Beste soepmaker test 2024, Philips, goedkope en soep blender algemeen

Laatste update: 14 augustus 2023

Een goede soepmaker maakt het leven namelijk een stuk prettiger. Je doet de nodige ingrediënten erin. En het apparaat zorgt dat je na even wachten een heerlijke warme soep hebt. Op deze pagina ontdek je wat de beste soepmakers van dit moment zijn in verschillende categorieën.

In principe is een soepmaker een soort van blender met een verhit functie. Na het verhitten neemt de warm houd functie het over. Een soepmaker haalt in principe al het werk dat bij het maken van soep komt kijken uit handen. Je doet simpelweg alle ingrediënten in het apparaat, je wacht af en na verloop van tijd is de soep helemaal klaar om te eten. Een andere naam die gebruikt wordt voor zo een apparaat is overigens soep blender.

Omdat er toch wel een groot aanbod aan verschillende soorten soepmaker is hebben we een lijst gemaakt met beste soepmakers per categorie. Door verschillende tests hebben we kunnen beslissen wat de beste koop is. We beginnen hier ook met een kort overzicht van onze top 3 soepmakers. Verder op deze pagina vind je waarom we de betreffende keuzes als beste koop in de bepaalde categorie hebben geplaatst en vind je nog meer categorieën.

Product Categorie Prijs
Beste soepmaker algemeenMoulinex Easy Soup LM841110Beste soepmaker algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Philips soepmakerPhilips Viva HR2203/80Philips soepmaker
Goedkope soepmakerDomo DO705BLGoedkope soepmaker

Testcriteria goede soepmaker

Voor het bepalen wat de beste soepmakers in de verschillende categorieën zijn hebben we gelet op verschillende belangrijke eigenschappen. Ook hebben we een aantal algemene eigenschappen beoordeeld die we belangrijk vinden. Dit zijn eigenschappen die voor alle soep blenders gelden, ongeacht in welke categorie ze vallen.

 • De soepmaker moet in staat zijn om zowel een grove als een gladde soep te maken. Daar moeten dus verschillende standen voor aanwezig zijn op de soepmaker.
 • De prijs-kwaliteitverhouding moet kloppen. Wij vinden dat je simpelweg de kwaliteit moet krijgen waar je voor betaalt.
 • De beste gekozen apparaten om soep te maken robuust moeten zijn. Het moet jaren mee kunnen gaan als je het aan ons vraagt.
 • Een ander belangrijk punt is dat het schoonmaken gemakkelijk moet gaan.
 • De huidige gebruikers moeten tevreden zijn over de soepmaker. We hebben de reviews en ervaringen online erbij gepakt om dat te bepalen.

Daarnaast hebben we natuurlijk per gebruiksdoel tijdens het testen goed gelet op de categorie eisen. Hieronder vind je dan ook de beste soepmakers in hun eigen categorie.

Dit zijn de beste soepmakers van 2024

1. Beste soepmaker algemeen - Moulinex Easy Soup LM841110

Beste soepmaker algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Moulinex Easy Soup LM841110 is beste soepmaker van dit moment voor algemeen gebruik. Door de vele programma’s. het makkelijk schoonmaken, de warmhoudfunctie en andere goede eigenschappen is dit de beste koop volgens onze test.

Met deze soepmaker maak je in een mum van tijd de lekkerste soepen klaar. Deze Moulinex Easy Soup LM841110 is namelijk eenvoudig in gebruik, maakt 1,2 liter soep, is ook te gebruiken voor smoothies en compotes, heeft een auto-cleanfunctie en heeft 5 automatische programma’s. Daarnaast beschikt deze Moulinex Easysoup ook nog eens over een warmhoudfunctie waardoor de soep nog 40 minuten lang warm blijft. Volgens ons is de Moulinex Easy Soup LM841110 – Soepmaker dan ook de beste in de categorie ‘Beste soepmaker algemeen’.

