Beste spiraalsnijder test 2024, elektrisch, voor groente

Laatste update: 30 april 2024

Een spiraalsnijder, ook wel bekend onder een merknaam spirelli, wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van groente spaghetti. Beter bekend als courghetti omdat het meestal gemaakt wordt van courgettest. Echte spaghetti maak je natuurlijk met een goede pastamaker. Een goede spiraalsnijder gebruik je namelijk om lange slierten van een groente te snijden. Er is echter zo een groot aanbod, dat het onduidelijk is wat de beste koop is. Daarom hebben wij besloten om de beste spiraalsnijder in verschillende categorieën te vinden. Dit doen we zodat jij niet meer eindeloos hoeft te zoeken naar een geschikte variant.

We beginnen eerst met een snelle top 3 van spiraalsnijders van categorieën waar de meeste mensen naar zoeken. Verder op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg waarom juist dat specifieke models als beste koop uit de test gekomen is. Daarnaast vind je verder op de pagina ook meer categorieën met de daarbij horende beste spiraalsnijders.

Product Categorie Prijs
Beste spiraalsnijder algemeenLurch SpiraliBeste spiraalsnijder algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie
Elektrische spiraalsnijderSpiraalsnijder WMF Kult ProElektrische spiraalsnijder
Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Beste groente spiraalsnijderGEFU Spirelli XL Spiraalsnijder – RVSBeste groente spiraalsnijder

Beste spiraalsnijder test 2024 uitslag

Voor het bepalen wat de beste spiraalsnijders per categorie zijn hebben we per categorie vanzelfsprekend verschillende eisen getest. Maar er zijn ook een aantal overeenkomende eisen die we belangrijk vinden bij spiraalsnijders. Dat zijn de volgende:

 • De betere spiraalsnijders onderscheiden zicht van de rest door de kwaliteit messen die er bij geleverd worden. We hebben dus gecheckt of het goede messen zijn die een langere tijd mee kunnen gaan.
 • Daarnaast is het voor dit keukengerei ook belangrijk dat het een stevig apparaat is dat langere tijd mee kan gaan. De productiekwaliteit en de kwaliteit van de gekozen materialen is dus van groot belang.
 • Ook hebben we goed gelet wat andere gebruikers van de desbetreffende snijder vinden. We hebben de reviews en beoordelingen goed doorgelezen en zo zijn we samen met de mening van onze expert tot de beste koop gekomen.

Check snel hieronder wat volgens ons de beste keuzes zijn en bespaar jezelf een ellenlange zoektocht naar een goede spiraalsnijder.

1. Beste spiraalsnijder algemeen - Lurch Spirali

Beste spiraalsnijder algemeen
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Met de Lurch Spiraalsnijder maak je heerlijke groenten linten zoals fettuccine, linguine en spaghetti. Deze multifunctionele spiraalsnijder beschikt over 3 afneembare messen met stalen messen die opgeborgen zitten. Door zijn kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit hebben wij de Lurch Spirali Spiraalsnijder gekozen tot beste spiraalsnijder algemeen.

De spiraalsnijder met zuignap is erg gebruiksvriendelijk en kan door iedereen gebruikt worden voor het maken van verschillende slierten of linten groenten en aardappelen. De groente of aardappel is eenvoudig te plaatsen tussen het snijvlak waar de mesjes zitten, en de draaihendel. Bij de draaihendel zitten punten om de aardappel of groente te klemmen. Door de verschillende messen kun je verschillende diktes linten groenten maken. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld fettuccine, linguine en spaghetti. De messen zijn gemakkelijk op te bergen in het apparaat.

