Stille waterkoker kopen, beste keuze en aandachtspunten in 2021

Laatste update: 11 juni 2021 Koffie & thee

Vooral in kleinere ruimtes en of huizen kan het harde geluid dat waterkokers kunnen maken hinderlijk zijn. Daarom hebben wij de betere stille waterkokers bij elkaar gezocht zodat jij niet meer eindeloos hoeft te vergelijken. In het overzicht vind je alleen maar waterkokers met een geluidsniveau van maximaal 70 dB, dan kun je wel stellen dat je het een stille waterkoker is.

Waarom waterkokers zoveel herrie maken vind je verder op de pagina. Maar het enige dat er aan gedaan kan worden is de waterkoker op zo een manier ontwerpen dat het geluid goed gedempt wordt. Er is dus wel degelijk een groot verschil in geluidsproductie te vinden bij de verschillende modellen. Om te beginnen vind je nu eerst de 3 beste stille waterkokers.

Waar we op letten bij de selectie van een stille waterkoker

om een goede lijst samen te stellen van waterkokers hebben wij zelf een aantal belangrijke punten in ogenschouw genomen. Op deze manier weten we zeker dat de apparaten die we aanraden ook daadwerkelijk de beste koop zijn.

 • Prijs kwaliteit is op orde: de prijs moet in verhouding staan met de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Alle waterkokers die je hieronder ziet hebben dan ook volgens een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Het geluidsniveau is onder 70 dB: dat wordt gezien een erg stil keukenapparaat.
 • Andere gebruikers zijn ook zeer te spreken over de producten die wij selecteren. Dit is 1 van de belangrijkere testen, mensen die een bepaalde stille waterkoker al langer gebruiken weten echt hoe het apparaat is.

Beste stille waterkokers 2021

Hieronder vind je dus een lijst met waterkokers die allemaal een maximaal geludisniveau hebben van maximaal 70 dB. Dit kun je allemaal erg stille keukenapparaten noemen. Wanneer deze apparaten water gaan koken kun je gewoon een gesprek blijven voeren zonder je stem te verheffen. ter vergelijking: bij apparaten met een geluidsniveau van hoger dan 75 dB is het echt noodzakelijk om je stem te verheffen als je een gesprek aan het voeren bent.

1. Espressions EP9650 Smart Kettle Waterkoker - beste stille waterkoker

beste stille waterkoker Espressions EP9650 Smart Kettle Waterkoker
 • Goede kwaliteit, volledig rvs
 • 5 Voorgeprogrammeerde warmtestanden
 • Steriliseer, 40ºC en warmhoudfunctie
 • Docking station met display en bediening
 • Design
 • De behuizing wordt heet tijdens het water koken, alleen bij handvat vast pakken

De Espressions EP9650 Smart Kettle Waterkoker is een intelligente waterkoker met 5 voorgeprogrammeerde warmtestanden, beschikt over een steriliseer, 40ºC en warmhoudfunctie, heeft een Quiet Shield ontwerp, heeft een kooktijd van 122 sec en heeft 4 ingebouwde veiligheden. Wij hebben de Espressions EP9650 waterkoker tot beste stille waterkoker algemeen gekozen.

De Espressions EP9650 Smart Kettle Waterkoker is stijlvolle waterkoker die volledig uit roestvrijstaal is gemaakt. De waterkoker heeft dubbele wanden en een inhoud van 1,7 L. Met de waterkoker van Espressions kunt u kiezen uit 5 voorgeprogrammeerde warmtestanden. Ieder van deze warmtestand is bedoeld kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden of bepaalde theesoorten. De warmtestanden zijn: 80ºC – voor groene thee, 85ºC – voor witte thee, 90ºC – voor Oolong thee, 95ºC – voor koffie, 100ºC – voor zwarte thee. Doordat de waterkoker over deze warmtestanden voor thee beschikt, krijgt u een optimale smaakbeleving van hoe de thee bedoelt is. Vaak wordt losse thee of theezakjes in water van 100ºC gedompeld terwijl die temperatuur de meeste gedroogde thee verbrand en daarmee de smaak en kwaliteit verloren gaat.

