Beste vispan 2024 test, inductie, Le Creuset, koperen en meer

Laatste update: 23 maart 2023

Op zoek naar de beste vispan? Wij hebben deze voor je gevonden! Een goede vispan is onmisbaar in jouw keuken als je graag grote stukken vis, of hele vissen bereidt. Een gewone koekenpan is hiervoor vaak te klein. Vispannen zijn over het algemeen ovaal van vorm, het is dus een langwerpige pan, zodat er een hele vis in past.

Vispannen zijn er in verschillende maten en materialen, er is veel keus. Het is dus lastig om de beste vispan te vinden. Om jouw keuze gemakkelijker te maken hebben we verschillende modellen getest en de beste koop gevonden.

Hieronder zie je de door ons als best geteste vispannen in de top 3 meest gezochte categorieën. Verder op de pagina leggen we uit waarom we juist deze vispan als beste hebben gekozen. Mocht jouw ideale vispan hier nu niet tussen staan, kijk dan verderop op deze pagina naar onze koopgids. Daarin vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een goede vispan voor jouw wensen en eisen.

Product Categorie Prijs
Beste vispan algemeenGreenPan Cambridge Keramische Vispan – Ø32 cm – Ovaal – PFAS-vrijBeste vispan algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste vispan inductieGreenpan Craft Vispan – 40×25 cm – Keramisch – InductieInductie vispan
Beste vispan Le CreusetLe Creuset Vispan Anti-aanbak Ø 40 cmLe creuset vispan

Testcriteria voor de beste vissenpan

Om de beste vispan te kiezen, hebben we de vispannen op verschillende criteria getest en beoordeeld. Voor elke categorie zijn er overlappende aandachtspunten. Zo hebben we in elke categorie gekeken naar

 • Bak resultaat, dit is natuurlijk het belangrijkst. We kijken dan hoe goed de vis gebakken in de betreffende vispan.
 • Bouwkwaliteit, is de pan stevig gebouwd met de juiste materialen. Dit zorgt er ook voor dat de vispan duurzaam is en dus lang meegaat.
 • Ervaringen van andere gebruikers, consumenten die de pan hebben weten hoe goed deze is. We checken dan ook heel goed de ervaringen en reviews van mensen die de vispan al hebben.

De uitkomsten hiervan zie je in deze uitslag best geteste vispan in 2024. Onderstaande vispannen hebben van ons de hoogste beoordeling gekregen.

Uitgelicht de beste vispannen 2024

1. Beste vispan algemeen - GreenPan Cambridge Keramische Vispan – Ø32 cm – Ovaal – PFAS-vrij

Beste vispan algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Deze goede keramische vispan van GreenPan is door ons als beste getest omdat het een erg duurzame vispan is waarmee je alle kanten op kunt. Door zijn ovalen vorm passen de meeste vissen er gemakkelijk in en door de goede anti-aanbaklaag is het bakresultaat altijd perfect. Deze vispan is geschikt voor alle warmtebronnen en kan zelfs in de oven! Niet alleen kan je er een vis lekker mee bereiden maar de pan is ook geschikt voor vlees, roerbakken, stoven, etc.

Deze vispan is van duurzame materialen gemaakt, ook de anti-kleeflaag. De vispan is dus volkomen vrij van PFAS waardoor je er echt gezond mee kunt koken. Ook is de pan erg sterk, zelfs bestand tegen metalen spatels. Ook fijn dat het ergonomische handvat niet heet wordt tijdens het koken.

De consumenten die deze vispan al gebruiken zijn er heel blij mee. Ze vinden de kwaliteit van de vispan hoog en de pan is handig in gebruik. Bovendien is de ovalen vispan ruim en bakt goed. Kortom: de beste vispan voor elke keuken!

 • geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie en oven
 • PFAS vrij
 • goede anti-aanbaklaag
 • goede kwaliteit
 • vaatwasserbestendig maar kan beter met de hand worden afgewassen

2. Inductie vispan - Greenpan Craft Vispan – 40×25 cm – Keramisch – Inductie

Deze stoere ovalen vispan van GreenPan is de door ons als beste beoordeelde vispan voor inductie. De vispan is geschikt voor alle warmtebronnen maar door zijn formaat vinden we deze het best passen op een inductiekookplaat, liefst met koppelbare zones zodat je het beste uit deze grote vispan kunt halen.

Deze vispan is PFAS vrij zodat je echt gezond kunt koken en door het slimme ontwerp met rechte randen, heb je meer bakoppervlak terwijl de pan niet meer ruimte in beslag neemt in je kast. De vispan heeft een heel goede anti-aanbaklaag die krasbestendig is en de pan kan ook tegen een stootje.

De consumenten die deze pan gebruiken zijn er erg over te spreken. Hij bakt erg goed, is lekker groot waardoor er gemakkelijk twee grote vissen in passen. Bovendien is hij handig in gebruik omdat de handgrepen niet heet worden en de vispan in de vaatwasser kan. Wat ons betreft dus de beste vispan voor inductie!

