Beste kruimeldief test 2021, met steel, goedkope, krachtige en andere kruimelzuigers

Laatste update: 3 januari 2021 Elektrische keukenapparaten, Schoonmaak

Een goede kruimeldief, ook wel kruimelzuiger, is een heel handig apparaat in de keuken. Je maakt tijdens het bereiden van eten eigenlijk altijd wel kruimels. Bijvoorbeeld bij het snijden van brood, het snijden van groente en fruit met je keukenmes enzovoort. Wanneer je de beste kruimeldief hebt voor jouw situatie gaat het tussendoor opruimen van kruimels en ander klein vuil.

Het aanbod van verschillende kruimelzuigers is echter zo groot dat het lastig is om de beste koop voor jou wensen en eisen te vinden. Op deze pagina proberen we je daar dan ook mee te helpen. We hebben de beste kruimeldieven in verschillende categorieën.

Productnaam Categorie Kopen
Beste kruimeldief met steel Onson D18E – Kruimeldief 2-in-1Onson D18E – Kruimeldief 2-in-1Beste kruimeldief met steel Bekijk product op Bol.com
Goedkope kruimeldief Transnect KruimeldiefTransnect KruimeldiefGoedkope kruimeldief Bekijk product op Bol.com
Krachtige kruimeldief Eagle KruimeldiefEagle KruimeldiefKrachtige kruimeldief Bekijk product op Bol.com

Aandachtspunten van de kruimelzuiger test

We hebben de beste kruimeldief gevonden in verschillende categorieën. Dit betekent dat we niet alle apparaten op dezelfde punten kunnen testen. We gaan bijvoorbeeld op zoek naar kruimeldief met steel, in de test letten we dan bijvoorbeeld op de kwaliteit van de steel. Iets wat met een gangbare kruimelzuiger niet mogelijk is.

Toch zijn er verschillende punten die relevant zijn in alle categorieën van deze kruimeldief test. We letten bij elke test op de volgende punten:

 • Zuigkracht: het is belangrijk dat de kruimeldief alles kan opzuigen waar deze voor gebruikt gaat worden. Met een te lage zuigkracht is dit niet mogelijk.
 • Grootte en handzaamheid van stofreservoir: een goede kruimeldief heeft een voldoende groot reservoir zodat het legen niet heel vaak hoeft te gebeuren. Toch zal de grootte altijd beperkt zijn in vergelijking met een grote stofzuiger. Het is daarom zaak dat het reservoir makkelijk los te halen en te legen is.
 • Duurzaamheid: het is een apparaat dat veel gebruikt wordt in de keuken. Het is daarom van belang dat de product kwaliteit stevig is en daardoor lang meegaat. Een kruimelzuiger moet met gemakt 5 jaar mee kunnen gaan in onze ogen.
 • Wandmontage: wij vinden dat een kruimeldief gemakkelijk opgeborgen moet kunnen worden. Een kruimeldief met een oplaadstation dat aan de wand gemonteerd kan worden is dan erg handig.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: wij vinden dat je bij elk product de kwaliteit moet krijgen waar je voor betaalt. Dan maakt het niet uit of je iets duurs zoals een vaatwasser of iets goedkoop zoals een keukenweegschaal of een knoflookpers koopt.

Uitslag beste kruimeldief 2021 test

Aan de hand van de bovenstaande punten zijn we gekomen tot de beste kruimeldieven in de verschillende categorieën. Kijk hieronder snel wat de beste koop is om je keuken kruimelvrij te houden met deze kleine handzame stofzuigers.

1. Onson D18E – Kruimeldief 2-in-1 - Beste kruimeldief met steel

Beste kruimeldief met steel Onson D18E – Kruimeldief 2-in-1
 • Krachtige kruimeldief
 • 2-in-1 Kruimeldief met lange steel
 • 40 min werktijd
 • 180 graden roteerbare kopstuk met LED-verlichting
 • Langere oplaadtijd

De Onson D18e hebben wij gekozen tot beste kruimeldief met steel! Hij beschikt over een 150w vermogen door een krachtige motor die 12.000pa zuigkracht levert, beschikt over een extra turbostand, een reservoir van 500 ml, een accucapaciteit van 2200 mAH, 40 min werktijd, een flexibele 180 graden mondstuk met LED-verlichting en 4 opzetstukken.