De Espressions EP9650 Smart Kettle Waterkoker is verder uitgerust met nog 3 extra functies: de steriliseer, 40ºC en warmhoudfunctie. De steriliseerfunctie brengt het water tot aan het kookpunt, en laat het vervolgens 5 minuten doorkoken. De 40ºC functie is handig voor bijvoorbeeld het warm en klaar maken van babyvoeding. En tot slot de warmhoud functie. Deze functie functie zorgt ervoor dat het water tot wel 20 minuten op temperatuur blijft. Dankzij de 4 ingebouwde veiligheden kunt u uw water altijd veilig koken. Denk hierbij aan een automatische afslag, automatische kookpuntuitschakeling, droogkookbeveiliging en een automatische uitschakeling.

De waterkoker heeft een mooi docking station waarop het staat en waar de functies door middel van knoppen duidelijk zichtbaar en bedienbaar zijn. Op het display lees je precies af op welke stand de waterkoker staat ingesteld. Wanneer het water op temperatuur is, geeft de waterkoker een seintje. De waterkoker heeft een maximaal geluidsniveau van 70dB. De Espressions EP9650 Smart Kettle Waterkoker is de ultieme waterkoker voor iedereen, of je nou theeliefhebber bent of niet. Een ware aanwinst in de keuken!


2. Inventum CBW010 - Budget keuze

Budget keuze Inventum CBW010
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Snelle kooktijd
 • Stille waterkoker - 65dB
 • Uitneembare kalkfilter
 • De behuizing wordt heet tijdens het water koken, alleen bij handvat vast pakken
 • Design

De Inventum CBW010 is een stevige, roestvrijstalen waterkoker die een inhoud van 1,7 L heeft, beschikt over een uitneembare en wasbare kalkfilter, heeft een kooktijd van 115 sec, heeft een maximaal geluidsniveau van 65dB en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Daarom hebben wij de Inventum CBW010 tot beste budget keuze waterkoker gekozen.

De Inventum CBW010 is een simpele, robuuste en stevige waterkoker die een kooktijd van 115 sec heeft. Door het 2200 watt vermogen is de waterkoker razendsnel op temperatuur. Daarmee is de waterkoker 1 van de snelste op de markt en kunt u dus binnen no time van een heerlijk kopje thee drinken. De behuizing van de waterkoker is volledig van roestvrijstaal gemaakt, waar het handvat, deksel en bediening van plastic is. De waterkoker heeft een inhoud van 1,7 L wat goed is voor 7 koppen thee per keer. Het kalkfilter in de waterkoker is uitneembaar en wasbaar en daarom gemakkelijk te reinigen bij verzadiging.

Met de literaanduiding aan de zijkant van de waterkoker kunt u gemakkelijk de hoeveelheid water aflezen die benodigd is. Doordat de waterkoker een ruime vulopening heeft vult uw de waterkoker met gemak onder de kraan. De Inventum CBW010 heeft een droogkookbeveiliging en een automatisch afslag als beveiliging. Door zijn zeer goede prijs/kwaliteit verhouding is de Inventum CBW010 de beste waterkoker beschikbaar als er met een beperkt budget een waterkoker gekozen moet worden.


3. Russell Hobbs Buckingham 20460-56 Waterkoker - Beste Russel Hobbs Waterkoker

Beste Russel Hobbs Waterkoker Russell Hobbs Buckingham 20460-56 Waterkoker
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Stil dankzij de nieuwe Quiet-boil-technologie
 • Handige dubbele wateraanduiding
 • Veel vermogen
 • De behuizing wordt heet tijdens het water koken, alleen bij handvat vast pakken

De Russell Hobbs Buckingham 20460-56 waterkoker is gemaakt van geborsteld roestvrijstaal, beschikt over een Quiet-boil-technologie, heeft een snelkookzone met aanduiding, heeft een kooktijd van 45 sec voor 1 kop thee en 113 sec als hij vol is, heeft een inhoud van 1,7 L, beschikt over een uitneembare en wasbare kalkfilter en 3000 watt vermogen. Wij hebben de Russell Hobbs Buckingham 20460-56 tot beste Russel Hobbs waterkoker gekozen.

