Beste kurkentrekker test 2024, elektrische, kelnermes, luxe en meer

Laatste update: 16 maart 2023

Een goede kurkentrekker is onmisbaar voor diegenen die met enige regelmaat een lekkere fles wijn thuis willen drinken. Het is toch heerlijk om bij bijvoorbeeld de zelfgemaakte paste uit een goede pastamachine een heerlijk glas wijn te drinken. Voordat dat mogelijk is moet natuurlijk een fles ontkurkt worden. Op deze pagina ontdek je wat de beste kurkentrekker is voor jouw gebruiksdoelen, eisen en wensen.

Welke kurkentrekker de beste koop is, is afhankelijk van je persoonlijke wensen en eisen die je eraan stelt. Op deze pagina vind je de beste kurkentrekker voor verschillende gebruiksdoelen en categorieën. Zo hoef jij niet verschillende opties te vergelijken en jezelf afvragen wat de juiste keus is. We hebben een uitgebreide test opgezet voor de verschillende wijnopeners zodat het echt de beste keuzes zijn.

We beginnen met de 3 meeste gezochte kurkentrekkers categorieën. Je ziet daar in de tabel een snel overzicht zodat dat direct duidelijk is. Verder op deze pagina vind je de uitleg waarom we juist die keuze als beste wijnopener in een bepaalde categorie. Ook vind je een korten beschrijving van het product met de plus- en minpunten.

Product Categorie Prijs
beste kelnermesLaguiole Style de Vie KurkentrekkerBeste kelnersmes
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Elektrische kurkentrekkerBondoo oplaadbaarElektrische kurkentrekker
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Luxe kurkentrekkerBrabantia Classic KurkentrekkerLuxe kurkentrekker

Kurkentrekker test aandachtspunten

We hebben de beste kurkentrekkers aan de hand van vaste punten beoordeeld. Zo vinden we de volgende punten belangrijk:

 • De gekozen kurkentrekkers moeten stevig en duurzaam zijn. We vinden dat een kurkentrekker lange tijd mee moet kunnen gaan, ook als is het een simpel en relatief eenvoudig hulpmiddel, het moet gewoon duurzaam zijn.
 • Daarnaast is het natuurlijk van het grootste belang dat het daadwerkelijk kurken eruit trekken gemakkelijk gaat. Dat klinkt als een open deur, maar het zal je verbazen hoeveel slechte kurkentrekkers er eigenlijk zijn. Bijvoorbeeld met een schroefspiraal dat amper de kurk ingaat of de kurk kapot trekt bij het daadwerkelijk ontkurken. Dat zou zonde zijn als je een lekkere fles wijn uit je wijnklimaatkast haalt en deze niet open kunt maken.
 • Een andere belangrijk punt bij Chefcheck is de prijs-kwaliteit verhouding. Die moet volgens ons altijd in orde zijn, ongeacht het product. We vinden dat je voor een bepaalde prijs simpelweg een bepaalde kwaliteit mag verwachten. De kurkentrekkers hieronder zijn dus hun geld waard.
 • We hebben de mening van gebruikers van de desbetreffende kurkentrekkers ook zwaar meegeteld. Zij weten immers het beste hoe een bepaalde keuze bevalt.
 • Naast de mening van bezitters hebben ook onze experts er nog goed naar gekeken en hebben ze de verschillende modellen uitgebreid getest. Van de onderstaande keuzes weet je dus zeker dat de kwaliteit in orde is.

Beste kurkentrekker 2024

1. Beste kelnersmes - Laguiole Style de Vie Kurkentrekker

beste kelnermes
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Laguiole Style de Vie Kurkentrekker is een multifunctioneel kelnersmes met een ergonomisch design. Het kelnersmes heeft een tweetraps hefboom en is voorzien van een capsulesnijder en flesopener. Hij is gemaakt van volledig RVS met rozenhout voor een prachtig design en een lange levensduur. Hierom hebben wij de Laguiole Style de Vie kurkentrekker gekozen tot beste kelnersmes.

