Beste spiraalsnijder test 2021, elektrisch, voor groente

Laatste update: 21 januari 2021 Keukengerei

Een spiraalsnijder, ook wel bekend onder een merknaam spirelli, wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van groente spaghetti. Beter bekend als courghetti omdat het meestal gemaakt wordt van courgettest. Echte spaghetti maak je natuurlijk met een goede pastamaker. Een goede spiraalsnijder gebruik je namelijk om lange slierten van een groente te snijden. Er is echter zo een groot aanbod, dat het onduidelijk is wat de beste koop is. Daarom hebben wij besloten om de beste spiraalsnijder in verschillende categorieën te vinden. Dit doen we zodat jij niet meer eindeloos hoeft te zoeken naar een geschikte variant.

We beginnen eerst met een snelle top 3 van spiraalsnijders van categorieën waar de meeste mensen naar zoeken. Verder op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg waarom juist dat specifieke models als beste koop uit de test gekomen is. Daarnaast vind je verder op de pagina ook meer categorieën met de daarbij horende beste spiraalsnijders.

Uitslag beste spiraalsnijder 2021

De betere spiraalsnijders onderscheiden zicht van de rest door de kwaliteit messen die er bij geleverd worden. Daarnaast is het voor dit keukengerei ook belangrijk dat het een stevig apparaat is dat langere tijd mee kan gaan. De productiekwaliteit en de kwaliteit van de gekozen materialen is dus van groot belang. Dit zijn de belangrijkste punten waar we op gelet hebben bij het bepalen wat de beste spiraalsnijders zijn.

Ook hebben we goed gelet wat andere gebruikers van de desbetreffende snijder vinden. We hebben de reviews en beoordelingen goed doorgelezen en zo zijn we samen met de mening van onze expert tot de beste koop gekomen. Check snel hieronder wat volgens ons de beste keuzes zijn en bespaar jezelf een ellenlange zoektocht naar een goede spiraalsnijder.

In praktijk wordt vaak gebruikt maakt van de courgette voor het snijden van slierten. Dit kan dan als vervanging voor spaghetti gebruikt worden. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om andere groente er mee te snijden. Denk bijvoorbeeld aan rode bieten, komkommers, wortelen verschillende soorten fruit. Dit is leuk als je je gerechten leuk wilt presenteren.

1. Lurch Spirali - Beste spiraalsnijder algemeen

Beste spiraalsnijder algemeen Lurch Spirali
 • Werkt uitstekend en erg gebruiksvriendelijk
 • Geschikt voor alle soorten groenten
 • 3 afneembare messen
 • Vaatwasserbestendig
 • Design

Met de Lurch Spirali maak je heerlijke groenten linten zoals fettuccine, linguine en spaghetti. De spiraalsnijder van Lurch beschikt over 3 afneembare messen met stalen messen die opgeborgen zitten. Door zijn kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit hebben wij de Lurch Spirali gekozen tot beste spiraalsnijder algemeen.

De Lurch Spirali is erg gebruiksvriendelijk en kan door iedereen gebruikt worden voor het maken van verschillende slierten of linten groenten en aardappelen. De groente of aardappel is eenvoudig te plaatsen tussen het snijvlak waar de mesjes zitten, en de draaihendel. Bij de draaihendel zitten punten om de aardappel of groente te klemmen. Door de 3 verschillende messen kan je verschillende diktes linten groenten maken. Zo kan je kiezen uit bijvoorbeeld fettuccine, linguine en spaghetti. De messen zijn gemakkelijk op te bergen in het apparaat.

Uit de reviews is naar voren gekomen dat bij de deze spiraalsnijder geen resten achterblijven en de spiraalsnijder niet verstopt raakt. Dankzij de vlijmscherpe messen snijdt de spiraalsnijder de groentes zo goed dat de groentes zelfs geen vocht verliezen en daarom ook niet uitgelekt hoeven te worden voordat ze de pan ingaan. De spiraalsnijder van Lurch is geschikt voor alle soorten groenten en is na gebruik eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. Ze hebben weinig tijd besteedt aan het design van de spiraalsnijder, maar zijn functionaliteit en handigheid in gebruik maken dat allemaal goed!


