Digitale keukenweegschaal test 2024, beste koop voor RVS, kleine, goedkope & meer

Laatste update: 19 april 2023

Als je van bakken en koken houdt, is een goede keukenweegschaal onmisbaar in de keuken. Bij veel recepten luistert het erg nauw met de hoeveelheid ingrediënten dus het is belangrijk dat je een keuken- of huishoudweegschaal koopt die nauwkeurig weegt. Daarom is de keuze voor een goede digitale keukenweegschaal een slimme zet, deze hebben namelijk nogal wat voordelen ten opzichte van analoge modellen.

Wat je misschien is opgevallen bij je zoektocht naar een goede digitale keukenweegschaal, is dat het aanbod enorm is! Hoe kies je nu de beste digitale keukenweegschaal? Om de keuze voor de beste koop voor jou gemakkelijker te maken, hebben we verschillende modellen getest. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar de ervaringen van consumenten.

Omdat iedereen andere wensen heeft, zie je hieronder de door ons als best geteste digitale keukenweegschalen in de top 3 meest gezochte categorieën. Verder op de pagina leggen we uit waarom we juist deze hebben gekozen. Mocht jouw perfecte digitale keukenweegschaal er niet tussen staan, dan helpen we je verderop op deze pagina om de juiste keuze te maken door te vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een goede digitale keukenweegschaal middels onze koopgids.

Product Categorie Prijs
Beste digitale keukenweegschaal algemeenBrabantia Tasty+ Keukenweegschaal Digitaal – op Batterijen – Dark GreyBeste digitale keukenweegschaal algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Coolblue
#Advertentie
Goedkope digitale keukenweegschaalInventum keukenweegschaal – Tot 5 kg – WitGoedkope digitale keukenweegschaal
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Kleine digitale keukenweegschaalSoehnle Keukenweegschaal Page Compact 100 – Tot 5 kg ZwartKleine digitale keukenweegschaal
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Aandachtspunten digitale keukenweegschaal test

Om tot de beste digitale keukenweegschaal te komen, hebben we gelet op een aantal punten die van belang zijn.

 • Als eerste hebben we uiteraard gekeken naar de nauwkeurigheid van de digitale keukenweegschalen.
 • Daarnaast hebben we gelet op het gebruiksgemak. Hieronder valt de bediening van het apparaat, of het meetresultaat gemakkelijk is af te lezen maar ook of het gemakkelijk schoon te maken is.
 • Verder hebben we gekeken naar handige functies zoals de mogelijkheid tot het wegen van verschillende maateenheden en de aanwezigheid van de tarra functie. Met de tarra functie, ook wel doorweegfunctie, kan je het nulpunt instellen inclusief de kom of schaal die je gebruikt. Je zet dus de kom op de digitale keukenweegschaal en met de tarra knop zet je het gewicht op 0 zodat het gewicht van de kom niet wordt meegewogen. Je doet een ingrediënt in de kom en daarna zet je het gewicht weer op 0. Zo kan je meerdere ingrediënten toevoegen zonder dat je steeds de kom moet legen. 
 • Ook hebben we de reviews van andere kopers uitgebreid bekeken. De ervaringen van andere mensen met een bepaalde digitale keukenweegschaal zeggen veel over de kwaliteit.

Verder hebben we natuurlijk per categorie naar bijbehorende specifieke eigenschappen gekeken.

Dit zijn de beste digitale keukenweegschalen van 2024

1. Beste digitale keukenweegschaal algemeen - Brabantia Tasty+ Keukenweegschaal Digitaal – op Batterijen – Dark Grey

Beste digitale keukenweegschaal algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Coolblue
#Advertentie

Met deze mooie digitale en door ons verkozen als beste keukenweegschaal van Brabantia maak je recepten eenvoudig en nauwkeurig. Of het nou Nederlandse of Amerikaanse recepten zijn, deze keukenweegschaal kan het aan! De weegeenheid is namelijk eenvoudig in te stellen op gram, ounce, lbs of op melk in ml en water in ml. De weegeenheden en de tarra-functie op deze keukenweegschaal zijn gemakkelijk bedienen met de knopjes naast het digitale display. Het LCD scherm heeft een batterij-indicator zodat deze op tijd vervangen kunnen worden.

