Uiensnijder kopen? De beste elektrische, professionele, uienkam en meer in 2024

Laatste update: 11 oktober 2022

Met een uiensnijder, ook wel uienchopper genoemd, kun je eindelijk gemakkelijk uien snijden, snel en zonder te huilen. Bovendien zorgt een uiensnijder er ook voor dat de ui precies gesneden wordt op de manier die jij wilt, bijvoorbeeld in blokjes of juist in repen.

Eigenlijk is een uiensnijder meestal een algemene groentesnijder die bedoeld is voor het hakken van allerlei groente. Voor deze beste uiensnijder test hebben we dus gekeken naar groentesnijders die geschikt zijn voor het op verschillende manieren snijden van uien. Mandolines of spiraalsnijders komen niet op deze pagina voor, die zijn specifiek voor een ander doel.

Je kunt overigens ook een goede hakmolen gebruiken om uitjes in blokjes te hakken. Een goede uiensnijder is er echter speciaal voor ontworpen en is bovendien een stuk goedkoper.

Nu vind je eerste de 3 beste uiensnijders in de meest gezochte categorieën. Verder op de pagina vind je waarom dit de beste keuzes zijn. Tevens vind je nog meer uiensnijders die het best geschikt zijn voor andere wensen en eisen.

Product Categorie Prijs
tupperware uiensnijderTefal 5 Second Chopper K13204 Hakmolentupperware uiensnijder
Bekijk bij Coolblue Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Elektrische uiensnijderBestron elektrische hakmolenElektrische uiensnijder
Ui slicerMandoline – Groentesnijder – RVS – Groen/GrijsUi slicer
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Waar we op gelet hebben met de uiensnijder test

Een goede uiensnijder moet aan paar verschillende eisen voldoen, ongeacht wat de categorie is. Dit zijn de volgende punten:

 • Duurzaamheid: een uiensnijder is een apparaat dat je waarschijnlijk heel vaak gaat gebruiken, de meeste mensen zelfs dagelijks. Duurzaamheid is daarom een belangrijke eigenschap als we een uiensnijder de beste willen.
 • Gebruiksgemak: het is ook belangrijk dat de uiensnijder gemakkelijk in het gebruik is. Het is immers een apparaat dat het snijden makkelijker moet maken, niet moeilijker 🙂 . Hierbij hoort ook dat het apparaat snel gebruikt kan worden, dat is ook een belangrijke motivatie om een uiensnijder te kopen, minder tijd kwijt zijn aan het snijden.
 • Functies: daarnaast vinden het ook enigszins belangrijk dat je een ui op verschillende manieren kunt snijden met een uiensnijder. De meeste van de slicers hebben bijvoorbeeld verschillende roostertjes. We maken wel een uitzondering hier voor een uienkam, dat is een simpel en goedkoop apparaat dat toch tussen dit overzicht thuishoort.
 • Prijs kwaliteitsverhouding: De prijs kwaliteit-verhouding moet met elkaar in verhouding staan. Je dient de kwaliteit te krijgen waarvoor je betaalt. Je zult zien dat een goede uiensnijder helemaal niet duurt hoeft te zijn.
 • Reviews en ervaringen: mensen die een bepaalde uiensnijder al hebben weten het beste hoe deze bevalt. We hebben dan ook goed gekeken naar de ervaringen en reviews van andere gebruikers.

Daarnaast hebben we natuurlijk goed gelet op de categorie specifieke eisen. Al met al zijn we tot de volgende beste uiensnijders gekomen in onze test.

Beste uiensnijder 2024 test uitslag

1. tupperware uiensnijder - Tefal 5 Second Chopper K13204 Hakmolen

tupperware uiensnijder
Bekijk bij Coolblue Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Tefal 5 Second Chopper beschikt over een gepatenteerd boostsysteem met ultra-resistente RVS messen die een inhoud van 900 ml heeft, heeft een heldere kristallen kom voor direct zicht en resultaat, een veilige vergrendeling, een fijn ergonomisch handgreep en een mesgeleider voor perfecte snijresultaten. Wij hebben de Tefal 5 Second Chopper tot beste tupperware uiensnijder gekozen.