Laguiole Style de Vie heeft een collectie die niet alleen luxe uitstraalt maar ook kwaliteit, duurzaamheid en ook nog eens betaalbaar is. Het klassieke design van  Laguiole Style de Vie is te herkennen aan het bekende honingbijtje. Zo ook deze prachtige kelnersmes. Het stijlvolle en ergonomische ontwerp zorgt voor een mooi uiterlijk en prettige handligging voor gebruik. De kurkentrekker beschikt over een tweetraps hefboom en roteert 5 maal. Daardoor kan je met souplesse en finesse iedere fles openen zonder bang te zijn dat kurken schuren of breken en delen in de wijn terecht komen.

Het kelnersmes weegt 200 gram en het mooi rozen houten handvat is 11,5 cm. Door veel aandacht aan het gewicht en de afmetingen te geven ligt het kelnersmes prettig in de hand is hij heel fijn te bedienen. Door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding en het mooie design is de Laguiole Style de Vie Kurkentrekker de beste kelnersmes verkrijgbaar. Hij wordt geleverd in een mooie zwarte houten kistje met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Multifunctioneel kelnersmes met capsulesnijder en flesopener
 • Tweetraps hefboom
 • Design
 • Niet vaatwasserbestendig

2. Elektrische kurkentrekker - Bondoo oplaadbaar

Elektrische kurkentrekker
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De elektrische kurkentrekker van Bondoo is zeer eenvoudig in gebruik, heeft een lange accuduur en heeft een prachtig design. De elektrische kurkentrekken opent alle soorten flessen en kurken met gemak. Om deze redenen hebben wij de Bondoo elektrische kurkentrekker oplaadbaar gekozen tot beste elektrische kurkentrekker.

Deze mooie elektrische kurkentrekker opent flessen wijn binnen enkele seconden. Met die bijgeleverde foliesnijder verwijder je het bovenste gedeelte van de folie op de fles. Door simpelweg op de knop te drukken opent de elektrische kurkentrekker automatisch de fles. De kurkentrekker is erg makkelijk te bedienen en is tevens een prettig hulpmiddel voor mensen die hun handen minder goed kunnen gebruiken door blessures of bijvoorbeeld artrose.

Het mooie design van de Bondoo kurkentrekker zorgt dat het een prachtige eyecatcher is voor op tafel. Door de bijgeleverde schenktuit kun je voor jezelf en je gasten een lekker glas wijn inschenken en hoef je nooit te morsen. De elektrische kurkentrekker komt met een vacuümpomp om de lucht uit de wijnfles te trekken zodat je je wijn beter en langer te kunnen bewaren om er dagen later nog van te kunnen genieten. Deze mooie luxe wijnset van Bondoo is voor ieder wijnliefhebber een mooie aanwinst voor in de keuken.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Elektrische kurkentrekker met luxe complete wijnset
 • Oplaadbare kurkentrekker

  3. Luxe kurkentrekker - Brabantia Classic Kurkentrekker

  De Brabantia Classic Kurkentrekker opent met souplesse en finesse alle soorten flessen wijn. De kurkentrekker beschikt over een extra brede hals, een ingebouwde capsulesnijder, een grote draaikruk, een centeerring en een open spiraal met speciale coating. Om deze redenen hebben wij de Brabantia Classic gekozen tot beste luxe kurkentrekker.

  Door de extra brede hals is de Brabantia Classic geschikt voor alle soorten flessen wijn. Doordat de kurkentrekker uitgerust is met een centeerring wordt de spiraal altijd in het midden van de kurk gepositioneerd. De grote draaikruk is door zijn formaat en afmeting fijn te bedienen en zorgt dat je moeiteloos de spiraal de kurk in kunt draaien. Je hoeft maar een paar slagen naar rechts te draaien en de spiraal trekt met gemak de kurk uit de fles.

  De spiraal heeft een super spitse punt en een speciale coating. Daardoor boort hij zich zonder enige moeite in de kurk en hoef je nauwelijks kracht te zetten. De handige ingebouwde capsulesnijder is veilig en handig in gebruik en verwijderd het dopje van de capsule zonder enige moeite. Met deze luxe kurkentrekker van Brabantia heb je nooit last van resten kurk die in de fles terecht komen. De Brabantia Classic is de topper onder de luxe kurkentrekkers en zijn geld meer dan waard. Hij wordt geleverd met 5 jaar garantie.

