RVS koekenpan kopen, de beste roestvrijstalen koekenpannen van 2024 en koopgids

Laatste update: 31 maart 2023

Een RVS koekenpan is een duurzame keuze. Pannen van roestvrijstaal zijn namelijk erg sterk en kunnen gemakkelijk een leven lang meegaan, ze zijn nagenoeg onverslijtbaar. Op deze pagina leggen we je uit wat de voor- en nadelen van RVS pannen zijn. Ook lees je wat volgens onze experts de beste RVS koekenpan is in verschillende categorieën. Zo vind jij gemakkelijk en snel de juiste koop en weet je waar je op moet letten wanneer je zelf een roestvrijstalen koekenpan wilt kopen.

Als eerst zie je nu de top 3 keuzes in de meest gezochte categorieën. Verder op deze pagina vind je waarom juist deze RVS koekenpannen als beste getest gekozen zijn. Ook vind je daar nog meer categorieën met de daarbij behorende beste koop.

Product Categorie Prijs
Beste RVS koekenpan algemeenDemeyere Proline Koekenpan – Ø 24 cmBeste RVS koekenpan algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
RVS koekenpan 20 cmDemeyere Proline Koekenpan – Ø20 cmRVS koekenpan 20 cm
Voor inductieKitchenAid Multi-Ply Koekenpan – Ø 24 cm – RVS – InductieVoor inductie

Aandachtspunten RVS koekenpan test

Aan de hand van onze testen met de vele RVS koekenpannen die we hebben vast gehouden en hebben getest, hebben we de beste koop in verschillende categorieën gevonden. Tijdens de uitgebreide test hebben we gelet hoe de volgende kenmerken zijn:

 • De duurzaamheid van de pan. Een RVS koekenpan is een grote investering omdat RVS een duur materiaal is. We vinden dan ook dat een RVS koekenpan op een dusdanige manier geproduceerd moet zijn dat de pan langere tijd mee gaat.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding, we vinden dat je de kwaliteit dient te krijgen waar je voor betaalt.
 • Ook hebben we erg gelet op de reviews van mensen die daadwerkelijk de betreffende pan uit de test hebben. Mensen die een pan langere tijd gebruiken weten natuurlijk het best of het een goede koop is.

Beste RVS koekenpan 2024

1. Beste RVS koekenpan algemeen - Demeyere Proline Koekenpan – Ø 24 cm

Beste RVS koekenpan algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Demeyere Proline Koekenpan is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, heeft een diameter van 24 cm, heeft een speciale 7-laagse bodem, heeft een zeer goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling, is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief oven tot 230 graden, heeft een vast gelaste handgreep en wordt geleverd met 30 jaar garantie. Wij hebben de Demeyere Proline Koekenpan Ø 24 cm tot beste RVS koekenpan algemeen gekozen.

Wie met kwaliteit rvs koekenpannen wilt koken, kiest voor Demeyere. Demeyere is al jaren een begrip in de professionele keukens en thuiskeukens. De Demeyere Proline pannen zijn van uitstekende kwaliteit door hun hoogwaardig roestvrijstaal. De RVS koekenpan is opgebouwd uit 7 lagen die helemaal tot de rand doorlopen. De totale laag is maar liefst 4,8 mm dik. Daardoor heeft de pan niet alleen een zeer goede en gelijkmatige opwarming, het zorgt er ook voor dat de pan een groter bak oppervlak heeft waar ieder gedeelte van de pan dezelfde bakeigenschappen heeft.

Door de opbouw van het 7-lagen materiaal is de pan geschikt voor alle warmtebronnen en kan er ook zeer goed op hoog vuur zowel als laag vuur mee gebakken worden. Naast alle warmtebronnen op het fornuis is de pan ook geschikt om te oven te doen tot een temperatuur van 230 graden. Het handvat van de koekenpan is vast gelast. Hierdoor kan er geen vuil tussen komen wat de pan hygiënischer in gebruikt maakt. Daarnaast zult u nooit last hebben van dat het handvat los gaat zitten zoals bij pannen waar het handvat met schroeven vast zit.

