Beste soepmaker test 2021, Philips, goedkope en soep blender algemeen

Laatste update: 15 juli 2021 Elektrische keukenapparaten

Soepmakers genieten in Nederland niet zo heel veel bekendheid. Er zijn eigenlijk maar weinig mensen die er 1 in huis hebben, of zelfs maar weten wat het is. Zonde eigenlijk, een goede soepmaker maakt het leven namelijk een stuk prettiger. In principe is een soepmaker een soort van blender met een verhitfunctie en warmhoudfunctie. Een soepmaker haalt in principe al het werk dat bij het maken van soep komt kijken uit handen. Je doet simpelweg alle ingrediënten in het apparaat, en na verloop van tijd is de soep helemaal klaar om te eten. Een andere naam die gebruikt wordt voor zo een apparaat is overigens soep blender.

Op deze pagina ontdek je wat volgens ons de beste soepmakers zijn. We hebben deze lijst gemaakt op basis van de mening van onze experts en de ervaring van mensen die reeds de soepmaker hebben. We beginnen hier ook met een kort overzicht van onze top 3 soepmakers. Verder op deze pagina vind je waarom we de betreffende keuzes als beste koop in de bepaalde categorie hebben geplaatst.

Beste soepmaker uitslag

Voor het bepalen wat de beste soepmakers in de verschillende categorieën zijn hebben we gelet op verschillende belangrijke eigenschappen. Ook hebben we een aantal algemene eigenschappen beoordeeld die we belangrijk vinden. Dit zijn eigenschappen die voor alle soep blenders gelden, ongeacht in welke categorie ze vallen.

Zo moet volgens een soepmaker in staat zijn om zowel een grove als een gladde soep te maken. Daar moeten dus verschillende standen voor aanwezig zijn op de soepmaker. Daarnaast moet de prijs-kwaliteitverhouding in orde zijn. Wij vinden dat je simpelweg de kwaliteit moet krijgen waar je voor betaalt. Wat daar een beetje mee samen hangt is dat de apparaten om soep te maken robuust moeten zijn. Het moet jaren mee kunnen gaan als je het aan ons vraagt. En een ander belangrijk punt is dat het schoonmaken gemakkelijk moet gaan.

Daarnaast hebben we natuurlijk per gebruiksdoel tijdens het testen goed gelet op de categorie eisen. Ook hebben de mening van eigenaren zeer zwaar meegewogen.

1. Moulinex Soup & Plus LM924500 - Beste soepmaker algemeen

Beste soepmaker algemeen Moulinex Soup & Plus LM924500
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Instelbare timer/temperatuur
 • Geschikt voor soepen, smoothies, fruitpuree, sauzen
 • Reinigingsprogramma
 • Neemt wat opbergruimte in beslag

Met de Moulinex Soup & Plus LM924500 soepmaker kun je door de automatische programma’s en 2,8 L inhoud fijne of grof gemixte soepen voor 2 tot 8 personen maken. Dankzij zijn snelheidsregelaar met 5 standen, een warmhoudfunctie, een ijscrushfunctie, 1100 watt vermogen, 4 messen en pulse stand hebben we de Moulinex LM906110 gekozen tot beste soepmaker algemeen!

De soepmaker van Moulinex beschikt over een ruime inhoud van 2,8 liter en heeft 1100 watt vermogen. Dat maakt dat hij voor kleine tot grote gezelschappen of families gebruikt kan worden om soepen en smoothies te maken. Hij is gemaakt van RVS voor een lange levensduur en goede kwaliteit. Hij beschikt over 4 messen, inclusief 2 getande messen die voor een perfect mix resultaat zorgen. Door zijn messen, snelheidsregelaar met 5 verschillende standen en pulse stand is hij ook uitermate geschikt om ijs mee te crushen en smoothies te maken.