De consumenten die deze digitale keukenweegschaal al gebruiken zijn zeer te spreken over het gebruiksgemak en de nauwkeurigheid van het apparaat. Een enkeling vindt het touchscreen niet handig werken en heeft liever echte knoppen. Daarnaast vindt een aantal de locatie van de aan/uitknop minder handig.

Brabantia is uitgegroeid tot een waardig keukenmerk met de beste apparatuur. Het is daarom geen verassing dat er 5 jaar garantie en service zit op deze digitale keukenweegschaal. Door zijn digitale weegsysteem is het zeer nauwkeurig en weegt het alles vanaf 1 gram tot en met 5 kilo. Het weegoppervlak is van glas waardoor de keukenweegschaal gemakkelijk schoon te maken is. Tevens heeft het ook een doorweegfunctie. Het LCD display wordt verlicht bij gebruik waardoor de eenheden altijd goed af te lezen zijn. De keukenweegschaal wordt geleverd met een rvs ophanghaak en 3AAA batterijen, maar door het compacte formaat is het ook gemakkelijk op te bergen. Klein maar fijn! In onze mening is dit de beste digitale keukenweegschaal van dit moment.

 • Nauwkeurig
 • Weegt meerdere eenheden
 • 5 jaar garantie
 • Locatie aan/uitknop

2. Goedkope digitale keukenweegschaal - Inventum keukenweegschaal – Tot 5 kg – Wit

Goedkope digitale keukenweegschaal
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Als je op zoek bent naar een goede maar goedkope digitale keukenweegschaal maar je er niet zoveel geld aan wilt uitgeven, zit je met deze keukenweegschaal van Inventum helemaal goed! De prijs is laag maar de kwaliteit is hoog; in 2019 kwam deze als tweede uit de test van de Consumentenbond. 

Hij weegt tot op de gram nauwkeurig tot 5 kg, is eenvoudig te bedienen en is gemakkelijk op te bergen. Wat je ook gaat maken, met deze digitale keukenweegschaal kan het! Je kunt hiermee zowel vaste als vloeibare ingrediënten wegen. Daarnaast beschikt hij over de handige doorweegfunctie zodat je niet alles apart hoeft te wegen. Ook fijn: na 2 minuten schakelt hij automatisch uit. Zo gaat je batterij lekker lang mee. 

De mensen die deze digitale keukenweegschaal al gebruiken zijn er erg tevreden mee. Ze vinden dat de keukenweegschaal goed doet wat hij moet doen. Door de glazen plaat is hij gemakkelijk schoon te maken en door zijn formaat gemakkelijk op te bergen. Een erg handzame digitale keukenweegschaal dus. 

Het enige minpuntje dat wordt genoemd is dat er geen achtergrondverlichting in het schermpje zit waardoor het soms wat lastiger kan zijn om het meetresultaat te lezen. Daarnaast vinden sommige consumenten het weegoppervlak ietwat klein waardoor het schermpje soms niet goed zichtbaar is als er een grotere kom of bord op wordt gezet.

Ondanks deze twee kleine puntjes vinden we de Inventum WS305 de beste goedkope digitale keukenweegschaal van dit moment. 

 • Nauwkeurig
 • Eenvoudig in gebruik
 • Gemakkelijk schoonmaken
 • 2 jaar garantie
 • Geen achtergrondverlichting

3. Kleine digitale keukenweegschaal - Soehnle Keukenweegschaal Page Compact 100 – Tot 5 kg Zwart

Kleine digitale keukenweegschaal
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Puilen je keukenkastjes uit en past er niets meer bij maar heb je toch nog een goede digitale keukenweegschaal nodig? Dan is de Soehnle Compact 100 de perfecte keukenweegschaal voor jou! Zijn naam zegt het al: hij is compact. En dat is fijn als je weinig ruimte over hebt in je keuken. 

