Beste knoflookpers test 2021, grote, curved, RVS en meer

Laatste update: 3 januari 2021 Keukengerei

Een teentje knoflook in je eten maakt eigenlijk elke maaltijd lekkerder. Geperste knoflook samen met een gesneden ui in een koekenpan laten fruiten maakt bijna elke maaltijd lekkerder. Hiervoor wil je natuurlijk wel de beste knoflookpers voor jouw eisen hebben. De pers moet makkelijk te hanteren zijn en de tenen knoflook goed uitpersen. Ook wil je waarschijnlijk een pers die gemakkelijk schoon te maken is. Een veelgehoorde irritatie is namelijk dat de persen zo vies worden tijdens het persen en dat het vervolgens moeilijk schoon te maken is.

Ontdek op deze pagina welke knoflooksnijders het beste uit de test komen voor verschillende gebruiksdoelen in bepaalde categorieën. Als eerst vind je hieronder de 3 meest gezochten categorieën met de bijbehorende beste koop knoflookpers. Verder op deze pagina lees je waarom we juist gekozen hebben voor die betreffende pers en vind je nog meer gebruiksdoelen en de daarbij horende best geteste.

Productnaam Categorie Kopen
Beste knoflookpers algemeen OXO Good Grips KnoflookpersOXO Good Grips KnoflookpersBeste knoflookpers algemeen Bekijk product op Bol.com
Grote knoflookpers Brabantia Profile Knoflookpers de Luxe – Matt SteelBrabantia Profile Knoflookpers de Luxe – Matt SteelGrote knoflookpers Bekijk product op Bol.com
curved knoflookpersLeifheit Proline KnoflookpersCurved knoflookpers Bekijk product op Bol.com

Beste knoflookpers 2021 uitslag

Voor het bepalen wat de beste knoflookpersen zijn hebben we gelet op bepaalde vaste beoordelingspunten, ongeacht in welke categorie de persen vallen. Zo hebben we bij alle keuzes op de volgende punten gelet:

 • Een goede knoflookpers, ook wel knoflooksnijder genoemd moet gemakkelijk te hanteren zijn. Omdat je een knoflookpers met hand moert gebruiken moet het niet vervelend zijn om het te gebruiken, hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor dunschillers en goede kaaschaven.
 • Het schoonmaken moet gemakkelijk kunnen. Bij knoflookpersen heb je vaak velletjes die achter blijven en die moeilijk te verwijderen zijn tijdens het schoonmaken. Het liefst is die dan ook vaatwasser bestendig.
 • De prijs moet redelijk zijn, omdat het een simpel apparaat is verwachten we ook een betaalbare prijs. De prijs-kwaliteitsverhouding moet in ieder geval in order zijn.
 • De pers moet duurzaam zijn, zo een apparaat moet gemakkelijk jaren kunnen meegaan.

Verder hebben we natuurlijk gekeken pet categorie wat de eisen voldoet. Zo hebben we bijvoorbeeld in de categorie grote knoflookpersen tijdens het testen gekeken of het daadwerkelijk persen van meerdere tenen knoflook ook gemakkelijk gaat.

1. OXO Good Grips Knoflookpers - Beste knoflookpers algemeen

Beste knoflookpers algemeen OXO Good Grips Knoflookpers
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Ruim knoflookreservoir
 • Ergonomische handgrepen
 • Ingebouwd schoonmaaksysteem
 • Perst niet super fijn

De OXO Good Grips knoflookpers beschikt over ergonomische handvaten, een stevig gegoten zinkconstructie en een ruime knoflookreservoir om meerdere teentjes tegelijk te kunnen persen. Door het ingebouwde schoonmaaksysteem reinig je je pers met gemak. Daarom hebben wij de OXO Good Grips Knoflookpers gekozen tot beste beste knoflookpers algemeen!

De pers is gemaakt van sterk aluminum en kunststof. De kunststof handgrepen zijn ergonomisch ontworpen. Dit zorgt voor een goede grip en fijne handligging om zo goed druk te kunnen zetten voor het persen. Door het zachte maar sterke kunststof wordt de druk geabsorbeerd en heb je alsnog comfort tijdens het persen. De pers heeft een ruim reservoir om meerdere tenen tegelijk te kunnen persen.

Dit slimme ontwerp van OXO heeft een ingebouwd reinigingssysteem. Met een simpele klik maak je de hendels van elkaar open. Door het rode rubberen plateau met nopjes tegen het persvlak te duwen kun je zo eenvoudig de resten knoflook uit de pers verwijderen. Simpel maar een handig en effectief systeem om zo resten knoflook uit je knoflookpers te verwijderen. De pers is tevens ook vaatwasserbestendig. De knoflookpers wordt geleverd met 2 jaar garantie.