De Onson D18E is een kruimeldief met lange steel die door zijn enorm sterke zuigkracht ook te gebruiken is als steelstofzuiger. Vandaar ook de naam 2-in-1 kruimeldief. De Onson D18E heeft een zuigvermogen van 12.000pa waarmee je alle soorten vloeren en ondergronden schoon krijgt. Voor de hardnekkige haren heeft de kruimeldief van Onson een turbostand om zo elke klus geklaard te krijgen in huis. Door de lange steel van deze mooie krachtige kruimeldief van Onson kan je op plekken komen waar je met een normale kruimeldief niet kunt komen om schoon te maken.

De Onson kruimeldief heeft een 180 graden roteerbare kopstuk die daardoor nog beter om alle hoekjes van de tafelpoten en stoelpoten kan komen op de kruimels op te zuigen. Tevens zit er LED-verlichting op zodat je ziet waar je heen gaat en of er nog kruimels liggen die je gemist hebt. Dankzij de 4 bijgeleverde opzetstukken kan je iedere kamer in huis, keuken of je auto schoonmaken. Je krijgt erbij: een draaiende borstel voor harde vloeren en tegels, een draaiende borstel voor tapijt en vloerbedekking, een borstel voor het reinigen van je auto en een borstel voor de moeilijk bereikbare hoekjes.

Door de accucapaciteit van 2200 mAH beschikt je met de kruimeldief van Onson over 40 min werktijd en zelfs 20 min werktijd in turbostand. Als de kruimeldief eenmaal leeg is heeft hij een oplaadtijd van 420 min. Voor het opladen krijg je een mooi oplaadstation erbij waar de kruimeldief in gehangen kan worden. Het opvangreservoir van de kruimeldief is 0,5 L. De filters en opvangbak zijn uitneembaar en afwasbaar. De kruimeldief van Onson wordt geleverd met 1 jaar garantie.


2. Transnect Kruimeldief - Goedkope kruimeldief

Goedkope kruimeldief Transnect Kruimeldief
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Stille kruimeldief
 • Geschikt voor vloeistoffen
 • Snelle oplaadtijd
 • Wordt geleverd met usb kabel maar zonder adapter

De Transnect kruimeldief heeft een krachtig zuigvermogen van 8000pa door een krachtige motor van 120w en sterke stalen turbine. De kruimeldief beschikt verder over een 2200 mAh premium Li-lon batterij en een 500 ml stofreservoir. Door zijn lage prijs van €38,89 hebben wij de Transnect kruimeldief gekozen tot beste goedkope kruimeldief.

Deze draadloze kruimeldief van Transnect is prettig in gebruik doordat hij licht in gewicht is en een ergonomisch handvat heeft. Zo ga je met gemak door alle kamers van het huis, de keuken en de auto door om schoon te maken. De kruimeldief heeft een 120w sterke motor die in combinatie met een sterke stalen turbine 8000pa zuigkracht levert. Dat maakt deze kruimeldief goed genoeg is om alle kruimels in huis op te zuigen. Tevens is hij ook geschikt om vloeistoffen op te zuigen.

De Li-lon (lithium-ion) batterij is goed voor 2200 mAh en zorgt voor een reinigingstijd van 20-30 min. De kruimeldief heeft een oplaadtijd van 180 min. Zo kan je snel weer aan de slag als de batterij na gebruik leeg is. De kruimeldief beschikt over een 500 ml stofreservoir. Groot genoeg om een auto leeg te zuigen voordat reservoir geleegd moet worden. De Transnect kruimeldief is verrassend laag in geluid. Hij produceert maar 65 dB door zijn mechanische dempingsprincipes. Hij wordt geleverd met een verlengde zachte buis, een spleetmondstuk en een stofborstel.


3. Eagle Kruimeldief - Krachtige kruimeldief

Krachtige kruimeldief Eagle Kruimeldief
 • 13.000pa Zuigkracht
 • 2 Standen in zuigkracht
 • Klein en compact
 • Geschikt voor vloeistoffen

  De Eagle kruimeldief heeft een zeer krachtige motor die 2 standen heeft, heeft een zuigkracht van 13.000pa, heeft een duurzame Li-Lon batterij, is klein en compact en draadloos en geschikt voor alle kleine klussen in huis waaronder vloeistoffen. Wij hebben de Eagle Kruimeldief gekozen tot beste krachtigste kruimeldief.