  • Goede kwaliteit
  • Goed en luxe ontwerp
  • Opent moeiteloos alle flessen
  • 5 Jaar garantie

   4. Hefboom kurkentrekker - Leopold Vienna Octopus Kurkentrekker

   De Leopold Vienna Octopus Kurkentrekker is een hefboom kurkentrekker die veel power kan leveren zonder kracht te hoeven zetten. De kurkentrekker is gemaakt van volledig RVS en heeft een ergonomisch design. Door zijn goede kwaliteit, ergonomisch ontwerp en prijskwaliteit verhouding hebben we de Leopold Vienna Octopus gekozen tot beste hefboom kurkentrekker.

   De Leopold Vienna Octopus is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal voor een lange levensduur en goede kwaliteit. Het ergonomisch ontwerp zorgt voor een goede handligging en prettige bediening. Door het ontwerp wordt de kurkentrekker over de wijnfles geplaatst en hierdoor wordt de spiraal altijd netjes in het midden van de kurk geplaatst. Dit voorkomt dat er kurkresten in de wijn komen bij het openen van de fles. De hefboom werking zorgt voor het moeiteloos openen van alle soorten flessen wijn. Door de hefboom omhoog te brengen wordt de spiraal omhoog gebracht.

   Na het positioneren op de wijnfles wordt de spiraal naar beneden gebracht door de hefboom naar beneden te halen. Door de tandwielen in de kurkentrekker en de werking van de hefboom wordt met minimale moeite de spiraal krachtig maar soepel de kurk ingebracht om die vervolgens uit de wijn te trekken door de hefboom weer omhoog te halen. Makkelijker en simpeler kan het niet. Perfect voor mensen die minder kracht in hun handen hebben en voor liefhebbers die vaak een lekker flesje wijn willen drinken. De kurkentrekker wordt geleverd met met een extra spiraal en 2 jaar garantie.

   • Gemaakt van hoogwaardig RVS
   • Goede prijs/kwaliteit verhouding
   • Ergonomisch design
   • Werkt simpel en opent moeiteloos
   • Niet vaatwasserbestendig

   Koopgids goede kurkentrekker vinden

   Als jouw ideale kurkentrekker hier niet boven staat kun je natuurlijk altijd op zoek gaan naar je eigen ideale keuze. Met de onderstaande tips vind je de beste keuzes voor het openen van jouw wijnflessen.

   Model kurkentrekker

   Ten eerste zal je moeten beslissen wat voor model kurkentrekker je wilt hebben. Elk model heeft zo zijn eigenschappen, afhankelijk van wat je belangrijk vindt kun je kiezen voor 1 van de volgende opties:

   • Simpel T model: dit is simpel weg een spiralen metaaldraad met daarop haaks geplaatst een handvat. Vaak is dit handvat van hout gemaakt maar ook vaak genoeg van kunststof, metaal of een ander materiaal. Je draait simpelweg het spiraal in de kurk terwijl je de fles vasthoudt, ook tijdens het eruit trekken van de kurk hou je de fles met 1 hand vast en trek je met de andere de kurk eruit.
   • Vleugelkurkentrekker: je vindt het spiraal in een soort behuizing met 2 “vleugels” eraan. Wanneer je het spiraal erin draait komen de vleugels omhoog. Als de spiraal in de kurk zit kun je de vleugels naar beneden drukken en komt de kurk omhoog.
    Vleugelkurkentrekker
   • Kelnermes: deze wordt voornamelijk gebruikt door professionals zoals kelners en sommeliers. Het heeft enigszins het uiterlijk van een zakmes. Aan één kant van het kelnermes vind je ook vaak een ingeklapt mesje dat je, wanneer het uitgeklapt is, kunt gebruiken voor het verwijderen van de capsule (de afdekking over de kurk en een deel van de hals). Aan de andere kant van het kelnermes vind je een mechanisme dat je kunt gebruiken om van het mes een hefboom te maken ten opzichte van de hals en kurk van de wijnfles. Op die manier kun je zorgvuldig en netjes de fles ontkurken. Een andere naam voor dit type is ook wel “tweetraps” kurkentrekker.
   • Klok-in-doos kurkentrekker: dit is een model met een spiraal dat je simpelweg kunt doordraaien net zolang totdat de kurk eruit is. Het spiraal draai je helemaal door de kurk heen, als je dan doordraait komt de kurk vanzelf omhoog. Dit type wijnopener is het best geschikt voor het ontkurken van oude brokkelige kurken.
   kelnermes
   kelnermes
   Vleugelkurkentrekker
   vleugelkurkentrekker

   Daarnaast heb je nog de laschen kurkentrekker. Dit is een model waarmee je de kurk uit een fles kunt halen zonder de kurk te beschadigen. Dit wordt voornamelijk veel gebruikt door mensen die de indruk willen wekken dat de fles onaangebroken is terwijl dit wel het geval is. Je kunt namelijk relatief eenvoudig de originele kurk weer terug in de fles doen.