De soepmaker van Moulinex is eenvoudig in gebruik dankzij de bedieningsknoppen bovenop het apparaat. Hier kun je de structuur van je soep kiezen of blenden tot je tevreden bent. Ook zit hier de auto-cleanfunctie, waarmee de soepmaker zichzelf schoonmaakt. Komt er iemand later thuis of heb je toch zin in een tweede kopje? Dankzij de warmhoudfunctie blijft je soep tot 40 minuten lang warm! Met de inhoud van 1,2 liter heb je genoeg voor minimaal 4 borden soep.

De Moulinex Easy Soup LM841110 – Soepmaker heeft al veel tevreden gebruikers. Vanuit de reviews blijkt dat mensen vooral te spreken zijn over hoe snel je soep kunt maken met deze soepmaker. Ook wordt de goede kwaliteit vaak benoemd. De soepmaker van Moulinex wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Warmhoudfunctie
 • 5 automatische programma's
 • Niet vaatwasserbestendig

2. Philips soepmaker - Philips Viva HR2203/80

De Philips Viva HR2203/80 beschikt over 5 standaardprogramma’s, 1000 watt verwarmingsvermogen en 1,2 L inhoud. Hij is geschikt om dunne en dikke soepen, compotes en smoothies mee te maken. Soepen zijn binnen 18 min klaar. Door zijn kwaliteit en functionaliteit hebben we de Philips Viva HR2203/80 gekozen tot beste Philips Soepmaker

Soepjes maken was nog nooit zo simpel en leuk om te doen. Kies je ingrediënten en doe ze samen met de gepaste hoeveelheid water in de soepmaker. Kies een programma uit en binnen 18 min heb je een heerlijk vers en gezond soepje op tafel staan. De Philips Viva HR2203/80 heeft een inhoud van 1,2 L waarmee je tot 4 personen per keer soep kunt maken. De soepmaker van Philips is gemaakt van RVS voor een goede kwaliteit en duurzaamheid. Doordat de soepmaker een geoptimaliseerd verwarmingsprofiel en een Z-vormige mes heeft zijn de soepen binnen 18 min klaar en hebben ze ook nog eens een perfecte structuur en textuur.

Dankzij de 5 standaard programma’s worden tijd en temperatuur ingesteld voor een perfect resultaat. Hier kun je ook kiezen voor een handmatig mengprogramma. Het meegeleverde receptenboek bevat 40 mooie recepten als je even geen inspiratie hebt. De soepmaker is uitgerust met een antislip bodem en een verwarmingscapaciteit. De soepmaker van Philips is ook geschikt om smoothies mee te maken of als blender te gebruiken. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit
 • 5 standaard programma's
 • 18 min bereidingstijd
 • 1000 Watt vermogen
 • Geen turbofunctie

3. Goedkope soepmaker - Domo DO705BL

De Domo DO705BL heeft een inhoud van 2 L en beschikt over 6 automatische programma’s, 1000 watt vermogen bereid je gewenste soep in minder dan 20 minuten. En dat allemaal voor een prijs van €69,95. Daarom hebben wij de Domo DO705BL gekozen tot beste goedkope soepmaker.

Dankzij zijn inhoud van 2 L kan je tot wel 6 porties soep per keer maken. Ideaal voor wat grotere gezinnen of groepen gezelschap die op bezoek komen om te eten. De soepmaker van Domo is niet alleen geschikt om soep mee te eten. Je kan er ook smoothies, vélouté, babyvoeding, confituur en compote mee maken. Dankzij zijn Led Touchscreen display stel je eenvoudig de gewenste tijd en programma in. Als je soep eenmaal klaar is kan je soep warm gehouden dankzij de warmhoudfunctie.

