Beste kaasschaaf 2024, eindelijk makkelijk je kaas schaven

Laatste update: 5 oktober 2022

Wij helpen je met het vinden en kopen van de beste kaasschaaf. Er zijn zoveel verschillende kaasschaven dat het lastig om een geschikt model te vinden. Zeker omdat je waarschijnlijk weet dat er ook teveel slecht functionerende kaasschaven zijn.

Iedereen kent de nadelen van een slecht model wel: de plakjes kaas worden te dik, het blok kaas brokkelt af tijdens het schaven, de kaasschaaf glijdt niet gemakkelijk door de kaas en andere ongemakken. Om je te helpen hebben wij een kaasschaven test gedaan zodat jij niet per ongeluk een slechte kaasschaaf koopt. Onze experts hebben aan de hand van gebruikers reviews en eigen ervaringen en inzichten de beste kaasschaaf voor verschillende categorieën voor jou gevonden.

Om je een snel overzicht te geven vind je hieronder een tabel met de 3 kaasschaven in de meest gezochte categorieën. Verder op de pagina vind je meer goede kaasschaven voor andere wensen en eisen. Ook vind je daar een uitgebreide koopgids om zelf een goede kaasschaaf te vinden.

Product Categorie Prijs
Kaasschaaf voor jonge kaasBoska Kaasschaaf Zacht MilanoKaasschaaf voor jonge kaas
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Kaasschaaf voor oude kaasBoska Monaco+ – Kaasschaaf – Special Black EditionKaasschaaf voor oude kaas
Beste kaasschaaf met draadBoska Kaasschaaf met Snijdraad Monaco+Beste kaasschaaf met draad

Beste kaasschaaf 2024 test uitslag

Al de kaasschaven zijn als beste gekozen in verschillende categorieën, toch hebben ze een aantal punten waarop ze allemaal aan voldoen.. De punten die wij belangrijk vinden in het beoordelen van een kaasschaaf zijn.

 • Er komen goede plakken kaas vanaf zonder te scheuren of af te brokkelen.
 • De schaven in onze beste koop keuzes zijn allemaal scherp.
 • De prijs-kwaliteit voor de onderstaande keuzes is allemaal prima in orde.
 • De dikte van de plakken zijn in orde voor alle goede kaasschaven, de plakken zijn niet te dik.

1. Kaasschaaf voor jonge kaas - Boska Kaasschaaf Zacht Milano

Kaasschaaf voor jonge kaas
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

Door het korte schaafblad van de Boska Kaasschaaf Zacht Milano blijft zelfs de jongste kaas niet kleven en krult het niet op. Daardoor maak je zeer eenvoudig de lekkerste plakken jonge kaas. Om deze reden hebben wij de Boska Kaasschaaf Zacht Milano gekozen tot beste Kaasschaaf voor jonge kaas.

De handvat van de kaasschaaf is een hoge kwaliteit kunststof handvat wat heerlijk in de hand ligt. De afstelling van het schaafblad is precies goed zodat je heerlijke dunne plakken kaas krijgt. Hoe dunner de plakken bij jonge kaas, hoe lekkerder ze zijn. Deze kaasschaaf van Boska staat zekerheid, kwaliteit en gebruiksgemak. Boska staat al 120 jaar bekend om goede kwaliteit in de keuken met hun producten. Om deze reden krijg je ook 10 jaar garantie op deze kaasschaaf van Boska. Was na gebruik de kaasschaaf op de hand even af voor een lange levensduur.

 • Geschikt voor jonge/zachte kaas
 • Goede kwaliteit
 • 10 Jaar garantie
 • Niet vaatwasserbestendig

2. Kaasschaaf voor oude kaas - Boska Monaco+ – Kaasschaaf – Special Black Edition

De Boska Monaco+ Kaasschaaf Black Edition hebben wij gekozen als beste kaasschaaf voor oude kaas. Doordat hij ontworpen is met een wafelpatroon en een non-stick coating heeft, snijdt het met gemak door oude kazen heen en blijft het niet plakken waardoor de kaas ook minder snel scheurt. Ideaal dus om een heerlijk stukje oude kaas mee te snijden.