  De krachtige motor van de Eagle kruimeldief beschikt over 2 standen en zorgt voor een zuigkracht van wel 13.000pa. Dit is zo sterk dat de kruimeldief zelfs telefoons kan optillen. Zo heb je je huis of je auto binnen no time schoon. Dankzij zijn compacte formaat is hij makkelijk overal mee naar te nemen en kom je in de kleinste hoekjes van de keuken of auto om kruimels op te zuigen. Doordat de kruimeldief ook vloeistoffen kan opzuigen is deze kruimeldief een ware aanwinst in de keuken.

  De Eagle kruimeldief is volledig draadloos te gebruiken. De kruimeldief is uitgerust met een Li-Lon (lithium-ion) batterij die 30 min op volle kracht meegaat. De batterij heeft een capaciteit van 2000mAH en is op te laden met de meegeleverde usb kabel. De oplaadtijd bedraagt ongeveer 240 min. De kruimeldief heeft een opvangreservoir van 0,3 L. Het geluidsniveau van de kruimeldief ligt rond de 70dB wat relatief laag is vergeleken met andere kruimeldieven. De kruimeldief van Eagle wordt geleverd met een kierenzuigmond, een meubelzuigmond, een vloeistoffenzuigmond en een zachte borstel.


  4. Dyson V7 Trigger – Kruimelzuiger - Dyson kruimeldief

  Dyson kruimeldief Dyson V7 Trigger – Kruimelzuiger
  • Krachtige digitale V7 motor
  • 2 Tier Radial ™ cyclonen voor nog betere zuigkracht
  • Hygiënisch te legen stofreservoir
  • Lichtgewicht en ergonomisch
  • Relatief duur

  De Dyson V7 Trigger beschikt over een krachtige digitale V7 motor met 2 zuigkrachtstanden,  2 Tier Radial ™ cyclonen, een vermogen van 2100 airwatt, een opvangreservoir van 0,5 L en is uitgerust met de nieuwste Li-lon technologie. Wij hebben de Dyson V7 Trigger kruimelzuiger gekozen tot beste Dyson kruimeldief.

  De Dyson V7 Trigger is de sterkte en krachtigste kruimeldief van Dyson. Door de digitale V7 motor beschikt de kruimeldief over een constante hoge zuigkracht. De krachtige compacte motor maakt gebruikt van digitale pulstechnologie en een neodymiummagneet. Daardoor draait hij tot wel 110.000 toeren per minuut en genereert hij 100 luchtwatt zuigkracht. De 2 Tier Radial ™ cyclonen ondersteunen de V7 motor waardoor de hoge zuigkracht geoptimaliseerd wordt. De 14 cyclonen die concentrisch rond de as van de stofzuiger geplaatst zijn vernauwen waardoor de snelheid van de luchtstroom toeneemt en dus ook de zuigkracht.

  De kruimeldief van Dyson is uitgerust met een nikkel-mangaan-kobaltaccu die oplaadbaar is en 30 min lang meegaat op constante hoge zuigkracht. In 210 min is de kruimeldief weer volledig opgeladen en klaar voor gebruik. Om het geluid van de kruimeldief tegen te gaan, heeft Dyson gebruik gemaakt van akoestisch materiaal om de trillingen op te vangen. Daarnaast hebben ze een filter geplaatst achter de motor wat het geluid dempt. De Dyson V7 Trigger heeft een hoog prijskaartje, maar in ruil daarvoor krijg je een kruimeldief van hoge kwaliteit, met een enorm sterke en hoge zuigkracht die de klus klaart. Hij wordt geleverd met een kierenzuigmond, een meubelzuigmond en 2 jaar garantie.


  Koopgids beste kruimeldief

  Als de ideale kruimeldief voor jou er hierboven niet bij staat kun je gelukkig zelf ook de beste koop vinden. We hebben daarom een koopgids geschreven zodat je zelf ook antwoord op de vraag krijgt welke kruimeldief de beste kruimeldief voor jouw wensen en eisen is. Als je op de onderstaande punten let kom je vanzelf uit bij jouw ideale kruimelzuiger.

  Zuigkracht en vermogen

  De functie van een kruimeldief is natuurlijk het belangrijkste. Om een goed resultaat te behalen is een goede zuigkracht belangrijk. Deze zuigkracht hang samen met het vermogen. Maar de zuigkracht is ook afhankelijk van andere factoren, je moet dus niet alleen naar het vermogen kijken.

  Droog en nat of alleen droog vuil opzuigen?