Deze digitale keukenweegschaal weegt erg nauwkeurig, zelfs als hij niet helemaal recht staat, terwijl dit bij andere keukenweegschalen vaak afwijkende meetresultaten tot gevolg heeft. De Soehnle keukenweegschaal is gemakkelijk te bedienen en het glazen weegoppervlak is eenvoudig schoon te maken. Hij bezit een tarra-functie en kan verschillende maateenheden wegen. Bovendien kan je lang van deze digitale keukenweegschaal genieten want het is een energiezuinig apparaat, de meegeleverde batterijen kunnen wel twee jaar meegaan, zelfs als je hem twee keer per dag gebruikt. Dat Soehnle ook nog 5 jaar garantie biedt, geeft ons wel vertrouwen in de kwaliteit van deze huishoudweegschaal. Dat vindt de Consumentenbond ook, want de Soehnle Compact 100 kwam in 2019 veruit als beste uit de test. 

Consumenten zijn ook erg tevreden over het apparaat. Hij doet wat hij moet doen. Men is positief over de kwaliteit en de nauwkeurigheid van de keukenweegschaal. Men vindt het prettig dat hij zo gemakkelijk op te bergen is en weinig ruimte inneemt. Verder wordt als plus genoemd dat hij lang genoeg aan blijft om verschillende dingen te kunnen wegen. 

Wat als minpuntje ervaren kan worden is het feit dat deze huishoudweegschaal werkt op een 3v ofwel knoopcelbatterij en dat je een schroevendraaier nodig hebt om de batterij te verwisselen. Wel fijn dat kinderen zo kunnen niet bij de batterij komen, wel zo veilig. Daarnaast gaat de batterij erg lang mee dus vaak zul je die niet hoeven te vervangen. Verder wordt als minpuntje genoemd dat de knop waarmee je van maateenheid kunt wisselen aan de achterkant zit. Het zou handiger zijn als deze op de voorkant zat. 

Desondanks haal je met de Soehnle Compact100, wat ons betreft, de beste kleine digitale keukenweegschaal in huis. 

 • Goede kwaliteit
 • Nauwkeurig
 • Handig in gebruik
 • 5 jaar garantie
 • Batterij lastig verwisselen
 • Schakelknop maateenheid zit aan de onderkant

4. digitale keukenweegschaal rvs - Beurer KS51 – Keukenweegschaal – 5kg – incl batterijen – RVS

Voor de mensen met een voorkeur voor RVS hebben we ook een goede digitale keukenweegschaal gevonden. Het voordeel van RVS keukenweegschalen ten opzichte van die met een glazen weegoppervlak is dat ze minder kwetsbaar zijn. Een keukenweegschaal van glas kan breken als je hem laat vallen. Met digitale keukenweegschalen van RVS zal dat niet gebeuren. Daarnaast zien ze er ook nog erg mooi uit, helemaal top dus! 

Deze RVS digitale keukenweegschaal van Beurer is erg nauwkeurig en snel. Hij weegt op 1 gram nauwkeurig met een maximum van 5 kg. De huishoudweegschaal is uiteraard in het bezit van de tarra-functie, wel zo gemakkelijk als je meerdere ingrediënten moet afwegen. Verder kan je met deze digitale keukenweegschaal zowel vaste stoffen als vloeistoffen wegen. Wat heel fijn is aan deze RVS keukenweegschaal is dat het weegplateau een anti-vingerafdruk coating heeft. Zo blijft je mooie RVS glanzend schoon! Ook handig dat de Beurer KS51 zo plat is dat je hem na gebruik zo hebt opgeborgen, hij past in elke lade. 