De Boska Monaco+ – Kaasschaaf – Special Black Edition is gemaakt van staal. Daardoor is hij stevig, robuust en heeft het een lange levensduur. Door zijn ontwerp, design en afwerking is het een eyecatcher in de keuken. Het is niet voor niks dat deze kaasschaaf van Boska een Red Dot Design Award heeft gekregen. Het schaven gaat simpel en eenvoudig door de non-stick coating en het wafelpatroon waardoor de kaas niet kleeft of opkrult. Het handvat ligt heel fijn in de hand waardoor de kaasschaaf heel fijn te hanteren is. Functionaliteit en design in 1. Was deze unieke kaasschaaf van Boska na gebruik even met de hand af. Op deze manier blijft de schaaf zo lang mogelijk in perfecte staat. De kaasschaaf wordt geleverd met 10 jaar garantie.

 • Goede Kwaliteit
 • 10 Jaar garantie
 • Red Dot Design Award
 • Speciaal voor oude/harde kaas
 • Niet vaatwasserbestendig

3. Beste kaasschaaf met draad - Boska Kaasschaaf met Snijdraad Monaco+

De Boska Kaasschaaf met Snijdraad Monaco+ is een RVS kaasschaaf met vervangbaar snijdraad dat sterk genoeg is voor jonge kaas zonder korst. Tevens kan je zelf de plakdikte bepalen, is hij veilig in gebruik en is hij vaatwasserbestendig. Om deze redenen hebben wij de Boska Kaasschaaf met Snijdraad Monaco+ gekozen tot beste kaasschaaf met draad.

Deze kaasschaaf van Boska komt voor uit de Monaco+ collectie. Alle producten die uit deze lijn komen, komen voort uit 120 jaar ervaring in het maken van producten. Daardoor beschikt deze kaasschaaf over de beste eigenschappen om het schaven van kaas zo eenvoudig en veilig mogelijk te maken.

Het snijdraad van deze kaasschaaf is zo gemaakt dat hij wel sterk genoeg is om door jonge kaas heen te snijden, maar niet in je vingers zal snijden mocht je uitschieten. Er kan gekozen worden tussen 2 plakdiktes. Een dunnere stand voor bijvoorbeeld plakken jonge korstloze kaas, en een dikkere stand voor bijvoorbeeld standaard Amerikaanse Cheddar maat. De kaasschaaf van Boska wordt geleverd met 10 jaar garantie en staat voor de beste kwaliteit en duurzaamheid. Doordat de Monaco+ volledig gemaakt is van RVS is heeft de kaasschaaf een lange levensduur en is hij na gebruik eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser.

 • Goede Kwaliteit
 • 10 Jaar garantie
 • Instelbare plakdiktes
 • Vaatwasserbestendig

  4. Beste brabantia kaasschaaf - Brabantia Profile Kaasschaaf – Matt Steel

  De Brabantia Profile Kaasschaaf is gemaakt van hoogwaardig materiaal waardoor hij stevig en robuust is en een lange levensduur heeft. Door zijn ultrasoon gepolijste lemmet blijft het mes scherp voor langere tijd en snij je met gemak door de stevigste kazen heen. Het is niet voor niks dat wij de Brabantia Profile Kaasschaaf gekozen hebben als beste Brabantia Kaasschaaf!

  De Brabantia Profile Kaasschaaf is volledig gemaakt van roestvrijstaal. Zo is hij gemakkelijk schoon te maken in de vaatwasser na gebruik. Probleemloos in gebruik en duurzaam. Door het strakke ontwerp is het een eyecatcher in de keuken. Na gebruik hang je de kaasschaaf weg aan zijn ophangoog.

  Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot een huismerk wat niet meer weg te denken uit de meeste huishoudens. Brabantia staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Zo ook deze Profile kaasschaaf van Brabantia. De Profile kaasschaaf wordt geleverd met 5 jaar garantie en service.

  • Goede en duurzame kwaliteit
  • Profile collectie van Brabantia
  • Vaatwasserbestendig
  • 5 Jaar garantie
  • Minder geschikt voor zachte kazen

  5. Beste boska kaasschaaf - Boska Kaasschaaf Monaco+

  De Boska Kaasschaaf Monaco+ komt voort uit de Monaco+ lijn. 120 Jaar lang maken ze al sterke, robuuste en designvolle kaasschaven. Door de craftmanship van Boska is de Monaco+ bekroont met een Red Dot Award en hebben wij deze kaasschaaf gekozen als beste Boska Kaasschaaf!

  De Monaco+ is uitgerust met een wafelpatroon op het blad en de ribbels in het snijgedeelte die zorgen voor minder weerstand en contact met de kaas. Hierdoor glij je met gemak door de kaas alsof je met een mes door boter heen snijdt. De gepatenteerde non-stick behandeling voorkomt dat de kaas blijft plakken of oprolt. De kaasschaaf van Boska is volledig gemaakt van roestvrijstaal. Hierdoor is hij na gebruik eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. Het handvat ligt heel fijn in de hand waardoor de kaasschaaf heel fijn te hanteren is. Functionaliteit en design in 1. De kaasschaaf van Boska komt met 10 jaar garantie en is zijn geld meer dan waard!

  • Goede Kwaliteit
  • 10 Jaar garantie
  • Red Dot Award
  • Geschikt voor jonge en oude kaas

   Koopgids, zelf de beste kaasschaaf vinden en kopen

   Als je tussen bovenstaande kaasschaven niet jouw ideale kaasschaaf hebt gevonden kun je natuurlijk altijd zelf op zoek gaan naar de beste kaasschaaf voor jouw wensen en eisen. Om de juiste te vinden zal je altijd op een aantal zaken moeten letten. Als je de volgende tips in ogenschouw neemt weet je zeker dat je de voor jouw beste kaasschaaf zult kopen.

   Kaasschaaf voor jonge kazen of oude kazen

   Er zijn 2 eigenschappen die bepalen of een kaasschaaf geschikt is voor jonge of oude kazen. We zullen hieronder dit toelichten.

   Gladde kaasschaaf of met kartels

   Er is een wezenlijk verschil tussen het plakjes schaven van oude kaas en die van jonge kaas. Belegen en vooral oudere kaas is wat harder. Er is dus een groot risico er tijdens het schaven blokken in plaats van plakjes afkomen. Dit kom in de meest gevallen omdat het mes op de kaasschaaf te glad is. Dit zorgt er namelijk voor dat de schaaf de kaas niet goed kan “pakken”. Met een kartel of ander vormpje in het mes gaat dit al stukken beter. Een gekartelde kaasschaaf is hier meestal de beste oplossing.

   Kort blad of normaal blad

   Bij jonge kaas is het het overwegen waard om een kaasschaaf te kopen met een kort lemmet, of terwijl kort blad (het deel waar de plak kaas op rust na het schaven). Jonge kaas wil daarom nog wel eens aan blijven plakken omdat het zo zacht is. Dit is onprettig en kan er zelfs voor zorgen dat je kaasplakjes scheuren tijdens het schaven.

   Kaasschaaf in de vaatwasser

   Het schaven van een kaasblok is iets dat je waarschijnlijk met grote regelmaat gaat doen. Het is daarom ook handig om een goede kaasschaaf te kopen die gemakkelijk schoongemaakt kan worden, één die er vaatwasserbestendig is dus.