De Russell Hobbs Buckingham is uitgerust met de Quiet-boil-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de waterkoker 75% stiller is dan andere waterkokers. Op het verwarmingselement zit een speciale coating met een ring diffuser die ervoor zorgen dat de bubbels opgebroken worden en daardoor klein blijven. Op deze manier wordt het geluid van het kokende water geremd en is de waterkoker veel stiller. De waterkoker heeft maar een maximaal geluidsniveau van 69 dB. Zo kunt u water koken zonder mensen wakker te maken die nog liggen te slapen in de ochtend.

Dankzij de 4 ingebouwde veiligheden kunt u uw water altijd veilig koken. Denk hierbij aan een automatische afslag, automatische kookpuntuitschakeling, droogkookbeveiliging en een automatische uitschakeling. Ook is de waterkoker van Russel Hobbs uitgerust met een druppelstop. Zo kunt u nooit heet water na inschenken morsen op tafel of personen. Extra veilig dus! De Russell Hobbs Buckingham waterkoker heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met 2 jaar garantie.


4. Russell Hobbs Compact Home Brushed – 0,8 L - Kleine waterkoker

Kleine waterkoker Russell Hobbs Compact Home Brushed – 0,8 L
 • Hoogwaardig geborsteld roestvrijstalen waterkoker met gepolijste accenten
 • Bespaart tot 60% energie dankzij zuinig ontwerp
 • Neemt weinig ruimte in
 • Perfecte schenktuit
 • De behuizing wordt heet tijdens het water koken, alleen bij handvat vast pakken

De Russell Hobbs Compact Home Brushed is een mooi, compacte waterkoker die een inhoud van 0,8 L heeft, heeft een kooktijd van 137 sec, is gemaakt uit geborsteld roestvrijstaal, bespaart tot wel 60% energie dankzij zijn zuinige ontwerp, heeft een uitneembaar, wasbaar antikalkfilter en 2200 watt vermogen. Wij hebben de Russell Hobbs Compact Home Brushed tot beste kleine waterkoker gekozen.

De Russell Hobbs Compact Home Brushed past overal thuis in iedere keuken. De waterkoker is dankzij zijn ontwerp niet alleen mooi, hij is ook nog eens erg compact en daarom goed plaatsbaar. Het design is 30% smaller dan andere waterkokers. De waterkoker heeft een behuizing die volledig uit geborsteld roestvrijstaal is gemaakt. Daardoor is de waterkoker erg duurzaam. De overige delen van de waterkoker zijn gemaakt van gehard plastic. De Russell Hobbs Compact Home Brushed heeft een inhoud van 0,8 L wat goed is voor 4 koppen thee per keer.

De Russell Hobbs Compact Home Brushed heeft een vermogen van 2200 watt. Daardoor heeft de waterkoker een kooktijd van 137 seconden. De waterkoker van Russel Hobbs heeft een afgeschermd verwarmingselement met een 360 graden draaibare voet. De waterkoker heeft 4 ingebouwde veiligheden om altijd water veilig te kunnen koken. De veiligheden zijn een automatische afslag, automatische kookpuntuitschakeling, droogkookbeveiliging en een automatische uitschakeling. Ook is de waterkoker van Russel Hobbs uitgerust met een druppelstop. Zo kunt u nooit heet water na inschenken morsen op tafel of personen. Extra veilig dus! De Russell Hobbs Buckingham wordt geleverd met 2 jaar garantie.


Waarom waterkokers herrie maken

De herrie die een waterkoker maakt komt door een proces dat cavitatie wordt genoemd. Dit is een natuurkundig proces dat implodatie van luchtbelletjes zorgt. Dit proces staat hieronder in Jip en Janneke taal uitgelegd.

Door het verwarmen van het water op de bodem van de waterkoker ontstaan er belletjes die naar boven drijven. Tijdens het naar boven drijven komen ze tegen warmer water aan. Door de verwarming klappen de belletjes en botst het water aan de buitenkant van de belletjes tegen elkaar. Dit veroorzaakt het geluid, dit is verre van stil. Omdat dit letterlijk duizenden belletjes zijn ontstaat er een constant geluid. Als al het water in de waterkoker aan de kook is gerookt zal het geluid afnemen.

