Beste pastamachine 2021, goedkope, elektrische, handmatige en meer

Laatste update: 19 januari 2021 Keukenmachines & mixers

Voor het maken van zelfgemaakte verse pasta is het gebruiken van een pastamachine wel zo gemakkelijk. Je kunt het ook met de hand doen, met een beetje hulp van een keukenmachine of handmixer en een mes, maar een pastamaker maakt het proces een stuk sneller en makkelijker. Op deze pagina vind je de beste pastamachine afhankelijk van eisen en wensen. Zo een machine helpt je met het maken van de lekkerste spaghetti, tagliatelle, macaroni of andere soorten pasta’s.

Om te beginnen vind je hieronder een kort overzicht met de gekozen pasta makers voor verschillende doeleinden. Verder op deze pagina vind je een uitgebreidere beschrijving over de genoemde producten en ontdek je waarom die als beste koop uit de test gekomen zijn. Daarnaast vind je nog meer gebruiksdoelen met de daarbij behorende pastamachine. Ook vind je ook nog andere informatie over pastamachines en een koopgids.

Uitslag beste pastamachine test 2021

Aan de hand van de mening van onze experts die de pastamachines getest hebben in combinatie met de ervaringen en reviews van gebruikers, hebben we bepaald wat de beste pastamachines in de verschillende categorieën zijn. We hebben wel een paar basis aandachtspunten die voor elke pastamachine gelden.

Zo hebben al de verschillende pastamakers die je hieronder ziet hebben in ieder geval een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast zijn het apparaten die gebruiksvriendelijk zijn en de mooiste pasta maken. Ook vinden we het belangrijk dat de pastamachines die als beste uit onze test komen makkelijk en goed schoon te maken zijn, het maken van pasta kan flink wat viezigheid veroorzaken.

Verder vind je een uitgebreidere beschrijving bij elk product dat als beste pastamachine voor betreffende categorie wordt aangemerkt. Ook vind je de voor- en nadelen van de gekozen beste koop.

1. Philips Viva Pasta maker HR2334/12 - Elektrische pastamachine

Elektrische pastamachine Philips Viva Pasta maker HR2334/12
 • Kneedt automatisch deeg
 • 4 Verschillende mogelijkheden met vormschijven
 • Geïntegreerde opbergruimte voor snoer en vormschijven
 • Kneedt pasta voor 5 pers per keer

De lekkerste pasta’s zijn de pasta’s die net vers gemaakt zijn. Maar pasta’s op de hand draaien kan veel tijd in beslag nemen wat je niet altijd hebt. Met de Philips Viva Pasta maker maak je zelf heerlijke verse pasta’s terwijl je ondertussen met je saus of andere ingrediënten aan de slag kunt. Deze elektrische pastamachine kneedt automatisch alle ingrediënten 18 min lang waarna het heerlijke verse pasta uitperst. Lasagne, spaghetti of penne? Het kan allemaal!

Per keer kan je 450 gram pasta maken wat genoeg is voor 5 personen. Deze goede elektrische pastamachine kneedt in 18 min tijd de pasta klaar die jij wilt. Hij wordt geleverd met 4 verschillende pastaschijven: pastaschijf voor spaghetti, pastaschijf voor penne, pastaschijf voor fettuccine en een pastaschijf voor lasagne zodat je iedere keer kunt afwisselen en de pasta kunt kiezen die past bij het gerecht. Dankzij zijn vulopening voeg je eenvoudig extra ingrediënten of kruiden toe om zo je eigen draai aan je pasta te geven. De Philips Viva Pasta maker beschikt over 150 watt vermogen en heeft een frequentie van 50 Hz. Tevens wordt hij geleverd met een maatbeker, een schoonmaaktool en een receptenboek. Handig om ideeën uit op te doen als je weinig ervaring hebt met pasta’s maken. Na gebruik zijn reinig je de pastaschijven eenvoudig met de reinigingstool en of stop je de losse onderdelen in de vaatwasser. De Philips Viva Pasta maker heeft 1 stand. Verder heeft hij een veiligheidsvergrendeling en is hij volledig BPA vrij.


2. Inno Cuisinno Pastamachine – 150mm - Goedkope pastamachine

Met de Inno Cuisinno Pastamachine maak je thuis zelf heerlijke verse pasta’s. Verse pasta maken is niet alleen leuk, het is een stuk lekkerder en gezonder omdat je zelf de ingrediënten bepaalt en geen onnodige toevoegingen daardoor in de pasta hebt. Met deze pastamachine van Inno Cuisinno maak je thuis in een handomdraai de lekkerste pasta’s. Kneed deeg van eieren en bloem en maak je eigen lasagne, tagliolini en fettuccine.

