Digitale keukenweegschaal test 2021, beste koop voor RVS, kleine, goedkope & meer

Laatste update: 16 september 2021 Keukengerei

Als je van bakken en/of koken houdt, is een goede keukenweegschaal onmisbaar in de keuken. Bij veel recepten luistert het erg nauw met de hoeveelheid ingrediënten dus het is belangrijk dat je een keuken- of huishoudweegschaal koopt die nauwkeurig weegt. Daarom is de keuze voor een goede digitale keukenweegschaal een slimme zet, deze hebben namelijk nogal wat voordelen ten opzichte van analoge modellen.

Wat je misschien is opgevallen bij je zoektocht naar een goede digitale keukenweegschaal, is dat het aanbod enorm is! Hoe kies je nu de beste digitale keukenweegschaal? Om de keuze voor de beste koop voor jou gemakkelijker te maken, hebben we verschillende modellen getest. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar de ervaringen van consumenten.

Omdat iedereen andere wensen heeft, zie je hieronder de door ons als best geteste digitale keukenweegschalen in de top 3 meest gezochte categorieën. Verder op de pagina leggen we uit waarom we juist deze hebben gekozen. Mocht jouw perfecte digitale keukenweegschaal er niet tussen staan, dan helpen we je verderop op deze pagina om de juiste keuze te maken door te vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een goede digitale keukenweegschaal middels onze koopgids.

Productnaam Categorie Kopen
Beste digitale keukenweegschaal algemeen Brabantia Tasty+ Keukenweegschaal Digitaal – op Batterijen – Dark GreyBrabantia Tasty+ Keukenweegschaal Digitaal – op Batterijen – Dark GreyBeste digitale keukenweegschaal algemeen Bekijk product op Bol.com
Goedkope digitale keukenweegschaal Inventum keukenweegschaal – Tot 5 kg – WitInventum keukenweegschaal – Tot 5 kg – WitGoedkope digitale keukenweegschaal Bekijk product op Bol.com
Kleine digitale keukenweegschaal Soehnle Keukenweegschaal Page Compact 100 – Tot 5 kg ZwartSoehnle Keukenweegschaal Page Compact 100 – Tot 5 kg ZwartKleine digitale keukenweegschaal Bekijk product op Bol.com

Digitale keukenweegschaal, uitslag best geteste in 2021

Om tot de beste digitale keukenweegschaal te komen, hebben we gelet op een aantal punten die van belang zijn. Als eerste hebben we uiteraard gekeken naar de nauwkeurigheid van de digitale keukenweegschalen. Daarnaast hebben we gelet op het gebruiksgemak. Hieronder valt de bediening van het apparaat, of het meetresultaat gemakkelijk is af te lezen maar ook of het gemakkelijk schoon te maken is.

Verder hebben we gekeken naar handige functies zoals de mogelijkheid tot het wegen van verschillende maateenheden en de aanwezigheid van de tarra functie. Met de tarra functie, ook wel doorweegfunctie, kan je het nulpunt instellen inclusief de kom of schaal die je gebruikt. Je zet dus de kom op de digitale keukenweegschaal en met de tarra knop zet je het gewicht op 0 zodat het gewicht van de kom niet wordt meegewogen. Je doet een ingrediënt in de kom en daarna zet je het gewicht weer op 0. Zo kan je meerdere ingrediënten toevoegen zonder dat je steeds de kom moet legen. 

Koopgids digitale keukenweegschaal

Zoals eerder al vermeld is het aanbod aan digitale keukenweegschalen enorm. Het kan daardoor best lastig zijn om voor jezelf te bepalen wat voor jou de beste koop is. Want wat is een goede digitale keukenweegschaal? Het kan helpen om naar de best geteste digitale keukenweegschalen te kijken maar als dat toch niet is wat je zoekt, bieden we je met deze koopgids een aantal handvatten voor het vinden van jouw beste digitale keukenweegschaal. 

Maximale gewicht

De meeste digitale keukenweegschalen wegen tot 5 kg en kunnen tot op 1 gram nauwkeurig wegen. Is 5 kg voor jou te weinig? Er zijn ook digitale keukenweegschalen die tot 10, 15 of zelfs 20 kg kunnen wegen. 

Nauwkeurigheid van de digitale keukenweegschaal

Bij sommige gerechten is het belangrijk dat er precies de juiste hoeveelheden worden gebruikt. Het lijkt voor de hand liggend dat een digitale keukenweegschaal nauwkeurig weegt maar dat is niet altijd het geval. Er zijn digitale keukenweegschalen die wisselende meetresultaten aangeven en sommige zijn gevoelig voor een onregelmatige ondergrond. 

Voor het wegen van poeders en kruiden zijn er precisieweegschalen. Deze kunnen tot 0,01 gram nauwkeurig wegen. Meestal is het maximale gewicht voor deze digitale keukenweegschalen een stuk lager dan de gangbare keukenweegschalen.

