Waterkoker met temperatuurregeling, mogelijkheden van instelbare temperatuur & beste koop in 2024

Laatste update: 27 juli 2022

Een goede waterkoker met temperatuurregeling kan een echte meerwaarde bieden. Zo zijn er theesoorten die je bij een lagere temperatuur dan 100 graden Celsius moet laten trekken. Ook voor het klaarmaken van babyhapjes en andere toepassingen is het echt heel handig om in te kunnen stellen tot welke temperatuur het water verhit moet worden.

Er is echter een groot aanbod van waterkokers met instelbare temperatuur. Op deze pagina vind je dan ook de beste waterkokers met regelbare temperatuur. Door uitgebreide test en de evaluatie van gebruikers reviews en ervaringen hebben wij de beste koop voor jouw wensen en eisen gevonden.

We beginnen dan nu ook de top 3 waterkokers met instelbare temperatuur in de meest populaire categorieën. Verder op deze pagina lees je waarom we juist deze waterkokers als beste keuze uit de test gekomen zijn. Daarnaast vind je nog meer beste keuzes. Ook ontdek wat je er allemaal mogelijk is met waterkokers met temperatuurregeling.

Product Categorie Prijs
Beste waterkoker met temperatuurregeling algemeenCuisinart ® Multi Temp CPK17EBeste waterkoker met temperatuurregeling algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
philips waterkoker met temperatuurregelingPhilips Avance HD9359/90Philips waterkoker met regelbare temperatuur
luxe-waterkoker-instelbare-temperatuurSage the Smart Kettle™ – Waterkoker 1.7 literLuxe waterkoker met instelbare temperatuur

Aandachtspunten beste waterkoker met instelbare temperatuur

Voor het bepalen wat de betere waterkokers met temperatuurregeling zijn hebben we op bepaalde aandachtspunten gelet tijdens onze test. Aan de hand van deze testeisen kunnen we de verschillende modellen eerlijk met elkaar vergelijken. We hebben de volgende getoetst bij het bepalen wat de beste waterkoker met instelbare temperatuur is:

 • Duurzaamheid: goede waterkokers zijn apparaten die meerdere keren per dag gebruikt worden. We vinden dat deze hierop gebouwd moeten zijn en minstens 7 jaar mee moeten gaan. Ten eerste vinden we het zonde van het milieu om apparaten weg te gooien en opnieuw te kopen. Ten tweede betaal je simpelweg voor het apparaat, je wilt dat geld niet onnodig 2 keer uitgeven.
 • Snelheid waarmee het water opgewarmd wordt: een waterkoker koop je omdat je snel de beschikking over warm water wilt hebben. We vinden een waterkoker die daar lang over doet dan ook geen goede waterkoker. Een uitzondering is een reiswaterkoker, deze hebben vaak een lager vermogen en doen er dus langer over om water op te warmen. Als je echt heel snel heet water wilt hebben is een heetwaterdispenser de beste optie.
 • Prijs: de kosten voor een waterkoker met temperatuurregeling lopen uiteen vanaf €20 tot wel €300. We vinden simpelweg dat de prijs de kwaliteit en de opties moet rechtvaardigen; de prijs-kwaliteitsverhouding moet kloppende. Dat gezegd hebbende vinden we het onnodig dat je onnodig veel geld uitgeeft aan waterkoker, het is niet per definitie zo dat een goedkoper model slechter water verwarmt dan een duurder model.
 • Ervaring van andere gebruikers: mensen die een bepaald model al langere tijd gebruiken weten natuurlijk het best hoe het apparaat werkt, ook na langere tijd. We hebben daarom zorgvuldig honderden reviews van de verschillende instelbare temperatuur waterkokers gelezen. Aan de hand van deze ervaringen hebben we een goed beeld over de algehele kwaliteit van de modellen. We hebben uiteraard alleen modellen geselecteerd waar mensen tevreden over zijn.

Naast deze algemene aandachtspunten hebben we per categorie natuurlijk gelet op specifieke aandachtspunten. Zo moet een budget model bijvoorbeeld onder een bepaalde prijsgrens blijven. En zal een groot model een capaciteit van 1,7 liter of meer moeten hebben.