2. Domo DO9171SP - Elektrische spiraalsnijder

Elektrische spiraalsnijder Domo DO9171SP
 • Elektrische snij en ras apparaat in 1
 • 3 messen voor cappellini, spaghetti en tagliatelle
 • 1 L opvangbak
 • Antislip bodem
 • Neemt meer ruimte in dan een niet elektrische spiraalsnijder

De Domo DO9171SP beschikt over 80 watt vermogen, 3 verschillende messen om mee te raspen en snijden, en heeft demonteerbare snijbladen. Hij heeft een kunststof behuizing, een antislip bodem en een inhoud van 1 liter. De Domo DO9171SP hebben wij gekozen tot beste elektrische spiraalsnijder.

De elektrische spiraalsnijder van Domo zorgt voor veel gemak in de keuken als je veel groenten snijdt zoals courgettes om courgetti van te maken. Dankzij zijn inhoud van 1 L en gemak maak je binnen 2 min wel 4 courgettes klaar voor een lekkere pasta van courgettes. Je kan groentes of fruit van 2,5 cm tot wel 6 cm dik binnen een mum van tijd spiraliseren met deze elektrische spiraalsnijder. Door de elektrische aandrijving was groentes spiraliseren nog nooit zo makkelijk!

Het spiraliseren van groente en fruit is niet alleen gezond voor de vitamines die je binnen krijgt. Het zorgt ook nog eens voor een mindere inname van calorieën als je de gewone pasta vervangt voor groentepasta. Met de elektrische spiraalsnijder kan je eindeloos variëren door verschillende groenten of fruit te spiraliseren voor een pasta of voor een heerlijke poke bowl vol groenten of een lekkere salade. De drie verschillende RVS messen zijn makkelijk te vervangen en na gebruik eenvoudig schoon te maken. Die zijn namelijk los in de vaatwasser te reinigen. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.


3. GEFU Spirelli XL Spiraalsnijder – RVS - Beste groente spiraalsnijder

Beste groente spiraalsnijder GEFU Spirelli XL Spiraalsnijder – RVS
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor alle groenten, vooral grote soorten
 • 2 spiraalformaten
 • Inclusief reinigingsborstel
 • Niet geschikt voor ouderen met weinig kracht in hun handen

Met deze handige spiraalsnijder van GEFU maak je zowel dunne als brede slierten van iedere soorten groenten die jij wilt. Hij heeft een diameter van 9 cm voor grotere groentes, een vastklikkende groentenhouder, 2 spiraalformaten en een reinigingsborstel. Daarom hebben wij de GEFU Spirelli XL gekozen tot beste groente spiraalsnijder.

De spiraalsnijder is geschikt voor alle soorten groenten. Maar door zijn grote diameter is ook zeer geschikt voor de grotere soorten groenten zoals courgette, komkommer of bieten. De spiraalsnijder wordt geleverd met 2 spiraalformaten (4,5 mm en 8 mm) om gerichter en specifieker te snijden afhankelijk van welke groenten je hebt. Tevens zorgen de maten ervoor dat je kunt kiezen uit smallere of bredere slierten groenten die julienne gesneden worden. De spiraalsnijder werkt als een puntenslijper concept. Door het concept kan je mooie lange slierten courgetti of andere slierten groenten maken.

De body van de spiraalsnijder is gemaakt van verstevigd kunststof en RVS. Dit zorgt voor een stevige spiraalsnijder die een lange levensduur heeft en degelijk is. De spiraalsnijder heeft een vastklikkende groentenhouder met 3 RVS pinnen om de groenten te fixeren en voor een veilige grip. Zo heb je geen zorgen of kansen op ongelukken als je het laatste restje groente doordraait in de spiraalsnijder. De spiraalsnijder van GEFU heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met 5 jaar garantie.


