Reiswaterkoker, beste keus in 2024 voor opvouwbare, 12 volt, 0,5 liter & meer

Laatste update: 17 november 2023

Thuis heet water maken is makkelijk met een goede waterkoker, heetwaterdispenser of kokend water kraan. Gelukkig kun je ook op reis water koken voor je kopje thee, een bouillon, warme chocolademerk of voor een ander doel. Hiervoor zijn speciale reis waterkokers te koop die meestal klein, robuust en makkelijk mee te nemen zijn. Zo kun je deze waterkokers gebruiken op de camping, onderweg in je hotel of op elke andere plek. En omdat deze waterkokers vaak kleiner zijn, worden ze ook regelmatig gebruikt in kleinere keukens.

Een reis waterkoker komt in verschillende uitvoeringen en met verschillende eigenschappen. Zo zijn er bijvoorbeeld opvouwbare waterkokers die ervoor zorgen dat deze gemakkelijk in te pakken en mee te nemen zijn. Ook zijn er modellen met een 12 volt aansluiting zodat deze gebruikt kunnen worden op de stroomaansluiting van een auto.

Op deze pagina vind je de beste reis waterkoker voor jouw wensen. Onze experts hebben namelijk de beste keuzes gevonden in verschillende categorieën zodat jij niet zo lang hoeft te zoeken voor het ideale model.

Product Categorie Prijs
Beste reiswaterkoker algemeenAigostar Walking Drip 30JQKBeste reiswaterkoker algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Opvouwbare waterkokerOpvouwbare AD 1279 Adler – Camping waterkoker – Wit – 0,6 lOpvouwbare waterkoker
Reiswaterkoker 0,5 literSeverin WK 3472Reiswaterkoker 0,5 liter

Aandachtspunten reis waterkoker test

Om jou te helpen hebben we de beste reis waterkokers in verschillende categorieën gekozen. Zo vind je de beste koop zonder urenlang op zoek te moeten. We hebben meerdere modellen geselecteerd in verschillende categorieën.

Ondanks dat er verschillende categorieën zijn hebben we toch een aantal punten die we bij elke reis waterkoker getest hebben. Er zijn namelijk een aantal eigenschappen die voor alle waterkokers belangrijk zijn:

 • Duurzaamheid: wij vinden het belangrijk dat wanneer je een product dat het langere tijd meegaat. We zijn geen fan van weggooi producten. Dit is niet alleen zonde voor het milieu maar is uiteindelijk ook duurder.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: het is lang niet altijd zo dat duurdere waterkokers beter zijn dan de goedkopere. Dat is ook het geval bij reismodellen. We letten erop dat de prijs die je betaalt voor een product ook de kwaliteit waard is die je krijgt. Dat doen we met alle keuken producten op onze website.
 • Vermogen: vaak heb je op reis maar beperkt vermogen tot je beschikking. Zeker op bijvoorbeeld campings en in voertuigen is het onhandig om waterkokers met een vermogen van meer dan 1200 watt aan te sluiten. Dit betekent wel dat het wat langer duurt totdat het water kookt dan bij een reguliere waterkoker.
 • Veilig in gebruik: een reiswaterkoker zal vaker op minder vlakke ondergronden gebruikt worden dan bijvoorbeeld in je keuken. We vinden het daarom belangrijk dat de waterkoker een stevige basis heeft zodat dezes niet makkelijk omvalt. Andere veiligheid functies waarderen we ook extra. Dat is simpelweg belangrijk bij kokend heet water.

Uitslag beste reiswaterkoker 2024

1. Beste reiswaterkoker algemeen - Aigostar Walking Drip 30JQK

Beste reiswaterkoker algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Aigostar Walking Drip 30JQK is handige kleine waterkoker die een inhoud van 0,6 L heeft, een vermogen 650 watt heeft, beschikt over een automatische uitschakeling en een oververhittingsbeveiliging, heeft een snoerlengte van 0,75 m en is volledig BPA vrij. Door zijn kwaliteit en functionaliteit hebben wij de Aigostar Walking Drip 30JQK tot beste reiswaterkoker algemeen gekozen.

De Aigostar Walking Drip 30JQK is een compacte reiswaterkoker die geschikt is om overal mee naar toe te gaan. Door zijn formaat past deze reiswaterkoker in iedere koffer of reistas. De Aigostar reiswaterkoker heeft een inhoud van 0,6 L. Daarmee heeft de waterkoker een ideale inhoud om koffie, thee, chocolade melk of instant soep te maken. Ook is hij geschikt om water te koken om noodles op reis te kunnen maken. Door zijn 650 watt vermogen heeft de waterkoker een prima kooktijd voor een reiswaterkoker.

