Beste fornuis 2021; gas, inductie en 90cm breed fornuizen

Laatste update: 3 januari 2021 Grote keukenapparaten

Een fornuis is een onmisbaar element binnen de keuken van je woning! Met jouw ideale fornuis maak je heerlijke gerechten klaar. Wanneer je voor een variant met oven kiest, wordt het daarbij mogelijk om bijvoorbeeld stokbroden te bakken of een lasagne schotel te bereiden. Voor welke van de vele fornuizen kies jij? Wat is het beste fornuis voor jouw wensen? Wij helpen je een stukje op weg met de juiste keuze maken.

Inhoud

beste fornuis

Uitslag beste fornuis 2021

Wij hebben de beste koop fornuizen in verschillende categorieën alvast voor je geselecteerd. Je vindt ze in het onderstaande overzicht! Wat de beste koop is kan voor ieder gezin verschillen. De een is op zoek naar een goedkoop losstaand fornuis, terwijl andere een variant met oven zoeken.

1. Bosch HXA090D50N - Beste koop

Beste koop Bosch HXA090D50N
 • Scherpe prijs/kwaliteitsverhouding bij dit fornuis
 • Geheel van RVS gemaakt
 • 7 bereidingssystemen

  Bosch is een betrouwbaar degelijk merk op het gebied van gasfornuizen, met een groot aanbod aan kwalitatief goede gasfornuizen. De Bosch HXA090D50N is hier een goed voorbeeld van. Dit model wordt momenteel als het beste gasfornuis gezien, mede dankzij de scherpe prijs/kwaliteitsverhouding van de Bosch HXA090D50N. Het gaat hier om een vrijstaand gasfornuis met een breedte van 60 cm. Hiermee past dit beste gasfornuis in vrijwel iedere keuken! Het fornuis is uitgevoerd met vier verschillende pitten aan de bovenzijde. Zo heb je voldoende ruimte voor aardappelen of rijst, vlees en groentes! De pitten hebben ook allemaal hoog vermogen, dit maakt het fornuis geschikt voor het bereiden van allerlei soorten gerechten.

  Naast het gasfornuis van de Bosch HXA090D50N, beschikt dit model over een handige oven. De elektrische oven beschikt over zes verschillende bereidingssystemen, namelijk: een grill, hetelucht, gelijktijdige boven- en onderwarmte en enkel onderwarmte. Ook kan de oven gebruikt worden voor het ontdooien van bevroren etenswaren. Het maakt dat de Bosch HXA090D50N zeer breed inzetbaar is! Daarbij heeft dit beste fornuis met oven een stijlvolle vormgeving.


  2. AEG CIB6641ABM - Inductie fornuis

  Inductie fornuis AEG CIB6641ABM
  • Makkelijk schoon te houden
  • Beschikt over een boostfunctie voor kookzones
  • Biedt PlusSteam functie
  • Moet worden aangesloten op een krachtgroep in de meterkast

  Wanneer je op zoek bent naar het beste inductie fornuis voor in je keuken, dan is de AEG CIB6641ABM het bekijken waard. AEG is een betrouwbare producent van allerlei keukenapparatuur. Naast de beste inductie fornuizen, biedt het bedrijf bijvoorbeeld ook koelkasten en vriezers aan. Dit inductie fornuis van 60 cm breed heeft een energielabel A en beschikt over vier verschillende kookzones. Ideaal voor gezinnen van maximaal vijf of zes personen.

  Ieder van de vier kookzones zijn voorzien van een boostfunctie. Dankzij deze functie breng je bijvoorbeeld een grote pan water extra snel aan de kook. Maar de elektrische oven biedt nog meer! Naast de gebruikelijke hetelucht, grill met een gelijktijdige boven- en onderwarmte heeft dit model de PlusSteam functie. Hiermee bak je brood extra knapperig waarbij de binnenkant heerlijk smeuïg blijft. Ook voor het bakken van taarten en gebak is dit een must have!

  Houdt er rekening mee dat er een Periflex 3 fasen aansluiting nodig is en dat het noodzakelijk is om inductie pannen te hebben of aan te schaffen voordat je op dit fornuis kunt koken.


  3. SMEG SNLK916MFX9 - 90cm Fornuis

  90cm Fornuis SMEG SNLK916MFX9
  • Groot aantal pitten op het fornuis
  • Oven met een groot aantal functies
  • Standaard geleverd met o.a. een wokring
  • Niet het goedkoopste fornuis

  De SMEG SNLK916MFX9 is een zeer betrouwbaar fornuis, welke op basis van gas werkt. Het fornuis heeft met zijn 6 pits kooktoestel voldoende ruimte om al je pannen op kwijt te kunnen! Ideaal voor een serieuze kok of voor grotere gezinnen. Het grote formaat is echter niet de enige reden dat de SMEG SNLK916MFX9 het beste fornuis van 90 cm breed is op dit moment. Zo wordt dit model ook uitgevoerd met een wokbrander! Ideaal als je regelmatig groenten of vlees wilt kunnen wokken. Het model heeft een energielabel A.

