Stamppotpan kopen, beste koop in 2024 door uitgebreide test & extra koopgids

Laatste update: 27 maart 2023

Een stamppotpan gebruiken wanneer je stamppot of hutspot maakt, levert veel voordelen op tijdens het koken. Dat is wel prettig als je regelmatig stamppot maakt. Een goede stamppotpan moet voldoen aan een paar eisen; zoals het het juiste materiaal, een grote inhoud hebben, geschikt zijn voor jouw warmtebron en meer.

Op deze pagina laten we jou de stamppotpannen zien waarvan wij vinden dat die beste in hun categorie zijn en dus de moeite waard zijn om te kopen. Dit baseren wij op onze tests met de pannen, de reviews van kopers en de kwaliteit van de merken die de pannen uitbrengen.

We starten als eerste met de top drie keuzes waarin we onze experts de beste stamppotpan hebben laten kiezen in die categorie. Verder leggen we uit waar op te letten bij het aanschaffen van een stamppotpan en wat de voordelen ervan zijn. En daarbij in acht houden van de kwaliteit, de prijs en de functionaliteit.

Product Categorie Prijs
beste stamppotpanLite-Body Magnus Stamppotpan – Ø 24 cm / 8lBeste stamppotpan algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Stamppotpan voor inductieLite-Body Magnus Stamppotpan – Ø 24 cm / 8lStamppotpan voor inductie
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Beste BK stamppotpanBK Fortalit Stamppotpan – Ø 26 cm / 8 LBeste BK stamppotpan

Aandachspunten beste stamppotpan uitslag

Tijdens onze tests hebben we op een aantal belangrijke punten gelet waaraan een goede stamppotpan moet voldoen. Zo zorgen we ervoor dat jij zeker weet dat je de juiste koop doet.

We hebben op de volgende punten gelet:

 • De kwaliteit van het materiaal, is het duurzaam en is het geschikt voor meerdere warmtebronnen? De kwaliteit van het materiaal is voor het grootste gedeelte verantwoordelijk voor de duurzaamheid en de warmtegeleiding in de pan.
 • Aan de binnenkant moet een stamppot pan zoveel mogelijk krasvrij zijn. Dit is belangrijk omdat je met de stamper met veel kracht in de pan aan het werk gaat. Je wilt niet dat er delen van de bodem in je eten komen.
 • Ook de gebruikerservaringen van mensen die de pannen al hebben wegen zwaar mee. Wij vinden de mening van de gebruikers erg belangrijk en baseren mede ook daar onze keus op. Andere consumenten die de stamppotpan al gekocht hebben weten immers heel duidelijk of de koop goed bevalt.

Dit zijn de beste stamppotpannen van 2024

1. Beste stamppotpan algemeen - Lite-Body Magnus Stamppotpan – Ø 24 cm / 8l

beste stamppotpan
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De Magnus stamppotpan van Lite-Body is gemaakt van hoogwaardig, sterk geëmailleerd staal, heeft een diameter van 24 cm, heeft een inhoud van 8 L, heeft een optimale warmteverdeling en warmtegeleiding, is energiebesparend en is geschikt voor alle soorten warmtebronnen. Wij hebben de Lite-Body Magnus Stamppotpan tot beste stamppotpan algemeen gekozen.

De Lite-Body Magnus Stamppotpan heeft een erg leuk ouderwets en mooi design door zijn kleur en vorm. De stamppotpan is gemaakt van hoogwaardig geëmailleerd plaatstaal. Dit staal heeft veel voordelen. Om te beginnen zorgt het ervoor dat de pan erg robuust en zwaar is, maar daardoor ook sterk is en een lange levensduur heeft. De bodem en het materiaal maken dat de pan geschikt is voor alle soorten warmtebronnen. De pan heeft een diameter van 24 cm en een inhoud van 8 L. De pan is door zijn formaat perfect voor een groot gezin van wel 6 personen, maar kan natuurlijk ook voor kleinere gezinnen gebruikt worden.

Door het staal heeft een pan een optimale warmtegeleiding en warmteverdeling. Dit maakt dat de pan energiezuinig is en hoef je dus nooit met hoog vuur te koken in tegenstellig met RVS pannen. De pan warmt snel op, dus hoog vuur is overbodig. Zodra de pan de gewenste temperatuur heeft bereikt, kan het vuur laag gezet worden en houdt de pan erg lang zijn warmte vast.