Uitslag beste waterkoker met temperatuurregeling 2024

1. Beste waterkoker met temperatuurregeling algemeen - Cuisinart ® Multi Temp CPK17E

Beste waterkoker met temperatuurregeling algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Cuisinart Multi Temp waterkoker beschikt over een dubbele geïsoleerde wand, heeft 4 temperatuurinstellingen, beschikt over 3000 watt vermogen, heeft een inhoud van 1,7 L, heeft een verwijderbare kalkfilter, is gemaakt van roestvrijstaal en is volledig BPA vrij. Wij hebben de Cuisinart Multi Temp waterkoker tot beste waterkoker met temperatuurregeling algemeen gekozen.

De Cuisinart Multi Temp waterkoker is een waterkoker gemaakt van geborsteld roestvrijstaal voor een lange levensduur. De Cuisinart Multi Temp waterkoker heeft een vermogen van wel 3000 watt. Hierdoor kookt het water ontzettend snel en hoeft u niet lang te wachten. De waterkoker beschikt over 4 temperatuurinstellingen. U kunt hierbij kiezen uit  85-90-95-100°C.

De Cuisinart Multi Temp waterkoker heeft een ruime inhoud van 1,7 L. Een grote kop thee bevat gemiddeld 250-300 ml, dus u kunt 6 koppen thee per keer schenken met de inhoud van de waterkoker. De waterkoker heeft een extra grote schenktuit om het inschenken eenvoudig te maken en beschikt over een druppelstop zodat er geen heet water gemorst kan worden. Binnenin de waterkoker zit er een verwijderbare antikalkfilter en een waterfilter zodat u altijd van gefilterd water kunt genieten.

De Cuisinart Multi Temp waterkoker beschikt over een automatische afslag, een automatisch kookpuntuitschakeling, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Tevens heeft de waterkoker een indicatielampje, een proces-klaar-lampje een waarschuwingssignaal om aan te geven dat de waterkoker klaar is. De coating van de waterkoker voorkomt aanslag en maakt het reinigen van de waterkoker eenvoudig. Door de kwaliteit en de functionaliteit van deze waterkoker hebben we Cuisinart Multi Temp waterkoker tot beste waterkoker met temperatuurregeling gekozen. De waterkoker van Cuisine wordt geleverd met 3 jaar garantie.

 • Kwaliteit
 • 4 Temperatuurinstellingen
 • 3000 watt vermogen
 • Zwaarder dan een gemiddelde waterkoker

2. Philips waterkoker met regelbare temperatuur - Philips Avance HD9359/90

De Philips Avance HD9359/90 heeft een duurzame volledig roestvrijstalen behuizing, heeft 4 temperatuurinstellingen, beschikt over een warmhoudfunctie, heeft een fijnmazige antikalkfilter, heeft een veelzijdig beveiligingssysteem, heeft een inhoud van 1,7 L en is volledig BPA vrij. Wij hebben de Philips Avance HD9359/90 tot beste Philips waterkoker met regelbare temperatuur gekozen.

De Philips Avance HD9359/90 is een duurzame waterkoker doordat hij voor 90% uit gerecycled materiaal is gemaakt. De behuizing is gemaakt van volledig roestvrijstaal voor een lange levensduur. Met de Philips Avance HD9359/90 kunt u kiezen uit vier verschillende temperaturen. Namelijk uit  40, 60, 80 en 100 °C. De 40 graden functie kan gebruikt worden om water warm te maken voor bijvoorbeeld babyvoeding. Een handige functie waar niet iedere waterkoker over beschikt. De andere temperatuurinstellingen zijn bedoeld voor verschillende soorten thee en koffie om te maken. Daarnaast beschikt de waterkoker van Philips ook over een warmhoudfunctie.

