Pizzarette kopen, beste koop 2024 test 6 persoons, 4 personen, 3 in 1 en meer

Laatste update: 16 augustus 2023

Als je een goede pizzarette wilt kopen, zul je zien dat er veel keus is. Om je te helpen de beste keus te maken, hebben wij verschillende modellen getest en onderzoek gedaan naar consumentenervaringen.

Een pizzarette is een pizza oven waarmee je mini pizza’s kunt bakken. Net als bij bakken op een gourmetset heeft ieder een eigen pannetje zodat je je eigen pizza kunt samenstellen en binnen een paar minuten zijn ze klaar. Lekker en gezellig en superleuk voor kinderen! Ze zijn er in verschillende soorten en maten, van 2 persoons tot 8 persoons en er zijn 3 in 1 pizzarettes waarmee je ook nog kunt grillen en racletten.

De beste pizzarettes in de 3 populairste categorieën hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Verder op de pagina lees je waarom we juist deze als beste gekozen hebben. Ook vind je nog meer categorieën met de daarbij beste geteste koop. Mocht jouw perfecte pizzarette nu niet tussen de door ons als best geteste pizzarettes staan, lees dan onze uitgebreide koopgids. Hierin vertellen we je waar je op moet letten als je een goede pizzarette wilt kopen zodat je toch nog de beste keus kunt maken.

Product Categorie Prijs
Beste pizzaretteEmerio PO-116100.1Beste pizzarette algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
pizzarette met grillEmerio PO-113255.4pizzarette met grill

Aandachtspunten voor pizzarette test

Om te bepalen wat de beste pizzarettes zijn, hebben we gelet op verschillende eigenschappen. Onafhankelijk van de categorie waar ze in vallen moet de best gekozen pizzarettes in ieder geval voldoen aan de volgende eisen:

 • De gekozen pizzarette moet gemaakt zijn van goed materiaal. We willen dat het een duurzaam apparaat is dat langere tijd meegaat.
 • De pizzarette moet veilig zijn, er moet zo goed mogelijk voorkomen worden dat iemand zichzelf kan branden aan het apparaat.
 • Omdat het typisch apparaat is voor funcooking moet het gemakkelijk te gebruiken zijn. Iedereen die aanschuift moet gemakkelijk zijn of haar kleine pizza erin kunnen maken.
 • De prijs/kwaliteit verhouding moet in orde zijn. Een pizzarette hoeft niet duur te zijn voor een goed product.

De door ons als best geteste pizzarettes per categorie vind je hieronder.

Dit zijn de beste pizzarettes van 2024

1. Beste pizzarette algemeen - Emerio PO-116100.1

Beste pizzarette
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De beste pizzarette koop je met deze 6 persoons pizzarette van Emerio. Met zijn handgemaakte terracotta koepel en echte stenen bakplaat komt deze pizzarette heel dicht in de buurt van een klassieke steenoven. Je maakt hiermee de lekkerste mini pizzaatjes klaar. Je kunt de pizzabodems zelf maken met de uitsteekvorm en bakt de pizza’s op de spatel of rechtstreeks op de stenen bakplaat in de oven.

Deze pizzarette voor 6 personen beschikt over een pre-bake functie: om extra krokante bodem te krijgen, kun je de verse mini pizzabodems voorbakken door ze boven op de koepel te leggen. Daarna hoef je er alleen wat lekkere toppings op te doen en heb je binnen een paar minuten een lekkere mini pizza. Daarna kun je de pizza’s warmhouden bovenop de koepel. Superhandig!

De mensen die deze pizzarette al gebruiken zijn er erg tevreden over. HIj doet goed wat hij moet doen, bakt de pizza’s lekker krokant. Vooral de pre-bake en warmhoudfunctie van de koepel wordt erg gewaardeerd. Wat ons betreft de beste pizzarette van dit moment!