Met de Tefal 5 Second Chopper Hakmolen krijg je snel en eenvoudig je uien op maat. Door het gepatenteerde boostsysteem en de ultra-resistente RVS messen hak je met gemak uien in de gewenste grote of kleine stukjes die u wilt. De vlijmscherpe rvs messen werken zich binnen enkele seconden door de uien heen. De messen zijn zelfs sterk genoeg om door chocola, noten of ijs heen te snijden. Dat maakt dat de Tefal 5 Second Chopper veelzijdig is en dus niet alleen voor uien gebruikt kan worden. De Tefal 5 Second Chopper heeft een doorzichtige mengkom met een grote inhoudt van 900 ml.

De messen worden geactiveerd zodra je aan het koord trekt. Hoe vaker je het koord heen en weer haalt, hoe fijner de uien worden. Zo kunt u nauwkeurig werken om zelf te bepalen hoe fijn uw de uien hakt. Deze handmatige hakmolen van Tefal wordt geleverd met een aantal handige snufjes. De zachte ergonomische handgreep en anti-slipvoet zorgen voor een optimaal gebruiksgemak. Verder krijg je er extra bij: een mes voor hakken, pureer accessoire voor het pureren van onder andere babyvoedsel, ice-crush accessoire, een opklop accessoire voor slagroom en crèmes.

 • Overal te gebruiken zonder stroom
 • Vlijmscherpe rvs messen
 • Wordt geleverd met 4 accessoires
 • Geschikt voor hakken, pureren, opkloppen, ijs crushen
 • Geen opbergset voor meegeleverde accessoires

2. Ui slicer - Mandoline – Groentesnijder – RVS – Groen/Grijs

Ui slicer
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Deze groentesnijder is ideaal wanneer je snel uien in blokjes wilt snijden. Je legt simpel een geschilde ui op 1 van de de snijroosters en drukt met de hefboom de hele ui door het snijrooster heen. Vervolgens vallen de blokjes in een opvangbak die er ook bij geleverd wordt.

Bij deze groentesnijder die perfect als uiensnijder functioneert worden verschillende inzetstukken geleverd die uiteindelijk bepalen in welke vorm en maat groente of uien gesneden worden. Voor het snijden van uien zijn de blokjes inzetstukken het best geschikt. Deze slicer wordt geleverd met 13 onderdelen.

Als je een uiensnijder zoekt waar je snel veel uien in blokjes wilt snijden, dan is dit de beste koop. Deze uiensnijder is van hoge kwaliteit en kan alles aan. Een bijkomend voordeel is dat er erg veel opzetstukken bij geleverd worden. Door ze stukken kun je allerlei groente en zelfs aardappelen mee snijden. Door alle positieve reviews en de hoge kwaliteit kiezen wij dan ook de Mandoline – Groentesnijder – RVS – Groen/Grijs als beste Ui slicer.

 • Vaatwasbestendig
 • Heel snel veel uien in blokjes snijden
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Ook te gebruiken voor andere groente
 • Sterke bouwkwaliteit
 • mesjes niet los te verkijgen

3. Elektrische uiensnijder - Bestron elektrische hakmolen

De Bestron electrische Hakmolen is een zeer sterke uiensnijder die voorzien is van 4 scherpe snijmessen, een inhoud heeft van 500 ml, een kom die vaatwasserbestendig is, geschikt is voor alle etenswaren en een vermogen van 400 watt heeft. Wij hebben de Bestron electrische Hakmolen gekozen tot beste elektrische uiensnijder.

De uiensnijder van Bestron is een fijne uiensnijder die zeer handig in gebruik is. Dankzij de 4 vlijmscherpe snijmessen kan deze elektrische uiensnijder niet alleen uien, maar ook knoflook en pepers snijden. Hij is ook uitermate geschikt om noten klein te maken of ijsblokjes te crushen. De 4 RVS snijmessen zorgen voor de perfecte resultaten.

De kom van de elektrische uiensnijder is vaatwasserbestendig en heeft een anti-slip bodem. Zo hoef je nooit bang te zijn dat de hakmolen van je aanrecht af valt. Er zit een grote pulsschakelaar op en een veiligheidssluiting. De elektrische uiensnijder heeft een handige maatverdeling om te verschillende ingrediënten te kunnen af meten als je bijvoorbeeld bepaalde sauzen wilt maken. De Bestron elektrische uiensnijder heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en is een ware aanwinst voor in de keuken. Hij wordt geleverd met 5 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Meerdere snijmessen
 • Compacte handige uiensnijder

  4. Professionele uiensnijder - KitchenBrothers Elektrische uiensnijder

  Professionele uiensnijder
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  De KitchenBrothers Elektrische uiensnijder heeft 300 watt vermogen en een vierdubbel hakmes, beschikt over een onbreekbare RVS kom, heeft 2 snelheden en een turbofunctie om uien en sjalotjes mee fijn te maken, heeft een veiligheidsslot, heeft een inhoud van 1,8 L en is volledig BPA vrij. Wij hebben de KitchenBrothers Elektrische uiensnijder tot beste professionele uiensnijder gekozen.