   Dikte van de gesneden kaasplakjes

   De dikte van kaasplakken kun je eigenlijk altijd zelf bepalen door je kaasschaaf meer of minder schuin ten opzichte van de kaas te houden. Toch is er altijd een maximale en minimale dikte die een bepaalde kaasschaaf kan afschaven. Enige invloed op de dikte is bijvoorbeeld belangrijk als je dikke plakken wilt voor een tosti die je met een contactgrill maakt of juist dunne plakjes voor op bijvoorbeeld een toastje of over de salade.

   Over het algemeen wil je juist dunne plakken van de kaas afschaven. Op deze manier komt er meer zuurstof bij de kaas en komt de smaak beter tot z’n recht.

   Draad of een mes op de kaasschaaf

   Er zijn kaasschaven te koop waar een draad in plaats van een mes op zit. Deze zogenoemde draad kaasschaven zijn voornamelijk geschikt voor het schaven van hele zachte kazen. Denk bijvoorbeeld aan brie en camembert.

   Voor het snijden van belegen kazen zijn dus kaasschaven met een mes en lemmet veel beter geschikt. Deze raden we dan ook aan voor dat doel.

   Koop een bekend merk

   Ook al is een kaasschaaf eenvoudig keukengerei, het kan toch echt slechte kwaliteit zijn. Om een goede schaaf te maken is het noodzakelijk dat bepaalde eigenschappen helemaal kloppen aan een kaasschaaf.

   Het is daarom raadzaam een merk te kiezen dat zich al bewezen heeft als kaasschaven merk. Zoals je in ons lijstje ziet zijn er ook erg veel Boska kaasschaven aanwezig. Boska is dan ook een merk dat gespecialiseerd is in het maken van producten om kaas te verwerken. Ze maken bijvoorbeeld ook erg goede kaasfonduesets.

   Andere etenswaren snijden met een goede kaasschaaf

   Behalve voor het schaven kun je een kaasschaaf ook gebruiken voor andere ingrediënten. Zo kun je het prima gebruiken voor bijvoorbeeld het snijden van dunne plakjes van komkommer, wortel, prei en andere groentes. Als je echter van plan bent om veel groente te gaan snijden met je kaasschaaf ben je waarschijnlijk beter af met een mandoline, die is daar speciaal voor gemaakt.

   Als je echt wat meer wilt uitgeven en nog meer producten wilt kunnen snijden is er nog een apparaat. Je kunt er dan voor kiezen om een goede snijmachine te kopen. Hiermee maak je gemakkelijk plakken van kaas maar ook tal van anders producten.

   Conclusie beste kaasschaaf

   Een kaasschaaf is in principe een simpel product. De prijs is daar ook naar, je betaalt niet meer dan €10 voor een goede kaasschaaf. Toch is het meer dan de moeite waard om de voor jouw beste kaasschaaf uit te zoeken. Niets is namelijk zo irritant als wanneer het schaven van je kaas niet vlekkeloos gaat. Je wilt simpelweg mooie plakjes zonder dat je heel de kaas kapot maakt als je er een plakje af wilt schaven.

   Veelgestelde vragen over kaasschaven

   Waar is de kaasschaaf uitgevonden?

   In 1925 heeft Thor Bjørklund in Noorwegen de kaasschaaf uitgevonden.

   Hoe kan je een kaasschaaf slijpen?

   Er is eigenlijk geen goed materiaal om een kaasschaaf te slijpen. Als deze bot wordt kan je het beste een nieuwe kopen. Als het goed is worden kaasschaven gelukkig niet snel bot va het schaven van kaas.

   Wat is kaasschaaf in het Engels?

   In Engels wordt een kaasschaaf een “cheese slicer” genoemd.

   Mag een kaasschaaf in de vaatwasser?

   Als de kaasschaaf van metaal of een combinatie van metaal en kunststof is kan deze in de vaatwasser. Een kaasschaaf met een houten handvat is niet geschikt voor de vaatwasser.

   Plaats een reactie