De diameter van 24 cm is groot genoeg om 3 grote biefstukken in te bakken of groenten of aardappeltjes voor 3-4 personen in te bakken. De pan is zeker prijzig, maar in ruil daarvoor krijgt u een pan van zeer goede kwaliteit met uitstekende bakeigenschappen die jarenlang zal mee gaan. Het is niet voor niks dat Demeyere 30 jaar garantie geeft op deze prachtige rvs koekenpan.

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Speciale 7-laagse bodem
 • Zeer goede bakeigenschappen
 • Gelaste handgreep
 • 30 Jaar garantie

  2. RVS koekenpan 20 cm - Demeyere Proline Koekenpan – Ø20 cm

  De Demeyere Proline Koekenpan is opgebouwd met 7-lagen materiaal, de pan heeft een diameter van 20 cm, heeft een vast gelast handvat, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen inclusief oven tot 230 graden, heeft een zeer goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling, is van hoogwaardige kwaliteit en wordt geleverd met 30 jaar garantie. Wij hebben Demeyere Proline Koekenpan Ø20 cm tot beste RVS koekenpan 20 cm gekozen.

  Wederom hebben wij een koekenpan van Demeyere gekozen tot beste RVS koekenpan in deze categorie. En dat is niet zomaar. De RVS koekenpannen van Demeyere zijn namelijk van uitstekende kwaliteit. Deze koekenpannen zijn opgebouwd uit 7 lagen. En deze 7 lagen lopen helemaal door tot aan de rand waar andere koekenpannen dat niet hebben. Dit resulteert in dat de koekenpan overal precies dezelfde bakeigenschappen heeft en daarom 50% meer bakoppervlak heeft dan een andere koekenpannen van 20 cm.

  Door de opbouw van de pan is de opwarming en warmteverdeling zeer goed en gelijkmatig. Als de pan eenmaal een hoge temperatuur heeft bereikt, kunt u de vlam lager zetten en de pan behoudt zijn warmte. Hierdoor kookt u ook nog eens zuiniger met het gas of stroom (inductie). Deze mooie RVS pan van Demeyere heeft een diameter van 20 cm. Dit formaat is groot genoeg om 2 tournedos in te bakken of aardappeltjes voor 1-2 personen in klaar te maken. De RVS koekenpan van Demeyere is geschikt voor alle soorten warmtebronnen. Tevens is de pan geschikt om in de oven te doen tot een temperatuur van 230 graden.

  De pan is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal en is van zeer goed kwaliteit. De pan wordt geleverd met 30 jaar garantie en is zijn investering meer dan waard!

  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Zeer goede bakeigenschappen
  • Handzaam formaat
  • Speciaal 7-laagse bodem
  • 30 Jaar garantie
  • Niet geschikt voor grote gerechten, kijk dan naar de Demeyere 28 cm

  3. Voor inductie - KitchenAid Multi-Ply Koekenpan – Ø 24 cm – RVS – Inductie

  De KitchenAid Multi-Ply Koekenpan is een RVS koekenpan gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, heeft een diameter van 24 cm, heeft een duurzaam gebogen en gesloten rand, is makkelijk in gebruik, heeft een consistente en gelijkmatige warmteverdeling, is zeer geschikt voor inductie en voor alle andere soorten warmtebronnen door zijn aluminium kern. Wij hebben de KitchenAid Multi-Ply Koekenpan Ø 24 cm tot beste RVS koekenpan voor inductie gekozen.

