Softijsmachine voor thuis kopen? Ontdek hier wat de beste koop in 2024 volgens onze test is

Laatste update: 14 augustus 2023

Wil je graag zelf softijs maken? Dan heb je een goede softijsmachine voor thuis nodig. Het voordeel van zelf softijs maken is dat je zelf de ingrediĆ«nten kunt kiezen. Zo kun je een gezondere variant maken door fruit of yoghurt toe te voegen. Maar dat hoeft niet natuurlijk šŸ˜‰ .

Voor welke softijsmaker je het beste kunt gaan, hangt af van jouw wensen. Softijsmachines voor thuis zijn er in verschillende soorten en maten en de prijs varieert van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Het belangrijkste onderscheid in softijsmachines is die met koelelement en die met compressor (zelf vriezend). Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben wij een aantal modellen getest en onderzoek gedaan naar consumentenervaringen. Hieronder vindt je de uitslag van onze test met de beste softijsmachines in verschillende categorieƫn.

Staat jouw ideale softijsmaker hier niet tussen? Kijk dan verderop op deze pagina naar onze koopgids. Hierin vertellen we je waar je op kunt letten als een goede softijsmachine voor thuis wilt kopen.

Product Categorie Prijs
Beste zelfvriezende softijsmachinePRIMO PR404IM IJsmachine – Roomijsmachine Met Compressor – Zelf Vriezend – 1,2L – ZwartBeste zelfvriezende softijsmachine
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste softijsmachine met koelelementCuisinart ICE30BCE De Luxe -IJsmachineSoftijsmachine met koelelement
Beste-goedkope-softijsmachine-voor-thuisTrebs 99283 – IJsmachineGoedkope softijsmachine voor thuis

Aandachtspunten bij de softijsmachine test

Om te bepalen welke softijsapparaten voor thuis de beste zijn, hebben we gelet op een aantal belangrijke criteria:

 • De prijs/kwaliteitverhouding; softijsmachines kun je kopen in verschillende prijsklassen. Er zijn machines die een paar tientjes kosten en machines die meer dan ā‚¬200 kosten. Welke prijs je ook betaalt, we vinden dat je de kwaliteit mag verwachten waar je voor betaalt.
 • Prestaties, het is natuurlijk belangrijk dat er een heel mooi en lekker softijsje gemaakt kan worden met de softijsmachine. Ook moet het ijs de juiste temperatuur zijn, rond de -6 graden Celsius.
 • Capaciteit, dat geeft aan hoeveel ijsjes eruit gehaald kunnen worden. Dit is met name belangrijk wanneer je vaker voor meerder mensen een ijsje wilt maken. We zien liever een grotere dan een kleinere capaciteit.

Hieruit zijn in drie verschillende categorieƫn de beste softijsmachines naar voren gekomen. Deze vind je hieronder.

Dit zijn ze dan, de beste softijsmachines van 2024

1. Beste zelfvriezende softijsmachine - PRIMO PR404IM IJsmachine – Roomijsmachine Met Compressor – Zelf Vriezend – 1,2L – Zwart

Beste zelfvriezende softijsmachine
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De beste zelfvriezende softijsmachine is dit softijsapparaat met compressor van Primo. Het is een vrij compacte softijsmaker van 25×27,5 cm en hij is 35 cm hoog. Hij past dus makkelijk op je aanrecht en ziet er ook nog eens strak uit! Deze goede softijsmachine heeft een capaciteit van 1,2 liter en bereidt dit in max 60 minuten, wat in de praktijk eerder 45 minuten is.

Deze zelfvriezende softijsmachine voor thuis is supermakkelijk te bedienen. In de uitneembare kom doe je alle ingrediƫnten en met 1 draai aan de knop maakt dit softijsapparaat je softijs klaar. Verder kun je niet alleen softijs maken maar ook sorbetijs, yoghurtijs en hard ijs. Heerlijk toch?

