Steakmessen kopen, de beste steakmessenset voor jouw wensen en eisen in 2024

Laatste update: 24 oktober 2023

Met een goed steakmes snij je gemakkelijk de de stukken gebraden of gebakken vlees. Er zijn echter nogal wat verschillende steakmessen, de beste koop vinden is dan ook niet zo gemakkelijk. Wij hebben een uitgebreide test gedaan zodat jij makkelijk de beste steakmessen vindt voor jouw wensen en eisen.

We beginnen met de top 3 meest populaire categorieën met de daarbij horende beste koop. Verder op deze pagina zie je waarom we juist deze messen als beste koop voor vlees en steaks hebben gekozen. Ook vind je nog meer categorieën met de daarbij beste keus. En als jouw ideale steakmessen er niet staan, hebben we ook nog een uitgebreide koopgids geschreven zodat je zelf een goede steakmessenset kunt vinden en kopen.

Product Categorie Prijs
Beste steakmessenForged intenseBeste steakmessen algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Laquiole steakmessenLaquiole Débutant 6 steakmessenSteakmessen Laguiole
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Zwarte steakmessenHomey’s SVART SteakmessensetZwarte steakmessen
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Testeisen voor steakmessen

Voor het kiezen van de beste steakmessen hebben we een aantal belangrijke punten bepaald voor onze test. Deze punten gelden voor alle categorieën steakmessen. Voor de verschillende specifieke categorieën hebben we natuurlijk specifieke eisen voor dat doel getest en uitvoerig bekeken.

 • Alle messen hieronder hebben in ieder geval een goede prijs kwaliteit-verhouding. Goede steakmessen zijn per definitie niet heel goedkoop, we vinden dan ook dat daar bepaalde kwaliteit tegenover moet staan.
 • Duurzaamheid: de messen moeten een langere periode goed snijden en scherp blijven.
 • Ook de productie- en ontwerpkwaliteit zijn van een dergelijke kwaliteit dat zes niet zomaar uit elkaar vallen.
 • De balans van de messen moet goed zijn. Het gewicht van het lemmet en het heft moeten goed uitgebalanceerd zijn.

Dit zijn de beste steakmessen van 2024

1. Beste steakmessen algemeen - Forged intense

Beste steakmessen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Forged instense steakmessen zijn volgens ons de beste koop als je op zoek bent naar een steakmessenset die voor veel verschillende steaks te gebruiken is. Door het gladde lemmet van RVS met een hardheid van 58 Rockwell blijft het mes heel erg lang scherp. En kun gaat het zelfs makkelijk door de stug vlees heen en snijdt het ook zachte biefstuk zonder het kapot te trekken.

Deze goede steakmessen van Forged worden gesmeed van staal uit Japan. Een land waar van oudsher op ambachtelijke wijze de beste messen worden gemaakt en het beste metaal wordt gebruikt. Het uiterlijk van de steakmessen is zeer robuust te noemen, een set die er eigenlijk op alle tafels perfect uitziet.

Door de relatief goede prijs, de zeer hoge kwaliteit en het unieke design van deze messen vinden we dit beste steakmessen van dit moment die je als consument kunt kopen.

 • Hardheid van 58 Rockwell
 • Redelijk zwaar dus robuust
 • RVS lemmet dus blijft lang scherp
 • Niet vaatwasserbestendig

2. Steakmessen Laguiole - Laquiole Débutant 6 steakmessen

Laquiole steakmessen
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De beste steakmessen van Laquiole zijn natuurlijk diegene zonder kartels, maar die zijn eigenlijk onbetaalbaar. Wij hebben daarom een set gekozen van 6 messen met kleine kartels. Ondanks we groter fan zijn van steakmessen die een glad lemmet hebben, is deze Laquiole steakmessenset zo goed dat we deze als beste koop durven aan te prijzen.

Het snijblad loopt helemaal door vanaf de punt tot aan de achterkant van het heft. Dit zorgt ervoor dat het steakmes zeer stevig is, en dat voel je tijdens het snijden. Het mes is loeischerp en volgens de ervaringen van andere consumenten blijven deze goede steakmessen dat ook.

De afmeting van de steakmessen is zeer gangbaar zodat het voor veel verschillende soorten vlees gebruikt kan worden. En door de kartels kan je het ook gebruiken voor het snijden van ander eten, bijvoorbeeld pizza. En wat ons ook aanspreekt is dat het in een bestekbakje geleverd wordt dat je zo in je lade kunt leggen.

Vanwege de bovenstaande punten en de aantrekkelijke prijs vinden we dit de beste Laquiole steakmessen van dit moment.

 • Zeer goede prijs-kwaliteits verhouding
 • Stabiele steakmessen die goed in hand liggen
 • Mooi design
 • Kartels in plaats van glad

3. Zwarte steakmessen - Homey’s SVART Steakmessenset

Zwarte steakmessen
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Deze zwarte steakmessenset is 6-delig en heeft erg kleine karteltjes. Ook al hebben we een voorkeur voor steakmessen zonder kartels, zijn deze kartels zo klein dat je er amper last van hebt.

