Beste kruimeldief test 2024, met steel, goedkope, krachtige en andere kruimelzuigers

Laatste update: 29 december 2022

Op deze pagina ontdek je wat de beste kruimeldief voor jouw wensen en eisen is. Omdat er zoveel verschillende modellen kruimelzuigers zijn, is het lastig om zelf de beste koop te selecteren voor jouw eisen en wensen.

Een goede kruimeldief, ook wel kruimelzuiger, is een heel handig apparaat in de keuken. In tegenstelling tot een stofzuiger pak je deze er makkelijk en snel bij en zuig je de kruimels en andere vuil zo op. Kruimels komen er sowieso tijdens het koken: bij het snijden van brood, het snijden van groente en fruit met je keukenmes enzovoort.

We hebben in verschillende categorieën de beste kruimeldieven gekozen door onze tests. Hieronder vind je de top 3 van populairste categorieën met de bijbehorende beste koop. Verder op deze pagina lees je waarom we juist deze als beste kruimelzuiger hebben gekozen. Ook vind je daar een uitgebreide koopgids met de belangrijkste aandachtspunten om zelf een goed model te kiezen.

Product Categorie Prijs
Beste kruimeldief met steelPhilips 8000 Series XC8043/01 – SteelstofzuigerBeste kruimeldief met steel
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Goedkope kruimeldiefWadu kruimeldief snoerloos nat & droogGoedkope kruimeldief
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Krachtige kruimeldiefZanussi – VCHZ86 – 13kPaKrachtige kruimeldief
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Aandachtspunten van de kruimelzuiger test

We hebben de beste kruimeldief gevonden in verschillende categorieën. Dit betekent dat we niet alle apparaten op dezelfde punten kunnen testen. We gaan bijvoorbeeld op zoek naar kruimeldief met steel, in de test letten we dan bijvoorbeeld op de kwaliteit van de steel. Iets wat met een gangbare kruimelzuiger niet nodig is.

Toch zijn er verschillende punten die relevant zijn in alle categorieën van deze test. We letten bij elke categorie op de volgende punten:

 • Zuigkracht: het is belangrijk dat de kruimeldief alles kan opzuigen waar deze voor gebruikt gaat worden. Met een te lage zuigkracht is dit niet mogelijk.
 • Grootte en handzaamheid van stofreservoir: een goede kruimeldief heeft een voldoende groot reservoir zodat het legen niet heel vaak hoeft te gebeuren. Toch zal de grootte altijd beperkt zijn in vergelijking met een grote stofzuiger. Het is daarom zaak dat het reservoir makkelijk los te halen en te legen is.
 • Duurzaamheid: het is een apparaat dat veel gebruikt wordt in de keuken. Het is daarom van belang dat de product kwaliteit stevig is en daardoor lang meegaat. Een kruimelzuiger moet met gemak 5 jaar mee kunnen gaan in onze ogen.
 • Wandmontage: wij vinden dat een kruimeldief gemakkelijk opgeborgen moet kunnen worden. Een kruimeldief met een oplaadstation dat aan de wand gemonteerd kan worden is dan erg handig.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: wij vinden dat je bij elk product de kwaliteit moet krijgen waar je voor betaalt. Dan maakt het niet uit of je iets duurs zoals een vaatwasser of iets goedkoop zoals een keukenweegschaal koopt.
 • Ervaring van andere gebruikers van de kruimeldief. Zij weten immers het best of de kruimeldief goed bevalt en wij wegen dat zwaar mee in de test.

Uitslag beste kruimeldief 2024 test

Aan de hand van de bovenstaande punten zijn we gekomen tot de beste kruimeldieven in de verschillende categorieën. Kijk hieronder snel wat de beste koop is om je keuken kruimelvrij te houden met deze kleine handzame stofzuigers.

1. Beste kruimeldief met steel - Philips 8000 Series XC8043/01 – Steelstofzuiger

Beste kruimeldief met steel
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Philips 8000 Series XC8043/01 – Steelstofzuiger hebben wij gekozen tot beste kruimeldief met steel. Deze stofzuiger werkt op een batterij die een opvallend lange batterijduur heeft voor stofzuigers. Wanneer je de krachtigste stand gebruikt gaat de accu 28 minuten mee en de bij de minst krachtigste stand is de batterijduur 28 minuten. Het opladen gaat ook relatief snel, van compleet leeg naar compleet vol duurt 300 minuten.

Het gebruik van de steelstofzuiger is erg gemakkelijk. De stofzuiger beweegt makkelijk en de voet kan op verschillende vloeren gebruikt worden. Daarnaast is er een borstel opzetstuk voor kieren en naden en is er een mini opzetstuk waarmee banken en andere stoffen oppervlakte mee gereinigd kunnen worden.