De consumenten die deze digitale RVS keukenweegschaal gebruiken zijn er erg tevreden mee. Men vindt het een stijlvolle weegschaal die snel reageert, nauwkeurig weegt en gemakkelijk in gebruik is. Ook is de weegschaal gemakkelijk schoon te maken. Wat door een aantal consumenten als minder positief ervaren is dat de onderkant van de weegschaal minder mooi vormgegeven is. Dit is uiteraard een kwestie van smaak en bovendien zie je de onderkant doorgaans nauwelijks. Een ander punt dat wordt genoemd is dat als de weegschaal op spaarstand gaat, het scherm minder goed te lezen is. Dit gebeurt relatief snel.

Wat ons betreft wegen de pluspunten ruimschoots op tegen de minpunten waardoor deze Beurer KS51 als beste RVS digitale keukenweegschaal uit de test komt.

 • Mooie afwerking en vormgeving
 • Werkt goed en snel
 • Nauwkeurig
 • Anti-vingerafdruk coating
 • Snel op spaarstand
 • Materiaal onderkant

Koopgids, zelf een goede digitale keukenweegschaal vinden

Zoals eerder al vermeld is het aanbod aan digitale keukenweegschalen enorm. Het kan daardoor best lastig zijn om voor jezelf te bepalen wat voor jou de beste koop is. Want wat is een goede digitale keukenweegschaal? Het kan helpen om naar de best geteste digitale keukenweegschalen te kijken maar als dat toch niet is wat je zoekt, bieden we je met deze koopgids een aantal handvatten voor het vinden van jouw beste digitale keukenweegschaal. 

Maximale gewicht van de digitale keukenweegschaal

De meeste digitale keukenweegschalen wegen tot 5 kg en kunnen tot op 1 gram nauwkeurig wegen. Is 5 kg voor jou te weinig? Er zijn ook digitale keukenweegschalen die tot 10, 15 of zelfs 20 kg kunnen wegen. 

Nauwkeurigheid van de digitale keukenweegschaal

Bij sommige gerechten is het belangrijk dat er precies de juiste hoeveelheden worden gebruikt. Het lijkt voor de hand liggend dat een digitale keukenweegschaal nauwkeurig weegt maar dat is niet altijd het geval. Er zijn digitale keukenweegschalen die wisselende meetresultaten aangeven en sommige zijn gevoelig voor een onregelmatige ondergrond. 

Voor het wegen van poeders en kruiden zijn er precisieweegschalen. Deze kunnen tot 0,01 gram nauwkeurig wegen. Meestal is het maximale gewicht voor deze digitale keukenweegschalen een stuk lager dan de gangbare keukenweegschalen.

Materiaal

Digitale keukenweegschalen zijn er van verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn kunststof, RVS en glas. Maar als je eens wat anders wilt; er zijn ook digitale keukenweegschalen te koop die van bamboe zijn gemaakt. Welk materiaal je kiest heeft enerzijds te maken met persoonlijke smaak, anderzijds met de praktische toepassing.

Kunststof en glas is vaak in verschillende kleuren verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling dus het is maar net waar je van houdt en wat er bij jouw keuken past. Praktisch gezien is het fijn dat je digitale keukenweegschaal gemakkelijk schoon te maken is. Vaak zijn de RVS en glazen keukenweegschalen volledig vlak en veeg je alle viezigheid er zo vanaf.

Sommige digitale keukenweegschalen hebben zelfs een anti-vingerafdruk coating. Daarnaast zijn kunststof en RVS weegschalen doorgaans minder kwetsbaar dan een glazen. Deze gaan immers niet zomaar kapot als je ze laat vallen. Bij glas gaat dat natuurlijk sneller. 

Afmeting van de digitale huishoudweegschaal

Een belangrijk aspect bij het kopen van een digitale keukenweegschaal is de afmeting. Het is fijn als de weegschaal niet te groot is zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen. Aan de andere kant moet het weegplateau weer niet te klein zijn want dan zie je het schermpje niet meer als je er een grote kom of bord op zet. Als ruimtebesparing belangrijk voor je is, kies dan in ieder geval een platte digitale keukenweegschaal. Die schuif je zo overal tussen.

