RVS koekenpan kopen, de beste roestvrijstalen koekenpannen van 2021 en koopgids

Laatste update: 20 juli 2021 Pannen

Een RVS koekenpan is een duurzame keuze. Pannen van dit roestvrijstaal zijn namelijk erg sterk en kunnen gemakkelijk een leven lang meegaan, ze zijn onverslijtbaar. Op deze pagina leg ik je uit wat de voor- en nadelen van RVS pannen zijn. Ook lees je wat volgens onze experts de beste RVS koekenpan is in verschillende categorieën. Zo vind jij gemakkelijk en snel de juiste koop en weet je waar je op moet letten wanneer je zelf een roestvrijstalen koekenpan wilt uitkiezen en kopen.

Als eerst zie je nu de top 3 keuzes in de meest gezochte categorieën. Verder op deze pagina vind je waarom juist deze RVS koekenpannen als beste getest gekozen zijn. Ook vind je daar nog meer categorieën met de daarbij behorende beste koop.

Productnaam Categorie Kopen
Beste RVS koekenpan algemeenDemeyere Proline Koekenpan – Ø 24 cmBeste RVS koekenpan algemeenBekijk product op Coolblue Bekijk product op Bol.com
RVS koekenpan 20 cmDemeyere Proline Koekenpan – Ø20 cmRVS koekenpan 20 cmBekijk product op Coolblue Bekijk product op Bol.com
Voor inductie KitchenAid Multi-Ply Koekenpan – Ø 24 cm – RVS – InductieKitchenAid Multi-Ply Koekenpan – Ø 24 cm – RVS – InductieVoor inductie Bekijk product op Bol.com

Uitslag beste RVS koekenpan test 2021

Aan de hand van onze testen met de vele RVS koekenpannen die we hebben vast gehouden en hebben getest, hebben we de beste koop in verschillende categorieën gevonden. Ook hebben we erg gelet op de gebruiker reviews van mensen die daadwerkelijk de betreffende pan uit de test hebben. Mensen die een pan langere tijd gebruiken weten natuurlijk het best of het een goede koop is.

1. Demeyere Proline Koekenpan – Ø 24 cm - Beste RVS koekenpan algemeen

Beste RVS koekenpan algemeen Demeyere Proline Koekenpan – Ø 24 cm
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Speciale 7-laagse bodem
 • Zeer goede bakeigenschappen
 • Gelaste handgreep
 • 30 Jaar garantie

  De Demeyere Proline Koekenpan is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, heeft een diameter van 24 cm, heeft een speciale 7-laagse bodem, heeft een zeer goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling, is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief oven tot 230 graden, heeft een vast gelaste handgreep en wordt geleverd met 30 jaar garantie. Wij hebben de Demeyere Proline Koekenpan Ø 24 cm tot beste RVS koekenpan algemeen gekozen.

  Wie met kwaliteit rvs koekenpannen wilt koken, kiest voor Demeyere. Demeyere is al jaren een begrip in de professionele keukens en thuiskeukens. De Demeyere Proline pannen zijn van uitstekende kwaliteit door hun hoogwaardig roestvrijstaal. De RVS koekenpan is opgebouwd uit 7 lagen die helemaal tot de rand doorlopen. De totale laag is maar liefst 4,8 mm dik. Daardoor heeft de pan niet alleen een zeer goede en gelijkmatige opwarming, het zorgt er ook voor dat de pan een groter bak oppervlak heeft waar ieder gedeelte van de pan dezelfde bakeigenschappen heeft.

  Door de opbouw van het 7-lagen materiaal is de pan geschikt voor alle warmtebronnen en kan er ook zeer goed op hoog vuur zowel als laag vuur mee gebakken worden. Naast alle warmtebronnen op het fornuis is de pan ook geschikt om te oven te doen tot een temperatuur van 230 graden. Het handvat van de koekenpan is vast gelast. Hierdoor kan er geen vuil tussen komen wat de pan hygiënischer in gebruikt maakt. Daarnaast zult u nooit last hebben van dat het handvat los gaat zitten zoals bij pannen waar het handvat met schroeven vast zit.

  De diameter van 24 cm is groot genoeg om 3 grote biefstukken in te bakken of groenten of aardappeltjes voor 3-4 personen in te bakken. De pan is zeker prijzig, maar in ruil daarvoor krijgt u een pan van zeer goede kwaliteit met uitstekende bakeigenschappen die jarenlang zal mee gaan. Het is niet voor niks dat Demeyere 30 jaar garantie geeft op deze prachtige rvs koekenpan.


