen.

  Deze reiswaterkoker een handige waterkoker die altijd mee op reis kan door zijn 12 V aansluiting. De waterkoker heeft een snoerlengte van 1,5 m waardoor hij op makkelijker mee te nemen en te plaatsen is dan andere waterkokers. Dankzij zijn 12 V aansluiting is de waterkoker ideaal om te gebruiken in de auto, boot of in de caravan op de camping. De waterkoker heeft een ruime inhoud van 1 L. Hiermee kan je tot wel 5 koppen thee per keer mee zetten.

  De Carpoint reiswaterkoker beschikt over een aantal veiligheden zoals een een automatische afslag, een automatische kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling, een droogkookbeveiliging. Zo kan je de reiswaterkoker veilig in de auto, boot of caravan ten alle tijden gebruiken. Doordat de waterkoker over een druppelstop beschikt kan je ook veilig inschenken tijdens het rijden of varen. De waterkoker heeft een vermogen 150 watt en een antikalkfilter.


  5. Team Kalorik TKG TMUG 1000 BG - Kleine reiswaterkoker

  kleine reiswaterkoker
  • Kwaliteit, functionaliteit en veiligheid
  • Drie verschillende verwarmingsniveaus
  • Ingebouwde thermometer
  • Keep-Warm functie
  • Design
  • Geen antikalkfilter

  De TKG TMUG 1000 BG van Team Kalorik is een compacte reiswaterkoker met een inhoud van 380 ml, beschikt over 600 watt vermogen, heeft een intelligent temperatuurcontrolesysteem, heeft drie verschillende verwarmingsniveaus, heeft een ingebouwde thermometer, heeft een Keep-Warm functie, heeft meerdere veiligheden en een elegant design. Wij hebben de Team Kalorik TKG TMUG 1000 BG tot beste kleine reiswaterkoker gekozen.

  De Team Kalorik TKG TMUG 1000 BG is een intelligente, elektrische reiswaterkoker die overal mee naar toe te nemen is door zijn compactheid en functionaliteit. De waterkoker van Kalorik is een elektrische reisbeker die ontworpen is voor gebruiksgemak met maximale veiligheid. De behuizing is gemaakt van dubbelwandig roestvrijstaal met daarover heen cool-touch siliconen hoes als bescherming. Zo kunt u ten alle tijden de reiswaterkoker vast pakken.

  De TKG TMUG 1000 BG heeft een intelligent temperatuurcontrolesysteem waarmee u kunt kiezen tussen drie verschillende verwarmingsniveaus. In de deksel van de TKG TMUG 1000 BG zit een ingebouwde thermometer zodat de temperatuur altijd gecontroleerd kan worden voor het drinken. Daarnaast beschikt de slimme elektrische reiswaterkoker ook over een Keep-Warm functie die uw drank tot 30 minuten na het koken op de ideale temperatuur houdt. De Team Kalorik TKG TMUG 1000 BG heeft een inhoud van 380 ml. Hij is uitgerust met 600 watt vermogen en heeft een snoerlengte van 1 m. Door zijn functionaliteit en kwaliteit hebben wij de Team Kalorik TKG TMUG 1000 BG tot beste kleine reiswaterkoker gekozen. De prijs is wat aan de hoge kant, maar daar krijg je een erg praktische en veilige reiswaterkoker voor terug.


  Verschillende soorten reiswaterkokers

  Er zijn zeer veel verschillende soorten reiswaterkokers verkrijgbaar. Om je een beter beeld te geven over de verschillende soorten reiswaterkokers noemen we de meest voorkomende hieronder op.

  Opvouwbare of inklapbare reiswaterkoker

  Dit is een model met een relatief grote inhoud voor reiswaterkokers. Het grote voordeel van een inklapbare of opvouwbare waterkoker is dat je deze heel klein kunt maken. Ideaal om in te pakken en mee te nemen.

  Een klein nadeel van dit soort reiswaterkokers is dat bij vaak in en uitklappen het materiaal van het flexibele deel zwakker wordt. Een ander nadeel is het feit dat de wand dunner is. Deze zal dus extra heet worden en je moet oppassen dat je je hand er niet per ongeluk aan brandt.

  Inklapbare waterkoker
  Inklapbare waterkoker

  Klein model waterkoker

  Er zijn ook gewoon hele kleine waterkokers die daarom geschikt zijn om mee te nemen op reis. Wanneer je een kleine waterkoker koopt voor het meenemen op reis doe je er verstandig aan om een robust model te kiezen. Tijdens het vervoer in bijvoorbeeld een koffer of backback is de kans op beschadiging van kwetsbaar materiaal aanwezig.