Uit de reviews is naar voren gekomen dat bij de deze spiraalsnijder geen resten achterblijven en de spiraalsnijder niet verstopt raakt. Dankzij de vlijmscherpe messen snijdt de spiraalsnijder de groentes zo goed dat de groentes zelfs geen vocht verliezen en daarom ook niet uitgelekt hoeven te worden voordat ze de pan ingaan. De spiraalsnijder is geschikt voor alle soorten groenten en is na gebruik eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. Ze hebben weinig tijd besteedt aan het design van de spiraalsnijder, maar zijn functionaliteit en handigheid in gebruik maken dat allemaal goed!

 • Werkt uitstekend en erg gebruiksvriendelijk
 • Geschikt voor alle soorten groenten
 • Vaatwasserbestendig
 • Design

2. Elektrische spiraalsnijder - Spiraalsnijder WMF Kult Pro

Elektrische spiraalsnijder
Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De Spiraalsnijder WMF Kult Pro beschikt over 80 watt vermogen, wordt geleverd met verschillende accessoires, heeft vaatwasserbestendige onderdelen en maakt een gezonde levensstijl nog makkelijker. Hij heeft een Cromargan-edelstaal behuizing en een opvangbak van 1 liter. De Spiraalsnijder WMF Kult Pro hebben wij gekozen tot beste elektrische spiraalsnijder.

De elektrische spiraalsnijder van WMF zorgt voor veel gemak in de keuken als je veel groenten snijdt zoals courgettes om courgetti van te maken. Dankzij zijn inhoud van 1 L en gemak maak je binnen een mum van tijd een lekkere pasta van courgettes. Door de elektrische aandrijving was groentes spiraliseren nog nooit zo makkelijk! De spiraalsnijder wordt geleverd met 3 verschillende messeninzet, namelijk voor linguine, pappardelle en tornado’s.

Deze spiraalsnijder is erg veelzijdig. Niet alleen kun je hier noedelcreaties mee maken, maar met deze WMF Kult Pro spiraalsnijder kun je ook citrusvruchten persen! Zo kun je thuis de lekkerste verse sapjes klaarmaken. Mocht je liever een losse citruspers aanschaffen kan dat natuurlijk ook.

Het spiraliseren van groente en fruit is niet alleen gezond voor de vitamines die je binnen krijgt. Het zorgt ook nog eens voor een mindere inname van calorieën als je de gewone pasta vervangt voor groentepasta. Met de elektrische spiraalsnijder kan je eindeloos variëren door verschillende groenten of fruit te spiraliseren voor een pasta of voor een heerlijke poke bowl vol groenten of een lekkere salade. Alle losse onderdelen zijn vaatwasserbestendig.

 • Elektrische spiraalsnijder met citruspers
 • Verschillende messen voor linguine, pappardelle en tornado's
 • 1 L opvangbak
 • Neemt meer ruimte in dan een niet elektrische spiraalsnijder

3. Beste groente spiraalsnijder - GEFU Spirelli XL Spiraalsnijder – RVS

Met deze handige spiraalsnijder van GEFU maak je zowel dunne als brede slierten van iedere soorten groenten die jij wilt. Hij heeft een diameter van 9 cm voor grotere groentes, een vastklikkende groentenhouder, 2 spiraalformaten en een reinigingsborstel. Daarom hebben wij de GEFU Spirelli XL gekozen tot beste groente spiraalsnijder.

De spiraalsnijder is geschikt voor alle soorten groenten. Maar door zijn grote diameter is ook zeer geschikt voor de grotere soorten groenten zoals courgette, komkommer of bieten. De spiraalsnijder wordt geleverd met 2 spiraalformaten (4,5 mm en 8 mm) om gerichter en specifieker te snijden afhankelijk van welke groenten je hebt. Tevens zorgen de maten ervoor dat je kunt kiezen uit smallere of bredere slierten groenten die julienne gesneden worden. De spiraalsnijder werkt als een puntenslijper concept. Door het concept kan je mooie lange slierten courgetti of andere slierten groenten maken.