Wij vinden dat dit de beste kruimeldief met steel is vanwege de sterke motor, de afneembare steel, de bijgeleverde accessoires en de prijs kwaliteitsverhouding.

 • Krachtige kruimeldief
 • 2-in-1 Kruimeldief met lange steel
 • 70 min werktijd
 • 180 graden roteerbare kopstuk met LED-verlichting
 • Kan wat zwaar aanvullen aan het begin

2. Goedkope kruimeldief - Wadu kruimeldief snoerloos nat & droog

Goedkope kruimeldief
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De Wadu kruimeldief heeft een krachtig zuigvermogen van 7000pa door een krachtige motor en sterke stalen turbine. De kruimeldief beschikt verder over een 12 V – 2200 mAh premium Li-lon batterij en een stofreservoir van 1 liter. Door zijn lage prijs van hebben wij de Wadu kruimeldief gekozen tot beste goedkope kruimeldief.

Deze draadloze kruimeldief van Wadu is prettig in gebruik doordat hij licht in gewicht is en wordt geleverd met verschillende opzetstukken. Zo ga je met gemak door alle kamers van het huis, de keuken en de auto door om schoon te maken. De kruimeldief heeft een sterke motor die 7000pa zuigkracht levert. Dat maakt deze kruimeldief goed genoeg is om alle kruimels in huis op te zuigen. Tevens is hij ook geschikt om vloeistoffen op te zuigen.

De Li-lon (lithium-ion) batterij is goed voor 2200 mAh en zorgt voor een reinigingstijd van 20-30 min. De kruimeldief heeft een oplaadtijd van 180 min. Zo kan je snel weer aan de slag als de batterij na gebruik leeg is. De kruimeldief beschikt over een 1 liter stofreservoir. Groot genoeg om een auto leeg te zuigen voordat reservoir geleegd moet worden. De Wadu kruimeldief is redelijk laag in geluid. Hij produceert maar 70 dB. Hij wordt geleverd met een USB kabel, borstelzuiger, koppelstuk, kierenzuigmond, verlengslang en opbergtas.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Stille kruimeldief
 • Geschikt voor vloeistoffen
 • Snelle oplaadtijd
 • Wordt geleverd met usb kabel maar zonder adapter

3. Krachtige kruimeldief - Zanussi – VCHZ86 – 13kPa

Krachtige kruimeldief
Bekijk bij Bol
#Advertentie

De Zanussi kruimeldief heeft een zeer krachtige motor die 2 standen heeft, heeft een zuigkracht van 13.000pa, heeft een duurzame Li-ion batterij, is klein, stil, compact, draadloos en geschikt voor alle kleine klussen in huis. Wij hebben de Zanussi – VCHZ86 gekozen tot beste krachtigste kruimeldief.

De krachtige motor van de Zanussi kruimeldief beschikt over 2 standen en zorgt voor een zuigkracht van wel 13.000pa. Dit is zo sterk dat de kruimeldief zelfs telefoons kan optillen. Zo heb je je huis of je auto binnen no time schoon. Ondanks zijn kracht, is hij ook erg stil. Dankzij zijn compacte formaat is hij makkelijk overal mee naar te nemen en kom je in de kleinste hoekjes van de keuken of auto om kruimels op te zuigen.

De Zanussi kruimeldief is volledig draadloos te gebruiken. De kruimeldief is uitgerust met een Li-Lon (lithium-ion) batterij die circa 20 min op volle kracht meegaat. De batterij heeft een capaciteit van 2000mAH en is op te laden met het meegeleverde oplaadstation. De oplaadtijd bedraagt ongeveer 4 uur. Het geluidsniveau van de kruimeldief ligt rond de 79dB wat laag is vergeleken met andere kruimeldieven. De kruimeldief van Zanussi wordt geleverd met een 2in1 borstel voor meubels en hoeken en een accessoire voor stoffen bekledingen en auto’s.

 • 13.000pa Zuigkracht
 • 2 Standen in zuigkracht
 • Klein en compact
 • Kleine opvangbak

Koopgids beste kruimeldief

Als de ideale kruimeldief voor jou er hierboven niet bij staat kun je gelukkig zelf ook de beste koop vinden. We hebben daarom een koopgids geschreven zodat je zelf ook antwoord op de vraag krijgt welke kruimeldief de beste kruimeldief voor jouw wensen en eisen is. Als je op de onderstaande punten let kom je vanzelf uit bij jouw ideale kruimelzuiger.

Zuigkracht en vermogen

De functie van een kruimeldief is natuurlijk het belangrijkste. Om een goed resultaat te behalen is een goede zuigkracht belangrijk. Deze zuigkracht hang samen met het vermogen. Maar de zuigkracht is ook afhankelijk van andere factoren, je moet dus niet alleen naar het vermogen kijken.

Droog en nat of alleen droog vuil opzuigen?

