Beste melkopschuimer 2021, goedkope, handmatige & elektrische optie

Laatste update: 3 januari 2021 Koffie & thee

Afhankelijk van je wensen en eisen wil je natuurlijk de beste melkopschuimer kopen. Doordat het aanbod vrij groot is, kan het lastig zijn de beste koop te vinden. Onze experts hebben in deze test de best geschikte uitvoeringen die aan bepaalde eisen voldoen.

Hoe dan ook is een melk opklopper voor mensen die koffie met melk willen drinken een echte aanrader in de keuken. De opgeklopte melk kan bijvoorbeeld in combinatie met een percolator of filter koffiezetapparaat gebruikt worden voor het bereiden van een cappuccino en soortgelijke koffievarianten. In dit artikel geven we je onder andere antwoord op de vraag wat de nummer 1 melkopschuimer is.

Voor een snelle navigatie op deze pagina kun je onderstaande inhoudsopgave gebruiken.

beste melkopschuimer

Wat is nu de beste melkopschuimer?

Bij het vergelijken van verschillende modellen melkschuimers, hebben we op verschillende aspecten gelet. Zo hebben we onder meer gekeken naar de prijs van het model, de functies die het model biedt en de aanwezigheid van een anti-aanbaklaag.

Hieronder vind je de uitslag van deze melkopschuimers test. Je ziet dus gemakkelijk wat volgens onze experts de beste koop is voor verschillende wensen.

1. Philips Senseo CA6500 - Elektrische melkopschuimer

Elektrische melkopschuimer Philips Senseo CA6500
 • Produceert zeer stevig schuim
 • Ook geschikt voor chocolademelk
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Werkt niet heel snel

Ben je op zoek naar de beste elektrische melkopschuimer van dit moment? In dat geval is de Philips Senseo CA6500 meer dan het bekijken waard! Deze melkopschuimer heeft een leuke vormgeving die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Waarmee de opschuimer een heuse eyecatcher kan vormen in je keuken. Dat is vanzelfsprekend niet de enige reden om de Philips Senseo CA6500 te kopen. Dit model wordt namelijk ook als de beste melkopschuimer beschouwd, door de mogelijkheid om koud schuim te ontwikkelen. Ideaal liefhebbers van een ijskoffie!

Voor het verwarmen van warme melk hoef je de warm niet op te warmen in een magnetron of pannetje. Deze Philips melkopschuimer beschikt namelijk over een eigen verwarmingsfunctie. Zo is de melk razendsnel opgeklopt! Deze beste elektrische melkopschuimer heeft een inhoud van 0,12 liter. Daarnaast is het apparaatje gemaakt van materiaal dat gemakkelijk te reinigen is.


2. Scanpart Melkopschuimer - Handmatige melkopschuimer

Handmatige melkopschuimer Scanpart Melkopschuimer
 • Eenvoudig op te bergen
 • Goedkoop
 • Voelt stevig aan
 • Kan niet in vaatwasser
 • Eens in zoveel tijd batterijen verwisselen

Zoek je een handmatige melkopschuimer? Kijk dan eens naar de Scanpart melkopschuimer! Veel consumenten beschouwen deze melkschuimer als de beste handmatige melkopschuimer. Hoewel een elektrisch model vaak makkelijker in zijn werking is, vinden sommige mensen niets fijner dan een traditioneel, handmatig model. Handmatig melk opschuimen in de Scanpart melkopschuimer begint met het verwarmen van de melk. Dit kan door de melk op te warmen in een pannetje, of door een mok met melk een korte tijd in de magnetron te zetten.

Het kan als een nadeel worden gezien, dat deze Scanpart melkopschuimer geen verwarmingsfunctie heeft. Een elektrisch model melkopschuimer heeft dit doorgaans namelijk wel! Helemaal handmatig is deze melkopschuimer niet. De melkopschuimer is voorzien van AAA-batterijen en hoeft enkel in een kannetje met melk te worden gehouden. Het model kan eenvoudig worden opgeborgen, waardoor de melkopschuimer zelf niet beschadigd raakt. Deze beste melkopschuimer is ook geschikt voor het maken van sausjes!


3. Inventum MK350 Melkopschuimer - Beste goedkope melkopschuimer

Beste goedkope melkopschuimer Inventum MK350 Melkopschuimer
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Opwarmfunctie is erg fijn
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Schuim wordt nooit heel stevig

De Inventum MK350 Melkopschuimer is een zeer geschikt model melkopschuimer voor consumenten die op zoek zijn naar de beste goedkope melkopschuimer. Deze melkopschuimer heeft een inhoud van 240 milliliter, waarmee ongeveer twee cappuccino’s bereid kunnen worden. Net als veel andere melkopschuimers is ook de Inventum MK350 Melkopschuimer voorzien van een handig reservoir. Het model is voorzien van een verwarmingsfunctie. Dit reservoir heeft een inhoud van 350 milliliter. Het model heeft geen bijzonder mooi design.