De body van de spiraalsnijder is gemaakt van verstevigd kunststof en RVS. Dit zorgt voor een stevige spiraalsnijder die een lange levensduur heeft en degelijk is. De spiraalsnijder heeft een vastklikkende groentenhouder met 3 RVS pinnen om de groenten te fixeren en voor een veilige grip. Zo heb je geen zorgen of kansen op ongelukken als je het laatste restje groente doordraait in de spiraalsnijder. De spiraalsnijder van GEFU heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met 5 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor alle groenten, vooral grote soorten
 • 2 spiraalformaten
 • Inclusief reinigingsborstel
 • Niet geschikt voor ouderen met weinig kracht in hun handen

4. Aardappel spiraalsnijder - Lurch Super Spirali

De Lurch Super Spirali beschikt over 3 verschillende messen waardoor je gemakkelijk spiralen, spaghetti of schijfjes maakt van aardappelen, groenten of fruit. Daarnaast kan je ook nog tornado potatoes of gekrulde frietjes van aardappelen maken. Door zijn kwaliteit en veelzijdigheid voor aardappelen hebben wij de Lurch Super Spirali gekozen tot beste aardappel spiraalsnijder.

De Lurch Super Spirali is uitgerust met een spies waarmee je de aardappel of groente kunt fixeren om die zo goed tegen het snijvlak aan te zetten. De spies zorgt tevens ervoor dat de aardappel of groente in lijn met de messen wordt gehouden zodat je lange, mooie spiralen krijgt. Aan de binnenkant van de draaihendel zitten puntjes om de aardappel of groente extra vast te zetten. Door de simpele draaibeweging maak je van de aardappel, groenten of fruit, de gewenste linten zoals fettuccine, linguine en spaghetti. Heb je trek in een andere variant van de aardappel? Plaats een ander mesje in de Lurch Super Spirali en maak tornado potatoes of gekrulde frietjes van aardappelen.

De mesjes van de Lurch Super Spirali zijn vlijmscherp en snijden met gemak alle soorten aardappelen en groenten. Dankzij het handige opbergsysteem nemen de mesjes die niet gebruikt worden geen onnodige ruimte in en kan je veilig met de spiraalsnijder je aardappelen snijden. De handige zuignapvoetjes houden de spiraalsnijder goed op zijn plek tijdens gebruik. De prijs van de spiraalsnijder is wat aan de hoge kant, maar daar krijg je een goede, functionele, gebruiksvriendelijke en veelzijdige spiraalsnijder voor terug. En daarom onze keus als de beste aardappel spiraalsnijder! Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Geschikt voor alle soorten aardappelen en groenten
 • Werkt uitstekend en is gebruiksvriendelijk
 • Handige fixeerspies + 3 afneembare messen
 • Veel mogelijkheden voor variaties
 • Design

5. Goedkope spiraalsnijder - Kitchen4you groentesnijder

Goedkope spiraalsnijder
Bekijk bij Bol
#Advertentie

Groente snijden is nog nooit zo makkelijk geweest met de spiraalsnijder van Kitchen4you. De spiraalsnijder is geschikt voor alle soorten groenten en fruit, ongeacht de hardheid. Deze groentesnijder gemakkelijk te gebruiken, multifunctioneel, compact en veilig, en dat allemaal voor een scherpe prijs. Daarom is deze Kitchen4you groentesnijder gekozen tot beste goedkope spiraalsnijder.

De spiraalsnijder van Kitchen4you is gebruiksvriendelijk. Hij is dan niet automatisch, maar het enige wat je hoeft te doen is de groente te draaien. Je kunt van een goedkoop model natuurlijk ook niet verwachten dat het automatisch gaat. Doordat de messen zo scherp zijn, kost het ronddraaien geen kracht.

Er wordt een vingerbeschermer bij de spiraalsnijder geleverd, zodat je vingers beschermd zijn tegen de scherpe messen, wel zo veilig. De spiraalsnijder is in te stellen op 3 standen waarmee je zelf het formaat van de spiralen, die slierten, kiest. Je kunt de spiraalsnijder helemaal uit elkaar halen en de onderdelen zijn allemaal vaatwasserbestendig. Dit maakt het product ook erg compact en makkelijk op te bergen.

