Stille waterkoker kopen, beste keuze en aandachtspunten in 2024

Laatste update: 27 juni 2022

Vooral in kleinere ruimtes en of huizen kan het harde geluid dat waterkokers kunnen maken hinderlijk zijn. Daarom hebben wij de betere stille waterkokers bij elkaar gezocht zodat jij niet meer eindeloos hoeft te vergelijken. In het overzicht vind je alleen maar waterkokers met een geluidsniveau van maximaal 70 dB, dan kun je wel stellen dat je het een stille waterkoker is.

Waarom waterkokers zoveel herrie maken vind je verder op de pagina. Maar het enige dat er aan gedaan kan worden is de waterkoker op zo een manier ontwerpen dat het geluid goed gedempt wordt. Er is dus wel degelijk een groot verschil in geluidsproductie te vinden bij de verschillende modellen. Om te beginnen vind je nu eerst de 3 beste stille waterkokers.

Product Categorie Prijs
Beste stille waterkokerSage the Soft Top™ Luxe Stainless Steel waterkokerbeste stille waterkoker
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Budget keuzeInventum CBW010Budget keuze
#Advertentie
Geen aanbieders gevonden
Beste Russel Hobbs WaterkokerRussell Hobbs Buckingham Digital 21040-70Beste Russel Hobbs Waterkoker
#Advertentie
Geen aanbieders gevonden

Waar we op letten bij de selectie van een stille waterkoker

om een goede lijst samen te stellen van waterkokers hebben wij zelf een aantal belangrijke punten in ogenschouw genomen. Op deze manier weten we zeker dat de apparaten die we aanraden ook daadwerkelijk de beste koop zijn.

 • Prijs kwaliteit is op orde: de prijs moet in verhouding staan met de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Alle waterkokers die je hieronder ziet hebben dan ook volgens een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Het geluidsniveau is onder 70 dB: dat wordt gezien een erg stil keukenapparaat.
 • Andere gebruikers zijn ook zeer te spreken over de producten die wij selecteren. Dit is 1 van de belangrijkere testen, mensen die een bepaalde stille waterkoker al langer gebruiken weten echt hoe het apparaat is.

Beste stille waterkokers 2024

Hieronder vind je dus een lijst met waterkokers die allemaal een maximaal geludisniveau hebben van maximaal 70 dB, dit noemen we geluidsarme waterkokers. Dit kun je allemaal erg stille keukenapparaten noemen. Wanneer deze apparaten water gaan koken kun je gewoon een gesprek blijven voeren zonder je stem te verheffen. ter vergelijking: bij apparaten met een geluidsniveau van hoger dan 75 dB is het echt noodzakelijk om je stem te verheffen als je een gesprek aan het voeren bent.

1. beste stille waterkoker - Sage the Soft Top™ Luxe Stainless Steel waterkoker

Beste stille waterkoker
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Sage the Soft Top™ Luxe Stainless Steel waterkoker is een waterkoker met handige features. Zo gaat de deksel langzaam open en laat de stoom vrij. Hierdoor voorkom je opspattend water. Wij hebben de Sage the Soft Luxe waterkoker tot beste stille waterkoker algemeen gekozen.

De Sage the Soft Top™ Luxe waterkoker is stijlvolle waterkoker die volledig uit roestvrijstaal is gemaakt. De waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter en heeft een dubbele wand, check onze aparte test met dubbelwandige waterkokers hier. De kooksnelheid is 180 seconden.

De Sage the Soft Top™ Luxe Stainless Steel waterkoker is verder uitgerust met een literaanduiding zodat je precies kunt zien hoeveel water je in de waterkoker doet. Verder hoor je een zacht belletje rinkelen wanneer het water gekookt is.

De waterkoker heeft een mooi en luxe design. De waterkoker heeft een geluidsniveau van 64 dB. De Sage the Soft Top™ Luxe Stainless Steel waterkoker is de ultieme waterkoker voor iedereen, of je nou theeliefhebber bent of niet. Een ware aanwinst in de keuken!