  2. Demeyere Proline Koekenpan – Ø20 cm - RVS koekenpan 20 cm

  RVS koekenpan 20 cm Demeyere Proline Koekenpan – Ø20 cm
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Zeer goede bakeigenschappen
  • Handzaam formaat
  • Speciaal 7-laagse bodem
  • 30 Jaar garantie
  • Niet geschikt voor grote gerechten, kijk dan naar de Demeyere 28 cm

  De Demeyere Proline Koekenpan is opgebouwd met 7-lagen materiaal, de pan heeft een diameter van 20 cm, heeft een vast gelast handvat, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen inclusief oven tot 230 graden, heeft een zeer goede en gelijkmatige opwarming en warmteverdeling, is van hoogwaardige kwaliteit en wordt geleverd met 30 jaar garantie. Wij hebben Demeyere Proline Koekenpan Ø20 cm tot beste RVS koekenpan 20 cm gekozen.

  Wederom hebben wij een koekenpan van Demeyere gekozen tot beste RVS koekenpan in deze categorie. En dat is niet zomaar. De RVS koekenpannen van Demeyere zijn namelijk van uitstekende kwaliteit. Deze koekenpannen zijn opgebouwd uit 7 lagen. En deze 7 lagen lopen helemaal door tot aan de rand waar andere koekenpannen dat niet hebben. Dit resulteert in dat de koekenpan overal precies dezelfde bakeigenschappen heeft en daarom 50% meer bakoppervlak heeft dan een andere koekenpannen van 20 cm.

  Door de opbouw van de pan is de opwarming en warmteverdeling zeer goed en gelijkmatig. Als de pan eenmaal een hoge temperatuur heeft bereikt, kunt u de vlam lager zetten en de pan behoudt zijn warmte. Hierdoor kookt u ook nog eens zuiniger met het gas of stroom (inductie). Deze mooie RVS pan van Demeyere heeft een diameter van 20 cm. Dit formaat is groot genoeg om 2 tournedos in te bakken of aardappeltjes voor 1-2 personen in klaar te maken. De RVS koekenpan van Demeyere is geschikt voor alle soorten warmtebronnen. Tevens is de pan geschikt om in de oven te doen tot een temperatuur van 230 graden.

  De pan is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal en is van zeer goed kwaliteit. De pan wordt geleverd met 30 jaar garantie en is zijn investering meer dan waard!


  3. KitchenAid Multi-Ply Koekenpan – Ø 24 cm – RVS – Inductie - Voor inductie

  Voor inductie KitchenAid Multi-Ply Koekenpan – Ø 24 cm – RVS – Inductie
  • Gemaakt van hoogwaardig RVS
  • Zeer geschikt voor inductie door speciale kern
  • Duurzaam
  • Goede bakeigenschappen

   De KitchenAid Multi-Ply Koekenpan is een RVS koekenpan gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, heeft een diameter van 24 cm, heeft een duurzaam gebogen en gesloten rand, is makkelijk in gebruik, heeft een consistente en gelijkmatige warmteverdeling, is zeer geschikt voor inductie en voor alle andere soorten warmtebronnen door zijn aluminium kern. Wij hebben de KitchenAid Multi-Ply Koekenpan Ø 24 cm tot beste RVS koekenpan voor inductie gekozen.

   De KitchenAid Multi-Ply Koekenpan komt uit de Multi-Ply Stainless Steel-collectie van KitchenAid. Deze pannen zijn erg duurzaam en hebben uitstekende prestaties in de keuken. Deze 24 cm ronde RVS koekenpan van KitchenAid is uitgerust met meerdere lagen en heeft een aluminium kern. Deze kern en meerdere lagen maakt dat de koekenpan zeer geschikt is voor inductie, maar ook op alle andere soorten warmtebronnen gebruikt kan worden. De sterkte aluminium bodem trekt niet krom en zal daarom jarenlang op inductie meegaan. De aluminium kern zorgt ook voor een goede, gelijkmatige opwarming en warmteverdeling.

   Dankzij de innovatieve eigenschappen heeft deze RVS koekenpan zeer goede bakeigenschappen. De rand van de pan is een duurzaam gebogen rand die ervoor zorgt dat u druppelvrij kunt gieten en heeft handige maataanduidingen. Tevens is de rand van de pan gesloten. Dit houdt in dat bij de afwerking van de pan, de rand is dicht gemaakt zodat er geen carrosserie in de pan kan komen waar voorheen de rand open gelaten werd bij pannen.