In een handomdraai maak je met de Moulinex Soup & Plus LM924500 de heerlijkste soepen. De soepmaker beschikt over automatische programma’s waarmee hij binnen 30 minuten fijn gemixte soepen en grof gemixte soepen in 40 minuten klaar heeft. Kijk voor inspiratie in het meegeleverde receptenboek de soep die bij jou past. Wil je liever zelf een soep bedenken en maken? De soepmaker is ook in stellen naar jouw keuze. Stel de timer, temperatuur en snelheidsvariatie in om zo de gewenste soep te maken. De soepmaker heeft ook nog eens een warmhoudfunctie die de soep 40 minuten warm houd nadat die klaar is.

Na gebruik is de Moulinex Soup & Plus LM924500 eenvoudig schoon te maken door het automatische Autoclean-programma. Makkelijker kan het niet! Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie en het product kan tot 10 jaar na aankoop nog gerepareerd worden. Hij komt in de kleur rood/rvs.


2. Philips Viva HR2203/80 - Philips soepmaker

Philips soepmaker Philips Viva HR2203/80
 • Goede prijs/kwaliteit
 • 5 Automatische programma's
 • 18 min bereidingstijd
 • 1000 Watt vermogen
 • Geen turbofunctie

De Philips Viva HR2203/80 beschikt over 5 voorkeuzeprogramma’s, 1000 watt verwarmingsvermogen en 1,2 L inhoud. Hij is geschikt om dunne en dikke soepen, compotes en smoothies mee te maken. Soepen zijn binnen 18 min klaar. Door zijn kwaliteit en functionaliteit hebben we de Philips Viva HR2203/80 gekozen tot beste Philips Soepmaker

Soepjes maken was nog nooit zo simpel en leuk om te doen. Kies je ingrediënten en doe ze samen met de gepaste hoeveelheid water in de soepmaker. Kies een programma uit en binnen 18 min heb je heerlijk vers en gezond soepje op tafel staan. De Philips Viva HR2203/80 heeft een inhoud van 1,2 L waarmee je tot 4 personen per keer soep kunt maken. De soepmaker van Philips is gemaakt van RVS voor een goede kwaliteit en duurzaamheid. Doordat de soepmaker een geoptimaliseerd verwarmingsprofiel en een Z-vormige mes heeft zijn de soepen binnen 18 min klaar en hebben ze ook nog eens een perfecte structuur en textuur.

Dankzij de 5 automatische programma’s worden tijd en temperatuur ingesteld voor een perfect resultaat. Daarnaast beschikt de soepmaker ook nog over handmatig mengprogramma. Het meegeleverde receptenboek bevat 40 mooie recepten als je even geen inspiratie hebt. De soepmaker is uitgerust met een antidrup-systeem, een continue-pulse functie en een verwarmingscapaciteit. De soepmaker van Philips is ook geschikt om smoothies mee te maken of als blender te gebruiken. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.


3. Domo DO705BL - Goedkope soepmaker

Goedkope soepmaker Domo DO705BL
 • Goede prijs/kwaliteit
 • 6 Automatische programma's
 • Korte bereidingstijd (20 min)
 • Geen turbofunctie

De Domo DO705BL heeft een inhoud van 2 L en beschikt over 6 automatische programma’s, 1000 watt vermogen bereid je gewenste soep in minder dan 20 minuten. En dat allemaal voor een prijs van €69,95. Daarom hebben wij de Domo DO705BL gekozen tot beste goedkope soepmaker.

Dankzij zijn inhoud van 2 L kan je tot wel 6 porties soep per keer maken. Ideaal voor wat grotere gezinnen of groepen gezelschap die op bezoek komen om te eten. De soepmaker van Domo is niet alleen geschikt om soep mee te eten. Je kan er ook smoothies, vélouté, babyvoeding, confituur en compote mee maken. Dankzij zijn Led Touchscreen display stel je eenvoudig de gewenste tijd en programma in. Als je soep eenmaal klaar is kan je soep warm gehouden dankzij de warmhoudfunctie.