De stamppotpan is ook zeer geschikt om soep in te maken. Daarom worden de meeste stamppotpannen ook wel soeppannen en visa versa genoemd. De stamppotpannen van Lite-Body zijn van uitstekende kwaliteit en gaan een leven lang mee. Geëmailleerd plaatstaal heeft een zeer lange levensduur mits er goed mee omgegaan wordt. Ook uit de reviews van onze gebruikers is naar voren gekomen dat de kookeigenschappen van deze pannen zeer goed zijn. Door hun prijs/kwaliteit verhouding hebben we de Lite-Body Magnus Stamppotpan tot beste stamppotpan algemeen gekozen.

 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Gemaakt van hoogwaardig geëmailleerd staal
 • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen
 • Energiezuinig
 • Retro design, meerdere kleuren verkrijgbaar

  2. Stamppotpan voor inductie - Lite-Body Magnus Stamppotpan – Ø 24 cm / 8l

  Stamppotpan voor inductie
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  De Magnus stamppotpan van Lite-Body heeft een mooie retro design, heeft een inhoud van 8 L en een diameter van 24 cm, is gemaakt van hoogwaardig, sterk geëmailleerd staal, heeft een optimale warmteverdeling en warmtegeleiding door het geëmailleerd plaatstaal en is daarmee zeer geschikt voor inductie, maar ook alle andere warmtebronnen. Wij hebben Lite-Body Magnus Stamppotpan tot beste stamppotpan voor inductie gekozen.

  Wederom hebben wij de Lite-Body Magnus Stamppotpan tot beste stamppotpan in deze categorie gekozen. Door het geëmailleerd plaatstaal is deze pan namelijk zeer geschikt voor inductie. De bodem is erg stevig en robuust en trekt niet krom. Daardoor heeft een pan ten alle tijden goed contact met de inductieplaat tijdens het koken. Het materiaal en de bodem van de stamppotpan zorgen er ook voor dat de pan een optimale warmteverdeling en warmtegeleiding heeft. Dat maakt dat de pan energiezuinig is en hoef je niet op hoog vermogen met de inductieplaat te koken.

  De Magnus stamppotpan heeft een diameter van 24 cm en een inhoud van 8 L. Daarmee is de pan groot genoeg om gerechten mee te maken voor een groot gezin tot wel 6 personen. Maar kan uiteraard ook gebruikt worden voor kleinere gezinnen. De stamppotpan van Lite-Body heeft een mooi retro design en past daarmee thuis in iedere keuken. Het koken met deze pan maakt het maken van stamppot een stuk eenvoudiger door zijn hoge rand en ruime inhoud. Zo heb je nooit last dat je ingrediënten tijdens het stampen uit de pan vallen.

  De pan kan ook gebruikt worden voor het maken van soep of andere gerechten. Dankzij zijn zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, materiaal en geschiktheid om met inductie te koken, hebben wij de Lite-Body Magnus Stamppotpan tot beste stamppotpan voor inductie gekozen.

  • Zeer geschikt voor inductie door geëmailleerd plaatstaal bodem
  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Energiezuinig
  • Ook geschikt voor alle ander warmtebronnen

   3. Beste BK stamppotpan - BK Fortalit Stamppotpan – Ø 26 cm / 8 L

   De BK Fortalit Stamppotpan is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, is ovenbestendig tot 230 graden, is gemaakt van oersterk en slijtvast geëmailleerd staal, heeft een zeer goede warmteverdeling en warmtegeleiding, heeft een diameter van 26 cm en een inhoud van 8 L. Wij hebben de BK Fortalit Stamppotpan tot beste stamppotpan van BK gekozen.

   De stamppotpan van BK komt uit BK de Fortalit series. Deze serie pannen zijn allemaal gemaakt van geëmailleerd staal waardoor ze oersterk en slijtvast zijn. Deze pannen zijn erg duurzaam door het geëmailleerd staal en gaan vaak een leven lang of zelfs generaties mee. De stamppotpan van BK heeft een inhoud van 8 L en een diameter van 26 cm. Deze pan is perfect voor een groot gezin van 6 personen, maar kan natuurlijk ook voor kleinere gezinnen gebruikt worden.