4. Lurch Super Spirali - Aardappel spiraalsnijder

Aardappel spiraalsnijder Lurch Super Spirali
 • Geschikt voor alle soorten aardappelen en groenten
 • Werkt uitstekend en is gebruiksvriendelijk
 • Handige fixeerspies + 3 afneembare messen
 • Veel mogelijkheden voor variaties
 • Design

De Lurch Super Spirali beschikt over 3 verschillende messen waardoor je gemakkelijk spiralen, spaghetti of schijfjes maakt van aardappelen, groenten of fruit. Daarnaast kan je ook nog tornado potatoes of gekrulde frietjes van aardappelen maken. Door zijn kwaliteit en veelzijdigheid voor aardappelen hebben wij de Lurch Super Spirali gekozen tot beste aardappel spiraalsnijder.

De Lurch Super Spirali is uitgerust met een spies waarmee je de aardappel of groente kunt fixeren om die zo goed tegen het snijvlak aan te zetten. De spies zorgt tevens ervoor dat de aardappel of groente in lijn met de messen wordt gehouden zodat je lange, mooie spiralen krijgt. Aan de binnenkant van de draaihendel zitten puntjes om de aardappel of groente extra vast te zetten. Door de simpele draaibeweging maak je van de aardappel, groenten of fruit, de gewenste linten zoals fettuccine, linguine en spaghetti. Heb je trek in een andere variant van de aardappel? Plaats een ander mesje in de Lurch Super Spirali en maak tornado potatoes of gekrulde frietjes van aardappelen.

De mesjes van de Lurch Super Spirali zijn vlijmscherp en snijden met gemak alle soorten aardappelen en groenten. Dankzij het handige opbergsysteem nemen de mesjes die niet gebruikt worden geen onnodige ruimte in en kan je veilig met de spiraalsnijder je aardappelen snijden. De handige zuignapvoetjes houden de spiraalsnijder goed op zijn plek tijdens gebruik. De prijs van de spiraalsnijder is wat aan de hoge kant, maar daar krijg je een goede, functionele, gebruiksvriendelijke en veelzijdige spiraalsnijder voor terug. En daarom onze keus als de beste aardappel spiraalsnijder! Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.


Koopgids om de beste spiraalsnijder te vinden

Het is natuurlijk goed mogelijk dat geen van de spiraalsnijders hierboven voldoen aan je verwachtingen, eisen en/of wensen. Je kunt dan zelf natuurlijk op zoek gaan naar een goed exemplaar. Er zijn een aantal aandachtspunten waar je op moet letten voor het vinden van de beste spiraalsnijder. Omdat deze uit nogal wat bewegende delen kunnen bestaan wil je dat de kwaliteit ervan goed is. Bewegende delen lijden namelijk altijd tot slijtage, wij vinden echter dat een goed apparaat pas goed is als het ook lang mee kan gaan.

Kwaliteit van de messen

Een spiraalsnijder wordt vaak intensief gebruikt. Als je er eenmaal aan gewend bent zal je merken dat je het apparaat steeds vaker gaat gebruiken tijdens het koken. Het is dan belangrijk dat net als bij bijvoorbeeld een dunschiller of een goede messenset dat de messen ten eerste scherp zijn, en bovendien van een dergelijke kwaliteit zijn dat ze ook lang scherp blijven. Vaak zijn Japanse RVS messen de beste keuze als je een goede kwaliteit mes zoekt. Gelukkig zijn deze wijdverspreid te vinden op verschillende goede spiraalsnijders.

Verschillende meegeleverde snijbladen

Bij een spiraalsnijder is het vaak mogelijk om verschillende snijbladen er op te zetten. Op deze manier kun je verschillende vormen snijden. Vaak zijn er snijbladen om slierten, hele dunne slierten en spiralen te snijden. Bij sommige spiraalsnijders is ook het mogelijk om bijvoorbeeld een kartel snijblad erop te zetten zodat de garnering er nog leuker uit gaat zien. Je kunt dan bijvoorbeeld gekartelde sliertjes wortel snijden. Bij verschillende keuken mandolines krijg je vaak ook verschillende snijbladen meegeleverd.

