Waterkoker met temperatuurregeling, mogelijkheden van instelbare temperatuur & beste koop in 2021

Laatste update: 14 mei 2021 Koffie & thee

Een goede waterkoker met temperatuurregeling is een aanwinst in je keuken. Niet alle thee soorten dienen namelijk in dezelfde temperatuur water getrokken te worden. Er zijn theesoorten waar de smaak van achteruit gaat wanneer je deze laat trekken op 100 graden. Ook voor het verwarmen van babyvoeding tot een perfecte temperatuur is het ideaal. En ook als je haast hebt en je wilt niet wachten tot je je thee kunt drinken kun je het perfect gebruiken om het water niet tot het kookpunt te verhitten maar tot de temperatuur die jij direct kunt drinken.

Er zijn echter waterkokers met instelbare temperatuur. Op deze pagina vind je dan ook de beste waterkokers met regelbare temperatuur. Op deze manier zorgen wij ervoor dat je niet urenlang op zoek hoeft naar de beste koop. Onze experts hebben simpelweg gekeken wat de beste modellen van dit moment zijn.

Om te beginnen dan nu ook de top 3 waterkokers met instelbare temperatuur. Verder op deze pagina lees je waarom we juist deze waterkokers als beste keuze uit de test gekomen zijn. Daarnaast vind je nog meer beste keuzes. Ook ontdek wat je er allemaal mogelijk is met waterkoker met temperatuurregeling.

Aandachtspunten waterkoker met instelbare temperatuur

Voor het bepalen wat de betere waterkokers met temperatuurregeling zijn hebben we op bepaalde aandachtspunten gelet tijdens onze test. Aan de hand van deze testeisen kunnen we de verschillende modellen eerlijk met elkaar vergelijken. We hebben de volgende getoetst bij het bepalen wat de beste waterkoker met instelbare temperatuur is:

 • Duurzaamheid: goede waterkokers zijn apparaten die meerdere keren per dag gebruikt worden. We vinden dat deze hierop gebouwd moeten zijn en minstens 7 jaar mee moeten gaan. Ten eerste vinden we het zonde van het milieu om apparaten weg te gooien en opnieuw te kopen. Ten tweede betaal je simpelweg voor het apparaat, je wilt dat geld niet onnodig 2 keer uitgeven.
 • Snelheid waarmee het water opgewarmd wordt: een waterkoker koop je omdat je snel de beschikking over warm water wilt hebben. We vinden een waterkoker die daar lang over doet dan ook geen goede waterkoker. Een uitzondering is een reiswaterkoker, deze hebben vaak een lager vermogen en doen er dus langer over om water op te warmen. Als je echt heel snel heet water wilt hebben is een heetwaterdispenser de beste optie.
 • Prijs: de kosten voor een waterkoker met temperatuurregeling lopen uiteen vanaf €20 tot wel €300. We vinden simpelweg dat de prijs de kwaliteit en de opties moet rechtvaardigen; de prijs-kwaliteitsverhouding moet kloppende. Dat gezegd hebbende vinden we het onnodig dat je onnodig veel geld uitgeeft aan waterkoker, het is niet per definitie zo dat een goedkoper model slechter water verwarmt dan een duurder model.
 • Ervaring van andere gebruikers: mensen die een bepaald model al langere tijd gebruiken weten natuurlijk het best hoe het apparaat werkt, ook na langere tijd. We hebben daarom zorgvuldig honderden reviews van de verschillende instelbare temperatuur waterkokers gelezen. Aan de hand van deze ervaringen hebben we een goed beeld over de algehele kwaliteit van de modellen. We hebben uiteraard alleen modellen geselecteerd waar mensen tevreden over zijn.

Naast deze algemene aandachtspunten hebben we per categorie natuurlijk gelet op specifieke aandachtspunten. Zo moet een budget model bijvoorbeeld onder een bepaalde prijsgrens blijven. En zal een groot model een capaciteit van 1,7 liter of meer moeten hebben.