   Door het geëmailleerde staal heeft de pan een zeer goede warmteverdeling en warmtegeleiding. Het staal zorgt er ook voor dat de pan zijn warmte lang vast houdt als hij eenmaal op temperatuur is. Je hoeft dus nooit op hoog vuur of hoge stand (inductie) te koken met deze pan en daardoor is de pan erg zuinig met energiegebruik. De pan is geschikt voor alle soorten warmtebronnen en kan zelfs in de oven tot een temperatuur van 230 graden.

   De BK stamppotpan heeft ook aan de binnenkant geëmailleerd staal wat voldoet aan de hoogste hygiëne- en voedingsnormen en is eenvoudig schoon te maken. De pan is tevens uitgerust cool-touch handgrepen die niet opwarmen tijdens het koken met de pan. De pan is door zijn ruime inhoud, goede kwaliteit, design en kleur door ons gekozen tot beste BK stamppotpan. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

   • Gemaakt van oersterk en slijtvast geëmailleerd staal
   • Design en kleur
   • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen
   • Energiezuinig
   • Ovenbestendig tot 230°C
   • Niet in andere kleuren verkrijgbaar
   • Prijziger dan andere stamppotpannen

   4. 10 liter stamppotpan - Haushalt Soeppan met glazen deksel – 10 liter- RVS

   De stamppotpan van Haushalt is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, heeft een zeer ruime inhoud van 10 L, heeft een diameter van 26 cm, is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, is vaatwasserbestendig en magnetronbestendig en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wij hebben de Kitchen & Home RVS Stamppotpan tot beste 10 L stamppotpan gekozen. Ze noemen het zelf een soeppan, maar deze 10 liter pan is echt hartstikke goed geschikt voor het maken van stamppot.

   De pan heeft een meerdere lagen bodem waardoor hij goed geschikt is voor inductie, de warmte zal erg goed verdeeld worden. Maar ook op alle andere warmtebronnen is deze grote stamppotpan te gebruiken. De pan is tevens magnetronbestendig en vaatwasserbestendig. Al raden wij aan voor een lange levensduur, de pan niet in de vaatwasser te doen maar met de hand af te wassen na gebruik.

   De prijs voor deze duurzame pan vinden wij ook erg goed. Wij vinden daarom dat dit de beste 10 liter stamppotpan die er momenteel te koop is.

   • Gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal
   • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen
   • Magnetron en vaatwasserbestendig
   • Goede prijs/kwaliteit verhouding

    Koopgids: aandachtspunten bij het zoeken naar de beste stamppotpan

    Hier leggen we uit waar onze experts op gelet hebben bij het beoordelen van een goede stamppotpan. Heb je niet de juiste stamppotpan op deze pagina kunnen vinden, dan kan je deze criteria gebruiken bij de zoektocht naar de juiste stamppotpan voor jou.

    Inhoud van de stomppotpan

    Het aantal liters wat er in een stamppotpan kan is belangrijk. Met een stamppotpan wil je altijd dat de pan groot genoeg is voor alle ingrediënten, maar ook dat er bij het stampen geen ingrediënten telkens over de rand en uit de pan vallen. Daarom heeft een stamppotpan vaak ook een hoge rand. Daarom is een braadpan eigenlijk niet geschikt voor het maken van stamppot.

    Voor een huishouden van 4 personen is een pan met een inhoud van 5 L misschien voldoende, bij een huishouden van 6 personen of meer is een pan met een inhoud van 8 L of meer geschikt is. En voor echt grote gezelschappen raden we een model van 10 liter of meer aan.

    Eigenlijk durven we wel te zeggen dat het verstandig is een 10 liter stamppot pan of meer te kopen. Als je wat minder eters hebt kun je ook gewoon een grote pan gebruiken. En omdat je stamppot lang kunt bewaren is het vaak ook niet erg om teveel klaar te maken.

    Materiaal van de stamppotpan

    Van welk materiaal de pan gemaakt is ook belangrijk. Kies je voor emaille of voor roestvrijstaal. Beide hebben voordelen en nadelen. Zowel roesvrijstaal als emaille zijn goede warmtegeleiders. Geëmailleerde pannen zijn over het algemeen van gietijzer gemaakt en hebben een geëmailleerde laag erover heen. Ze kunnen goed tegen hitte, houden langdurig hun warmte vast, gaan een leven lang mee en vereisen minimaal oliegebruik.