  De KitchenAid Multi-Ply Koekenpan komt uit de Multi-Ply Stainless Steel-collectie van KitchenAid. Deze pannen zijn erg duurzaam en hebben uitstekende prestaties in de keuken. Deze 24 cm ronde RVS koekenpan van KitchenAid is uitgerust met meerdere lagen en heeft een aluminium kern. Deze kern en meerdere lagen maakt dat de koekenpan zeer geschikt is voor inductie, maar ook op alle andere soorten warmtebronnen gebruikt kan worden. De sterkte aluminium bodem trekt niet krom en zal daarom jarenlang op inductie meegaan. De aluminium kern zorgt ook voor een goede, gelijkmatige opwarming en warmteverdeling.

  Dankzij de innovatieve eigenschappen heeft deze RVS koekenpan zeer goede bakeigenschappen. De rand van de pan is een duurzaam gebogen rand die ervoor zorgt dat u druppelvrij kunt gieten en heeft handige maataanduidingen. Tevens is de rand van de pan gesloten. Dit houdt in dat bij de afwerking van de pan, de rand is dicht gemaakt zodat er geen carrosserie in de pan kan komen waar voorheen de rand open gelaten werd bij pannen.

  De handgreep op de pan is eveneens van gegoten roestvrijstaal en blijft koel tijdens gebruik. Het handvat is vast gelast waardoor er geen viezigheid of vuil tussen de pan en het handvat kan komen. Doordat de pan een gegoten roestvrijstalen handvat heeft kan de pan ook de oven in tot een temperatuur van 220 graden. Na gebruik is de pan zeer eenvoudig te reinigen. De RVS koekenpan van KitchenAid is zijn prijskaartje meer dan waard en is een ware aanwinst in de keuken!

  • Gemaakt van hoogwaardig RVS
  • Zeer geschikt voor inductie door speciale kern
  • Duurzaam
  • Goede bakeigenschappen

   4. RVS koekenpan 28cm - Demeyere Proline Koekenpan – Ø 28 cm – RVS

   De Demeyere Proline Koekenpan is een duurzame, hoogwaardige RVS koekenpan gemaakt van 18/10 roestvrijstaal, heeft een diameter van 28 cm, heeft een speciale 7-laagse bodem, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, kan in de oven tot 230 graden en heeft een zeer goede, gelijkmatige opwarming en warmteverdeling. Wij hebben de Demeyere Proline Koekenpan Ø 28 cm tot beste RVS koekenpan 28 cm gekozen.

   Het is geen verassing dat ook in deze categorie een koekenpan van Demeyere tot beste RVS koekenpan is gekozen. Na veel pannen te hebben getest en vergeleken met elkaar, kwam ook wederom een Proline RVS koekenpan van Demeyere als beste uit de test. Wat deze pannen kwalitatief zo goed maakt, is de opbouw van lagen en de kwaliteit van de lagen. De pan heeft een diameter van 28 cm. Daardoor is pan groot genoeg voor 4 zalmmoten of 4 grote tournedos.

   De pan heeft 7 lagen van 18/10 roestvrijstaal. Deze lagen lopen helemaal door tot aan de rand van pan. Dit betekent dat de pan overal even dik is, over de gehele pan dezelfde opwarming heeft, over de gehele pan de warmte goed vasthoudt en dus overal precies dezelfde bakeigenschappen heeft. Zo kunt u uw mooi stuk tournedos ook tegen de zijkant van de pan mooi dicht schroeien. Ook is de pan energiezuinig door zijn opbouw. Als de pan eenmaal op temperatuur is, kunt u uw vlam laag zetten en de pan zal erg lang zijn warmte vast houden.

   De RVS koekenpan van Demeyere is ovenbestendig tegen een temperatuur van 230 graden. Ook is de pan geschikt voor alle soorten warmtebronnen. Hierdoor kunt u de pan op een veelzijdige manier gebruiken. De pan is van uitstekende kwaliteit en wordt daarom geleverd met 30 jaar garantie. Een investering waar u nog jarenlang veel plezier in de keuken van zult hebben.