De consumenten die deze softijsmaker al gebruiken zijn er heel tevreden mee. Ze zijn erg blij met de resultaten, lekker ijs en supersimpel in gebruik. Daarnaast zijn de materialen solide en is de ijsmachine van goede kwaliteit. Echt een topmachine dus! Wat ons betreft de beste zelfvriezende softijsmachine van dit moment!

 • Makkelijk in gebruik
 • Solide materiaal
 • Goed resultaat
 • Maakt veel verschillende ijssoorten
 • Ietwat lange bereidingstijd

2. Softijsmachine met koelelement - Cuisinart ICE30BCE De Luxe -IJsmachine

De beste softijsmachine met koelelement koop je met deze ijsmachine van Cuisinart. Dit softijsapparaat is vrij compact. Met een diepte van 23 en breedte van 24 cm past hij makkelijk op je aanrecht. De softijsmaker heeft een capaciteit van 1,5 liter, zo kun je in een keer lekker veel ijs maken. Het koelelement moet wel eerst 10-12 in de vriezer voor je ijs kunt maken maar daarna heb je ook binnen een half uur heerlijk softijs. Je doet de ingrediƫnten in de kom en de machine doet de rest. Supermakkelijk!

De consumenten die deze softijsmachine al gebruiken zijn er erg blij mee. Hij maakt lekker ijs, doet dat snel en is gemakkelijk in gebruik. Een tip is om te controleren of de kom in je vriezer past, deze is 16,2 cm hoog. Een minpuntje dat wordt genoemd is dat de ijsmachine niet geruisloos werkt. Desondanks zijn de reviews erg positief. Wat ons betreft de beste softijsmachine met koelelement van dit moment!

 • Maakt lekker ijs
 • IJs snel klaar
 • Makkelijk in gebruik
 • Maakt grote hoeveelheid in een keer
 • Is niet geruisloos

3. Goedkope softijsmachine voor thuis - Trebs 99283 – IJsmachine

De beste goedkope softijsmachine koop je met deze compacte Trebs softijsmachine. Deze kleine softijsmachine heeft een capaciteit van 0,4 liter en is lekker compact. Hij maakt zowel sorbetijs als softijs en dit staat binnen een minuut op tafel! Het leuke aan deze goedkope softijsmachine voor thuis is niet alleen de prijs maar ook dat je het ijs eruit drukt zodat je echt een mooie toef softijs kunt maken.

De consumenten die deze softijsmachine al gebruiken noemen als grootste pluspunten dat hij handig in gebruik is en het ijs een romige structuur heeft. Daarnaast is het fijn dat het softijsapparaat compact is en makkelijk schoon te maken. Een tip is wel om het fruit heel klein te snijden omdat het apparaat het anders niet aankan. Desondanks is dit wat ons betreft de beste goedkope softijsmachine van dit moment!

 • Compact
 • Handig in gebruik
 • Lage prijs
 • Snel klaar
 • Kan geen grote stukken fruit aan

Koopgids voor vinden goede softijsmachine

Als de jouw ideale softijsmachine hierboven niet staat kun je zelf prima ook een goede softijsmachine vinden. Met de ondrstaande koopgids kom je vanzelf bij de goede machine uit.

Type softijsmachine

Er zijn twee soorten softijsmachines voor thuis. Je hebt softijsapparaten met compressor, oftewel de zelfvriezende softijsmachines, en je hebt de softijsmachines met koelelement. Bij normale ijsmachines heb je dit verschil ook. Het belangrijkste verschil is dat je een zelfvriezende softijsmachine op elk gewenst moment aan kunt zetten en dan heb je binnen een uur softijs. Een softijsapparaat met een koelelement heeft een uitneembaar koelelement dat je, alvorens je ijs kunt maken, eerst een aantal (soms wel 12) uur in de vriezer moet koelen. Hiervoor is dus enige planning noodzakelijk. Ze hebben beide een aantal voor- en nadelen.