 • Pre-bake functie
 • Warmhoudfunctie
 • Goed bakresultaat
 • Makkelijk in gebruik
 • Stenen plaat lastig schoon te maken

2. pizzarette met grill - Emerio PO-113255.4

Met deze handige Pizza gourmetset – Emerio PO-113255.4 kun je niet alleen mini pizza’s bakken, je kunt ook racletten en grillen! Zo is er voor ieder wat wils. De 3-in-1 pizzarette heeft in het pizza gedeelte boven- en onderwarmte, heeft een handgemaakte terracotta behuizing en heeft een aluminium gegoten grillplaat. Wij kiezen de pizza gourmetset – Emerio PO-113255.4 als beste pizzarette met grill.

De pizzarette heeft een vermogen van 1800W, waardoor de pizza’s en het vlees razendsnel klaar is. Omdat de pizzarette 6 persoons is en er verschillende mogelijkheden zijn, is dit perfect voor een avondje gezellig aan tafel. Dankzij de boven- en onderwarmte worden de pizza’s gelijkmatig verwarmd en lekker knapperig. Ga je voor een avondje gourmetten, racletten of pizza’s? De keuze is aan jou!

De pizza gourmetset – Emerio PO-113255.4 wordt geleverd met handige accessoires zoals raclette pannetjes, 6 spatels en een deeg uitsteekring. Ook krijg je 2 jaar garantie bij dit product.

 • 3 in 1 pizzarette
 • Geïsoleerde bakspatels
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Kwetsbare anti-aanbaklaag
 • Opwarming duurt lang

Koopgids voor vinden van goede pizzarette

Als je een van de door ons als best geteste pizzarettes kiest, haal je sowieso een goede koop in huis. Als jouw ideale pizzarette hier nu niet tussen zit, helpen we je met onze koopgids om toch de beste keus te maken. Hieronder vertellen we je waar je op kunt letten als je een goede pizzarette wilt kopen.

Pizzaoven of pizzarette?

De termen pizzaoven en pizzarette worden door elkaar gebruikt maar wat is nu het verschil? Met een pizzaoven kun je een grote pizza bakken, vaak op een pizzasteen, en een pizzarette is een pizzaoven waarin je meerdere mini pizza’s kunt bakken.

Een pizzarette moet je zien als een soort gourmetstel maar dan voor pizza’s. Een pizzagourmet dus. Omdat de pizzarette vaak is afgedekt met een terracotta koepel, wordt het ook wel een terracotta oven genoemd. In dit artikel hebben we het uitsluitend over de kleinere pizzagourmet.

Formaat: voor hoeveel personen?

Voor je een pizzaoven gaat kopen is het belangrijk dat je je bedenkt voor hoeveel personen deze geschikt moet zijn. Er zijn duo pizzarettes voor 2 personen. De meest gangbare formaten zijn de pizzarettes voor 4 personen of 6 personen.

En voor grotere gezelschappen: de 8 persoons pizzarette. Voor welk formaat je kiest hangt natuurlijk af van de grootte van je gezin of het gezelschap waarmee je van plan bent te pizzaretten. Houdt er rekening mee dat een pizzagourmet voor 8 personen een stuk groter is dan een voor 4 personen.

Welke bodem voor de pizzarette?

Als je mini pizza’s gaat bakken met een pizzaoven, kun je zelf deeg maken voor de bodem. Vaak wordt er bij de pizzarette een receptenboekje geleverd waarin staat hoe je zelf lekker pizzadeeg kunt maken. Dit is bijvoorbeeld makkelijk te doen met een handmixer of keukenmachine.

Als je dit lastig vindt, kun je ook gaan voor kant en klaar pizzadeeg wat je gewoon bij de supermarkt kunt kopen. Let er wel op dat je het meegeleverde deeguitsteker gebruikt om de bodems te maken want dan passen ze precies op de meegeleverde spatels waarop je de pizza’s kunt bakken.

Opwarmen en baktijd

Een pizzarette heeft altijd even nodig om op te warmen, dit duurt ongeveer 20 minuten. Daarna kun je al heel snel gaan smullen want met een pizzarette het duurt tussen 5 tot 7 minuten voor je pizza klaar is.