De Aigostar Walking Drip 30JQK is gemaakt van duurzaam kunststof wat lang meegaat. De kunststof is volledig BPA vrij, dus geen kans op giftige stoffen die vrij komen. De waterkoker heeft een snoer van 0,75 m. Ook dit is voor een reiswaterkoker nog vrij lang en daardoor praktisch. De Aigostar Walking Drip 30JQK heeft een automatische uitschakeling en een oververhittingsbeveiliging. Zo kan je altijd veilig water koken op reis. De reiswaterkoker wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Compact en praktisch
 • Veiligheid
 • Langere kooktijd

2. Opvouwbare waterkoker - Opvouwbare AD 1279 Adler – Camping waterkoker – Wit – 0,6 l

De reiswaterkoker van Adler is een zeer praktische, opvouwbare waterkoker die een inhoud van 0,6 L heeft, heeft een vermogen van 750 watt, beschikt over een droogkookbeveiliging, heeft een automatische opwarmingsfunctie en is zeer compact. Wij hebben de AD 1279 Adler – Camping waterkoker tot beste opvouwbare waterkoker gekozen.

De AD 1279 Adler is een opvouwbare waterkoker die je overal mee naar toe neemt. De reiswaterkoker neemt heel weinig ruimte in beslag door dat hij zeer compact en klein te maken is. Deze waterkoker is zo ontworpen dat hij overal veilig te gebruiken is. De reiswaterkoker van Adler heeft een vermogen 750 watt. Dit is meer dan de meeste andere waterkokers hebben waardoor hij ook een snellere kooktijd heeft.

De AD 1279 Adler waterkoker heeft een inhoud van 0,6 L. Dit is goed voor 3 koppen thee of 4 koppen koffie. De waterkoker heeft een functie dat hij het water automatisch het water weer gaat verwarmen als dat onder de 80 graden is gekomen na aanzetten. Een handige functie die je water op temperatuur houdt als je nog een kop koffie na de eerste lust. Voor veiligheid heeft de reiswaterkoker van Adler een droogkookbeveiliging. De waterkoker van Adler wordt geleverd met 2 jaar garantie en is volledig BPA vrij.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Licht en compact
 • Geen antikalkfilter

3. Reiswaterkoker 0,5 liter - Severin WK 3472

De Severin WK 3472 is een dubbelwandige mini RVS/glas waterkoker met een inhoud van 0,5 L, beschikt over een vermogen van 1100 watt, beschikt over een uitneembaar antikalkfilter, heeft 5 ingebouwde veiligheden, een geïsoleerde handgreep en is volledig BPA vrij. Door zijn kwaliteit hebben wij de Severin WK 3472 tot beste reiswaterkoker 0,5 L gekozen.

De Severin WK 3472 is een stijlvolle waterkoker gemaakt van glas en roestvrijstaal. De reiswaterkoker van Severin is dubbelwandig en heeft een inhoud van 0,5 L. Dit is genoeg om 2 koppen thee of 3 koppen koffie mee te zetten. De reiswaterkoker heeft een ergonomisch handvat waardoor het prettig bedienbaar is met 1 hand. De reiswaterkoker heeft een vermogen van 1100 watt. Daardoor heeft de waterkoker een snelle kooktijd en kan je eerdere van je koffie, thee of soep genieten.

De Severin WK 3472 heeft een uitneembaar en wasbaar antikalkfilter waar veel andere reiswaterkokers dat niet hebben. Zo kan je altijd genieten van kalkvrij water. De reiswaterkoker van Severin beschikt over een automatische afslag, een automatische kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling, een droogkookbeveiliging, een druppelstop en een snoeropbergruimte. Deze reiswaterkoker is uitgerust met alle veiligheden die je thuis ook van je waterkoker kunt verwachten. Door zijn kwaliteit is de Severin WK 3472 de beste reiswaterkoker met een inhoud van 0,5 L verkrijgbaar. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie en is volledig BPA vrij.

 • Top Kwaliteit
 • 1100 Watt vermogen
 • Afneembaar en wasbaar kalkfilter
 • 5 Ingebouwde veiligheidsfuncties

  4. 12 volt waterkoker - Carpoint Waterkoker 12V 1 liter

  De reiswaterkoker van Carpoint is compacte waterkoker die over een inhoud van 1 L beschikt, heeft een automatische afslag en een droogkookbeveiliging. Wij hebben de Carpoint Waterkoker tot beste 12 volt waterkoker gekozen.

  Deze reiswaterkoker is een handige waterkoker die altijd mee op reis kan door zijn 12 V aansluiting. De waterkoker heeft een snoerlengte van 1.5 m waardoor je hem flexibel op diverse plekken kunt zetten. Dankzij zijn 12 V aansluiting is de waterkoker ideaal om te gebruiken in de auto, boot of in de caravan op de camping. De waterkoker heeft een inhoud van 1 L. Hiermee kan je tot wel 5 koppen thee per keer mee zetten.