Handige functies van de digitale keukenweegschaal

Veel digitale keukenweegschalen hebben handige functies die je het koken gemakkelijker maken. De tarra-functie is hiervan wel de belangrijkste. Met de tarra-functie zet je de keukenweegschaal op 0 terwijl er al een gewicht op ligt. Zo is het mogelijk om het gewicht van de kom of bord dat je gebruikt niet mee te wegen en kan je alle ingrediënten achter elkaar toevoegen zonder dat je steeds je kom hoeft te legen. Dat scheelt een hoop tijd. Verder zijn er digitale keukenweegschalen die ook vloeistoffen kunnen wegen of die je kunt omschakelen naar het Engelse of Amerikaanse weegsysteem. 

Batterijen

De meeste digitale keukenweegschalen werken op AAA batterijen. Maar er zijn er ook die op een knoopcelbatterij werken. In de meeste gevallen worden deze bij de keukenweegschaal meegeleverd maar niet altijd. Dat is iets om op te letten.

Overige eigenschappen digitale keukenweegschalen

Waar digitale keukenweegschalen zich ook in kunnen onderscheiden zijn allerlei eigenschappen die het gebruik van het apparaat vergemakkelijken of inspelen op specifieke wensen van consumenten. Dit zijn zaken die afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeur. Waar je bijvoorbeeld op kunt letten als je een digitale keukenweegschaal koopt is of deze is uitgerust met anti-slip voetjes zodat hij stevig op je aanrecht blijft staan.

Verder zijn sommige keukenweegschalen uitgerust met een ophang lus zodat je hem niet in je kast hoeft op te bergen. Ook zijn er digitale keukenweegschalen die met kom of bakje worden geleverd. Deze zijn uiteraard iets groter dan die zonder. Wat ook te maken heeft met persoonlijke voorkeur is de locatie van de knoppen. Wat de een handig vindt, kan de ander juist onhandig vinden. Iets om op te letten als je een digitale keukenweegschaal koopt.

Voordelen digitale keukenweegschaal

Er zijn veel verschillende goede keukenweegschalen verkrijgbaar, zowel analoge als digitale. Deze pagina gaat dus specifiek over digitale modellen. Een digitale keukenweegschaal heeft wat belangrijke voordelen ten opzichte van een analoge weegschaal. Met een goede digitale keukenweegschaal lees je de meetresultaten veel gemakkelijker en sneller af dan met een analoge.

Daarnaast zijn digitale keukenweegschalen doorgaans erg compact, dus gemakkelijker op te bergen. Nog een groot voordeel is dat digitale keukenweegschalen vaak handige functies hebben zoals het wegen van verschillende maateenheden en een doorweegfunctie, ofwel tarra functie. Een goede digitale keukenweegschaal helpt je dus om met gemak de ingewikkeldste recepten te bereiden!

Nadelen van digitale keukenweegschaal

Het grootste nadeel is natuurlijk dat de batterijen leeg kunnen gaan. Een goede digitale keukenweegschaal verbruikt niet heel veel batterij, maar toch zal je deze met enige regelmaat moet vervangen. Als je daar geen zin in hebt, kun je beter kiezen voor een analoge keukenweegschaal.

Conclusie digitale keukenweegschaal kopen

Een goede digitale keukenweegschaal is een onmisbaar apparaat in je keuken. Het grootste voordeel van een digitale keukenweegschaal ten opzichte van een analoge keukenweegschaal is de snelheid en het gemak waarmee je ingrediënten kunt afwegen. Zoals duidelijk geworden is in dit artikel zijn er veel zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een digitale keukenweegschaal.

Met de digitale keukenweegschalen die als beste uit onze test komen, haal je sowieso een goede keukenweegschaal in huis. Als jouw beste koop er toch niet tussen zit, kan je de koopgids volgen om bij jouw beste digitale keukenweegschaal uit te komen. 

Plaats een reactie