Kies 1 van de 6 automatische programma’s voor de gewenste soep. Maak de keuze uit: smooth, extra smooth, chunky, juice, jam en blend/clean. Voor een extra fijne soep heb je het XL hakmes. De soepmaker van Domo beschikt verder over een geheugenfunctie en een overhittingsbeveiliging. Op het Led Touchscreen is de aftelklok af te lezen tijdens dat het kookprogramma bezig is. Zo weet je precies nog hoelang de soep moet voordat hij geserveerd kan worden. De Domo DO705BL is gemaakt van RVS en komt met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit
 • 6 Automatische programma's
 • Korte bereidingstijd (20 min)
 • Geen turbofunctie

4. Grote soepmaker - Moulinex Soup & Plus LM924500

Met de Moulinex Soup & Plus LM924500 soepmaker kun je door de automatische programma’s en 2,8 L inhoud fijne of grof gemixte soepen voor 2 tot 8 personen maken. Dankzij zijn snelheidsregelaar met 5 standen, een warmhoudfunctie, een ijscrushfunctie, 1100 watt vermogen, 4 messen en pulse stand hebben we de Moulinex LM906110 gekozen tot beste soepmaker algemeen!

De soepmaker van Moulinex beschikt over een ruime inhoud van 2,8 liter en heeft 1100 watt vermogen. Dat maakt dat hij voor kleine tot grote gezelschappen of families gebruikt kan worden om soepen en smoothies te maken. Hij is gemaakt van RVS voor een lange levensduur en goede kwaliteit. Hij beschikt over 4 messen, inclusief 2 getande messen die voor een perfect mix resultaat zorgen. Door zijn messen, snelheidsregelaar met 5 verschillende standen en pulse stand is hij ook uitermate geschikt om ijs mee te crushen en smoothies te maken.

In een handomdraai maak je met de Moulinex Soup & Plus LM924500 de heerlijkste soepen. De soepmaker beschikt over automatische programma’s waarmee hij binnen 30 minuten fijn gemixte soepen en grof gemixte soepen in 40 minuten klaar heeft. Kijk voor inspiratie in het meegeleverde receptenboek de soep die bij jou past. Wil je liever zelf een soep bedenken en maken? De soepmaker is ook in stellen naar jouw keuze. Stel de timer, temperatuur en snelheidsvariatie in om zo de gewenste soep te maken. De soepmaker heeft ook nog eens een warmhoudfunctie die de soep 40 minuten warm houd nadat die klaar is.

Na gebruik is de Moulinex Soup & Plus LM924500 eenvoudig schoon te maken door het automatische Autoclean-programma. Makkelijker kan het niet! Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie en het product kan tot 10 jaar na aankoop nog gerepareerd worden. Hij komt in de kleur rood/rvs.

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Instelbare timer/temperatuur
 • Geschikt voor soepen, smoothies, fruitpuree, sauzen
 • Reinigingsprogramma
 • Neemt wat opbergruimte in beslag

5. Ninja soepmaker - Ninja Foodi 2-in-1 Soepmaker & Blender – HB150EU

Maak in een handomdraai heerlijke smoothies, warme soepen en sauzen met de Ninja HB150EU Blender en Soepmaker. De Ninja Foodi beschikt over 10 automatische programma’s, is perfect voor het maken van een koude of warme mix, heeft een grote inhoud van 1,7 liter en heeft een warmhoudfunctie. De Ninja Foodi 2-in-1 soepmaker HB150EU is door ons verkozen tot beste Ninja soepmaker.

De Ninja Foodi 2-in-1 is een handig, multifunctioneel keukenapparaat. Dankzij de 2-in-1 functie van de soepmaker kun je zowel eten mixen als opwarmen. Met 10 automatische instellingen, 3 snelheden en een pulse-functie is het eenvoudig om perfecte resultaten te bereiken. De soepmaker van Ninja heeft een ingebouwd kookelement en automatische roerfunctie wat zorgt voor gelijkmatig koken. De blender heeft een vermogen van 1000 watt en scherpe snijmessen voor krachtig mixen. Dit maakt de blender ook geschikt voor noten en ijs.

De Ninja Foodi zal voor veel gemak zorgen. De zelfreinigende functie zorgt dat het apparaat automatisch schoonmaakt en de warmhoudfunctie zorgt ervoor dat je altijd een heerlijk warme soep hebt. Uiteraard beschikt de Ninja HB150EU ook over een timer en heeft de deksel een vultrechter. De mogelijkheden van dit keukenapparaat zijn oneindig!