Aan de zijkant van de pastamachine zit een grote knop waarmee de dikte de deegdikte van de pasta ingesteld kan worden. De pastamachine heeft een tafelklem die de machine goed op plaats houdt tijdens het draaien van het deeg. De tafelklem kan een maximale dikte van 4,5 mm hebben. De kop van de machine is verwisselbaar. Als je wilt uitbreiden kan je een los verkrijgbaar opzetstuk kopen om ravioli mee te maken. Met de Inno Cuisinno Pastamachine maak je heerlijke authentieke pasta’s thuis in de keuken. Met zijn lage prijs en toch 2 jaar garantie is de Inno Cuisinno Pastamachine in onze mening de beste goedkope pastamachine op dit moment verkrijgbaar!


3. Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine - Marcato pastamachine

Marcato pastamachine
 • Italiaanse topkwaliteit
 • Compleet pakket om iedere pasta mee te kunnen maken
 • 10 Jaar garantie

  Marcato maakt al sinds 1930 topkwaliteit keukenproducten en accessoires waarmee koks in de professionele en thuiskeuken werken. Het merk staat vooral bekend om hun uitstekende pastamachines! De producten worden gemaakt in Italië en staan garant voor duurzaamheid en veiligheid. Italiaanse kwaliteit in huis om de beste pasta’s te maken.

  De Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine is de pastamachine voor pastaliefhebbers die thuis authentieke pasta willen maken op de hand. De Atlas 150 is gemaakt van RVS. Deze Marcato pastamachine is 20 cm breed, 15,5 cm hoog en 20 cm lang. Hij weegt 5,9 kg en is vast te maken aan het aanrechtblad of tafel met de schroefbevestiging. Deze mooie handmatige pastamachine wordt met 3 accessoires geleverd. Daardoor kan je 6 verschillende pastasoorten maken: lasagne, fettuccine, tagliolini, spaghetti, reginette, raviolini. Met de Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine kan je maar liefst 9 verschillende pastadiktes maken. Voor iedere pasta een andere dikte. Hij wordt geleverd met een handleiding en receptenboek. Ideaal om wat creativiteit uit op te doen. Niet schoonmaken in de vaatwasser. Daarmee beschadig je het apparaat. De prijs lijkt wat aan de hoge kant, maar deze handmatige pastamachine is van uitstekende kwaliteit en wordt geleverd met 10 jaar garantie. In onze mening is de Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine de beste handmatige pastamachine op dit moment verkrijgbaar!


  4. Marcato Atlas 150 – Pastamachine met Verwisselbare Kop – Chroom/Aluminium - Handmatige pastamachine

  Handmatige pastamachine Marcato Atlas 150 – Pastamachine met Verwisselbare Kop – Chroom/Aluminium
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Geschikt voor 3 soorten pasta's en 10 verschillende diktes
  • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

   Met de handmatige pastamachine Marcato Atlas 150 kan je 3 verschillende soorten pasta’s maken; lasagna, fettucicine en tagliolini in maar verschillende diktes. De dikte is in te stellen door een knop in 10 standen, van het dunste: 4,8mm tot 0.6mm. De pastamachine is volledig gemaakt van rvs en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Daarom hebben wij de Marcato Atlas 150 Pastamachine tot beste handmatige pastamachine gekozen.

   De handmatige pastamachine van Marcato Atlas 150 is volledig gemaakt van aluminium dat verchroomd is en is 19 cm lang, 12,4 cm breed en 13 cm hoog. Met deze pastamachine breng jij Italië in huis door heerlijke pasta zelf te maken. De pastamachine werkt handmatig en is zeer gebruiksvriendelijk. Maak van eieren en bloem je eigen deeg en gebruik de pastamachine om je eigen pasta te maken. Door handmatig de hendel te draaien kan je je van je eigen deeg pasta maken. De pastamachine is eenvoudig op het aanrecht te bevestigen met een klem en binnen een mum van tijd kan je je pasta rollen.

   Met de pastamachine kan je 3 verschillende soorten pasta’s maken. Lasagna, fettucicine en tagliolini zijn in 10 verschillende diktes te maken. Maak pasta’s zoals: spaghetti, tagliatelle, fettuccine, lasagna, pappardelle, tonarelli, linguine en capellini. Zelf pasta maken is niet alleen verser en gezonder, het smaakt ook lekkerder dan niet verse pasta’s. De pastamachine wordt geleverd met handleiding en uitleg om stap voor stap zelf heerlijke verse pasta te maken.