Materiaal

Digitale keukenweegschalen zijn er van verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn kunststof, RVS en glas. Maar als je eens wat anders wilt; er zijn ook digitale keukenweegschalen te koop die van bamboe zijn gemaakt. Welk materiaal je kiest heeft enerzijds te maken met persoonlijke smaak, anderzijds met de praktische toepassing.

Kunststof en glas is vaak in verschillende kleuren verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling dus het is maar net waar je van houdt en wat er bij jouw keuken past. Praktisch gezien is het fijn dat je digitale keukenweegschaal gemakkelijk schoon te maken is. Vaak zijn de RVS en glazen keukenweegschalen volledig vlak en veeg je alle viezigheid er zo vanaf.

Sommige digitale keukenweegschalen hebben zelfs een anti-vingerafdruk coating. Daarnaast zijn kunststof en RVS weegschalen doorgaans minder kwetsbaar dan een glazen. Deze gaan immers niet zomaar kapot als je ze laat vallen. Bij glas gaat dat natuurlijk sneller. 

Afmeting van de huishoudweegschaal

Een belangrijk aspect bij het kopen van een digitale keukenweegschaal is de afmeting. Het is fijn als de weegschaal niet te groot is zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen. Aan de andere kant moet het weegplateau weer niet te klein zijn want dan zie je het schermpje niet meer als je er een grote kom of bord op zet. Als ruimtebesparing belangrijk voor je is, kies dan in ieder geval een platte digitale keukenweegschaal. Die schuif je zo overal tussen.

Handige functies

Veel digitale keukenweegschalen hebben handige functies die je het koken gemakkelijker maken. De tarra-functie is hiervan wel de belangrijkste. Met de tarra-functie zet je de keukenweegschaal op 0 terwijl er al een gewicht op ligt. Zo is het mogelijk om het gewicht van de kom of bord dat je gebruikt niet mee te wegen en kan je alle ingrediënten achter elkaar toevoegen zonder dat je steeds je kom hoeft te legen. Dat scheelt een hoop tijd. Verder zijn er digitale keukenweegschalen die ook vloeistoffen kunnen wegen of die je kunt omschakelen naar het Engelse of Amerikaanse weegsysteem. 

Batterijen

De meeste digitale keukenweegschalen werken op AAA batterijen. Maar er zijn er ook die op een knoopcelbatterij werken. In de meeste gevallen worden deze bij de keukenweegschaal meegeleverd maar niet altijd. Dat is iets om op te letten.

Overige eigenschappen digitale keukenweegschalen

Waar digitale keukenweegschalen zich ook in kunnen onderscheiden zijn allerlei eigenschappen die het gebruik van het apparaat vergemakkelijken of inspelen op specifieke wensen van consumenten. Dit zijn zaken die afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeur. Waar je bijvoorbeeld op kunt letten als je een digitale keukenweegschaal koopt is of deze is uitgerust met anti-slip voetjes zodat hij stevig op je aanrecht blijft staan.

Verder zijn sommige keukenweegschalen uitgerust met een ophang lus zodat je hem niet in je kast hoeft op te bergen. Ook zijn er digitale keukenweegschalen die met kom of bakje worden geleverd. Deze zijn uiteraard iets groter dan die zonder. Wat ook te maken heeft met persoonlijke voorkeur is de locatie van de knoppen. Wat de een handig vindt, kan de ander juist onhandig vinden. Iets om op te letten als je een digitale keukenweegschaal koopt.

Voordelen digitale keukenweegschaal

Er zijn veel verschillende goede keukenweegschalen verkrijgbaar, zowel analoge als digitale. Deze pagina gaat dus specifiek over digitale modellen. Een digitale keukenweegschaal heeft wat belangrijke voordelen ten opzichte van een analoge weegschaal. Met een goede digitale keukenweegschaal lees je de meetresultaten veel gemakkelijker en sneller af dan met een analoge.

Daarnaast zijn digitale keukenweegschalen doorgaans erg compact, dus gemakkelijker op te bergen. Nog een groot voordeel is dat digitale keukenweegschalen vaak handige functies hebben zoals het wegen van verschillende maateenheden en een doorweegfunctie, ofwel tarra functie. Een goede digitale keukenweegschaal helpt je dus om met gemak de ingewikkeldste recepten te bereiden!

Conclusie

Een goede digitale keukenweegschaal is een onmisbaar apparaat in je keuken. Het grootste voordeel van een digitale keukenweegschaal ten opzichte van een analoge keukenweegschaal is de snelheid en het gemak waarmee je ingrediënten kunt afwegen. Zoals duidelijk geworden is in dit artikel zijn er veel zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een digitale keukenweegschaal.

Met de digitale keukenweegschalen die als beste uit onze test komen, haal je sowieso een goede keukenweegschaal in huis. Als jouw beste koop er toch niet tussen zit, kan je de koopgids volgen om bij jouw beste digitale keukenweegschaal uit te komen. 

Plaats een reactie