Onderhoud en reinigen

Omdat er vrij veel ingrediënten door een spiraalsnijder gaan, wordt deze automatisch ook redelijk vies. Het is dan prettig als de snijder gemakkelijk schoon te maken is. Wat het schoonmaken van een goede spiraalsnijder makkelijker maakt is dat deze in delen uit elkaar te halen is. Zo zijn er geen onbereikbare plekjes waar groente en/of andere ingrediënten achter kunnen blijven.

Daarnaast worden sommige spiraalsnijders met een borsteltje geleverd. Deze borsteltjes zijn voor het schoonmaken van de snijder erg handig. En als laatste kun je er natuurlijk op letten of alle onderdelen van de snijder vaatwasserbestendig zijn. Voor de meeste spiraalsnijders is dit wel het geval.

Type spiraalsnijder

Er zijn grofweg 2 gangbare type spiraalsnijders. We kunnen de volgende types onderscheiden:

 • Horizontale spiraalsnijder: de groente of het fruit wordt tussen de messen en een een soort draaiarm geklemd. Wanneer de gebruiker aan de draaiarm draait, draait het stuk groente of fruit tegen het snijblad aan de andere kant aan waardoor de gewenste slierten er vanaf worden gesneden.
 • Verticale spiraalsnijder: zoals de naam al doet vermoeden gaan de groente of fruit in deze groentesnijder van boven naar beneden. Het is in de meeste gevallen kegelvormig, het heeft wat weg van een puntenslijper. Hier draai je de groente in het mes door met de hand groente te draaien. Ook vind je vaak verticale exemplaren met een soort van hulpstuk waarmee je de ingrediënten mee kunt duwen en draaien zodat je vingers veilig zijn. Veel van deze verticale spiraalsnijders hebben ook een opvangbak waar de slierten en spiralen in terecht komen.

In beide gevallen is de snijwerking van het snijblad vergelijkbaar als dat van een goede kaasschaaf. Het meest steekt uit een glad oppervlak, hoe meer het mes omhoog komt ten op zicht van het horizontale vlak des te dikker het gesneden deel wordt.

Goedkope spiraalsnijders

Als je op zoek bent naar een goede budget spiraalsnijder kun je kijken naar de thuismerken van bekende winkels. Denk bijvoorbeeld aan de blokker, de Hema, Action en Xenos. Hier kun je spiraalsnijders vinden die goedkoper zijn dan in de verschillende webwinkels en kook speciaal winkels. De kwaliteit is ok te noemen.

De kwaliteit van de messen van deze budget producten is in de meeste gevallen een stuk minder. Maar wanneer je de snijder niet heel vaak gaat gebruiken is de kwaliteit eigenlijk prima te noemen.

Conclusie beste spiraalsnijder

Een spiraalsnijder is echt een leuk apparaat om te hebben. Je kunt je gerechten er heel leuk mee opmaken en er zelfs complete gerechten mee maken. Omdat deze apparaten nogal wat bewegende delen kunnen hebben is het wel zaak dat je een goed product koopt. Als je één van de door ons gekozen beste geteste aanschaftweet je zeker dat je een goede koop doet. Anders kun je altijd nog onze koopgids volgen voor het vinden van de beste spiraalsnijder.

Veelgestelde vragen

Waar is een spiraalsnijder te koop?

Goede spiraalsnijders zijn te koop in de bekende en keuken gespecialiseerde online webshops. Daarnaast zijn er gespecialiseerde kookwinkels te vinden die dit in hun assortiment hebben.

Hoe werkt een spiraalsnijder

Dit apparaat werkt door de te snijden ingrediënt (meestal groente of fruit) draaiend langs een snijblad te bewegen. Bij elke draai wordt een reep van de groente afgesneden. Je kunt in theorie één hele lange sliert maken van bijvoorbeeld een courgette.

Welke groentes kun je met een spiraalsnijder snijden?

De meest gesneden groente en fruit met een spiraalsnijder zijn courgettes, wortelen, appelen, rode bieten, komkommer en aardappel. Maar in principe kun je je eigen fantasie gebruiken en vele soorten groente in slierten snijden met een goede spiraalsnijder.

Plaats een reactie