Kies 1 van de 6 automatische programma’s voor de gewenste soep. Maak de keuze uit: smooth, extra smooth, chunky, juice, jam en blend/clean. Voor een extra fijne soep heb je het XL hakmes. De soepmaker van Domo beschikt verder over een geheugenfunctie en een overhittingsbeveiliging. Op het Led Touchscreen is de aftelklok af te lezen tijdens dat het kookprogramma bezig is. Zo weet je precies nog hoelang de soep moet voordat hij geserveerd kan worden. De Domo DO705BL is gemaakt van RVS en komt met 2 jaar garantie.


Koopgids soepmaker

Als er hierboven geen geschikte soepmaker voor jouw wensen staat kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf een goede soepmaker te kiezen. Er zijn dan wel een aantal eigenschappen waar je op moet letten. Als je de onderstaande aandachtspunten in acht neemt kom je zeker uit bij een goede soepmaker die aansluit bij jouw wensen.

Programma’s

Je vindt op een goede soepmaker verschillende programma’s. Vaak kun je kiezen voor een roomsoep, die is helemaal glad. Een Soep met stukjes, de naam zegt het al :). Een vruchtenmoes programma, een mix programma en bij sommige een automatisch reinigingsprogramma. Wij vinden dat een goede soepmaker in ieder geval een programma heeft voor soep met stukjes en een roomsoep.

Hoeveel soep die gemaakt kan worden: de inhoud

Afhankelijk van hoe groot je huishouden is of voor hoeveel mensen je normaal gesproken soep wilt maken. Een standaard kop soep is ongeveer 250 ml. Als je dus voor 4 mensen soep wilt maken heeft de beste soepmaker voor jou in ieder geval een inhoud van 1 liter.

Makkelijk schoon te maken

Het hakmes, lijkt op het hakmes van een hakmolen overigens, dat je eigenlijk altijd onderin in een soep maak apparaat terug vindt wordt gemakkelijk vies. Het is daarom fijn als je een soepmaker koopt die gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt bijvoorbeeld kijken of de soepmaker vaatwasser bestendig is en/of die een zelfreinigingsprogramma heeft.

Goedkope soepmakers

Er zijn verschillende bekende winkels die goede soepmakers voor een kleiner prijsje maken dan de soepmakers die je hierboven ziet. Denk dan aan winkels als Hema en Blokker. Dit zijn in principe goed werkende soepmakers. De opties zijn alleen vaak wat minder en het apparaat zal ook een stuk eerder kapot gaan dan een sterke duurzame soepmaker van een gerenomeerd merk.

Veelgestelde vragen

Wat is een soepmaker

Het is een apparaat waar je gemakkelijk soep mee kunt maken. Het apparaat zorgt ervoor dat de ingrediënten klein gemaakt worden en vervolgens verhit wordt. Op die manier maak je dus heel gemakkelijk de lekkerste soep.

Hoe werkt een soepmaker?

Een soepmaker werkt als een blender en een verhitting apparaat in 1. Meestal is er in de deksel een soort staafmixer / blender voet gemaakt die de ingrediënten fijn kan maken. Daarnaast vind je in de voet van een goede soepmaker het verhittingselement dat de ingrediënten warm maakt zodat je van een warme soep kunt genieten.
Je kunt bij de meeste soepmakers kiezen voor verschillende grofheid. Zo kun je een totaal glade soep maken of juist een soep met grove stukken. Zeker in de beste soepmakers is zo een functie aanwezig.

Hoeveel kost een soepmaker?

De goedkoopste soepmakers heb je al vanaf €50. Als je een iets betere kwaliteit wilt moet je wel rekenen op een prijs van ongeveer €75. Maar je kan het ook wel zo gek maken om een paar honderd euro aan een goede soepmaker uit te geven.

Plaats een reactie