Dankzij de verwarmingsfunctie van deze beste goedkope melkopschuimer hoeft de melk niet handmatig te worden verwarmd in een pannetje of magnetron. Houd er wel rekening mee dat de Inventum MK350 Melkopschuimer niet geschikt is voor het bereiden van koud schuim. Koud schuim kan gebruikt worden voor het bereiden van een ijskoffie. Zeker in de zomer kan dit erg lekker zijn! Het laten afkoelen van de opgeklopte melk werkt vaak niet, doordat de opgeklopte melk in dat geval weer in zal zakken.


Zelf een melkopschuimer kiezen

Zelf een melkopschuimer kiezen wordt makkelijker, als je weet op welke aandachtspunten je moet letten. Zoals reeds omschreven werd, beschikt de opklopper over meer functies dan het opkloppen van de melk voor een cappuccino.

Bovendien moet je er niet aan denken, dat het apparaat iedere keer voor een aangekoekte laag melk op de bodem zorgt. Enerzijds kost het dan veel tijd om de melk opklopper in dit geval schoon te krijgen. Anderzijds kan het de smaak van de opgeklopte melk negatief beïnvloeden!

Aan de ene kant vind je de traditionele handmatige melkopschuimers. Aan de andere kant worden moderne elektrische modellen aangeboden. Met deze elektrische melkopschuimers heb je binnen een paar minuten een kopje heerlijke, verse opgeklopte melk! Enerzijds wil je natuurlijk melkschuim maken, anderzijds is het fijn als je dit apparaatje ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld chocolademelk. In dit geval gebruik je de melkschuimer voor het verwarmen van de melk, om dit vervolgens te combineren met losse cacao. Melkopschuimers vergelijken zal veel makkelijker voor je worden, na het lezen van dit artikel.

Prijs

Onder andere de prijs van een melkopschuimer is een factor om rekening mee te houden. Zet vooraf een aantal functies op een rijtje, waaraan de nummer 1 melkopschuimer moet voldoen. Vervolgens kun je op basis van dit lijstje naar de goedkoopste melkopschuimer zoeken. Houd er rekening mee dat een goede melkopschuimer al snel 30 tot 40 euro kost. Voor een professioneel model melkopschuimer betaal je al snel 80 tot 90 euro. Bepaal voor jezelf of je de extra functies van zo’n dure melkopschuimer ook daadwerkelijk zal gebruiken.

Inhoud

Een tweede belangrijke factor is de inhoud het apparaat. Biedt de melkopschuimer bijvoorbeeld enkel ruimte voor het opkloppen van melk voor een cappuccino? Mogelijk wil je ook chocolademelk met de melkopschuimer kunnen maken. In dit geval is het belangrijk om voor een model met een grotere inhoud te kiezen. Zo weet je zeker, dat je een goed gevulde mok chocolademelk hebt! De meeste modellen hebben een inhoud van 250 tot 400 milliliter. Er zijn ook modellen die een kleinere, of juist grotere inhoud hebben.

Warm en koud

Naast de prijs en de inhoud van een melkopschuimer kan ook het aantal functies hiervan bepalend zijn bij het maken van een keuze. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om ook koude melk op te kloppen voor een ijskoffie. Zo kan de mogelijkheid geboden worden om de melk eerst verwarmd op te kloppen en deze daarna te koelen. Zeker in de zomer is onder andere een ijskoffie ontzettend lekker! Bovendien zijn veel modellen voor het verwarmen van de melk voorzien van een melkopwarmfunctie. Zo hoef je de melk niet langer handmatig te verwarmen in een pannetje of magnetron.

Gemakkelijk schoon te maken

Om het schoonmaken van de melkopschuimer zo makkelijk mogelijk te maken, zijn veel modellen onder andere voorzien van een anti-aanbaklaag. Naast de ruime opening aan de bovenzijde van de melkopschuimer. Er is niets vervelender dan een melkopschuimer waarbij de melk aan de bodem van het apparaat vastkoekt. Dit maakt het schoonmaken van de melkopschuimer bijzonder lastig. Daarbij kan dit de smaak van de opgeklopte melk negatief beïnvloeden. Het gebruik van bijvoorbeeld een schuursponsje om de melkopschuimer gemakkelijk schoon te maken wordt sterk afgeraden.

Conclusie beste melkopschuimer

Kortom, bij het vergelijken van melkopschuimers zijn er verschillende aspecten om op te letten. De beste melkopklopper vind je onder andere door te kijken naar de prijs van het model, de inhoud en de functies die het biedt. Met een melkopschuimer kun je in ieder geval de cappuccino of latte of andere koffie met melk variant precies maken zoals jij het wilt.

De punten voor een goed apparaat kunnen voor iedereen anders zijn. De een wil de melkopschuimer kopen voor het opkloppen van melk, terwijl een ander hier bijvoorbeeld ook chocolademelk en een latte macchiato mee wil kunnen maken. Maak gebruik van de handige tips in dit artikel om zelf de beste melkopschuimer te vinden!

Plaats een reactie