Omdat je een zelfvriezende softijsmaker op elk gewenst moment kunt gebruiken, werkt deze dus sneller en flexibeler. Daarnaast kun je met deze softijsapparaten vaak grotere hoeveelheden in een keer maken en dus vaker achterelkaar. De nadelen zijn dat deze softijsapparaten vaak wat groter en zwaarder zijn. Daarnaast zijn ze vaak ook een stuk duurder dan softijsmakers met koelelementen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn.

De softijsmachines met koelelementen hebben een uitneembaar koelelement dat je, alvorens ijs te kunnen maken, eerst een aantal uren (soms wel 12) in de vriezer moet koelen. Dat is het grootste nadeel van deze ijsmachines ten opzichte van de zelfvriezende ijsmachnines. Het koelelement zelf neemt soms veel ruimte in beslag in de vriezer, wat ook als nadeel kan worden ervaren. De voordelen zijn dan weer dat deze softijsapparaten vaak wat kleiner, lichter en handzamer zijn. Daarnaast is het ijs, als het eenmaal in het apparaat zit, vaak sneller klaar en zijn ze vaak goedkoper.

Voor welk type je kiest, hangt dus helemaal af van wat jij belangrijk vindt: snelheid en gemak, of een lage prijs en handzaamheid.

Materiaal softijsmaker

Waar je ook op kunt letten bij het kopen van een goede softijsmachine is het materiaal waarvan het apparaat gemaakt is. Het fijnst is natuurlijk als de onderdelen van RVS zijn gemaakt omdat dit erg duurzaam, sterk en goed te reinigen materiaal is. Het nadeel hiervan is alleen dat je dit goed terug ziet in de prijs van een softijsmachine. Het hoeft dus geen probleem te zijn als je softijsmachine van ander materiaal is gemaakt maar het is wel een belangrijke overweging. Daarnaast is het goed om erop te letten of de losse onderdelen geschikt zijn om in de vaatwasser te reinigen. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak van de softijsmachine.

Bereidingstijd van ijsjes uit de machine

Softijsautomaten voor thuis verschillen nogal in de tijd die ze nodig hebben om lekker ijs te maken. De bereidingstijd van het ijs varieert van 20 minuten tot een uur. Dit hangt natuurlijk ook samen met de hoeveelheid ijs die je in een keer kunt bereiden.

Capaciteit van het softijsapparaat

Bedenk van tevoren goed hoeveel ijs je graag in een keer wilt kunnen maken. De meeste softijsapparaten kunnen in een keer tussen de 1 en 2 liter ijs maken. Maar er zijn ook kleine softijsmachines met een capaciteit van 0,4 liter tot 0,6 liter.

Prijs softijsmachine

Zoals eerder vermeld varieert de prijs van softijsmachines voor thuis enorm. Een goedkope softijsmachine heb je voor 30 tot 50 euro maar je hebt ook uitschieters van bijna 600 euro. Gemiddeld kost een goede softijsmachine voor thuis met een capaciteit van 1 tot 2 liter tussen de 100 en 350 euro.

Dit is afhankelijk van allerlei factoren zoals de capaciteit, het materiaal, het type en andere eigenschappen. Wat je wilt uitgeven aan een softijsmachine moet je afwegen tegen de eigenschappen van het apparaat die voor jou belangrijk zijn.

Conclusie softijsmachine kopen

Een goede softijsmachine kopen kan een lastige klus zijn als je niet goed weet waar je op moet letten. Met onze test hebben we in de belangrijkste categorieƫn de beste softijsmachines voor je op een rij gezet. Met een van de door ons als best geteste softijsmachines haal je sowieso een goed softijsapparaat in huis. Mocht jouw ideale softijsmachine hier niet tussen zitten, dan helpen we je met onze koopgids om toch nog de beste softijsmachine te kopen.

Plaats een reactie