  De Carpoint reiswaterkoker beschikt over een aantal veiligheden zoals een een automatische afslag en een droogkookbeveiliging. Zo kan je de reiswaterkoker veilig in de auto, boot of caravan ten alle tijden gebruiken. De waterkoker heeft een vermogen 150 watt en een cool touch handgreep.

  • Ingebouwde veiligheden
  • Snoerlengte van 1.5 m
  • Handig voor onderweg
  • Lange kooktijd

  5. Kleine reiswaterkoker - Team Kalorik TKG TMUG 1000 BG

  kleine reiswaterkoker
  Bekijk bij Amazon
  #Advertentie

  De TKG TMUG 1000 BG van Team Kalorik is een compacte reiswaterkoker met een inhoud van 380 ml, beschikt over 600 watt vermogen, heeft een intelligent temperatuurcontrolesysteem, heeft drie verschillende verwarmingsniveaus, heeft een ingebouwde thermometer, heeft een Keep-Warm functie, heeft meerdere veiligheden en een elegant design. Wij hebben de Team Kalorik TKG TMUG 1000 BG tot beste kleine reiswaterkoker gekozen.

  De Team Kalorik TKG TMUG 1000 BG is een intelligente, elektrische reiswaterkoker die overal mee naar toe te nemen is door zijn compactheid en functionaliteit. De waterkoker van Kalorik is een elektrische reisbeker die ontworpen is voor gebruiksgemak met maximale veiligheid. De behuizing is gemaakt van dubbelwandig roestvrijstaal met daarover heen cool-touch siliconen hoes als bescherming. Zo kunt u ten alle tijden de reiswaterkoker vast pakken.

  De TKG TMUG 1000 BG heeft een intelligent temperatuurcontrolesysteem waarmee u kunt kiezen tussen drie verschillende verwarmingsniveaus. In de deksel van de TKG TMUG 1000 BG zit een ingebouwde thermometer zodat de temperatuur altijd gecontroleerd kan worden voor het drinken. Daarnaast beschikt de slimme elektrische reiswaterkoker ook over een Keep-Warm functie die uw drank tot 30 minuten na het koken op de ideale temperatuur houdt. De Team Kalorik TKG TMUG 1000 BG heeft een inhoud van 380 ml. Hij is uitgerust met 600 watt vermogen en heeft een snoerlengte van 1 m. Door zijn functionaliteit en kwaliteit hebben wij de Team Kalorik TKG TMUG 1000 BG tot beste kleine reiswaterkoker gekozen. De prijs is wat aan de hoge kant, maar daar krijg je een erg praktische en veilige reiswaterkoker voor terug.

  • Kwaliteit, functionaliteit en veiligheid
  • Drie verschillende verwarmingsniveaus
  • Ingebouwde thermometer
  • Keep-Warm functie
  • Design
  • Geen antikalkfilter

  Verschillende soorten reiswaterkokers

  Er zijn zeer veel verschillende soorten reiswaterkokers verkrijgbaar. Om je een beter beeld te geven over de verschillende soorten reiswaterkokers noemen we de meest voorkomende hieronder op.

  Opvouwbare of inklapbare reiswaterkoker

  Dit is een model met een relatief grote inhoud voor reiswaterkokers. Het grote voordeel van een inklapbare of opvouwbare waterkoker is dat je deze heel klein kunt maken. Ideaal om in te pakken en mee te nemen.

  Een klein nadeel van dit soort reiswaterkokers is dat bij vaak in en uitklappen het materiaal van het flexibele deel zwakker wordt. Een ander nadeel is het feit dat de wand dunner is. Deze zal dus extra heet worden en je moet oppassen dat je je hand er niet per ongeluk aan brandt.

  Inklapbare waterkoker
  Inklapbare waterkoker

  Klein model waterkoker

  Er zijn ook gewoon hele kleine waterkokers die daarom geschikt zijn om mee te nemen op reis. Wanneer je een waterkokertje koopt voor het meenemen op reis doe je er verstandig aan om een robuust model te kiezen. Tijdens het vervoer in bijvoorbeeld een koffer of backpack is de kans op beschadiging van kwetsbaar materiaal aanwezig.

  Een nadeel van een kleine waterkoker is vanzelfsprekend dat de capaciteit beperkt is. Meestal past er een halve liter water in, hetgeen genoeg is voor 2 koppen thee. De reismodellen zijn echter ook vaak kleine waterkokertjes.

  Reiswaterkoker met 12 volt aansluiting voor in de auto

  Er zijn ook waterkokers die geschikt zijn om te gebruiken op een 12 volt aansluiting. In de volksmond worden dit vaak sigarettenaanstekers genoemd.