 • Goede kwaliteit, volledig rvs
 • 5 Voorgeprogrammeerde warmtestanden
 • Steriliseer, 40ºC en warmhoudfunctie
 • Docking station met display en bediening
 • Design
 • De behuizing wordt heet tijdens het water koken, alleen bij handvat vast pakken

2. Budget keuze - Inventum CBW010

Budget keuze
#Advertentie
Geen aanbieders gevonden

De Inventum CBW010 is een stevige, roestvrijstalen waterkoker die een inhoud van 1,7 L heeft, beschikt over een uitneembare en wasbare kalkfilter, heeft een kooktijd van 115 sec, heeft een maximaal geluidsniveau van 65dB en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Daarom hebben wij de Inventum CBW010 tot beste budget keuze waterkoker gekozen.

De Inventum CBW010 is een simpele, robuuste en stevige waterkoker die een kooktijd van 115 sec heeft. Door het 2200 watt vermogen is de waterkoker razendsnel op temperatuur. Daarmee is de waterkoker 1 van de snelste op de markt en kunt u dus binnen no time van een heerlijk kopje thee drinken. De behuizing van de waterkoker is volledig van roestvrijstaal gemaakt, waar het handvat, deksel en bediening van plastic is.

Deze goedkope stille waterkoker heeft een inhoud van 1,7 L wat goed is voor 7 koppen thee per keer. Het kalkfilter in de waterkoker is uitneembaar en wasbaar en daarom gemakkelijk te reinigen bij verzadiging.

Met de literaanduiding aan de zijkant van de waterkoker kunt u gemakkelijk de hoeveelheid water aflezen die benodigd is. Doordat de waterkoker een ruime vulopening heeft vult uw de waterkoker met gemak onder de kraan. De Inventum CBW010 heeft een droogkookbeveiliging en een automatisch afslag als beveiliging. Door zijn zeer goede prijs/kwaliteit verhouding is de Inventum CBW010 de beste waterkoker beschikbaar als er met een beperkt budget een waterkoker gekozen moet worden.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Snelle kooktijd
 • Stille waterkoker - 65dB
 • Uitneembare kalkfilter
 • De behuizing wordt heet tijdens het water koken, alleen bij handvat vast pakken
 • Design

3. Beste Russel Hobbs Waterkoker - Russell Hobbs Buckingham Digital 21040-70

Beste Russel Hobbs Waterkoker
#Advertentie
Geen aanbieders gevonden

De Russell Hobbs Buckingham Digital waterkoker 21040-70 is gemaakt van geborsteld roestvrijstaal, beschikt over een Quiet-boil-technologie, heeft een temperatuurregeling, heeft een inhoud van 1,7 L, beschikt over een uitneembare en wasbare kalkfilter en 2400 watt vermogen. Wij hebben de Russell Hobbs Buckingham Digital waterkoker 21040-70 tot beste Russel Hobbs waterkoker gekozen.

De Russell Hobbs Buckingham is uitgerust met de Quiet-boil-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de waterkoker 75% stiller is dan andere waterkokers. Op het verwarmingselement zit een speciale coating met een ring diffuser die ervoor zorgen dat de bubbels opgebroken worden en daardoor klein blijven. Op deze manier wordt het geluid van het kokende water geremd en is de waterkoker veel stiller. Zo kunt u water koken zonder mensen wakker te maken die nog liggen te slapen in de ochtend. De waterkoker heeft een digitaal display waarmee de temperatuur kan worden ingesteld van 60°C tot 100°C in stappen van 5. Ha

Dankzij de 4 ingebouwde veiligheden kunt u uw water altijd veilig koken. Denk hierbij aan een automatische afslag, automatische kookpuntuitschakeling, droogkookbeveiliging en een automatische uitschakeling. Ook is de waterkoker van Russel Hobbs uitgerust met een druppelstop. Zo kunt u nooit heet water na inschenken morsen op tafel of personen. Extra veilig dus! De Russell Hobbs Buckingham waterkoker heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Stil dankzij de nieuwe Quiet-boil-technologie
 • Handige dubbele wateraanduiding
 • Instelbare temperatuur
 • De behuizing wordt heet tijdens het water koken, alleen bij handvat vast pakken

4. Kleine waterkoker - Russell Hobbs Compact Home Brushed – 0,8 L

De Russell Hobbs Compact Home Brushed is een mooi, compacte waterkoker die een inhoud van 0,8 L heeft, heeft een kooktijd van 137 sec, is gemaakt uit geborsteld roestvrijstaal, bespaart tot wel 60% energie dankzij zijn zuinige ontwerp, heeft een uitneembaar, wasbaar antikalkfilter en 2200 watt vermogen. Wij hebben de Russell Hobbs Compact Home Brushed tot beste kleine waterkoker gekozen.