   Gebruikersgemak

   Uiteindelijk wil je een goede kurkentrekker kopen vanwege het gemak dat het met zich meebrengt. Het is volgens ons dan ook heel belangrijk dat de kurkentrekker een erg goede gebruiksvriendelijkheid heeft. Onze ervaring is dat de stevige simpele kurkentrekkers in de meeste gevallen het meest gebruiksvriendelijk zijn. Dit wil zeggen dat de simpele T kurkentrekker en vleugelkurkentrekker de beste keuze zijn als je op zoek bent naar de meest gebruiksvriendelijke opties.

   Elektrisch of handmatig

   Al de bovengenoemde modellen zijn handmatig. Er zijn echter ook elektrische modellen te koop. Dit zorgt ervoor dat je helemaal geen kracht nodig hebt bij het openen van de wijnfles. Dit is dus een ideale oplossing voor mensen die die kracht niet meer kunnen zetten. Ook voor de mensen die simpelweg genieten van dat extra beetje luxe is een elektrische variant een goede keuze.

   Mensen maken ook dezelfde overweging bij het kopen van een blikopener. Deze zijn ook in elektrische modellen te verkrijgen, het maakt het leven allemaal weer net een stukje makkelijker.

   Prijs van de kurkentrekker

   In feit is het een heel simpel stukje gereedschap. De prijzen zijn daar ook vaak naar, je kunt al een goede kurkentrekker kopen voor €2, je hebt dan het simpelste model of een heel goedkoop kelnermes. Je hebt ook kurkentrekkers van wel €200, dit heeft vaak te maken met de kwaliteit van het staal en de naam van het merk dat je koopt. Je kan er voor kiezen voor thuisgebruik, maar wij vinden het daarvoor wat te duur.

   Wanneer je gaat voor een elektrisch model zal de prijs gemiddeld genomen een stuk hoger zijn dan manuele kurkentrekkers.

   Conclusie beste kurkentrekker

   Het vinden van de beste kurkentrekker voor jouw wensen en eisen is niet heel moeilijk met de lijst die je hierboven ziet staan. Als jouw ideale kurkentrekker er niet bij staat kun je aan de hand van de koopgids hierboven zelf ongetwijfeld ook de beste koop vinden. Houdt er goed rekening mee dat een goed model niet duur hoeft te zijn. Als je een gemakkelijk te gebruiken wijnopener zoekt kun je het best gaan voor een simpel t model of een vleugelkurkentrekker.

   Veelgestelde vragen over kurkentrekkers

   Hoe werkt een kurkentrekker?

   Afhankelijk van het model kurkentrekker functioneren deze op verschillende manieren. Echter werken eigenlijk alle kurkentrekkers met een schroefmechanisme dat de kurk in schroeft. Vervolgens wordt de schroef samen met de kurk met kracht uit de fles getrokken. Afhankelijk van welke soort kurkentrekker je hebt gebeurt dit op verschillende manieren.

   Een elektrische of handmatige kurkentrekker kopen?

   Wanneer je voldoende kracht heb in je handen en armen rade we je aan een handmatige kurkentrekker te kopen. Een elektrische kurkentrekker is natuurlijk handig, maar deze zijn wel duurder. Bovendien moet je ook om de zoveel tijd de batterij vervangen, iets wat niet echt duurzaam is.

   Hoe open ik een fles wijn zonder kurkentrekker?

   De makkelijkste manier is om met een pollepel de kurk in de in fles wijn te drukken. Om het morsen van de wijn te voorkomen kun je eerst een theedoek over de fles heen vouwen, zo hou je de opkomende wijn tegen. Een andere optie is om een schroef erin te draaien en vervolgens de schroef met kurk en al eruit te trekken met een tang of hamer.

   Plaats een reactie