  Dit is dus ideaal wanneer je reiswaterkoker zoekt die je kunt gebruiken in je auto, bus, boot of ander voertuig met zo een 12 voltaansluiting.

  Let er wel op dat je genoeg accucapaciteit hebt om het water te laten koken. Je wilt niet dat je de accu van je voertuig helemaal leeg trekt. Dit voorkom je door de waterkoker alleen te gebruiken wanneer de motor draait of wanneer je een aparte startmotor accu hebt.

  12 volt waterkoker
  Waterkoker met 12 volt aansluiting

  Dompel waterkoker of dompelaar

  Een dompelaar is in principe een klein warmte-element dat je in een kop water kunt leggen. Het warmte-element sluit je direct op een elektriciteitsbron en deze zorgt ervoor dat het water zal gaan verwarmen tot het kookpunt. Deze zijn zoveel te vinden met 12 volt aansluiting als met een 230 volt (normale stekker) aansluiting

  Als je een dompelaar koopt als reiswaterkoker moet je er goed op letten dat het vermogen niet te hoog is. Er zijn veel dompelaars te koop met een te hoog wattage voor op reis.

  dompelaar
  Dompelaar

  Reiswaterkoker draadloos om zonder stroom te koken

  Er zijn tegenwoordig zelfs waterkokers die zonder snoer werken. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je op een plek bent waar geen stroompunt aanwezig is en/of waar de stroom af en toe uitvalt. De ontwikkeling is echter nog vrij nieuw en de modellen die er zijn volstaan eigenlijk niet echt; de batterij is vaak snel te zwak waardoor water koken na verloop van tijd niet meer lukt.

  Voorlopig raden we aan om op plekken zonder stroom je water te koken op een gaspit. Een goede reiswaterkoker zonder stroom laat nog even op zich wachten verwachten wij.

  Een camping of reiswaterkoker is niet luxe

  Het zal je opvallen dat de meeste reiswaterkokers niet luxe zijn. Ze zijn vooral praktisch en goed te gebruiken voor het doel waar ze voor bedoeld zijn; gemakkelijk onderweg water koken. Extra opties zoals een mooi retro design, mooi handvat, instelbare temperatuur of een waterkoker die stil is zijn niet de zaken die je hoeft te verwachten bij een reiswaterkoker.

  Ook zijn de designs eerlijk gezegd niet vaak heel mooi. Het zijn simpelweg praktische apparaten die er vooral voor bedoeld zijn om te doen wat ze moeten doen: water verhitten zodat jij een warm drankje of warme maaltijd kunt gebruiken.

  Koop de beste reiswaterkoker voor jou eisen

  Let er bij het kopen van een reiswaterkoker dus op dat deze voldoet aan al je eisen en wensen. De belangrijkste zaken die je in acht moet nemen bij het kiezen van de beste koop zijn:

  • Heeft het de juiste aansluiting: als je de waterkoker wilt gebruiken op een 12 volt aansluiting zal het waterkokertje daar geschikt voor moeten zijn.
  • Is het vermogen geschikt voor de elektriciteitsbron die je wilt gaan gebruiken? Op campings is dit bijvoorbeeld vaak maar beperkt. Het best koop je daarom een model met een vermogensvraag lager dan 1100 watt als je een goede reiswaterkoker zoekt.
  • Is de capaciteit voldoende? Wanneer je een waterkoker zoekt die geschikt dient te zijn voor 4 mensen is een klein model niet afdoende.
  • Zorg ervoor dat de waterkoker die je koopt goed te vervoeren is. Dit houdt in dat het model robuust genoeg moet zijn. De waterkoker moet natuurlijk niet kapot gaan tijdens vervoer, anders is het geen goede reiswaterkoker.

  Als je deze checkpunten doorloopt voordat je een reiswaterkoker koopt kun je er zeker van zijn dat je een goede koop doet.

  Veelgestelde vragen over reiswaterkokers

  Wat is een reiswaterkoker?

  Een reiswaterkoker kenmerkt zich door het feit dat deze gemakkelijk mee te nemen is en op een lager vermogen werkt. Door deze laatste eigenschap werkt deze ook op mindere sterke stroombronnen die je thuis gewenst, ook zorgt dit ervoor dat het koken van water langer duurt dan dat je thuis gewend bent.

  Waar kan ik een reiswaterkoker kopen?

  Reiswaterkokers zijn online gemakkelijk te vinden, bekijk bijvoorbeeld onze lijst hierboven. Ook kun je ze vinden in verschillende outdoorwinkels en elektronica winkels.

  Hoeveel watt voor een reiswaterkoker op de camping?

  Op de camping heb je vaak maar 4 ampère tot je beschikking. Dit betekent dat je apparatuur tot grofweg 800 watt kunt aansluiten. Een waterkoker voor op de camping mag dan ook niet meer vermogen gebruiken dan dat.

  Plaats een reactie