Kortom, wil je gemakkelijk groente en fruit snijden maar geen duur apparaat aanschaffen? Dan raden wij de spiraalsnijder van Kitchen4you echt aan. De spiraalsnijder wordt geleverd met gebruiksaanwijzing, messenopzetstuk, vingerbeschermer en opvangbak met afhaalbare bodem en deksel.

 • Vaatwasserbestending
 • 3 verschillende standen
 • Geschikt voor alle soorten groente en fruit
 • Niet elektrisch

Koopgids om de beste spiraalsnijder te vinden

Het is natuurlijk goed mogelijk dat geen van de spiraalsnijders hierboven voldoen aan je verwachtingen, eisen en/of wensen. Je kunt dan zelf natuurlijk op zoek gaan naar een goed exemplaar. Er zijn een aantal aandachtspunten waar je op moet letten voor het vinden van de beste spiraalsnijder. Omdat deze uit nogal wat bewegende delen kunnen bestaan wil je dat de kwaliteit ervan goed is. Bewegende delen lijden namelijk altijd tot slijtage, wij vinden echter dat een goed apparaat pas goed is als het ook lang mee kan gaan.

Kwaliteit van de messen

Een spiraalsnijder wordt vaak intensief gebruikt. Als je er eenmaal aan gewend bent zal je merken dat je het apparaat steeds vaker gaat gebruiken tijdens het koken. Het is dan belangrijk dat net als bij bijvoorbeeld een dunschiller of een goede messenset dat de messen ten eerste scherp zijn, en bovendien van een dergelijke kwaliteit zijn dat ze ook lang scherp blijven. Vaak zijn Japanse RVS messen de beste keuze als je een goede kwaliteit mes zoekt. Gelukkig zijn deze wijdverspreid te vinden op verschillende goede spiraalsnijders.

Verschillende meegeleverde snijbladen

Bij een spiraalsnijder is het vaak mogelijk om verschillende snijbladen er op te zetten. Op deze manier kun je verschillende vormen snijden. Vaak zijn er snijbladen om slierten, hele dunne slierten en spiralen te snijden. Bij sommige spiraalsnijders is ook het mogelijk om bijvoorbeeld een kartel snijblad erop te zetten zodat de garnering er nog leuker uit gaat zien. Je kunt dan bijvoorbeeld gekartelde sliertjes wortel snijden. Bij verschillende keuken mandolines krijg je vaak ook verschillende snijbladen meegeleverd.

Handmatige of elektrische spiraalsnijder

Het gebruiken van een handmatige spiraalsnijder kan best wel kracht kosten. Vooral bij hardere groente zoals wortelen is dat het geval. Voor mensen die om wat voor reden dan ook minder kracht in de handen hebben, kan het gebruiken van een handmatige spiraalsnijder problemen opleveren.

Een goede oplossing is dan om een goede elektrische spiraalsnijder te kopen. Dan hoef je alleen maar druk uit te oefenen op de groente die je erin steekt en vervolgens zorgt een elektromotor ervoor dat de messen ronddraaien en zodoende een mooi de groente mooi snijden in slierten. Het enige nadeel is dat een elektrische spiraalsnijder meer ruimte inneemt dan een handmatig model.

Onderhoud en reinigen

Omdat er vrij veel ingrediënten door een spiraalsnijder gaan, wordt deze automatisch ook redelijk vies. Het is dan prettig als de snijder gemakkelijk schoon te maken is. Wat het schoonmaken van een goede spiraalsnijder makkelijker maakt is dat deze in delen uit elkaar te halen is. Zo zijn er geen onbereikbare plekjes waar groente en/of andere ingrediënten achter kunnen blijven.