   • Zeer goede kwaliteit & duurzaam
   • Speciale 7-laagse bodem
   • Veelzijdig te gebruiken door warmtebronnen & ovenbestendigheid
   • 30 Jaar garantie
   • Pannen van dit formaat zijn zwaarder in gebruik

   5. Goedkope RVS koekenpan - Hendi Koekenpan 24cm – Kitchen Line – RVS

   Deze Hendi koekenpan heeft een sandwich bodem, is geschikt voor alle warmtebronnen en is van roestvrijstaal gemaakt. De sandwich bodem bestaat uit roestvrijstaal, aluminium en chroomstaal, wat voor gelijkmatige warmteverdeling zorgt. De koekenpan is vaatwasserbestendig en kan ook in de oven. Met een diameter van 24 cm is dit een fijn formaat om de heerlijkste maaltijden mee te bereiden.

   De Hendi RVS koekenpan is voorzien van een hoogwaardige kwaliteit sandwichbodem. De koekenpan heeft een koelblijvende handgreep. De pan is handzaam in gebruik en gaat jaren mee. En dat allemaal voor een zachte prijs.

   Dankzij de kwaliteit, goede reviews en aantrekkelijke prijs roepen wij de Hendi Koekenpan 24cm uit tot beste goedkope RVS koekenpan.

   • Hoge kwaliteit voor een goede prijs
   • Geschikt voor alle warmtebronnen

    6. RVS koekenpan met deksel - BK Hapjespan bright RVS

    Deze RVS koekenpan met deksel is een aanrader voor in elke keuken! De pan is robuust en bestaat uit hoogwaardig edelstaal. De BK hapjespan heeft een gepolijste buitenkant en een gesatineerde binnenkant. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Maar ook de hoge temperaturen van een oven kan deze pan aan. Wij vinden de BK Hapjespan – ø 28 cm de beste RVS koekenpan met deksel.

    In de BK hapjespan bak je eenvoudig voor 4-6 personen door de diameter van 28 cm. De pan is vaatwasserbestendig en geschikt voor alle warmtebronnen. De warmte kan worden vastgehouden door de glazen deksel. Dankzij de extra hoge rand wordt schenken nog makkelijker, zonder te morsen. De pan heeft geen anti-aanbaklaag, wat hem perfect maakt om je gerechten snel dicht te schroeien.

    Al met al is dit een echte must-have in de keuken. De BK hapjespan is van roestvrijstaal gemaakt, wat voor duurzaamheid en een lange levensduur staat. De pan gaat dus jaren mee en dat voor een goede prijs. Daarbij zorgt de pan voor een gerecht met een knapperige korst en blijven de belangrijkste voedingsstoffen bewaard. De glazen deksel zorgt ervoor dat het voedsel in de pan minder snel uitdroogt.

    • Duurzaam
    • Hoogwaardig RVS
    • Met deksel

     7. RVS koekenpan met anti aanbaklaag - KitchenAid Stainless Steel Koekenpan – 20cm – Inductie

     De KitchenAid Stainless Steel Koekenpan staat voor eenvoudig gebruik en hoge kwaliteit. Deze koekenpan is namelijk geschikt voor alle warmtebronnen, heeft een geborstelde en gepolijste roestvrij stalen afwerking én een drielaagse anti-aanbaklaag.

     Deze RVS koekenpan met anti aanbaklaag is uniek dankzij de inductiebodem van roestvrijstaal met een aluminium kern. De aluminium kern zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling. De pan heeft dus niet alleen een mooi design, maar is ook nog eens praktisch vanwege de drielaagse antikleeflaag. Verder heeft deze pan een RVS handgreep, wat koel blijft tijdens gebruik. Dit zijn allemaal eigenschappen die getuiten van hoge kwaliteit, daarom is dit volgens ons ook een zeer goede koop als je naar een RVS koekenpan zoekt met anti aanbaklaag.

     De koekenpan van KitchenAid heeft een gebogen rand waardoor je druppelvrij kunt gieten. De pan is vaatwasserbestendig en kan in de oven tot 220°C: ideaal voor pangerechten zoals shakshuka!