    RVS pannen zijn ook geschikt voor hoge temperaturen, hebben ook een lange levensduur, maar vereisen wat meer olie gebruik en zijn vaak duurder in aanschaf. Deze voordelen zie je ook terug bij de RVS koekenpannen.

    Warmtebronnen

    Kan de pan die jij koopt op de warmtebron die je thuis hebt? De meeste pannen worden tegenwoordig zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor elke soort warmtebron. Maar heb je een vakantiehuis waar je graag de pan in de winter mee naar toe wilt nemen, maar heb je thuis inductie en in het vakantiehuis gas? Wel zo handig als de pan op beide warmtebronnen kan. Kijk hiernaar bij het aanschaffen van de juiste stamppotpan.

    Kosten

    Afhankelijk van welk materiaal gebruikt is bij het maken van de stamppotpan wordt de prijs bepaald. Gietijzeren pannen zijn over het algemeen wat duurder dan roestvrijstalen pannen. Dit is vanwege de kwaliteit van het materiaal. Gietijzer gaat vaak langer mee dan roestvrijstaal. Bovendien is de warmteverdeling van gietijzer beter dan bij RVS.

    Maar toch zijn niet alle gietijzeren stamppotpannen duurder dan roestvrijstalen pannen. Een goede gietijzeren stamppotpan is al verkrijgbaar vanaf €25 oplopend tot en met €70. Wij kijken altijd of de prijs/kwaliteit verhouding goed is, en dat adviseren we onze kopers ook te doen. Een goede stamppotpan kopen kun je prima doen in deze prijsklasse.

    Goedkope stamppotpan merken

    Het is mogelijk om een model voor lagere prijzen te vinden. Je levert dan wel in op de kwaliteit: de pan zal minder lang meegaan of zal sneller op een manier aanbranden die niet meer schoon te maken is. Toch zijn er wel een aantal betaalbare goede huismerken stamppotpannen te vinden met een goede prijs kwaliteitverhouding. Denk dan aan:

    • Blokker
    • Hema
    • Albert Heijn
    • Ikea
    • Lidl

    Conclusie stamppotpan: bedenk goed wat de beste koop is

    Een goede stamppotpan is een echte aanwinst in de keuken. Stamppotpannen gaan vaak 1 of meerdere generaties mee vanwege hun materiaal en kwaliteit, ze houden langdurig warmte vast waardoor ze energiezuinig zijn, ze bieden veel ruimte voor ingrediënten door hun inhoud, je morst minder in de keuken tijdens het stampen vanwege de hoge randen en ze zijn niet seizoensgebonden omdat je ze in de niet-wintermaanden kunt gebruiken om soep of andere gerechten zoals risotto in te maken. Eventueel kun je er ook voor kiezen om een aspergepan te gebruiken als stamppotpan. Ook zijn er veel mensen die een soeppan inzetten als een stamppotpan. Soeppannen zijn vaak ook groot en hoog genoeg voor het maken van een flinke portie stamppot of hutspot.

    Als je een stamppotpan wilt kopen is het wel handig om goed na te denken over wat goed bij jouw wensen en eisen past. Bij het kopen van één van de pannen die als beste uit de test komen weet je zeker dat je een kwalitatief goede koop doet. En anders vind je met onze koopgids de beste stamppotpan voor jouw wensen en eisen.

    Veelgestelde vragen over stamppotpannen

    Welke pan gebruik je voor het maken van stamppot?

    Het liefst gebruik je natuurlijke een stamppotpan, deze zijn er speciaal voor gemaakt en zijn daarom het meest ideaal. Als je niet zo een pan hebt kun je ook een soeppan of aspergepan gebruiken. Een ideale pan heeft een bodem die niet zo snel aanbrandt, zoals een emaille. En daarnaast moet de pan groot en hoog genoeg zijn. Zo kan er voldoende stamppot in gemaakt worden en valt de stamppot of hutspot niet over de rand van de pan tijdens het stampen.

    Plaats een reactie