Het design van deze zwarte steakmessen kun je gewaagd noemen, maar wij weten zeker dat ze er op elke tafel heel goed uit zien. Zeker als je nog meer zwarte elementen op tafel hebt staan of liggen.

De messen zijn erg scherp, voelen solide aan en voeren de taak perfect uit. Je kunt elk soort vlees er moeiteloos mee snijden. Het hele mes is uit 1 deel RVS gemaakt, dit zorgt ervoor dat het mes sterk is, er geen vuil tussenkomt en dat het zeer scherp is.

De prijs van deze zwarte RVS steakmessen is relatief erg laag. Bedenk daarbij de gunstige eigenschappen zoals hierboven beschreven en je begrijpt dat we dit de beste koop vinden in deze categorie.

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Uit 1 deel
 • Mooi design
 • Niet vaatwasserbestendig

4. Gouden steakmessen - OTIX Steakmessen – Set van 6 Stuks

Gouden steakmessen
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Als je andere bestek ook goudkleurig is, zijn gouden steakmessen natuurlijk hartstikke leuk. Als je deze zoekt kunnen we deze OTIX set van 6 steakmessen aanbevelen.

De messen zijn uit kwalitatief RVS vervaardigd. Er is RVS gebruikt als materiaal waardoor ze hard zijn en niet zullen gaan roesten door het gebruik ervan. Ook wordt een metalen bijsmaak hiermee vermeden. Een andere groot voordeel is dat deze gouden steakmessen in de vaatwasser kunnen, dat scheelt weer een hoop afwassen met de hand. Houd er rekening mee dat ze op maximaal 50 graden Celsius gewassen worden.

De scherpte van deze messen is ook erg goed. We hebben geprobeerd wat taaier vlees er mee te snijden en dat ging echt zeer gemakkelijk. Daarnaast liggen de messen fijn in de hand dankzij het kunststof handvat. Dit wordt bevestigd door de ervaringen van andere mensen die deze set gekocht hebben.

De prijs voor deze 6-delige gouden steakmessenset is laag vergeleken met andere vergelijkbare sets. Dit alles bij elkaar maakt dat het de beste keuze is als je een gouden steakmes bij het bord van jezelf en je gasten wilt neerleggen.

  Hoge kwaliteit

 • Zeer stijlvol
 • Betaalbaar
 • Vaatwasserbestendig
 • Vergt zorg voor en na vaatwasbeurt

Koopgids, Zelf een goede steakmessen kopen

Het is natuurlijk goed mogelijk dat jouw ideale steakmessen niet in het lijstje hierboven staan. In dat geval kun je met de onderstaande koopgids zelf bij de beste koop uitkomen. Volg simpelweg alle aandachtspunten en je vindt vanzelf goede steakmessen.

Hoeveel steakmessen in de set

Bedenk van te voren voor hoeveel steakmessen je nodig denkt te hebben. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal mensen dat je maximaal denkt te ontvangen tijdens een diner, iedereen heeft dan natuurlijk een goed vleesmes nodig om steak te snijden. Misschien komen er elke kerst wel 10 mensen bij je eten. Maar de meeste mensen hebben voldoende aan een 6-delige steakmessen set.

Prijs van de steakmeassen

Goede messen in zijn algemeenheid en steakmessen in het bijzonder zijn vrij prijzig. Toch kun je van te voren ongeveer bepalen hoeveel je ongeveer wilt uitgeven aan de messen.

De prijs van een goed steakmes, per stuk, begint ongeveer bij €10. Dan heb je waarschijnlijk wel een steakmes dat een plastic heft heeft (heft is handvat). Dit is niet ideaal voor de balans, maar deze messen kunnen goed zijn.

De duurdere steakmessen waar alles aan klopt zijn een stuk duurder. Hiervan kunnen de prijzen wel oplopen tot €300 per steakmes. Dat zijn dus messen waar de duurste materialen voor gebruikt zijn waardoor de messen langer scherp blijven. Dit zijn ook allemaal messen zonder kartels, dit is namelijk beter geschikt voor messen. En ook zal de balans bij deze messen perfect in orde zijn.

Tussen deze 2 prijzen is natuurlijk nog een heel groot prijsgebied waar je ook goede steakmessen voor kunt kopen. Wij zeggen dat je vanaf ongeveer €25 per steakmes echt een goede koop kunt doen.

Kartelmes of glad steakmes

Voor het snijden van steak raden we eigenlijk altijd aan om een mes zonder kartels te gebruiken. Wanneer je een steakmes gebruikt met kartels is de kans zeer groot dat je de vezels in het vlees kapot snijdt waardoor het taaier wordt. Daarnaast is het zo dat je met kartel eigenlijk niet helemaal tot het bord kunt snijden, de kartels zijn immers ongelijk.