Alle kruimelzuigers die er te koop zijn, zijn in staat om droog vuil op te zuigen. Nat vuil is een ander verhaal, dit kunnen ze niet allemaal opzuigen. In de keuken heb je echter vaak te maken met nat vuil. Je snijdt immers niet alleen je zelfgebakken brood uit je broodbakmachine. Je hebt ook te maken met vochtige kruimels en vuil dat je wilt opzuigen. Bijvoorbeeld als je een soep morst met veel ingrediënten, of wanneer er een glas drinken kapot valt of koffiedik dat ergens ligt. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Er zijn gelukkig ook kruimeldieven te koop die dat natte vuil kunnen opzuigen. Als je hierop let bij de aankoop, dan kun je gemakkelijk dat soort vuil opruimen.

Opzetstukken bij de kruimeldief

Een goede kruimeldief komt vaak met verschillende opzetstukken. Afhankelijk van jouw situatie en wensen kun je goed opletten welke opzetstukken handig voor jou zijn. Veel geziene opzetstukken zijn:

 • Borstelmondstuk: voor als je huisdieren hebt dit wel handig. Je zuigt gemakkelijk de dierenharen, natuurlijk ook mensenharen :), van je bank en andere oppervlakken.
 • Spleetmondstuk: om te kunnen zuigen in smalle ruimtes. Ideaal om bijvoorbeeld tussen je bank of autostoelen schoon te maken.
 • Stofzuigerslang: om plekken te zuigen waar je met de hele kruimelzuiger niet bij kunt.

Accuduur

Als een kruimeldief voor jou pas goed is als die lang mee gaat zonder op te laden moet je op de accuduur letten. De accu’s die het krachtigst zijn en het langst meegaan zijn de Lithium ion accu’s. Bij de beschrijving van de meeste kruimeldieven vind je vaak hoe lang deze meegaan met een volle accu.

Als je de kruimeldief vaak in je auto wilt gebruiken is het handig om er 1 te kopen met een sterke accu. Het schoonzuigen in je auto duurt vaak wat langer, het is dan vervelend als de accu halverwege dat klusje leeg is.

Prijs

Het bepalen van wat je over hebt voor een goede kruimelzuiger is uiteraard hartstikke persoonlijk. Maar wij vinden het zonde als je je geld uitgeeft aan een product dat heel veel kost, maar het eigenlijk (in onze ogen) niet waard is.

Een goede kruimeldief kun je al kopen vanaf €30. Maar er zijn ook kruimelzuigers te koop van €250 en zelfs nog meer. Wees dus niet bang om weinig uit te geven aan een kruimeldief. Goedkoop betekent zeker geen duurkoop bij kruimelzuigers. Bekijk goed wat de reviews van het product zijn, als die in orde zijn is het product waarschijnlijk prima te gebruiken.

Het gebruiksgemak

Het ophangen in het opbergsysteem, het aanzetten, het legen van het stofreservoir. Het zijn allemaal dingen die gemakkelijk moeten gaan bij een kruimeldief. Een goede kruimeldief moet je gemakkelijk kunnen pakken en snel kunnen gebruiken. We raden je aan om goed te kijken naar hoe makkelijk dit is bij het kiezen van jouw ideale kruimelzuiger.

Conclusie beste kruimeldief

Een kruimeldief is een zeer handig hulpmiddel in de keuken. Je ruimt er snel en gemakkelijk eventueel vuil mee op. Hierboven vindt je verschillende kruimelzuigers die wij als best getest hebben. Als je 1 van de door onze experts als best geteste apparaten koopt, weet je zeker dat het apparaat deugt en erg goed geschikt is als je eisen overeen komen met de categorie.

Als er toch geen goede keus voor jou tussen staat kun je altijd zelf op zoek naar een goede kruimelzuiger. Als je onze koopgids volgt kan je de beste kruimeldief voor jouw wensen en eisen vinden.

Veelgestelde vragen over kruimeldieven

Waar gebruik je een kruimeldief voor?

Een kruimelzuiger of kruimeldief wordt gebruikt voor het stofzuigen van kleinere oppervlaktes. Omdat kruimeldieven snoerloos en handzaam zijn kan je deze gemakkelijk meenemen en op lastig te bereiken plaatsen gebruiken.

Wat is een goede zuigkracht bij een kruimeldief?

De zuigkracht wordt aangegeven in volt. Hoe hoger het voltage des krachtiger de kruimeldief zuigt. We raden je aan om een kruimeldief met tenminste 12 volt te kopen.

Hoe kan je een kruimeldief opladen?

Kruimelzuigers kunnen in basisstation geplaatst worden waar deze worden opgeladen. Het opladen van een kruimeldief kan tot wel 24 uur duren als deze helemaal leeg is.

Plaats een reactie