 • 10 automatische programma's
 • Zelfreinigende functie
 • Warmhoudfunctie
 • Hoge kwaliteit
 • Neemt veel ruimte in op het aanrecht

Koopgids voor vinden van goede soepmaker

Als er hierboven geen geschikte soepmaker voor jouw wensen staat kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf een goede soepmaker te kiezen. Er zijn dan wel een aantal eigenschappen waar je op moet letten. Als je de onderstaande aandachtspunten in acht neemt kom je zeker uit bij een goede soepmaker die aansluit bij jouw wensen.

Programma’s

Je vindt op een goede soepmaker verschillende programma’s. Vaak kun je kiezen voor een roomsoep, die is helemaal glad. Een Soep met stukjes, de naam zegt het al :). Een vruchtenmoes programma, een mix programma en bij sommige een automatisch reinigingsprogramma. Wij vinden dat een goede soepmaker in ieder geval een programma heeft voor soep met stukjes en een roomsoep.

Vermogen van een goede soepmaker

Afhankelijk van wat voor soep en hoe snel je de soep wilt maken is het belangrijk om het juiste vermogen te kopen. Zeker als je een soep wilt maken met harde ingrediënten is het belangrijk om een soepmaker te kopen met een vermogen van meer dan 1000 watt.

Hoeveelheid soep die gemaakt kan worden: de inhoud

Afhankelijk van hoe groot je huishouden is of voor hoeveel mensen je normaal gesproken soep wilt maken. Een standaard kop soep is ongeveer 250 ml. Als je dus voor 4 mensen soep wilt maken heeft de beste soepmaker voor jou in ieder geval een inhoud van 1 liter. Veel mensen maken liever meer soep tegelijkertijd, daarom zijn soepmakers van 3 liter of meer ook populair.

Makkelijk schoon te maken

Het hakmes, lijkt op het hakmes van een hakmolen overigens, dat je eigenlijk altijd onderin in een soep maak apparaat terug vindt wordt gemakkelijk vies. Het is daarom fijn als je een soepmaker koopt die gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt bijvoorbeeld kijken of de soepmaker vaatwasser bestendig is en/of die een zelfreinigingsprogramma heeft.

Goedkope soepmakers

Er zijn verschillende bekende winkels die goede soepmakers voor een kleiner prijsje maken dan de soepmakers die je hierboven ziet. Denk dan aan winkels als Hema en Blokker. Dit zijn in principe goed werkende soepmakers. De opties zijn alleen vaak wat minder en het apparaat zal ook een stuk eerder kapot gaan dan een sterke duurzame soepmaker van een gerenomeerd merk.

Veelgestelde vragen over soepmakers

Wat is een soepmaker

Het is een apparaat waar je gemakkelijk soep mee kunt maken. Het apparaat zorgt ervoor dat de ingrediënten klein gemaakt worden en vervolgens verhit wordt. Op die manier maak je dus heel gemakkelijk de lekkerste soep.

Hoe werkt een soepmaker?

Een soepmaker werkt als een blender en een verhitting apparaat in 1. Meestal is er in de deksel een soort staafmixer / blender voet gemaakt die de ingrediënten fijn kan maken. Daarnaast vind je in de voet van een goede soepmaker het verhittingselement dat de ingrediënten warm maakt zodat je van een warme soep kunt genieten.
Je kunt bij de meeste soepmakers kiezen voor verschillende grofheid. Zo kun je een totaal glade soep maken of juist een soep met grove stukken. Zeker in de beste soepmakers is zo een functie aanwezig.

Hoeveel kost een soepmaker?

De goedkoopste soepmakers heb je al vanaf € 60. Als je een iets betere kwaliteit wilt moet je wel rekenen op een prijs van ongeveer € 75. Maar je kan het ook wel zo gek maken om een paar honderd euro aan een goede soepmaker uit te geven.

Plaats een reactie