Daarnaast worden sommige spiraalsnijders met een borsteltje geleverd. Deze borsteltjes zijn voor het schoonmaken van de snijder erg handig. En als laatste kun je er natuurlijk op letten of alle onderdelen van de snijder vaatwasserbestendig zijn. Voor de meeste spiraalsnijders is dit wel het geval.

Type spiraalsnijder

Er zijn grofweg 2 gangbare type spiraalsnijders. We kunnen de volgende types onderscheiden:

 • Horizontale spiraalsnijder: de groente of het fruit wordt tussen de messen en een een soort draaiarm geklemd. Wanneer de gebruiker aan de draaiarm draait, draait het stuk groente of fruit tegen het snijblad aan de andere kant aan waardoor de gewenste slierten er vanaf worden gesneden.
 • Verticale spiraalsnijder: zoals de naam al doet vermoeden gaan de groente of fruit in deze groentesnijder van boven naar beneden. Het is in de meeste gevallen kegelvormig, het heeft wat weg van een puntenslijper. Hier draai je de groente in het mes door met de hand groente te draaien. Ook vind je vaak verticale exemplaren met een soort van hulpstuk waarmee je de ingrediënten mee kunt duwen en draaien zodat je vingers veilig zijn. Veel van deze verticale spiraalsnijders hebben ook een opvangbak waar de slierten en spiralen in terecht komen.

In beide gevallen is de snijwerking van het snijblad vergelijkbaar als dat van een goede kaasschaaf. Het meest steekt uit een glad oppervlak, hoe meer het mes omhoog komt ten op zicht van het horizontale vlak des te dikker het gesneden deel wordt.

Goedkope spiraalsnijders

Als je op zoek bent naar een goede budget spiraalsnijder kun je kijken naar de thuismerken van bekende winkels. Denk bijvoorbeeld aan de blokker, de Hema, Action en Xenos. Hier kun je spiraalsnijders vinden die goedkoper zijn dan in de verschillende webwinkels en kook speciaal winkels. De kwaliteit is ok te noemen.

De kwaliteit van de messen van deze budget producten is in de meeste gevallen een stuk minder. Maar wanneer je de snijder niet heel vaak gaat gebruiken is de kwaliteit eigenlijk prima te noemen.

Conclusie beste spiraalsnijder

Een spiraalsnijder is echt een leuk apparaat om te hebben. Je kunt je gerechten er heel leuk mee opmaken en er zelfs complete gerechten mee maken. Omdat deze apparaten nogal wat bewegende delen kunnen hebben is het wel zaak dat je een goed product koopt. Als je één van de door ons gekozen beste geteste aanschaftweet je zeker dat je een goede koop doet. Anders kun je altijd nog onze koopgids volgen voor het vinden van de beste spiraalsnijder.

Veelgestelde vragen over spraalsnijders

Waar is een spiraalsnijder te koop?

Goede spiraalsnijders zijn te koop in de bekende en keuken gespecialiseerde online webshops. Daarnaast zijn er gespecialiseerde kookwinkels te vinden die dit in hun assortiment hebben.

Hoe werkt een spiraalsnijder

Dit apparaat werkt door de te snijden ingrediënt (meestal groente of fruit) draaiend langs een snijblad te bewegen. Bij elke draai wordt een reep van de groente afgesneden. Je kunt in theorie één hele lange sliert maken van bijvoorbeeld een courgette.

Welke groentes kun je met een spiraalsnijder snijden?

In praktijk wordt een spiraalsnijder vaak gebruikt maakt van de spiraalsnijder om courgettes te snijden snijden in slierten. Dit kan dan als vervanging voor spaghetti gebruikt worden. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om andere groente er mee te snijden. Denk bijvoorbeeld aan rode bieten, komkommers, wortelen verschillende soorten fruit. Dit is leuk als je je gerechten leuk wilt presenteren.

Plaats een reactie