Uitslag beste waterkoker met temperatuurregeling 2021

1. Cuisinart ® Multi Temp CPK18E - Beste waterkoker met temperatuurregeling algemeen

Beste waterkoker met temperatuurregeling algemeen Cuisinart ® Multi Temp CPK18E
 • Kwaliteit
 • 6 Temperatuurinstellingen
 • Warmhoudfunctie
 • 3000 watt vermogen
 • Dubbele geïsoleerde roestvrijstalen wand
 • Zwaarder dan een gemiddelde waterkoker

De Cuisinart Multi Temp waterkoker beschikt over een dubbele geïsoleerde wand, heeft 6 temperatuurinstellingen, beschikt over 3000 watt vermogen, heeft een inhoud van 1,7 L, heeft een verwijderbare kalkfilter + waterfilter, heeft 5 veiligheidsfuncties, is gemaakt van roestvrijstaal en is volledig BPA vrij. Wij hebben de Cuisinart Multi Temp waterkoker tot beste waterkoker met temperatuurregeling algemeen gekozen.

De Cuisinart Multi Temp waterkoker is een dubbelwandige, geïsoleerde waterkoker gemaakt van geborsteld roestvrijstaal voor een lange levensduur. Doordat de waterkoker een dubbele geïsoleerde wand heeft, blijft het water na het eerste kopje thee lang warm om een tweede kopje thee te kunnen inschenken. De Cuisinart Multi Temp waterkoker heeft een vermogen van wel 3000 watt. Hierdoor kookt het water ontzettend snel en hoeft u niet lang te wachten. De waterkoker beschikt over 6 temperatuurinstellingen. U kunt hierbij kiezen uit  75-80-85-90-95-100°C. Daarnaast heeft de waterkoker ook nog eens een warmhoudfunctie om het water op gewenste temperatuur te houden.

De Cuisinart Multi Temp waterkoker heeft een ruime inhoud van 1,7 L. Een grote kop thee bevat gemiddeld 250-300 ml, dus u kunt 6 koppen thee per keer schenken met de inhoud van de waterkoker. De waterkoker heeft een extra grote schenktuit om het inschenken eenvoudig te maken en beschikt over een druppelstop zodat er geen heet water gemorst kan worden. Binnenin de waterkoker zit er een verwijderbare antikalkfilter en een waterfilter zodat u altijd van gefilterd water kunt genieten.

De Cuisinart Multi Temp waterkoker beschikt over een automatische afslag, een automatisch kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Tevens heeft de waterkoker een indicatielampje, een proces-klaar-lampje een waarschuwingssignaal om aan te geven dat de waterkoker klaar is. De coating van de waterkoker voorkomt aanslag en maakt het reinigen van de waterkoker eenvoudig. Door de kwaliteit en de functionaliteit van deze waterkoker hebben we Cuisinart Multi Temp waterkoker tot beste waterkoker met temperatuurregeling gekozen. De waterkoker van Cuisine wordt geleverd met 3 jaar garantie.


2. Philips Avance HD9359/90 - Philips waterkoker met regelbare temperatuur

philips waterkoker met temperatuurregeling
 • Duurzame roestvrijstalen behuizing gemaakt van gerecycled materiaal
 • 40 Graden functie voor babyvoeding
 • Warmhoudfunctie
 • Fijnmazige filter voor microkalkdeeltjes
 • Wordt warm aan de buitenkant

De Philips Avance HD9359/90 heeft een duurzame volledig roestvrijstalen behuizing, heeft 4 temperatuurinstellingen, beschikt over een warmhoudfunctie, heeft een fijnmazige antikalkfilter, heeft een veelzijdig beveiligingssysteem, heeft een inhoud van 1,7 L en is volledig BPA vrij. Wij hebben de Philips Avance HD9359/90 tot beste Philips waterkoker met regelbare temperatuur gekozen.

De Philips Avance HD9359/90 is een duurzame waterkoker doordat hij voor 90% uit gerecycled materiaal is gemaakt. De behuizing is gemaakt van volledig roestvrijstaal voor een lange levensduur. Met de Philips Avance HD9359/90 kunt u kiezen uit vier verschillende temperaturen. Namelijk uit  40, 60, 80 en 100 °C. De 40 graden functie kan gebruikt worden om water warm te maken voor bijvoorbeeld babyvoeding. Een handige functie waar niet iedere waterkoker over beschikt. De andere temperatuurinstellingen zijn bedoeld voor verschillende soorten thee en koffie om te maken. Daarnaast beschikt de waterkoker van Philips ook over een warmhoudfunctie.

De Philips Avance HD9359/90 heeft een fijnmazige filter om zelfs de kleinste kalkdeeltjes tegen te houden bij het inschenken. Zo kunt altijd genieten van schoon en kalkvrij water. De filter is uitneembaar zodat die schoon gemaakt kan worden. De waterkoker heeft een veelzijdig beveiligingssysteem met onder andere een automatische afslag, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging.