   De handgreep op de pan is eveneens van gegoten roestvrijstaal en blijft koel tijdens gebruik. Het handvat is vast gelast waardoor er geen viezigheid of vuil tussen de pan en het handvat kan komen. Doordat de pan een gegoten roestvrijstalen handvat heeft kan de pan ook de oven in tot een temperatuur van 220 graden. Na gebruik is de pan zeer eenvoudig te reinigen. De RVS koekenpan van KitchenAid is zijn prijskaartje meer dan waard en is een ware aanwinst in de keuken!


   4. Demeyere Proline Koekenpan – Ø 28 cm - RVS koekenpan 28cm

   RVS koekenpan 28cm Demeyere Proline Koekenpan – Ø 28 cm
   • Zeer goede kwaliteit & duurzaam
   • Speciale 7-laagse bodem
   • Veelzijdig te gebruiken door warmtebronnen & ovenbestendigheid
   • 30 Jaar garantie
   • Pannen van dit formaat zijn zwaarder in gebruik

   De Demeyere Proline Koekenpan is een duurzame, hoogwaardige RVS koekenpan gemaakt van 18/10 roestvrijstaal, heeft een diameter van 28 cm, heeft een speciale 7-laagse bodem, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, kan in de oven tot 230 graden en heeft een zeer goede, gelijkmatige opwarming en warmteverdeling. Wij hebben de Demeyere Proline Koekenpan Ø 28 cm tot beste RVS koekenpan 28 cm gekozen.

   Het is geen verassing dat ook in deze categorie een koekenpan van Demeyere tot beste RVS koekenpan is gekozen. Na veel pannen te hebben getest en vergeleken met elkaar, kwam ook wederom een Proline RVS koekenpan van Demeyere als beste uit de test. Wat deze pannen kwalitatief zo goed maakt, is de opbouw van lagen en de kwaliteit van de lagen. De pan heeft een diameter van 28 cm. Daardoor is pan groot genoeg voor 4 zalmmoten of 4 grote tournedos.

   De pan heeft 7 lagen van 18/10 roestvrijstaal. Deze lagen lopen helemaal door tot aan de rand van pan. Dit betekent dat de pan overal even dik is, over de gehele pan dezelfde opwarming heeft, over de gehele pan de warmte goed vasthoudt en dus overal precies dezelfde bakeigenschappen heeft. Zo kunt u uw mooi stuk tournedos ook tegen de zijkant van de pan mooi dicht schroeien. Ook is de pan energiezuinig door zijn opbouw. Als de pan eenmaal op temperatuur is, kunt u uw vlam laag zetten en de pan zal erg lang zijn warmte vast houden.

   De RVS koekenpan van Demeyere is ovenbestendig tegen een temperatuur van 230 graden. Ook is de pan geschikt voor alle soorten warmtebronnen. Hierdoor kunt u de pan op een veelzijdige manier gebruiken. De pan is van uitstekende kwaliteit en wordt daarom geleverd met 30 jaar garantie. Een investering waar u nog jarenlang veel plezier in de keuken van zult hebben.


   De voordelen van een RVS koekenpan

   • Onverslijtbaar, omdat de pan van staal gemaakt is gaat deze echt heel lang mee. Je kunt de pannen ook simpelweg in de vaatwasser doen zonder dat deze sneller slijt. Ook het gebruik van metalen gereedschap zoals een spatel
   • Prima geschikt voor het bakken op hoge temperaturen. Ideaal voor het bakken van vlees dat je wilt dichtschroeien, bij biefstuk bijvoorbeeld.
   • Bij een meerdere lagen pan is de warmtegeleiding erg goed. Meestal zijn RVS koekenpannen uitgevoerd in 3 of 5 lagen, er zijn zelfs duurdere modellen met 7 lagen.
   • Schoonmaken van een RVS koekenpan. Omdat het zulk sterk materiaal is, is het op allerlei verschillende schoon te maken zonder dat de kwaliteit van de pan achteruit gaat. Je kunt deze simpelweg in de vaatwasser afwassen en ook schrobben is geen probleem. Bij pannen met een antiaanbaklaag is dit niet verstandig, zo een laag wordt met elke wasbeurt minder.
   • In de varianten zonder antiaanbaklaag is er dus geen chemisch goedje toegevoegd voor het creëren van de antiaanbaklaag.
   • Natuurlijk het feit dat de pan niet gaat roesten. Dat is iets waar je wel kans op loopt wanneer je een “normale” stalen koekenpan koopt.