  De KitchenBrothers Elektrische uiensnijder is een elektrische uiensnijder die een mooie roestvrijstalen onbreekbare kom met een inhoud van 1,8 L heeft. De roestvrijstalen kom en de rest van de uiensnijder is volledig BPA vrij. Dit houdt dat er geen giftige stoffen in de kom en deksel van de uiensnijder verwerkt zijn. De elektrische uiensnijder beschikt over een elektrische motor die 300 watt vermogen heeft die binnen 6 tot 10 seconden uw uien of sjalotjes heeft fijn gemaakt. De uiensnijder beschikt over een vierdubbel hakmes die met gemak door de uien heeft snijdt.

  De elektrische uiensnijder van KitchenBrothers heeft een slim veiligheidsslot. Deze werkt daardoor alleen goed als de deksel goed op de kom is bevestigd. Daarnaast is de onderkant voorzien van een antislip ring zodat de uiensnijder goed op het aanrecht of blad blijft staan tijdens gebruik. De uiensnijder is duurzaam door zijn materiaal en heeft een veilige en krasbestendige buiten en binnenkant en is afgezien van zijn elektrische voetstuk volledig schoon te maken in de vaatwasser. De uiensnijder heeft een beveiliging tegen oververhitting bij overmatig gebruik. De uiensnijder is door zijn functionaliteit niet alleen voor uien en sjalotjes te gebruiken, u kunt hem ook voor anderen groenten en ingrediënten gebruiken. De elektrische uiensnijder heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en komt met 1 jaar garantie.

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Vierdubbel mes
  • Slim veiligheidsslot
  • 1,8 L capaciteit
  • Groter dan je gemiddelde uiensnijder

  5. Beste uienkam - Now4You Uienkam

  Beste uienkam
  Bekijk bij Bol
  #Advertentie

  De uienkam van Now4You is een duurzame robuuste snijhulp voor uien en sjalotjes die over 10 rvs pennen beschikt, beschermt uw handen en vingers bij het snijden, heeft een multifunctioneel ontwerp, maakt het snijden veilig en makkelijk, is vaatwasserbestendig en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wij hebben de uienkam van Now4You tot beste uienkam gekozen.

  De uienkam van Now4You is een superhandige tool voor in de keuken als het komt op het snijden van uien en sjalotjes. De snijhulp is vervaardigd uit solde roestvrijstaal wat de uienkam erg robuust duurzaam maakt. Het handvat is een ergonomisch handvat waardoor het erg fijn in de hand ligt en in prettig in gebruik is. De 10 rvs pennen die in het ergonomische handvat bevestigd zitten houden de ui of sjalot tijdens het snijden goed op zijn plek en zorgt voor een veilige en makkelijke werkomgeving.

  Door het multifunctionele ontwerp kunt u uien en sjalotten in gelijke plakken en stukjes snijden. Door het handvat hoeft u niet meer in de buurt te komen van de uien en sjalotten waardoor uw handen beschermt blijven in het proces. Daardoor heeft uw ook nooit meer vieze handen en stinkende handen. De uienkam is na gebruik eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. De uienkam heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en is een zeer handige snijtool voor in de keuken. De uiensnijder is uiteraard ook te gebruiken voor andere groenten zoals tomaat, paprika en nog veel meer!

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • 10 RVS pennen vervaardigd uit solde roestvrijstaal
  • Simpel en veilig in gebruik
  • Vaatwasserbestendig

   Koopgids, zelf een goede uiensnijder vinden

   Als je toch op zoek bent naar een ander model dan dat je hierboven hebt kunnen vinden, kun je deze koopgids volgen. Hieronder staan een aantal aandachtspunten waar je op moet letten als je de beste koop wilt vinden.

   Wat voor type uiensnijder wil je?