De inhoud van de waterkoker is 1,7 L. Dit is genoeg om 6 koppen thee uit te kunnen schenken. Het vermogen van de waterkoker varieert tussen 1850 en 2200 watt afhankelijk van welke temperatuur gekozen wordt om op te warmen. Dankzij zijn goede prijs/kwaliteit verhouding en zijn duurzaamheid is de Philips Avance HD9359/90 in onze mening de beste Philips waterkoker met regelbare temperatuur. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie en is volledig BPA vrij.


3. Espressions EP9650 Smart Kettle Waterkoker - Luxe waterkoker met instelbare temperatuur

Luxe waterkoker met instelbare temperatuur Espressions EP9650 Smart Kettle Waterkoker
 • Kwaliteit, volledig rvs met dubbele wanden
 • Steriliseer, 40ºC en warmhoudfunctie
 • Stille waterkoker
 • Docking station met display en bediening
 • Design
 • De behuizing wordt warm tijdens het water koken

De Espressions EP9650 Smart Kettle waterkoker is een stijlvolle waterkoker met een inhoud van 1,7 L, heeft 5 voorgeprogrammeerde warmtestanden, beschikt over een steriliseer, 40ºC en warmhoudfunctie, heeft een Quiet Shield ontwerp, heeft een kooktijd van 122 sec, heeft 4 ingebouwde veiligheden, heeft een antikalkfilter en is volledig BPA vrij. Wij hebben de Espressions EP9650 waterkoker tot beste luxe waterkoker met instelbare temperatuur algemeen gekozen.

De Espressions EP9650 Smart Kettle Waterkoker is stijlvolle waterkoker die volledig uit roestvrijstaal is gemaakt. De waterkoker heeft dubbele wanden en een inhoud van 1,7 L. Met de waterkoker van Espressions kunt u kiezen uit 5 voorgeprogrammeerde warmtestanden. Ieder van deze warmtestand is bedoeld kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden of bepaalde theesoorten. De warmtestanden zijn: 80ºC – voor groene thee, 85ºC – voor witte thee, 90ºC – voor Oolong thee, 95ºC – voor koffie, 100ºC – voor zwarte thee.

De Espressions EP9650 Smart Kettle Waterkoker is verder uitgerust met nog 3 extra functies: de steriliseer, 40ºC en warmhoudfunctie. De steriliseerfunctie brengt het water tot aan het kookpunt, en laat het vervolgens 5 minuten doorkoken. De 40ºC functie is handig voor bijvoorbeeld het warm en klaar maken van babyvoeding. En tot slot de warmhoud functie. Deze functie functie zorgt ervoor dat het water tot wel 20 minuten op temperatuur blijft. Dankzij de 4 ingebouwde veiligheden kunt u uw water altijd veilig koken. Denk hierbij aan een automatische afslag, automatische kookpuntuitschakeling, droogkookbeveiliging en een automatische uitschakeling.

De waterkoker heeft een mooi docking station waarop het staat en waar de functies door middel van knoppen duidelijk zichtbaar en bedienbaar zijn. Op het display lees je precies af op welke stand de waterkoker staat ingesteld. Wanneer het water op temperatuur is, geeft de waterkoker een seintje. De waterkoker heeft een maximaal geluidsniveau van 70dB. De Espressions EP9650 Smart Kettle Waterkoker is de ultieme waterkoker voor iedereen, of je nou theeliefhebber bent of niet. Een ware aanwinst in de keuken!


4. Inventum HW817D - Goedkope waterkoker met temperatuurregeling

goedkope waterkoker instelbare temperatuur
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 5 Voorgeprogrammeerde warmtestanden met LED-verlichting
 • Warmhoudfunctie
 • Wordt warm aan de buitenkant

De Inventum HW817D waterkoker heeft een inhoud van 1,7 L, beschikt over 5 voorgeprogrammeerde warmtestanden, heeft een warmhoudfunctie, heeft 2200 watt vermogen, is voorzien een antikalkfilter, heeft een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Wij hebbend de Inventum HW817D tot de beste goedkope waterkoker met temperatuurregeling gekozen.