   Koopgids pastamachine

   Als jouw ideale pastamachine er hierboven niet tussen staat heb je natuurlijk de mogelijkheid om zelf de machines te vergelijken en daar de beste koop tussen te vinden. Om je te helpen geen kat in de zak te kopen vind je hieronder de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van de beste pastamachine voor jouw eisen en wensen.

   Elektrische of hand pastamachine

   In de basis heb je de keuze tussen een elektrische en handmatige pastamachine. Bij de handmatige pastamachine ben je zelf verantwoordelijk voor het goed kneden en mengen van het pastadeeg dat je gaat gebruiken, dit doe je bijvoorbeeld met een goede handmixer. Vervolgens draai je met hendel de pasta door de machine heen om de pasta te maken die je wilt. Je hebt dan alle controle hoe de pasta uit de machine komt. Het zelf persen met zo handmatige machine voelt natuurlijk ook authentiek aan. Daarnaast zijn er minder onderdelen die kapot kunnen gaan in een goede handmatige pastamachine.

   Aan de andere kant zijn er elektrische pastamachine beschikbaar. Dit zijn machines die of alleen zelf persen of zowel het pastadeeg kneden om er daarna pasta van te persen. Bij die laatste optie heb je dus het minst werk aan het maken van de paste; je doet simpelweg de ingrediënten erin en wacht vervolgens totdat de paste er kant en klaar uitkomt. Het voordeel van een elektrische pastamachine die alleen perst is dat je zelf niet aan een hendel hoeft te draaien om de pasta te maken.

   Soorten pasta’s die je kunt maken

   Niet alle pastamachines kunnen alle soorten pasta’s maken. Bedenk van te voren goed welke soorten pasta je wilt kunnen maken. Zoek vervolgens een machine die in staat is deze soorten pasta’s te maken. Sommige pastamachines hebben ook verschillende “koppen” die als accessoires worden verkocht zodat er andere soorten pasta uitkomen. Zo is het dan bijvoorbeeld mogelijk om opeens wel tagliatelle te maken met je pastamachine terwijl dat eerst niet kon.

   Budget

   De prijzen van pastamachine lopen enorm uiteen. Probeer daarom vooraf te beslissen hoeveel je ongeveer wilt uitgeven aan een pastamachine. Elektrische pastamachines zijn over het algemeen duurder dan handmatige pastamachines. Grof gezegd kun je ervan uitgaan dat de prijzen van pastamachines voor thuis tussen de €50 en €180 liggen.

   Er zijn gelukkig voldoende goedkope pastamachines te vinden prima werken. Op deze pagina vind je ook de beste goedkope pastamachine volgens onze experts.

   Schoonmaak mogelijkheden van pastamachine

   De authentieke hand pastamachines zijn van een soort staal gemaakt dat niet tegen water kan. Water zorgt er dan voor dat de onderdelen aangetast worden. Het is dan uiteraard wel mogelijk de machine schoon te maken met een droge doek. Andere apparaten kun je wel weer met vocht schoonmaken en weer andere goede pastamachines zijn zelfs vaatwasser bestendig.

   Afhankelijk van hoe jij je pastamachine wilt kunnen schoonmaken moet je letten op de schoonmaakmogelijkheden. Hoe je dit moet doen vind je vaak terug in de handleiding van de pastamaker die jij koopt. Houd je overigens strikt aan deze schoonmaakinstructies als je wilt dat jouw beste pastamachine goed blijft werken.

   Conclusie beste pastamachine

   Bij het kopen van een machine voor het maken van pasta is het van belang dat je er 1 koopt die aan je wensen voldoet. Het lijkt een open deur, maar het is bijvoorbeeld belangrijk om goed te kijken wat voor soorten pasta een bepaalde machine kan maken. Daarnaast moet je een keuze maken tussen een handmatige of elektrische variant en moet je goed bedenken wat je budget is.

   Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de machine op zichzelf van goede kwaliteit is. Over het algemeen zijn het dure apparaten en je wilt zeker weten dat je de kwaliteit krijgt waarvoor je betaalt. Let daarom op reviews van gebruikers van de betreffende pastamachine, zij weten als geen anders hoe het maken van de pasta kan met de bepaalde machine.

   Als je 1 van de machines kies die je hierboven ziet staan weet je in ieder geval dat je de beste pastamachine in de betreffende categorie koopt. Dit scheelt een hoop uitzoekwerk en dit maakt het je dus veel makkelijker om de de juiste pastamaker te kopen.

   Plaats een reactie