  Een nadeel van een kleine waterkoker is vanzelfsprekend dat de capaciteit beperkt is. Meestal past er halve lite water in, hetgeen genoeg is voor 2 koppen thee.

  Reiswaterkoker met 12 volt aansluiting voor in de auto

  Er zijn ook waterkokers die geschikt zijn om te gebruiken op een 12 volt aansluiting. In de volksmond worden dit vaak sigarettenaanstekers genoemd.

  Dit is dus ideaal wanneer je reiswaterkoker zoekt die je kunt gebruiken in je auto, bus, boot of ander voertuig met zo een 12 voltaansluiting.

  Let er wel op dat je genoeg accucapaciteit hebt om het water te laten koken. Je wilt niet dat je de accu van je voertuig helemaal leeg trekt. Dit voorkom je door de waterkoker alleen te gebruiken wanneer de motor draait of wanneer je een aparte startmotor accu hebt.

  12 volt waterkoker
  Waterkoker met 12 volt aansluiting

  Dompel waterkoker of dompelaar

  Een dompelaar is in principe een klein warmte-element dat je in een kop water kunt leggen. Het warmte-element sluit je direct op een elektriciteitsbron en deze zorgt ervoor dat het water zal gaan verwarmen tot het kookpunt. Deze zijn zoveel te vinden met 12 volt aansluiting als met een 230 volt (normale stekker) aansluiting

  Als je een dompelaar koopt als reiswaterkoker moet je er goed op letten dat het vermogen niet te hoog is. Er zijn veel dompelaars te koop met een te hoog wattage voor op reis.

  dompelaar
  Dompelaar

  Reiswaterkoker draadloos

  Er zijn tegenwoordig zelfs waterkokers die zonder snoer werken. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je op een plek bent waar geen stroompunt aanwezig is en/of waar de stroom af en toe uitvalt. De ontwikkeling is echter nog vrij nieuw en de modellen die er zijn volstaan eigenlijk niet echt; de batterij is vaak snel te zwak waardoor water koken na verloop van tijd niet meer lukt.

  Een camping of reiswaterkoker is niet luxe

  Het zal je opvallen dat de meeste reiswaterkokers niet luxe zijn. Ze zijn vooral praktisch en goed te gebruiken voor het doel waar ze voor bedoeld zijn; gemakkelijk onderweg water koken. Extra opties zoals een mooi retro design, mooi handvat, instelbare temperatuur of een waterkoker die stil is zijn niet de zaken die je hoeft te verwachten bij een reiswaterkoker.

  Koop de beste reiswaterkoker voor jou eisen

  Let er bij het kopen van een reiswaterkoker dus op dat deze voldoet aan al je eisen en wensen. De belangrijkste zaken die je in acht moet nemen bij het kiezen van de beste koop zijn:

  • Heeft het de juiste aansluiting: als je de waterkoker wilt gebruiken op een 12 volt aansluiting zal de waterkoker daar geschikt voor moeten zijn.
  • Is het vermogen geschikt voor de elektriciteitsbron die je wilt gaan gebruiken? Op campings is dit bijvoorbeeld vaak maar beperkt. Het best koop je daarom een model met een vermogensvraag lager dan 1100 watt als je een goede reiswaterkoker zoekt.
  • Is de capaciteit voldoende? Wanneer je een waterkoker zoekt die geschikt dient te zijn voor 4 mensen is een klein model niet afdoende.
  • Zorg ervoor dat de waterkoker die je koopt goed te vervoeren is. Dit houdt in dat het model robuust genoeg moet zijn. De waterkoker moet natuurlijk niet kapot gaan tijdens vervoer, anders is het geen goede reiswaterkoker.

  Als je deze checkpunten doorloopt voordat je een reiswaterkoker koopt kun je er zeker van zijn dat je een goede koop doet.

  Veelgestelde vragen

  Wat is een reiswaterkoker?

  Een reiswaterkoker kenmerkt zich door het feit dat deze gemakkelijk mee te nemen is en op een lager vermogen werkt. Door deze laatste eigenschap werkt deze ook op mindere sterke stroombronnen die je thuis gewenst, ook zorgt dit ervoor dat het koken van water langer duurt dan dat je thuis gewend bent.

  Waar kan ik een reiswaterkoker kopen?

  Reiswaterkokers zijn online gemakkelijk te vinden, bekijk bijvoorbeeld onze lijst hierboven. Ook kun je ze vinden in verschillende outdoorwinkels en elektronica winkels.

  Hoeveel watt voor een reiswaterkoker op de camping?

  Op de camping heb je vaak maar 4 ampère tot je beschikking. Dit betekent dat je apparatuur tot grofweg 800 watt kunt aansluiten. Een waterkoker voor op de camping mag dan ook niet meer vermogen gebruiken dan dat.

  Plaats een reactie