Prijs van een goede pizzarette

Het is een apparaat dat je waarschijnlijk alleen gebruikt bij feestelijke momenten. Het is ons inziens dan ook niet perse nodig om er heel veel geld aan uit te geven. Als je van plan bent de pizzarette vaker te gebruiken kun je er natuurlijk meer aan uit geven.

Dat gezegd hebbende moet je rekenen op minimaal €60 als je een goed model wilt kopen. De prijzen kunnen wel oplopen tot €150. Bedenk vooraf hoeveel geld je over hebt voor dit apparaat.

Pizzarette schoonmaken

Niet onbelangrijk: is je pizzagourmet een beetje makkelijk schoon te maken? Niets is zo vervelend na een gezellig avondje om veel afwas te hebben en te moeten boenen. Dan is het wel prettig dat je een pizzarette met anti-aanbaklaag hebt zodat je de plaat alleen hoeft af te nemen met een doek.

En dat de onderdelen van je pizzarette vaatwasserbestendig zijn. Dan heb je de boel zo weer schoon en kun jij verder genieten van je gezellige avondje.

Temperatuur pizzarette

Voor het bakken van een lekker krokante pizza is een temperatuur van minimaal 200 graden nodig. De meeste pizzagourmets hebben een maximumtemperatuur tussen de 200 en 300 graden. Dit is dus ruim voldoende voor het bakken van lekker krokante pizzaatjes. Net zoals je van bijvoorbeld een goede combioven gewend bent.

Echter, er zijn ook pizzaovens met een maximum temperatuur tot 200 graden, wat natuurlijk ook voldoende is, en er zijn er die tot 400 graden kunnen. Welke maximum temperatuur je wilt, hangt af van wat je ermee wilt bakken maar in het algemeen heb je genoeg aan een temperatuur van 200 graden.

Waarom je een pizzarette wilt kopen

Een pizzarette gebruik je echt voor funcooking. Lekker aan tafel met groep vrienden en/of familie en lekker samen de heerlijkste kleine pizza’s bakken. Ht is gewoon heel erg gezellig en bovendien natuurlijk hartstikke lekker.

Om de functionaliteit nog leuker te kun je een pizzarette met grill erin kopen. Dat maakt het samen bakken nog uitgebreider, je kunt dan bijvoorbeeld vlees en groente grillen terwijl je ook mini pizza’s aan het bakken bent.

Conclusie pizzarette kopen

Met een pizzarette kun je gezellig met z’n allen lekkere mini pizzas bakken, het is een leuk alternatief voor het traditionele gourmetten. Soms zit er ook nog een grillplaat op een pizzarette, dat maakt het nog gezelliger. We hebben de beste pizzarettes voor je op een rij gezet. Als je een van de door ons als best geteste pizzarettes koopt, haal je sowieso een goede pizzarette in huis.

Mocht jouw ideale pizzarette hier niet tussen staan, helpen we je met onze koopgids om alsnog de beste keus te maken. Volg simpelweg de verschillende aandachtspunten en dan weet je zeker dat je bij een voor jou goede pizzarette uitkomt.

Veelgestelde vragen over pizzarettes

Hoe lang moet een pizzarette opwarmen?

Het duurt gemiddeld 12 minuten voor een pizzarette om volledig op te warmen. Het is afhankelijk van de het merk en het model hoe lang het precies duurt, maar na 15 minuten zijn alle pizzarettes op temperatuur.

Welke pizzabodem voor pizzarette?

Je kunt normaal pizzadeeg gebruiken voor het maken van kleine pizza’s in de pizzarette.

Hoe lang moet een piza in een pizzarette?

Het duurt ongeveer 6 tot 9 minuten totdat een pizza gaar is in een pizzarette. Het is afhankelijk van hoe dik de pizza belegd is en hoe warm de pizzarette is.

Plaats een reactie