De Philips Avance HD9359/90 heeft een fijnmazige filter om zelfs de kleinste kalkdeeltjes tegen te houden bij het inschenken. Zo kunt altijd genieten van schoon en kalkvrij water. De filter is uitneembaar zodat die schoon gemaakt kan worden. De waterkoker heeft een veelzijdig beveiligingssysteem met onder andere een automatische afslag, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging.

De inhoud van de waterkoker is 1,7 L. Dit is genoeg om 6 koppen thee uit te kunnen schenken. Het vermogen van de waterkoker varieert tussen 1850 en 2200 watt afhankelijk van welke temperatuur gekozen wordt om op te warmen. Dankzij zijn goede prijs/kwaliteit verhouding en zijn duurzaamheid is de Philips Avance HD9359/90 in onze mening de beste Philips waterkoker met regelbare temperatuur. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie en is volledig BPA vrij.

 • Duurzame roestvrijstalen behuizing gemaakt van gerecycled materiaal
 • 40 Graden functie voor babyvoeding
 • Warmhoudfunctie
 • Fijnmazige filter voor microkalkdeeltjes
 • Wordt warm aan de buitenkant

3. Luxe waterkoker met instelbare temperatuur - Sage the Smart Kettle™ – Waterkoker 1.7 liter

De Sage the Smart Kettle™ waterkoker is een stijlvolle waterkoker met een inhoud van 1,7 L, heeft 5 voorgeprogrammeerde warmtestanden, beschikt over een warmhoudfunctie, heeft een Quiet Shield ontwerp, is draadloos, heeft een warmhoudfunctie, heeft een antikalkfilter en is volledig BPA vrij. Wij hebben de Sage the Smart Kettle™ waterkoker tot beste luxe waterkoker met instelbare temperatuur algemeen gekozen.

De Sage the Smart Kettle™ Waterkoker is stijlvolle waterkoker die volledig uit roestvrijstaal is gemaakt. De waterkoker heeft dubbele wanden en een inhoud van 1,7 L. Met de waterkoker van Sage kunt u kiezen uit 5 voorgeprogrammeerde warmtestanden. Ieder van deze warmtestand is bedoeld kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden of bepaalde theesoorten. De warmtestanden zijn: 80ºC – voor groene thee, 85ºC – voor witte thee, 90ºC – voor Oolong thee, 95ºC – voor koffie, 100ºC – voor zwarte thee.

De Sage the Smart Kettle™ Waterkoker is verder uitgerust met nog 3 extra functies: soft top deksel, snoerloos gemak en warmhoudfunctie. De soft top deksel zorgt dat de stoom langzaam vrijkomt en voorkomt daarmee dat het water opspat. Het snoerloos gemak zorgt ervoor dat de waterkoker 360° draaibaar is. En tot slot de warmhoud functie. Deze functie functie zorgt ervoor dat het water tot wel 20 minuten op temperatuur blijft. Deze functie kan worden ingeschakeld voor, tijdens of na afloop van de waterverwarmingscyclus.

De waterkoker heeft een mooi docking station waarop het staat en waar de functies door middel van knoppen duidelijk zichtbaar en bedienbaar zijn. Wanneer het water op temperatuur is, geeft de waterkoker een seintje. DeSage the Smart Kettle™ Waterkoker is de ultieme waterkoker voor iedereen, of je nou theeliefhebber bent of niet. Een ware aanwinst in de keuken!

 • Kwaliteit, volledig rvs met dubbele wanden
 • Steriliseer, 40ºC en warmhoudfunctie
 • Stille waterkoker
 • Docking station met display en bediening
 • Design
 • De behuizing wordt warm tijdens het water koken

4. Goedkope waterkoker met temperatuurregeling - Inventum HW817D

De Inventum HW817D waterkoker heeft een inhoud van 1,7 L, beschikt over 5 voorgeprogrammeerde warmtestanden, heeft een warmhoudfunctie, heeft 2200 watt vermogen, is voorzien een antikalkfilter, heeft een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Wij hebbend de Inventum HW817D tot de beste goedkope waterkoker met temperatuurregeling gekozen.