Stille waterkoker kopen? Waar op te letten en wat je zelf kunt doen

Het is natuurlijk goed mogelijk dat jouw ideale stille waterkoker er niet bij staat in ons keuze lijstje. Het is dan natuurlijk alsnog mogelijk om zelf een ideale koop te vinden. Er zijn echter wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Als je de onderstaande punten in ogenschouw neemt moet dat goedkomen.

Aantal decibel (dB)

Hoe lager het maximaal aantal decibel van een waterkoker is, des te stiller deze is. Dit spreekt natuurlijk voor zich. Maar we kunnen stellen dat alle waterkokers die een geluidsniveau van 7 dB of minder hebben we een stille waterkoker kunnen noemen. Let er dus op dat de waterkoker die je koopt hier ten minste aan voldoet.

Waterkoker zonder piepjes of andere digitale geluiden

Sommige waterkokers maken een extra geluid wanneer het water kookt en/of wanneer je de waterkoker aanzet. Het is natuurlijk zonde om een waterkoker te kopen vanwege het lage geluidsniveau als je vervolgens nog wel allemaal geluidjes uit de koker hoort komen.

Ondergrond voor stille waterkoker

Als je eenmaal een waterkoker hebt en je wilt dat deze nog minder geluid maakt dan kun je de ondergrond aanpassen. Een ondergrond van bijvoorbeeld RVS en zelf hard steen zorgt dat het geluid verder resoneert. De oplossing is dan om een geluiddempend matje eronder te leggen. Denk bijvoorbeeld aan textiel, rubber of kunststof matje. Wees er wel zeker van dat de nieuwe ondergrond hitte en vochtbestendig is.

Een waterkoker is stiller wanneer je deze niet in een kast zet

Een holle ruimte zoals een kast versterkt geluid. Dus zelfs wanneer je een stille waterkoker in een kast zet zal het geluid harder zijn dan wanneer je deze bijvoorbeeld los op het aanrecht plaatst. Ons advies is dan ook om dat te doen als je wilt dat je waterkoker geen herrie maakt.

Alternatieve optie: een heetwaterdispenser

Je kunt er ook nog voor kiezen om een heet waterdispenser aan te schaffen. Dit is een apparaat dat alleen de hoeveelheid water kookt die je nodig hebt om je beker of glas te vullen. Het koken gaat dus veel sneller dan bij een waterkoker waar je eigenlijk altijd teveel water in doet, dat scheelt al in geluid :). Daarnaast zijn de heetwaterdispensers zo gemaakt dat ze eigenlijk altijd uberhaubt stiller zijn.

Conclusie stille waterkoker

Stille waterkokers hebben als groot voordeel dat je geen last hebt van de herrie wanneer je bijvoorbeeld in gesprek bent, een online vergadering volgt of gewoon tv aan het kijken. Het geluid dat gepaard gaat met het koken van water kan erg irritant zijn.

Daarom hebben wij een groot aantal waterkokers met een laag geluidsniveau, lager dan 70 dB, uitgebreid getest en daar de beste uitgepikt. Zo hoef jij niet meer urenlang verschillende modellen te vergelijken en kun je snel een goede koop doen. Als er toch geen keuze tussenstaat die je aanspreekt kun je altijd met de genoemde aandachtspunten zelf een goede stille waterkoker vinden.

Veelgestelde vragen

Wat is een stille waterkoker?

Wij hanteren de stelregel dat een waterkoker met een lager decibel volume dan 70 een stille waterkoker is.

Waarom maakt een waterkoker zoveel lawaai?

Het geluid dat het uit een waterkoker zijn de kleine belletjes in het water die knappen. Des te hoger de temperatuur wordt in de waterkoker des te meer geluid de waterkoker maakt. De wand en deksel van de waterkoker bepaalt hoeveel geluid er daadwerkelijk doorheen komt.

Plaats een reactie