Een kartelmes blijft wel langer scherp, een glad steakmes zal je vaker moeten slijpen. Maar dat kan gelukkig prima met een goede messenslijper. Ons advies voor een steakmes is dus om een glas mes te kopen. Zeker wanneer je biefstuk wilt gaan snijden is dat erg belangrijk. De biefstuk bak je natuurlijk in een goede koekenpan en het liefst in nog in een stalen koekenpan.

Productiekwaliteit

Met de productiekwaliteit bedoelen we de algehele kwaliteit van het steakmes. Er zijn een aantal punten belangrijk die een goed steakmes maken:

 • Doorloop: Een goed steakmes heeft het blad doorlopen vanaf het puntje van het lemmet tot achter in het heft. Op deze manier is er geen zwak punt in de overgang en kan er dus voldoende kracht uitgeoefend worden op het steakmes. Dar is ook de reden dat een mes waar het lemmet en het heft uit 1 deel zijn gemaakt de voorkeur heeft.
 • Aansluiting: waar het snijblad, het lemmet, overgaat in het handvat, het heft, moet geen kier of opening aanwezig zijn. Dit heeft met hygiëne te maken. Er kan vuil in zulke kieren blijven zitten. Ook dit is weer een reden om een steakmes uit 1 deel te kopen.
 • Materiaal van het mes: RVS of een soortgelijk metaal is het beste materiaal voor een steakmes. RVs behoudt erg lang de scherpte omdat het zo hard is. Daarnaast voorkomt het roesten, dit is een groot risico omdat een steakmes veel in contact komt met bloed. In bloed zit veel ijzer waardoor andere metalen sneller zullen gaan roesten.
 • Materiaal van het heft: Het handvat kan uit verschillende materialen gemaakt zijn. Je ziet vaak dat er kunststof, hout of metaal wordt gebruikt. Vanwege hygiënische redenen hebben we een kleine voorkeur voor een steakmes dat uit 1 stuk metaal gemaakt is. Een houten handvat ziet er mooi uit, maar kan minder hygiënisch zijn. Messen met houten handvatten zijn ook niet vaatwasserbestendig.

Balans van het steakmes

De balans van een steakmes zegt vrij veel over de kwaliteit ervan. Een goed steakmes is bij het heft ongeveer even zwaar als bij het lemmet. De beste steakmessen moeten dan ook blijven balanceren wanneer je ze met het middenstuk op een verhoging leggen.

Grootte van het mes

Afhankelijk van hoe groot de stukken vlees zijn die je wilt gaan snijden raden we je aan een mes te kopen waarvan het lemmet er in 1 keer doorheen kan snijden. Ook moet het heft natuurlijk groot genoeg zijn om vast te pakken met jouw handen.

Met een goede messenset kun je natuurlijk voor het bakken de steaks al in een gebruikelijke formaat snijden.

Design van de steakmessen

Steakmessen hebben naast een praktisch nut ook een esthetisch nut. Op een mooi gedekte tafel een is fraai ontworpen steakmes een echte aanvulling op de tafel. Er zijn vele verschillende designs steakmessen te koop, er is echt voor ieder wat wils.

Wij raden dan ook zeker aan om goed na te denken over wat voor design je graag wilt.

Eechte Laguiole steakmessen zijn zeldzaam

Laguiole is een streek in Frankrijk waar van oudsher zeer goede messen gemaakt worden. Een kenmerk van echte Laguiole steakmessen is dat deze nooit kartels hebben. Het probleem is echter dat Laguiole geen beschermde merknaam is. Er zijn dus verschillende merken die deze naam gebruiken voor verschillende steakmessen sets.

Conclusie: de beste steakmessen kopen

Het kopen van de beste steakmessen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Daarom hebben wij een uitgebreide test gedaan om de beste steakmessen sets in verschillende categorieën te vinden. Je kunt dus gemakkelijk snel een goed steakmes kiezen uit de lijst hierboven.

Als er niks tussen staat, kun je met de koopgids zelf een goede set vinden. Let op de eigenschappen die je bij aandachtspunten ziet staan en dan kom je vanzelf bij de goede steakmessen voor jouw situatie uit.

Veelgestelde vragen over steakmessen

Waar gebruik je een steakmes voor?

Steakmessen gebruik je op tafel om vlees te snijden. Deze vleesmessen zijn scherper zodat ze veel makkelijker door vlees heen gaan dan standaard tafelmessen. Daarnaast zien steakmessen er ook vaak heel fraai uit.

Waar kun je steakmessen kopen?

Goede steakmessen kun je kopen in de betere kookwinkels en in vele verschillende webshops.

Welk steakmes voor biefstuk?

Voor het snijden kun je het best een glad steakmes gebruiken. Dus geen mes met kartels op het lemmet (het deel waar je mee snijdt).

Plaats een reactie