2. Brabantia Profile Knoflookpers de Luxe – Matt Steel - Grote knoflookpers

Grote knoflookpers Brabantia Profile Knoflookpers de Luxe – Matt Steel
 • Goede kwaliteit
 • Geschikt voor meerdere/grote tenen
 • Ergonomische handgrepen
 • 5 Jaar garantie
 • Heeft geen nopjes

De luxe knoflookpers van Brabantia heeft grote ergonomische handgrepen voor minder inspanning, is efficiënt en handig in gebruik en heeft een ruime opening zodat hij eenvoudig te vullen is met meerdere knoflooktenen te gelijk. Daarom hebben wij de Brabantia Profile Knoflookpers de Luxe gekozen tot beste grote knoflookpers!

Dankzij de grote ergonomische handgrepen hoef je minder inspanning te leveren om de knoflook te persen met de pers. Daardoor hij is ook makkelijk door zowel als rechts als linkshandigen te gebruiken. De pers heeft een ruime opening zodat hij makkelijk te vullen is met teentjes. Het ontwerp van de knoflookpers is efficiënt waardoor er bij gebruik geen knoflook langs de randen omhoog komt en er weinig restant achter blijft. De knoflookpers perst zelfs ongepelde teentjes wat minder rommel geeft.

Doordat de knoflookpers geen losse onderdelen heeft is hij makkelijker schoon te maken en heb je geen zorgen dat je kleine onderdelen kunt kwijt raken. De pers is gemaakt van RVS voor een lange levensduur en is daardoor ook vaatwasserbestendig. De pers is eenvoudig op te ruimen na gebruik of weg te hangen aan het ophangoog aan het uiteinde van de handvaten.

Brabantia is niet meer weg te denken uit de meeste keukens en huishoudens. Het merk staat voor duurzaamheid en levert al jaren top kwaliteit producten. De knoflookpers van Brabantia is zoals alle andere producten gemaakt om te recyclen. Zo ben je ook nog eens groen en duurzaam bezig. De pers wordt geleverd met 5 jaar garantie.


3. Leifheit Proline Knoflookpers - Curved knoflookpers

curved knoflookpers
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Handig in gebruik
 • Praktisch design
 • Makkelijk schoon te maken
 • Niet geschikt voor mensen met weinig kracht in handen

De Leifheit Proline knoflookpers is een curved knoflookpers gemaakt van RVS. Door het handige ontwerp kan je veel knoflook snel achter elkaar persen zonder dat je last hebt van schilletjes die blijven zitten of resten die achter blijven. De knoflookpers van Leifheit hebben wij gekozen tot beste curved knoflookpers!

De Leifheit Proline knoflookpers komt voort uit de Proline series van Leifheit die voor kwalitatieve en goede keukenproducten zorgen. De knoflookpers van Leifheit is een uitkomst voor mensen die graag veel knoflook gebruiken bij het eten. Door het sterke handvat kan je veel kracht zetten om over de teentjes knoflook te rollen. Het sterke RVS blad gaat zonder moeite zo door de knoflook heen. De pers is handig in gebruik en heel praktisch.

Door het mooie ontwerp is de pers handig weg te hangen aan het handvat na gebruik. Na gebruik is de knoflookpers eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser of onder de kraan. Door het ontwerp blijft er weinig knoflook achter na het persen. Alleen in de gaatjes die na afloop makkelijk schoon te maken zijn. De pers heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en komt met 1 jaar garantie.


4. WMF Profi Plus Knoflookpers - RVS knoflookpers

RVS knoflookpers WMF Profi Plus Knoflookpers
 • Hoogwaardig Cromargan RVS
 • Professionele kwaliteit
 • Design en functionaliteit
 • Vaatwasserbestendig

  Deze prachtige professionele knoflookpers van WMF is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam Cromargan roestvrij staal voor een lange levensduur. De knoflookpers is 17,5 cm lang, 2,5 cm breed, 3 cm hoog en weegt 300 gram. Door zijn uitstekende kwaliteit, functionaliteit en design hebben wij de WMF Profi Plus knoflookpers tot beste RVS knoflookpers gekozen.

  Bij deze knoflookpers komen er geen resten knoflook langs de randen omhoog en hij is geschikt om 2 teentjes knoflook per keer mee te persen. Dit slimme ontwerp zorgt ervoor dat het bovenste gedeelte handvat over het onderste gedeelte handvat heen valt waardoor je tot het laatste beetje zelfs de knoflook eruit kunt persen. Doordat deze pers geen losse onderdelen heeft kun je die ook niet kwijt raken.