De Inventum HW817D is een ruime waterkoker die een inhoud van 1,7 L heeft. Door zijn 2200 watt vermogen heeft de waterkoker van Inventum een snelle kooktijd. De inhoud van 1,7 L is genoeg om 6 koppen thee per keer mee in te schenken. De waterkoker heeft een digitale bediening waarmee de gewenste temperatuur van het water ingesteld kan worden. U kunt kiezen uit de volgende temperaturen: 50, 70, 80, 90 of 100°C. De Inventum HW817D heeft daarnaast een instelbare warmhoudfunctie die 30 min lang het water op temperatuur houdt.

De Inventum HW817D heeft een waterniveau indicator met gekleurde LED-verlichting die oplicht in vijf verschillende kleuren. Elke kleur geeft een temperatuur aan die gekozen wordt op dat moment. De waterkoker is voorzien van een antikalkfilter, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding hebben wij de Inventum HW817D tot beste goedkope waterkoker met temperatuurregeling gekozen. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.


Mogelijkheden waterkoker met instelbare temperatuur

Een waterkoker met instelbare temperatuur kan gebruikt voor verschillende doeleinden. De meest voor de hand liggende toepassing is het trekken van thee op een lagere temperatuur. Vooral bij groene thee die je van theebladeren trekt is dit van belang. De smaak van groene thee komt het best tot haar recht wanneer die getrokken wordt tussen de 70 en 80 graden. Als de temperatuur van het water hoger is zal de thee een bittere smaak krijgen.

Daarnaast is het ideaal wanneer je de flesvoeding van je baby wilt opwarmen tot bijvoorbeeld 40 graden. Stel de watekoker in op 40 graden en maak met dat water de flesvoeding. Dan weet je zeker dat de voeding niet te heet of te koud is. Je hoeft dan ook niet meer te wachten tot de fles op de drinkbare temperatuur is maar kun je deze direct geven aan je kindje.

Ook als je haast hebt en je wilt nog snel een kop thee drinken is het natuurlijk ideaal. Je laat het water opwarmen tot een drinkbare temperatuur, trekt de thee en kan direct je kop leegdrinken.

Zelf een instelbare waterkoker vinden met onze koopgids

Het kan natuurlijk goed zijn dat jouw ideale keuze niet uit onze test naar voren gekomen is. Met de onderstaande koopgids vind jij alsnog gemakkelijk jouw ideale waterkoker met instelbare temperatuur. Als je op de volgende punten let tijdens je aankoop weet je zeker dat je niet per ongeluk de verkeerde koopt.

Instelbare temperaturen

Let er op dat de temperaturen die je wilt gebruiken instelbaar zijn op de waterkoker die je gaat kopen. Als je bijvoorbeeld de waterkoker koopt omdat je flesvoeding wilt opwarmen is het belangrijk dat de temperatuur van 40 of 50 graden instelbaar is. anders wordt het water alsnog veels te warm voor jouw baby en moet je alsnog lang wachten.

Capaciteit

Als je voor een groot aantal mensen tegelijkertijd thee wilt maken is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende water in de waterkoker past. In een gemiddeld theeglas gaat 0,25 liter water. Voor 6 personen heb je dus al minimiaal een waterkoker met 1,5 liter inhoud nodig.

Ook wanneer je je waterkoker gebruikt voor het koken, om het water sneller op kooktemperatuur te krijgen, is een grote capaciteit raadzaam. In een gemiddelde pan gaat namelijk gemakkelijk meer water dan 1,5 liter.

Prijs

Er zijn prima waterkokers met instelbare temperatuur te koop met een budget prijs. Het is zeker niet altijd het geval dat duur beter is bij keukenapparatuur. Spreek daarom met je een richtprijs af en probeer je daar aan te houden. Als je een basis model zoekt kun je al goede keuzes vinden voor ongeveer €30. Als je een wat luxere uitstraling en bijvoorbeeld een hoger vermogen en warmhoudfunctie zoekt beginnen de prijzen bij ongeveer €50.

Conclusie waterkoker met temperatuurregeling kopen

Als je een waterkoker met instelbare temperatuur wilt kopen doe je sowieso een goede koop wanneer je 1 van bovenstaande modellen kiest. Het is sowieso een goed idee om zo een waterkoker te kopen. Je kunt namelijk de thee op de perfecte temperatuur klaarmaken zonder dat je onnodig veel energie verspild. Als je dat belangrijk vindt kun je ook een waterkoker kopen die energiezuinig is.

Met de koopgids die hierboven staat kun je zelf ook de beste waterkoer met temperatuurregeling vinden. Als je je aan de aandachtspunten houdt weet je zeker dat je een goede koop doet.

Plaats een reactie