   De nadelen van een RVS koekenpan

   • Niet goed geschikt voor eiwitrijke ingrediënten. Omdat er in RVS koekenpannen meestal geen antiaanbaklaag in de pan zit bakken ingrediënten makkelijker aan. Vooral bij eiwitrijke ingrediënten zoals ei, kip en vis heb je grote kans dat deze aanbakken wanneer je geen of weinig olie of boter gebruikt.
   • De prijs van RVS koekenpannen is hoger dan een standaard goede koekenpan. Dit komt door de verschillende lagen hoogwaardig staal die in de pan verwerkt zitten. Dit zijn meestal RVS en aluminium door elkaar.
   • Geen antiaanbaklaag. Dit betekent dat je in olie of boter moet bakken wanneer je ingrediënten bakt die snel aanbranden.
   • Gewicht van RVS is een stuk zwaarder dan je standaard koekenpan. Voor sommige mensen is dit een nadeel.

   Koopgids voor het kopen van een goede RVS koekenpan

   Als je zelf wilt gaan onderzoeken welke RVS koekenpan je het best kunt kopen, dan kan je met de punten die je hieronder vindt snel en gemakkelijk de beste koop vinden.

   Aantal lagen

   Een RVS koekenpan is uitgevoerd in verschillende lagen metaal. In de meeste gevallen gaat het om 3 of 5 lagen. Ook zijn er varianten met 7 lagen of zelfs meer te krijgen. Die meerdere lagen zorgen voor een optimale warmteverdeling en warmtegeleiding. De binnenste lagen zijn vaak (deels) van aluminium. Dit is een goed materiaal hiervoor. Daarnaast heeft het als voordeel dat de efficiënte van de warmteoverdracht met inductie zo goed mogelijk is.

   Een goede kwaliteit RVS koekenpan heeft dan ook 5 lagen of meer waarvan een deel van aluminium is. Dit komt de warmtegeleiding en warmteverdeling ten goede.

   Prijs van RVS koekenpan

   Hier is prijs vaak wel een teken van kwaliteit. Als een RVS pan echt goedkoop is, betekent dat de kwaliteit van het RVS en binnenste lagen niet van de beste kwaliteit kan zijn. RVS is simpelweg duur materiaal en dat moeten de fabrikanten natuurlijk ook terugverdienen. Dat wil overigens niet zeggen dat een dure pan perse goed is.

   Een goede kwaliteit RVS koekenpan kan je kopen vanaf ongeveer €40. Voor de echte hogere kwaliteit ben je als snel €100 kwijt. Er zijn ook modellen onder de €40, maar dat is eigenlijk nooit echt goed. En hoe groter de diameter van de pan is, des te duurder deze wordt. Er is gewoon meer roestvrijstaal voor nodig om de pan te maken.

   Met of zonder antiaanbaklaag

   Wij vinden dat je een RVS moet kopen zonder antiaanbaklaag. De antiaanbaklaag haalt juist veel voordelen weg van RVS. Een RVS pan gaat bijvoorbeeld heel lang mee en dat lukt niet als er een antiaanbaklaag in zit. Dan is dat de zwakste schakel. Hetzelfde geld voor de vaatwasser bestendigheid, dat gaat ook niet meer op met een teflon laag.

   Als je bijvoorbeeld graag met een antiaanbaklaag wilt wokken kun je beter een normale goede wokpan met antiaanbaklaag dan een RVS pan waar daar dan een antiaanbaklaag inzit. Je betaalt anders simpelweg te veel en het heeft geen toegevoegde waarde.

   Conclusie roestvrij stalen koekenpan

   Een RVS koekenpan is echt een goed idee om in de keuken te hebben. Het is ijzersterk en gaat dus makkelijk een heel leven mee. Ook het feit dat je vlees erop kunt schroeien omdat de pannen zo geschikt zijn voor hoge temperaturen. En het feit dat er geen chemische stoffen in de pan zitten in de vorm van een antiaanbaklaag, maken dat dit een koekenpan is die in elke keuken thuishoort.

   Wij hebben nauwkeurig gekeken naar wat de beste RVS koekenpan in verschillende categorieën is. Mocht jouw ideale roestvrijstalen pan er niet tussen staan, dan kun je met de koopgids redelijk gemakkelijk en snel de juiste koop zelf vinden.

   Veelgestelde vragen

   Waarom bakken roestvrijstalen pannen aan?

   Rvs koekenpannen hebben geen kunstmatige antiaanbaklaag zoals andere koekenpannen dat wel hebben. Dit maakt ze minder geschikt voor het bakken van met name eiwitrijke producten. Het is wel mogelijk een natuurlijk antiaanbaklaag te maken door het inbranden van een RVS koekenpan. Daarnaast helpt het bakken in olie of boter natuurlijk ook tegen aanbranden.

   Waarom een RVS koekenpan kopen?

   Van een goede RVS koekenpan heb je je leven lang plezier. Het materiaal is bijzonder hard en gaat daarom eigenlijk niet kapot. Dit zijn pannen voor het leven.

   Plaats een reactie