  Deze knoflookpers van WMF is gemaakt van hoogwaardig Cromargan roestvrijstaal zoals alle andere producten uit de Profi Plus line van WMF. Het zorgt voor een uitstekende kwaliteit, robuustheid en duurzaamheid. Het mooie design past thuis in iedere keuken. De knoflookpers is uitgerust met een ophangoog waardoor hij na gebruik mooi in de keuken opgehangen kan worden. De knoflookpers is heel eenvoudig op de hand schoon te maken. Maar wat nog prettiger is, is dat hij door het Cromargan rvs ook in de vaatwasser schoon gemaakt kan worden. De prijs is wat aan de hoge kant, maar in ruil daarvoor krijg je een professionele RVS knoflookpers die jarenlang mee gaat en erg fijn in gebruik is.


  Koopgids goede knoflookpers

  Als er in de lijst hierboven geen goede koop staat zul je op zoek moeten naar de meest geschikte knoflookpers voor jouw wensen en eisen. Er zijn dan een aantal dingen waar je rekening moet houden. Door middel van deze korte tip proberen we een soort van koopgids te maken die je kunt volgen. Als je de volgende aandachtspunten goed volgt, kom je vanzelf uit bij de knoflook pers die het best bij jouw wensen past.

  Duurzaamheid

  Een goede knoflookpers moet volgens ons lang meegaan. Het is een relatief gemakkelijk hulpmiddel, maar er komt natuurlijk wel wat kracht op te staan. De bouwkwaliteit moet dan ook volgens onze experts degelijk zijn. Een goede knoflookpers kan daardoor ook jarenlang meegaan.

  Prijs

  Omdat het en relatief simpel stukje keuken gereedschap is, is het maken van een goede knoflookpers niet zo duur. Er is weinig materiaal nodig voor productie en het is over het algemeen een zeer gemakkelijk te produceren. De prijzen van knoflookpersen moeten dan volgens ons ook zeker niet hoog zijn. Een goed exemplaar kun je kopen vanaf ongeveer €12,00 en daar kun je een prima knoflooksnijder voor kopen.

  Je kunt het wel zo gek maken als je wilt. Er zijn ook uitvoeringen te koop waar je wel tot €100 voor betaalt. Dit zijn vaak mooiere/modernere designs maar het uitpersen van de knoflooktenen wordt er meestal niet veel beter op.

  Design

  Het ontwerp van keukengerei is voor veel mensen een doorslaggevende factor bij het selecteren van de beste koop. Wel willen we je erop wijzen dat de functionaliteit belangrijker is dan het design. Maar er zijn zeker mooi ontworpen uitvoeringen te koop die ook gemakkelijk en goed werken.

  Mogelijkheid tot reinigen

  Als je wel eens een knoflookpers schoon hebt gemaakt, of althans geprobeerd hebt, weet je dat een vreselijk klusje kan zijn. De knoflook blijft overal tussen zitten en is er lastig uit te krijgen. Als het enigszins kan raden we je aan een knoflook pers te kopen die in de vaatwasser kan en uberhaubt makkelijk schoon te maken is.

  Conclusie beste knoflookpers

  Het vinden van een goede knoflookpers is niet perse heel moeilijk Toch moet zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen. Let er bijvoorbeeld op dat de pers duurzaam is. De bouwkwaliteit moet in orde zijn zodat het apparaat jaren meekan. Ook zorgt een juiste bouwkwaliteit ervoor dat je voldoende kracht kunt zetten tijdens het knijpen, of drukken bij een curved knoflookpers.

  Maar waarschijnlijk staat jouw beste knoflookpers in 1 van de lijstjes hierboven. Selecteer simpelweg wat jouw gebruiksdoel en wensen zijn en selecteer daarbij de juist categorie en daar vind je gemakkelijk de beste knoflooksnijder voor jouw situatie. Het kopen van een pers zorgt ervoor dat je de knoflook niet meer hoeft te snijden met een groot keukenmes, met een goede pers gaat dit veel makkelijker en sneller.

  Veelgestelde vragen

  Hoe werkt een knoflookpers?

  De knoflook wordt onder kracht door kleine gaatjes gedrukt, hierdoor wordt de knoflookteen kapot gedrukt en komt het vocht uit de knoflookteen vrij. Afhankelijk van het knoflookpersmodel wordt de kracht kan gecreëerd door een soort van knijpsysteem, of een systeem waarmee je de knoflookteen tussen de pers en een snijplank fijn perst.

  Waarom een knoflookpers?

  Je kunt knoflook ook klein en vloeibaar krijgen met een mes, of vijzel. Een knoflookpers maakt dit proces simpelweg veel efficiënter en sneller.

  Wat kost een knoflookpers?

  De kosten voor een gemiddelde knoflookpers zijn erg laag. Je koopt al een goede vanaf €6. Er zijn ook erg dure design modellen te koop, er zijn zelfs knoflookperzen die duurder dan €100 zijn.

  Plaats een reactie