  Alle kruimelzuigers die er te koop zijn, zijn in staat om droog vuil op te zuigen. Nat vuil is een ander verhaal, dit kunnen ze niet allemaal opzuigen. In de keuken heb je echter vaak te maken met nat vuil. Je snijdt immers niet alleen je zelfgebakken brood uit je broodbakmachine. Je hebt ook te maken met vochtige kruimels en vuil dat je wilt opzuigen. Bijvoorbeeld als je een soep morst met veel ingrediënten, of wanneer er een glas drinken kapot valt of koffiedik dat ergens ligt. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

  Er zijn gelukkig ook kruimeldieven te koop die dat natte vuil kunnen opzuigen. Als je hierop let bij de aankoop, dan kun je gemakkelijk dat soort vuil opruimen.

  Opzetstukken bij de kruimeldief

  Een goede kruimeldief komt vaak met verschillende opzetstukken. Afhankelijk van jouw situatie en wensen kun je goed opletten welke opzetstukken handig voor jou zijn. Veel geziene opzetstukken zijn:

  • Borstelmondstuk: voor als je huisdieren hebt dit wel handig. Je zuigt gemakkelijk de dierenharen, natuurlijk ook mensenharen :), van je bank en andere oppervlakken.
  • Spleetmondstuk: om te kunnen zuigen in smalle ruimtes. Ideaal om bijvoorbeeld tussen je bank of autostoelen schoon te maken.
  • Stofzuigerslang: om plekken te zuigen waar je met de hele kruimelzuiger niet bij kunt.

  Accuduur

  Als een kruimeldief voor jou pas goed is als die lang mee gaat zonder op te laden moet je op de accuduur letten. De accu’s die het krachtigst zijn en het langst meegaan zijn de Lithium ion accu’s. Bij de beschrijving van de meeste kruimeldieven vind je vaak hoe lang deze meegaan met een volle accu.

  Als je de kruimeldief vaak in je auto wilt gebruiken is het handig om er 1 te kopen met een sterke accu. Het schoonzuigen in je auto duurt vaak wat langer, het is dan vervelend als de accu halverwege dat klusje leeg is.

  Prijs

  Het bepalen van wat je over hebt voor een goede kruimelzuiger is uiteraard hartstikke persoonlijk. Maar wij vinden het zonde als je je geld uitgeeft aan een product dat heel veel kost, maar het eigenlijk (in onze ogen) niet waard is.

  Een goede kruimeldief kun je al kopen vanaf €30. Maar er zijn ook kruimelzuigers te koop van €250 en zelfs nog meer. Wees dus niet bang om weinig uit te geven aan een kruimeldief. Goedkoop betekent zeker geen duurkoop bij kruimelzuigers. Bekijk goed wat de reviews van het product zijn, als die in orde zijn is het product waarschijnlijk prima te gebruiken.

  Conclusie beste kruimeldief

  Een kruimeldief is een zeer handig hulpmiddel in de keuken. Je ruimt er snel en gemakkelijk eventueel vuil mee op. Hierboven vindt je verschillende kruimelzuigers die wij als best getest hebben. Als je 1 van de door onze experts als best geteste apparaten koopt, weet je zeker dat het apparaat deugt en erg goed geschikt is als je eisen overeen komen met de categorie.

  Als er toch geen goede keus voor jou tussen staat kun je altijd zelf op zoek naar een goede kruimelzuiger. Als je onze koopgids volgt kan je de beste kruimeldief voor jouw wensen en eisen vinden.

  Veelgestelde vragen

  Waar gebruik je een kruimeldief voor?

  Een kruimelzuiger of kruimeldief wordt gebruikt voor het stofzuigen van kleinere oppervlaktes. Omdat kruimeldieven snoerloos en handzaam zijn kan je deze gemakkelijk meenemen en op lastig te bereiken plaatsen gebruiken.

  Wat is een goede zuigkracht bij een kruimeldief?

  De zuigkracht wordt aangegeven in volt. Hoe hoger het voltage des krachtiger de kruimeldief zuigt. We raden je aan om een kruimeldief met tenminste 12 volt te kopen.

  Hoe kan je een kruimeldief opladen?

  Kruimelzuigers kunnen in basisstation geplaatst worden waar deze worden opgeladen. Het opladen van een kruimeldief kan tot wel 24 uur duren als deze helemaal leeg is.

  Plaats een reactie