     • Hoogwaardige ante-aanbaklaag
     • Geborsteld en gepolijst roestvrij staal
     • Aluminium kern voor snelle en gelijkmatige warmte
     • Kan niet in de oven boven de 220°C
     • Vaatwasserbestendig maar handwas wordt aangeraden

     De voordelen van een RVS koekenpan

     Roestvrij staal heeft verschillende voordelen:

     • Onverslijtbaar en dus duurzaam. Omdat de pan van staal gemaakt is gaat deze echt heel lang mee. Je kunt de pannen ook simpelweg in de vaatwasser doen zonder dat deze sneller slijt. Ook bij het gebruik van metalen gereedschap zoals een spatel zal RVS niet slijten. Zulke eigenschappen vind je ook terug bij stalen en gietijzeren koekenpannen.
     • Prima geschikt voor het bakken op hoge temperaturen. Ideaal voor het bakken van vlees dat je wilt dichtschroeien, bij biefstuk bijvoorbeeld.
     • Bij een meerdere lagen pan is de warmtegeleiding erg goed. Meestal zijn RVS koekenpannen uitgevoerd in 3 of 5 lagen, er zijn zelfs duurdere modellen met 7 lagen.
     • Schoonmaken van een RVS koekenpan. Omdat het zulk sterk materiaal is, is het op allerlei verschillende schoon te maken zonder dat de kwaliteit van de pan achteruit gaat. Je kunt deze simpelweg in de vaatwasser afwassen en ook schrobben met een schuurspons is geen probleem. Bij pannen met een antiaanbaklaag is dit niet verstandig, zo een laag wordt met elke wasbeurt minder.
     • In de varianten zonder antiaanbaklaag is er dus geen chemisch goedje toegevoegd voor het creëren van de antiaanbaklaag. Koekenpannen zonder teflon worden steeds populairder vanwege de vermeende negatieve invloeden op de gezondheid van anti aanbaklagen.
     • Natuurlijk het feit dat de pan niet gaat roesten. Dat is iets waar je wel kans op loopt wanneer je een “normale” stalen koekenpan koopt.

     De nadelen van een RVS koekenpan

     Er zijn natuurlijk ook nadelen aan RVS.

     • Niet goed geschikt voor eiwitrijke ingrediënten. Omdat er in RVS koekenpannen meestal geen antiaanbaklaag in de pan zit bakken ingrediënten makkelijker aan. Vooral bij eiwitrijke ingrediënten zoals ei, kip en vis heb je grote kans dat deze aanbakken wanneer je geen of weinig olie of boter gebruikt.
     • De prijs van RVS koekenpannen is hoger dan een standaard goede koekenpan. Dit komt door de verschillende lagen hoogwaardig staal die in de pan verwerkt zitten. Dit zijn meestal RVS en aluminium door elkaar.
     • Geen antiaanbaklaag. Dit betekent dat je in olie of boter moet bakken wanneer je ingrediënten bakt die snel aanbranden.
     • Gewicht van RVS is een stuk zwaarder dan je standaard koekenpan. Voor sommige mensen is dit een nadeel.

     Koopgids voor het kopen van jouw beste RVS koekenpan

     Als je zelf wilt gaan onderzoeken welke RVS koekenpan je het best kunt kopen, dan kan je met de punten die je hieronder vindt snel en gemakkelijk de beste koop vinden.

     Aantal lagen in de bodem

     Een RVS koekenpan is uitgevoerd in verschillende lagen metaal. In de meeste gevallen gaat het om 3 of 5 lagen. Ook zijn er varianten met 7 lagen of zelfs meer te krijgen. Die meerdere lagen zorgen voor een optimale warmteverdeling en warmtegeleiding. De binnenste lagen zijn vaak (deels) van aluminium, in ieder geval een ander materiaal dan RVS dat van zichzelf geen goede warmtegeleider is. Dit is een goed materiaal hiervoor. Daarnaast heeft het als voordeel dat de efficiënte van de warmteoverdracht met inductie zo goed mogelijk is.