De Inventum HW817D is een ruime waterkoker die een inhoud van 1,7 L heeft. Door zijn 2200 watt vermogen heeft de waterkoker van Inventum een snelle kooktijd. De inhoud van 1,7 L is genoeg om 6 koppen thee per keer mee in te schenken. De waterkoker heeft een digitale bediening waarmee de gewenste temperatuur van het water ingesteld kan worden. U kunt kiezen uit de volgende temperaturen: 50, 70, 80, 90 of 100°C. De Inventum HW817D heeft daarnaast een instelbare warmhoudfunctie die 30 min lang het water op temperatuur houdt.

De Inventum HW817D heeft een waterniveau indicator met gekleurde LED-verlichting die oplicht in vijf verschillende kleuren. Elke kleur geeft een temperatuur aan die gekozen wordt op dat moment. De waterkoker is voorzien van een antikalkfilter, een automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding hebben wij de Inventum HW817D tot beste goedkope waterkoker met temperatuurregeling gekozen. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 5 Voorgeprogrammeerde warmtestanden met LED-verlichting
 • Warmhoudfunctie
 • Wordt warm aan de buitenkant

5. Zwarte waterkoker met temperatuurregeling - KitchenBrothers Elektrische Waterkoker – 1.7 liter – 1800 W

Zwarte waterkoker met temperatuurregeling
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Deze waterkoker van KitchenBrother heeft een strak en simpel design maar zit vol mogelijkheden. Zo heeft deze waterkoker een inhoud van 1.7 liter, droogkookbeveiliging, 7 temperatuurstanden, een LED display, een warmhoudfunctie en een dubbele RVS-wand. Wij vinden de KitchenBrothers Elektrische Waterkoker de beste zwarte waterkoker met temperatuurregeling.

De waterkoker is vanwege de mogelijkheid van het instellen van de temperatuur te gebruiken voor verschillende doeleinden zoals babyvoeding, groene thee en koffie. Dankzij de 7 temperatuur standen is de waterkoker eenvoudig in te stellen via het LED display tussen de 40 en 100ºC. Met de inhoud van 1.7 liter kun je tot 9 kopjes tegelijkertijd zetten. Wanneer het water op de gewenste temperatuur is, kun je het nog tot een uur warm houden met de warmhoudfunctie. Ideaal! Verder is de waterkoker beschermd tegen oververhitting en is hij BPA-vrij.

De KitchenBrothers Elektrische Waterkoker is van RVS en kunststof gemaakt. De dubbelwandige kan zorgt ervoor dat de buitenkant koel blijft. Wil jij een zwarte waterkoker met temperatuurregeling voor een goede prijs? Dan raden wij deze zeker aan!

 • Met temperatuurregeling
 • Dubbelwandig
 • Warmhoudfunctie
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Waterinhoud moeilijk af te lezen

Mogelijkheden waterkoker met instelbare temperatuur

Een waterkoker met instelbare temperatuur kan gebruikt voor verschillende doeleinden. De meest voor de hand liggende toepassing is het trekken van thee op een lagere temperatuur. Vooral bij groene thee die je van theebladeren trekt is dit van belang. De smaak van groene thee komt het best tot haar recht wanneer die getrokken wordt tussen de 70 en 80 graden. Als de temperatuur van het water hoger is zal de thee een bittere smaak krijgen.

Daarnaast is het ideaal wanneer je de flesvoeding van je baby wilt opwarmen tot bijvoorbeeld 40 graden. Stel de watekoker in op 40 graden en maak met dat water de flesvoeding. Dan weet je zeker dat de voeding niet te heet of te koud is. Je hoeft dan ook niet meer te wachten tot de fles op de drinkbare temperatuur is maar kun je deze direct geven aan je kindje.

Ook als je haast hebt en je wilt nog snel een kop thee drinken is het natuurlijk ideaal. Je laat het water opwarmen tot een drinkbare temperatuur, trekt de thee en kan direct je kop leegdrinken.