De Russell Hobbs Compact Home Brushed past overal thuis in iedere keuken. De waterkoker is dankzij zijn ontwerp niet alleen mooi, hij is ook nog eens erg compact en daarom goed plaatsbaar. Het design is 30% smaller dan andere waterkokers. De waterkoker heeft een behuizing die volledig uit geborsteld roestvrijstaal is gemaakt. Daardoor is de waterkoker erg duurzaam. De overige delen van de waterkoker zijn gemaakt van gehard plastic. De Russell Hobbs Compact Home Brushed heeft een inhoud van 0,8 L wat goed is voor 4 koppen thee per keer.

De Russell Hobbs Compact Home Brushed heeft een vermogen van 2200 watt. Daardoor heeft de waterkoker een kooktijd van 137 seconden. De waterkoker van Russel Hobbs heeft een afgeschermd verwarmingselement met een 360 graden draaibare voet. De waterkoker heeft 4 ingebouwde veiligheden om altijd water veilig te kunnen koken. De veiligheden zijn een automatische afslag, automatische kookpuntuitschakeling, droogkookbeveiliging en een automatische uitschakeling. Ook is de waterkoker van Russel Hobbs uitgerust met een druppelstop. Zo kunt u nooit heet water na inschenken morsen op tafel of personen. Extra veilig dus! De Russell Hobbs Buckingham wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Hoogwaardig geborsteld roestvrijstalen waterkoker met gepolijste accenten
 • Bespaart tot 60% energie dankzij zuinig ontwerp
 • Neemt weinig ruimte in
 • Perfecte schenktuit
 • De behuizing wordt heet tijdens het water koken, alleen bij handvat vast pakken

5. Stille waterkoker met temperatuurregeling - Tefal Flagship KO8508

De Flagship KO8508 van Tefal is ideaal als je op zoek bent naar een stille waterkoker met temperatuurregeling. Ook heeft deze waterkoker een dubbelwandige constructie, waardoor hij koel blijft aan de buitenkant.

De Tefal Flagship KO8508 wordt als zeer stil ervaren en is erg handig in gebruik. De temperatuur kun je instellen voor alle verschillende soorten koffie en thee; er zijn 5 verschillende temperaturen tussen 40 en 100 graden. Voor het opwarmen van babymelk gebruik je de steriliseerfunctie van 40°C. Dankzij de warmhoudfunctie blijft het water tot 30 minuten lekker warm.

Deze stille waterkoker met temperatuurregeling wordt door de consumenten als stil, handig in gebruik en mooi ervaren. De waterkoker heeft een simpel maar modern design wat in elke keuken past!

De instelbare temperaturen en de warmhoudfunctie worden erg gewaardeerd. Dit is eenvoudig in te stellen via het realtime digitale scherm. Volgens ons is de Tefal Flagship KO8508 de beste stille waterkoker met temperatuurregeling!

 • Veel instelbare temperaturen
 • Warmhoudfunctie
 • Goede kwaliteit
 • Blijft koel aan de buitenkant
 • Waterniveau niet goed te zien

Waarom waterkokers herrie maken

De herrie die een waterkoker maakt komt door een proces dat cavitatie wordt genoemd. Dit is een natuurkundig proces dat implodatie van luchtbelletjes zorgt. Dit proces staat hieronder in Jip en Janneke taal uitgelegd.

Door het verwarmen van het water op de bodem van de waterkoker ontstaan er belletjes die naar boven drijven. Tijdens het naar boven drijven komen ze tegen warmer water aan. Door de verwarming klappen de belletjes en botst het water aan de buitenkant van de belletjes tegen elkaar. Dit veroorzaakt het geluid, dit is verre van stil. Omdat dit letterlijk duizenden belletjes zijn ontstaat er een constant geluid. Als al het water in de waterkoker aan de kook is gerookt zal het geluid afnemen.

Stille waterkoker kopen? Waar op te letten en wat je zelf kunt doen

Het is natuurlijk goed mogelijk dat jouw ideale stille waterkoker er niet bij staat in ons keuze lijstje. Het is dan natuurlijk alsnog mogelijk om zelf een ideale koop te vinden. Er zijn echter wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Als je de onderstaande punten in ogenschouw neemt moet dat goedkomen.