  Dit beste fornuis van 90 cm breed is uitgevoerd met een oven. Zo kun je de SMEG SNLK916MFX9 ook gebruiken voor het grillen van groente, kun je een spit gebruiken en wordt de mogelijkheid geboden om bevroren etenswaren snel te ontdooien. Deze oven heeft een sterk vermogen en en biedt verschillende bereidingssystemen. Zo kun je de oven als grill gebruiken, kun je de heteluchtfunctie inzetten om harde stukjes in je gerechten te voorkomen en beschikt het model over een gelijktijdige boven- en onderwarmte. Kortom, de SMEG SNLK916MFX9 is een bijzonder compleet fornuis met oven!


  Zelf het beste fornuis kiezen

  Wil je zelf de beste keuze maken bij het selecteren? Gebruik onderstaande aankooptips bij kiezen! Er zijn verschillende aspecten om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een elektrisch- en een gasfornuis

  Naast het type kun je uit verschillende formaten en designs kiezen. Het formaat is vaak voornamelijk afhankelijk van het aantal pitten op de kookplaat. Een fornuis met vier of vijf pitten is vaak echter een vereiste voor gezinnen van drie of vier personen. Andere aspecten om naar te kijken zijn de prijs en de verschillende standen van het fornuis.

  Ook kun je je afvragen of je er een inclusief oven nodig hebt. Het is ook een oplossing om een hele goede kookplaat te kopen in combinatie met een combimagnetron voor de oven functionaliteit.

  Elektrisch of gas

  Een eerste aspect om naar te kijken bij het vergelijken van de nummer 1 fornuizen, is het type. Je hebt hierbij de keuze tussen een elektrisch- en een gasfornuis. Bij een elektrische variant kun je daarbij kiezen tussen een inductie- of keramische kookplaat.

  Veel mensen vinden een gasfornuis het lekkerst koken en kiezen daarom bewust voor gas in plaats van elektra. Daarnaast is er in veel huizen (nog) geen voorziening voor elektrisch fornuizen. In huizen waar dit niet het geval is, is het natuurlijk bijna vanzelfsprekend dat er wordt gekozen voor een gasfornuis.

  Steeds vaker wordt aangeraden om voor koken op elektra te kiezen, aangezien de Nederlandse overheid ons gasverbruik wil terugdringen. Voor het gebruik van een elektrisch fornuis is het noodzakelijk om een 3-faseaansluiting in de meterkast van je woning te laten plaatsen. Deze 3-faseaansluiting voert krachtstroom naar de keuken.

  Design

  Naast het type fornuis, kun je ook naar het design hiervan kijken. Fornuizen worden vaak met of zonder oven aangeboden. Met oven biedt je het voordeel dat je ook ovenschotels kunt bereiden of een stokbrood kunt bakken. Mocht je al een losstaande oven hebben, dan is een los fornuis wellicht een verstandigere keuze.

  Het design van fornuizen loopt uiteen van een simpel, traditioneel model, tot een uiterst modern fornuis. Kijk naar de stijl van je huidige keuken, om te bepalen welk nummer 1 fornuis hier het beste op aansluit qua design.

  Prijs

  Wanneer je meerdere geschikte fornuizen gevonden hebt, kun je naar de prijs kijken. Afhankelijk van je budget kun je investeren in een energiezuiniger model, een model met extra functies, enzovoorts. In de recensies van een van de beste fornuizen vind je vaak meer informatie over de prijs/kwaliteit van het fornuis. Door voor een fornuis met een goede prijs/kwaliteitsverhouding te kiezen, ben je vaak het voordeligste uit.

  Aantal pitten

  Enigszins samenhangend met het design of ontwerp, is het aantal pitten dat in het kookgedeelte zit. Het is afhankelijk van de omvang van je gezin, hoeveel pitten je nodig hebt. Veel mensen kiezen voor het beste fornuis met 4 pitten. Zo heb je voldoende ruimte voor een pan met aardappels of rijst, een pan met vlees en een pan met groente. De vierde pit kun je gebruiken voor een sausje.

  Bij grotere gezinnen volstaat een 4 pits variat vaak niet. In dit geval is het verstandiger om voor een 5 pits, of zelfs voor een 6 pits fornuis te kiezen. Een 6 pits fornuis is ook ideaal voor een café of restaurant, een boerderij voor schoolkampen, enzovoorts.

  Ovenstanden

  Mocht je voor een uitvoering met oven kiezen, dan is het de moeite waard om naar de overstanden te kijken. Uit hoeveel ovenstanden kun je kiezen? Hoe snel warmt de oven op bij het bereiden van gerechten? Enzovoorts. Extra ovenstanden zijn lang niet altijd noodzakelijk, maar kunnen wel voor een hogere prijs zorgen. Beoordeel daarom vooraf, hoeveel ovenstanden je nodig hebt.

  Conclusie beste fornuis

  Kortom, een fornuis kopen kan een hele uitdaging zijn! Zeker wanneer je zelf het als beste geteste fornuis wilt vinden. Een fornuis kopen begint bij het bepalen van het type, om vervolgens naar het design te kijken. Wil je een modern fornuis met oven, of kies je er voor een zonder oven?

  Extra aspecten om naar te kijken zijn het aantal pitten van het beste fornuis, de ovenstanden en de prijs. Als je daar rekening mee houdt zul je uiteindelijk bij de beste koop

  Plaats een reactie