Zelf een instelbare waterkoker vinden met onze koopgids

Het kan natuurlijk goed zijn dat jouw ideale keuze niet uit onze test naar voren gekomen is. Met de onderstaande koopgids vind jij alsnog gemakkelijk jouw ideale waterkoker met instelbare temperatuur. Als je op de volgende punten let tijdens je aankoop weet je zeker dat je niet per ongeluk de verkeerde koopt.

Instelbare temperaturen

Let er op dat de temperaturen die je wilt gebruiken instelbaar zijn op de waterkoker die je gaat kopen. Als je bijvoorbeeld de waterkoker koopt omdat je flesvoeding wilt opwarmen is het belangrijk dat de temperatuur van 40 of 50 graden instelbaar is. anders wordt het water alsnog veels te warm voor jouw baby en moet je alsnog lang wachten.

Capaciteit

Als je voor een groot aantal mensen tegelijkertijd thee wilt maken is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende water in de waterkoker past. In een gemiddeld theeglas gaat 0,25 liter water. Voor 6 personen heb je dus al minimiaal een waterkoker met 1,5 liter inhoud nodig.

Ook wanneer je je waterkoker gebruikt voor het koken, om het water sneller op kooktemperatuur te krijgen, is een grote capaciteit raadzaam. In een gemiddelde pan gaat namelijk gemakkelijk meer water dan 1,5 liter.

Prijs van kokers met instelbare temperatuur

Er zijn prima waterkokers met instelbare temperatuur te koop met een budget prijs. Het is zeker niet altijd het geval dat duur beter is bij keukenapparatuur. Spreek daarom met je een richtprijs af en probeer je daar aan te houden. Als je een basis model zoekt kun je al goede keuzes vinden voor ongeveer €30. Als je een wat luxere uitstraling en bijvoorbeeld een hoger vermogen en warmhoudfunctie zoekt beginnen de prijzen bij ongeveer €50.

Waarom een waterkoker met instelbare temperatuur?

Er zijn theesoorten waar de smaak van achteruit gaat wanneer je deze laat trekken op 100 graden. Ook voor het verwarmen van babyvoeding tot een perfecte temperatuur is het ideaal. En ook als je haast hebt en je wilt niet wachten tot je je thee kunt drinken kun je het perfect gebruiken om het water niet tot het kookpunt te verhitten maar tot de temperatuur die jij direct kunt drinken.

Je bespaart dus energie wanneer je de waterkoker kunt instellen, het water zal niet altijd tot 100 graden verhit worden, maar simpelweg tot de temperatuur die jij nodig hebt.

Conclusie waterkoker met temperatuurregeling kopen

Als je een waterkoker met instelbare temperatuur wilt kopen doe je sowieso een goede koop wanneer je 1 van bovenstaande modellen kiest. Het is sowieso een goed idee om zo een waterkoker te kopen. Je kunt namelijk de thee op de perfecte temperatuur klaarmaken zonder dat je onnodig veel energie verspild. Als je dat belangrijk vindt kun je ook een waterkoker kopen die energiezuinig is.

Met de koopgids die hierboven staat kun je zelf ook de beste waterkoker met temperatuurregeling vinden. Als je je aan de aandachtspunten houdt weet je zeker dat je een goede koop doet.

Veelgestelde vragen over waterkokers met instelbare temperatuur

Hoe werkt een waterkoker met instelbare temperatuur?

Een waterkoker met instelbare heeft vaak meerdere vooraf bepaalde standen. Bijvoorbeeld 100 graden, 80 graden en 70 graden. Je kunt van te voren jouw temperatuur kiezen. Als je vervolgens op aan klikt zal het water tot de gekozen temperatuur verwarmen.

Op welke temperatuur moet thee trekken?

Dat is afhankelijk per thee soort. Daarom is een waterkoker waarbij je de temperatuur kunt instellen ook ideaal voor mensen die verschillende soorten thee drinken. Groene thee komt het best tot zijn recht bij 70 tot 75 graden. Terwijl witte thee getrokken moet worden tussen de 80 en 85 graden. Zwarte thee trek je het liefst bij 90 tot 95 graden en kruidenthee bij 95 tot 100 graden.

Plaats een reactie