   De meest ideale groentesnijders voor het snijden is simpelweg een soort dicer. Dit is een plankje met messen in een patroon, dit patroon bestaat meestal uit vierkantjes. Je kunt dan met een hulpstuk de groentel, in dit geval dus de ui, er doorheen drukken. De ui zal dan gemakkelijk in blokjes gesneden worden.

   dicer
   dicer model

   Een andere model dat regelmatig gebruikt wordt is de zogenaamde uienkam. Dit kamvormige gereedschap steek je boven in de ui. Vervolgens kun je met een keukenmes uit je messenset de ui in perfecte plakjes snijden. Omdat de tanden van de kam op een vaste afstand uit elkaar staan heb je wel altijd even dikke plakken, je kunt het niet gebruiken om de uien steeds anders te snijden. Maar daar is de prijs ook naar.

   uienkam
   uienkam

   Vaatwasserbestendingheid

   Met meerder hak en snijmachines heb je vaak het probleem dat je overal in het apparaat vuiligheid tegenkomt. Omdat dit vaak kleine stukjes zijn die in hoekjes verstopt zitten kan het een vervelende taak worden om dat steeds weer schoon te maken. Een goede uiensnijder is daarom erop ontworpen om gemakkelijk schoon te maken. Een model dat vaatwasser bestendig is, is dan natuurlijk helemaal ideaal.

   Duurzaamheid van de uiensnijder

   Dit is typisch keukengerei dat je heel vaak gaat gebruiken. Ga maar eens na hoe vaak je normaal gesproken uien gebruikt in je gerecht. Een uiensnijder moet daarom duurzaam zijn. Let op de bouwkwaliteit en de gekozen materialen. Ook de kwaliteit van de messen in in een dicer is van belang, je wilt niet constant nieuwe messen moeten kopen.

   Prijs

   Een uiensnijder is in essentie een simpel stuk keukengerei. Er zijn dan ook prima modellen te vinden voor een vriendelijke prijs. Een goede uiensnijder vind je al vanaf €14 en een uienkam is zelfs nog goedkoper.

   Uienringen snij je met een mes

   Een uiensnijder zoals wij die behandelen op de pagina is niet geschikt voor het snijden van ringen. Uienringen worden ook in veel gerechten verwerkt, maar deze zijn dus niet te snijden met een uiensnijder of groentesnijder.

   Voor het snijden van ringen van uien zul je een goed groentemes moeten gebruiken. Deze vind je wel in elke goede messenset.

   Conclusie beste uiensnijder

   Eigenlijk is een uiensnijder meestal simpelweg een groentesnijder. Sommige groentesnijders zijn alleen zo ingericht dat ze perfect geschikt zijn voor het snijden van uien dat het daadwerkelijk ook de beste uiensnijder is. Op deze pagina heb je gezien wat volgens onze experts en ervaringen van anderen, wat de beste koop is. Je kunt natuurlijk zelf ook op zoek gaan naar jou ideale model aan de hand van onze koopgids.

   Een uiensnijder is een simpel apparaat dat geschikt is om uien snel en zonder tranen te snijden. Ideaal als je bijvoorbeeld voor veel gerechten uitjes in de koekenpan wilt fruiten. Er zijn een paar zaken waar je op moet letten bij het kopen, maar je vindt al snel een goede keuze.

   Veelgestelde vragen over uiensnijders

   Hoe werkt een uiensnijder?

   Dit is afhankelijk van het soort uiensnijder dat je gebruikt. Bij een groentesnijder druk je een rooster van messen door de ui heen. Wanneer je dit doet valt de ui in blokjes in het opvangbakje. Een uienkam zorgt ervoor dat je de uit goed kunt vasthouden terwijl je deze snijdt met een mes.

   Wat is een gesnipperde ui?

   Een gesnipperde ui is in gelijkmatige blokjes gesneden. Dit kan zowel met een mes als met een uiensnijder.

   Hoe lang kun je gesneden ui bewaren?

   Als je de gesneden ui in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaard blijft deze maximaal 9 dagen bewaren. We raden echter aan de ui pas te snijden net voordat je deze gaat verwerken in het eten.

   Hoeveel kost een uiensnijder?

   Afhankelijk van het model uiensnijder dat je wilt kopen. Een groentesnijder waar je de messen door de ui heen kan drukken kost ongeveer tussen de €14 en €40. Een uienkam is een stuk goedkoper, die koop je voor minder dan €10.

   Plaats een reactie