     Prijs van een RVS koekenpan

     Hier is prijs vaak wel een teken van kwaliteit. Als een RVS pan echt goedkoop is, betekent dat de kwaliteit van het RVS en binnenste lagen niet van de beste kwaliteit kan zijn. RVS is simpelweg duur materiaal en dat moeten de fabrikanten natuurlijk ook terugverdienen. Dat wil overigens niet zeggen dat een dure pan perse goed is.

     Een goede kwaliteit RVS koekenpan kan je kopen vanaf ongeveer €40. Voor de echte hogere kwaliteit ben je als snel €100 kwijt. Er zijn ook modellen onder de €40, maar dat is eigenlijk nooit echt goed. En hoe groter de diameter van de pan is, des te duurder deze wordt. Er is gewoon meer roestvrijstaal voor nodig om de pan te maken.

     RVS koekenpan met of zonder antiaanbaklaag

     Wij vinden dat je een RVS moet kopen zonder antiaanbaklaag. De antiaanbaklaag haalt juist veel voordelen weg van RVS. Een RVS pan gaat bijvoorbeeld heel lang mee en dat lukt niet als er een antiaanbaklaag in zit. Dan is dat de zwakste schakel. Hetzelfde geld voor de vaatwasser bestendigheid, dat gaat ook niet meer op met een teflon laag.

     Als je bijvoorbeeld graag met een antiaanbaklaag wilt wokken kun je beter een normale goede wokpan met antiaanbaklaag dan een RVS pan waar daar dan een antiaanbaklaag inzit. Je betaalt anders simpelweg te veel en het heeft geen toegevoegde waarde.

     Koekenpan van RVS met deksel

     Voor het bereiden van sommige ingrediënten is het wenselijk om een deksel op de pan kunnen leggen. Wanneer je een goede RVS koekenpan zoekt en je maakt regelmatig gerechten waarbij je een deksel moet gebruiken in de koekenpan is het handig om een model met deksel aan te schaffen.

     Conclusie goede roestvrij stalen koekenpan

     Een RVS koekenpan is echt een goed idee om in de keuken te hebben. Het is ijzersterk en gaat dus makkelijk een heel leven mee. Ook het feit dat je vlees erop kunt schroeien omdat de pannen zo geschikt zijn voor hoge temperaturen. En het feit dat er geen chemische stoffen in de pan zitten in de vorm van een antiaanbaklaag, maken dat dit een koekenpan is die in elke keuken thuishoort.

     Wij hebben nauwkeurig gekeken naar wat de beste RVS koekenpan in verschillende categorieën is. Mocht jouw ideale roestvrijstalen pan er niet tussen staan, dan kun je met de koopgids redelijk gemakkelijk en snel de juiste koop zelf vinden.

     Veelgestelde vragen over RVS koekenpannen

     Waarom bakken roestvrijstalen pannen aan?

     Rvs koekenpannen hebben geen kunstmatige antiaanbaklaag zoals andere koekenpannen dat wel hebben. Dit maakt ze minder geschikt voor het bakken van met name eiwitrijke producten. Het is wel mogelijk een natuurlijk antiaanbaklaag te maken door het inbranden van een RVS koekenpan. Daarnaast helpt het bakken in olie of boter natuurlijk ook tegen aanbranden.

     Waarom een RVS koekenpan kopen?

     Van een goede RVS koekenpan heb je je leven lang plezier. Het materiaal is bijzonder hard en gaat daarom eigenlijk niet kapot. Dit zijn pannen voor het leven.

     Hoe voorkom je aanbakken in een RVS koekenpan?

     Was een RVS koekenpan voor het bakken af met een druppeltje afwasmiddel. Tijdens het bakken zorg je ervoor dat je voldoende vet of boter gebruikt om aanbakken te voorkomen, voornamelijk met eiwitrijke ingrediënten is dit belangrijk: ei en vis bijvoorbeeld. Een andere optie is om de pan goed in te branden.

     Plaats een reactie