Aantal decibel (dB)

Hoe lager het maximaal aantal decibel van een waterkoker is, des te stiller deze is. Dit spreekt natuurlijk voor zich. Maar we kunnen stellen dat alle waterkokers die een geluidsniveau van 70 dB of minder hebben we een stille waterkoker kunnen noemen. Let er dus op dat de waterkoker die je koopt hier ten minste aan voldoet. Echt geluidloze waterkokers zul je niet vinden, er zal altijd wat geluid vanaf komen.

Waterkoker zonder piepjes of andere digitale geluiden

Sommige waterkokers maken een extra geluid wanneer het water kookt en/of wanneer je de waterkoker aanzet. Het is natuurlijk zonde om een waterkoker te kopen vanwege het lage geluidsniveau als je vervolgens nog wel allemaal geluidjes uit de koker hoort komen.

Ondergrond voor stille waterkoker

Als je eenmaal een waterkoker hebt en je wilt dat deze nog minder geluid maakt dan kun je de ondergrond aanpassen. Een ondergrond van bijvoorbeeld RVS en zelf hard steen zorgt dat het geluid verder resoneert. De oplossing is dan om een geluiddempend matje eronder te leggen. Denk bijvoorbeeld aan textiel, rubber of kunststof matje. Wees er wel zeker van dat de nieuwe ondergrond hitte en vochtbestendig is.

Een waterkoker is stiller wanneer je deze niet in een kast zet

Een holle ruimte zoals een kast versterkt geluid. Dus zelfs wanneer je een stille waterkoker in een kast zet zal het geluid harder zijn dan wanneer je deze bijvoorbeeld los op het aanrecht plaatst. Ons advies is dan ook om dat te doen als je wilt dat je waterkoker geen herrie maakt.

Snelheid van water koken

Waterkokers die heel snel het water laten koken hebben ook vaak de eigenschap om veel geluid te produceren. Er zijn ook stille waterkoker die alsnog snel het water koken. Als dat belangrijk voor je is, is het belangrijk om te letten op het vermogen, des te hoger dat is, des te sneller zal het water koken. Een waterkoker met een hoger vermogen is meestal ook een energiezuinige waterkoker.

Alternatieve optie: een heetwaterdispenser

Je kunt er ook nog voor kiezen om een heet waterdispenser aan te schaffen. Dit is een apparaat dat alleen de hoeveelheid water kookt die je nodig hebt om je beker of glas te vullen. Het koken gaat dus veel sneller dan bij een waterkoker waar je eigenlijk altijd teveel water in doet, dat scheelt al in geluid :). Daarnaast zijn de heetwaterdispensers zo gemaakt dat ze eigenlijk altijd uberhaubt stiller zijn.

Conclusie stille waterkoker

Stille waterkokers hebben als groot voordeel dat je geen last hebt van de herrie wanneer je bijvoorbeeld in gesprek bent, een online vergadering volgt of gewoon tv aan het kijken. Het geluid dat gepaard gaat met het koken van water kan erg irritant zijn.

Daarom hebben wij een groot aantal waterkokers met een laag geluidsniveau, lager dan 70 dB, uitgebreid getest en daar de beste uitgepikt. Zo hoef jij niet meer urenlang verschillende modellen te vergelijken en kun je snel een goede koop doen. Als er toch geen keuze tussenstaat die je aanspreekt kun je altijd met de genoemde aandachtspunten zelf een goede stille waterkoker vinden.

Veelgestelde vragen over stille waterkokers

Wat is een stille waterkoker?

Wij hanteren de stelregel dat een waterkoker met een lager decibel volume dan 70 een stille waterkoker is.

Waarom maakt een waterkoker zoveel lawaai?

Het geluid dat het uit een waterkoker zijn de kleine belletjes in het water die knappen. Des te hoger de temperatuur wordt in de waterkoker des te meer geluid de waterkoker maakt. De wand en deksel van de waterkoker bepaalt hoeveel geluid er daadwerkelijk doorheen komt.

2 gedachten over “Stille waterkoker kopen, beste keuze en aandachtspunten in 2024”

 1. “Hoe lager het maximaal aantal decibel van een waterkoker is, des te stiller deze is. Dit spreekt natuurlijk voor zich. Maar we kunnen stellen dat alle waterkokers die een geluidsniveau van 7 dB of minder hebben we een stille waterkoker kunnen noemen. Let er dus op dat de waterkoker die je koopt hier ten minste aan voldoet.”

  Ik neem aan hier 70 dB moet staan!

  Beantwoorden

Plaats een reactie