 • goede anti-aanbaklaag
 • lekker groot
 • duurzaam
 • mooi design
 • prijzig

3. Le creuset vispan - Le Creuset Vispan Anti-aanbak Ø 40 cm

Met deze vispan van Le Creuset haal je goede kwaliteit in huis! Le Creuset staat bekend om haar kwalitatief goede pannen en deze goede vispan voldoet zeker aan die standaard. De vispan is van aluminium en daardoor lekker licht en hanteerbaar. Door de goede anti-aanbaklaag blijft er niets plakken en bak je je vis lekker krokant. De vispan is geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie, en kan tot 260°C in de oven. Ook fijn; na het bakken kan de vispan zo in de vaatwasser. Le Creuset biedt 10 jaar garantie op deze pan, dat zegt wat ons betreft veel over de kwaliteit van dit product.

De consumenten die de vispan gebruiken zijn erg tevreden over de kwaliteit. Het is een sterke pan die goed bakt. Ook is de pan lekker ruim waardoor er gemakkelijk hele vissen in bereid kunnen worden.

 • 10 jaar garantie
 • licht materiaal
 • vaatwasserbestendig
 • goede anti-aanbaklaag
 • prijzig

4. Koperen vispan - Copper Koekenpan – Ø 24 cm – Eva Trio

Een mooie eyecathcer voor je keuken waarin je ook nog eens een heerlijk visje kunt bereiden: met deze koperen vispan heb je het allemaal! Koper is een bijzonder materiaal voor een pan. Dit materiaal leent zich vooral voor gerechten die wat meer nauwkeurigheid vereisen. Koper reageert snel op temperatuurwisselingen. Met deze mooie vispan zal je vis dus niet aanbakken en kan je ‘m precies zo bereiden zoals jij dat lekker vindt. Buiten dat deze vispan er erg mooi uit ziet, is hij van goede kwaliteit. Door de binnenkant van RVS heeft hij een goede, krasvaste anti-aanbaklaag. Deze koperen vispan bezit een staycool handgreep en een morsvrije schenkrand, super handig!

De consumenten die deze pan al gebruiken zijn er erg blij mee. Het bakresultaat is perfect en ook de elegante uitstraling van de vispan levert pluspunten op. In de categorie koperen vispan komt deze vispan dus als beste uit onze test.

 • gelijkmatige warmteverdeling
 • geschikt voor alle warmtebronnen
 • reageert snel op temperatuurwisselingen
 • mooi design
 • niet vaatwasserbestendig

Koopgids om een goede vispan te kopen

Zoals eerder al gezegd is er veel keus in vispannen waardoor het best lastig kan zijn de beste vispan te kiezen. Met een van de vispannen die als beste uit onze test komen, doe je sowieso een goede koop.

Wil je toch nog even verder zoeken? Dan kan je in deze koopgids lezen waar je op moet letten bij het kopen van een goede vispan.

Materiaal van de vispan

Vispannen zijn, net als andere pannen, te verkrijgen in verschillende materialen. Te denken valt aan RVS, gietijzer, giet aluminium, koper en meer. Elk materiaal heeft zo z’n eigen voor- en nadelen.

Een gietijzeren vispan is wat zwaarder dan een pan van aluminium en heeft geen anti aanbaklaag. De anti aanbaklaag in een gietijzeren pan zul je zelf moeten maken door het zogenaamde inbranden. Een voordeel van gietijzer is dat deze pannen een leven lang kunnen meegaan en dat de pan grote hitte aankan en deze hitte goed verdeelt.

Echter, voor het lekker grillen van een groot stuk vis, kan je ook heel goed een grillpan of grillplaat gebruiken zodat je ook de mooie grillstrepen krijgt.

Aluminium is ook een kwalitatief goed materiaal voor een scherpe prijs en is bijna altijd voorzien van een anti-aanbaklaag. Het zijn gladde vispannen waardoor ze gemakkelijk zijn schoon te maken en je vis niet blijft plakken aan de pan. Een nadeel is dat de meeste van deze pannen een kunststof handvat heeft waardoor deze niet in de oven kan.

Dus bij het kiezen van het materiaal van jouw beste vispan, is het van belang om te bedenken wat je prettig vindt werken en in hoeverre je voor gemak wilt gaan. Materiaal heeft ook grote invloed op de prijs van de vispan.

Anti-aanbaklaag

Afhankelijk van het materiaal van de vispan heeft deze wel of geen anti-aanbaklaag. Een anti-aanbaklaag biedt veel gemak. Je hoeft minder vet te gebruiken en je vis blijft niet plakken aan de pan. Zo wordt ‘ie mooi krokant. Daarnaast is je vispan na gebruik gemakkelijk schoon te maken. Als je kiest voor een goede vispan met anti-aanbaklaag, kan je letten op het materiaal van deze anti-aanbaklaag.

Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht gegeven aan duurzaamheid, zo ook bij vispannen. Inmiddels is algemeen bekend dat pannen met anti-aanbaklaag vaak schadelijke chemicaliën bevatten die onder PFAS vallen. Er zijn gelukkig steeds meer pannen te krijgen zonder anti-aanbaklag en dus zonder die chemicaliën. Bij deze vispannen worden voor de anti-aanbaklaag natuurlijke materialen gebruikt zoals keramische materialen en zand.

Zo weet je zeker dat jouw vispan geen schadelijke stoffen produceert tijdens het koken, ook niet bij zeer hoge temperaturen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vispan zonder anti-aanbaklaag zoals een vispan van gietijzer.

Vorm vispan

Vispannen zijn vaak langwerpig zodat er een hele vis in kan. Vaak zijn ze ovaal van vorm maar er zijn ook goede rechthoekige modellen. Voor het gemak is het fijn als je een langwerpige of ovalen vispan koopt, je bent er dan zeker van dat je er hele stukken vis in kwijt kunt. Maar je kunt uiteraard ook een goede koekenpan gebruiken voor het bakken van vis.

Je moet er dan wel vanuit gaan dat je alleen kleinere stukken vis kunt bereiden. Het voordeel van een vierkante of rechthoekige vispan, is dat je nog meer ruimte hebt voor je vis. Deze modellen worden vaak in de horeca gebruikt voor het bereiden van grotere hoeveelheden. Voor een thuiskok zal een ovalen vispan van een redelijk formaat volstaan.

Afmeting van de vispan

Bij het kiezen van een goede vispan is het belangrijk om te letten op de afmeting. Enerzijds moet je bedenken waarvoor je de pan gaat gebruiken; maak je vaak hele vissen klaar of vooral stukken? En wil je de vispan ook nog voor andere gerechten gebruiken of alleen voor vis?

Afhankelijk daarvan kies je voor een bepaald formaat. Anderzijds is het van belang om te kijken naar de afmeting van je fornuis of inductiekookplaat. Als de bodem van de pan te groot is voor de kookzone van je inductiekookplaat, zal de vispan niet gelijkmatig opwarmen waardoor je minder goed resultaat boekt.

Als je een inductiekookplaat hebt met flexzones, kan je juist wel kiezen voor een lekker grote vispan. In dat geval is het ook niet verkeerd om eens te kijken naar een langwerpige grillplaat voor inductie. Hierop kan je ook gemakkelijk grote stukken vis grillen.

Wij raden je aan om een grote maat vispan te kopen. De prijs zal iets hoger zijn, maar je kunt er zowel grote als kleine vissen in bakken.

Warmtebron

Misschien nogal voor de hand liggend maar het is belangrijk om erop te letten of de vispan die je op het oog hebt, wel geschikt is voor jouw fornuis. Veel vispannen zijn geschikt voor elke warmtebron, inclusief inductie en de oven. Maar dat is niet in alle gevallen zo.

Ook als je het prettig vindt om vis verder te laten garen in de oven is het goed om te letten op wat de pan aankan. Niet alle vispannen kunnen in de oven en als ze dat wel kunnen is dat vaak tot een bepaald maximum.

Handvatten

Vispannen hebben vaak een steel maar er zijn ook modellen met handgrepen. Dit is een kwestie van persoonlijke smaak. Wat vind je prettig werken? Waar je daarnaast ook op kunt letten is het materiaal van de handgrepen. Het is natuurlijk wel fijn dat je tijdens het koken je handen niet brandt aan hete handgrepen van de vispan.

Bij een goede vispan zijn deze wel van materiaal gemaakt dat koel blijft tijdens het koken. Ook is het goed om erop te letten of de steel van de pan kan worden afgekoppeld. Dit is van belang als je de vispan in de oven wilt gebruiken. Een serieuze kok zal de vispan regelmatig in de oven willen gebruiken.

Controleer ervaringen van andere gebruikers

Aan de hand van ervaringen van andere gebruikers kun je vaak zien of de vispan de eigenschappen bezit die jij belangrijk vindt. Lees de reviews van de interessante vispannen dan ook goed door. Daar is heel veel relevantie informatie uit te halen.

Je kunt de reviews van de door ons gevonden vispannen makkelijk lezen. Je hoeft alleen maar op de bijstaande link naar de webshop te klikken om deze te vinden.

Conclusie beste vispan

Een goede vispan kan een handige aanvulling zijn op je pannenset omdat je door de vorm van een deze pannen gemakkelijker een hele vis kunt bakken en door het materiaal het beste bak resultaat krijgt.

In dit artikel hebben we de beste vispannen voor je op een rij gezet. Met de koopgids helpen we je om voor jezelf de beste koop te kiezen door je te vertellen waar je op kunt letten bij als je een goede vispan wilt kopen.

Veelgestelde vragen over vispannen

Waarom een vispan?

Door de ovale vorm van een vispan kun je er hele stukken vis in bakken. Daarnaast is het materiaal van een goede vispan zo gekozen dat de vis niet te snel aanbakt.

Waar kan ik een vispan kopen?

In speciaalzaken kun je zo een pan vinden. En natuurlijk zijn er op internet ook voldoende vispannen te koop.

Plaats een reactie