Beste knoflookpers test 2024, grote, curved, RVS en meer

Laatste update: 17 maart 2023

Een teentje knoflook maakt eigenlijk elke maaltijd lekkerder. Geperste knoflook samen met een gesneden ui in een koekenpan laten fruiten maakt bijna elke maaltijd lekkerder. Hiervoor wil je natuurlijk wel de beste knoflookpers voor jouw eisen hebben. Wij hebben door middel van een uitgebreide test het beste model in verschillende categorieën voor je gevonden.

Als eerst vind je hieronder de 3 meest gezochten categorieën met de bijbehorende beste koop knoflookpersen. Verder op deze pagina lees je waarom we juist gekozen hebben voor die betreffende pers en vind je nog meer categorieën met de daarbij horende best geteste knoflookpers. Ook vind je een uitgebreide koopgids waarmee je zelf de beste koop kunt vinden.

Product Categorie Prijs
Beste knoflookpers algemeenOXO Good Grips KnoflookpersBeste knoflookpers algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie
Grote knoflookpersBrabantia Profile Knoflookpers – RVSGrote knoflookpers
curved knoflookpersLeifheit Proline KnoflookpersCurved knoflookpers

Aandachtspunten knoflookpers test

Voor het bepalen wat de beste knoflookpersen zijn hebben we gelet op bepaalde vaste beoordelingspunten, ongeacht in welke categorie de persen vallen. Zo hebben we bij alle keuzes op de volgende punten gelet:

 • Een goede knoflookpers, ook wel knoflooksnijder genoemd moet gemakkelijk te hanteren zijn. Omdat je een knoflookpers met hand moert gebruiken moet het niet vervelend zijn om het te gebruiken, hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor dunschillers en goede kaasschaven.
 • Het schoonmaken moet gemakkelijk kunnen. Bij knoflookpersen heb je vaak velletjes die achter blijven en die moeilijk te verwijderen zijn tijdens het schoonmaken. Het liefst is die dan ook vaatwasser bestendig.
 • De prijs moet redelijk zijn, omdat het een simpel apparaat is verwachten we ook een betaalbare prijs. De prijs-kwaliteitsverhouding moet in ieder geval in order zijn.
 • De pers moet duurzaam zijn, zo een apparaat moet gemakkelijk jaren kunnen meegaan.

Verder hebben we natuurlijk gekeken per categorie wat de eisen voldoet. Zo hebben we bijvoorbeeld in de categorie grote knoflookpersen tijdens het testen gekeken of het daadwerkelijk persen van meerdere tenen knoflook ook gemakkelijk gaat.

Dit zijn de beste knoflookpersen van 2024

 1. Beste knoflookpers algemeen - OXO Good Grips Knoflookpers
 2. Grote knoflookpers - Brabantia Profile Knoflookpers – RVS
 3. Curved knoflookpers - Leifheit Proline Knoflookpers
 4. RVS knoflookpers - WMF Profi Plus Knoflookpers

1. Beste knoflookpers algemeen - OXO Good Grips Knoflookpers

Beste knoflookpers algemeen
Bekijk bij Bol Bekijk bij Amazon
#Advertentie

De OXO Good Grips knoflookpers beschikt over ergonomische handvaten, een stevig gegoten zinkconstructie en een ruime knoflookreservoir om meerdere teentjes tegelijk te kunnen persen. Door het ingebouwde schoonmaaksysteem reinig je je pers met gemak. Daarom hebben wij de OXO Good Grips Knoflookpers gekozen tot beste beste knoflookpers algemeen!

De pers is gemaakt van sterk aluminum en kunststof. De kunststof handgrepen zijn ergonomisch ontworpen. Dit zorgt voor een goede grip en fijne handligging om zo goed druk te kunnen zetten voor het persen. Door het zachte maar sterke kunststof wordt de druk geabsorbeerd en heb je alsnog comfort tijdens het persen. De pers heeft een ruim reservoir om meerdere tenen tegelijk te kunnen persen.

Dit slimme ontwerp van OXO heeft een ingebouwd reinigingssysteem. Met een simpele klik maak je de hendels van elkaar open. Door het rode rubberen plateau met nopjes tegen het persvlak te duwen kun je zo eenvoudig de resten knoflook uit de pers verwijderen. Simpel maar een handig en effectief systeem om zo resten knoflook uit je knoflookpers te verwijderen. De pers is tevens ook vaatwasserbestendig. De knoflookpers wordt geleverd met 2 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Ruim knoflookreservoir
 • Ergonomische handgrepen
 • Ingebouwd schoonmaaksysteem
 • Perst niet super fijn

2. Grote knoflookpers - Brabantia Profile Knoflookpers – RVS

De knoflookpers van Brabantia heeft grote handgrepen voor minder inspanning, is efficiënt en handig in gebruik en is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Daarom hebben wij de Brabantia Profile Knoflookpers gekozen tot beste grote knoflookpers!

Dankzij de grote ergonomische handgrepen hoef je minder inspanning te leveren om de knoflook te persen met de pers. Daardoor hij is ook makkelijk door zowel als rechts als linkshandigen te gebruiken. Het ontwerp van de knoflookpers is efficiënt waardoor er bij gebruik geen knoflook langs de randen omhoog komt en er weinig restant achter blijft. De knoflookpers perst zelfs ongepelde teentjes wat minder rommel geeft.

Doordat de knoflookpers losse onderdelen heeft is hij makkelijk schoon te maken. De pers is gemaakt van RVS voor een lange levensduur en is daardoor ook vaatwasserbestendig.

Brabantia is niet meer weg te denken uit de meeste keukens en huishoudens. Het merk staat voor duurzaamheid en levert al jaren top kwaliteit producten. De knoflookpers van Brabantia is zoals alle andere producten gemaakt om te recyclen. Zo ben je ook nog eens groen en duurzaam bezig. De pers wordt geleverd met 5 jaar garantie.

 • Goede kwaliteit
 • Geschikt voor meerdere/grote tenen
 • Ergonomische handgrepen
 • 5 Jaar garantie
 • Heeft geen nopjes

3. Curved knoflookpers - Leifheit Proline Knoflookpers

De Leifheit Proline knoflookpers is een curved knoflookpers gemaakt van RVS. Door het handige ontwerp kan je veel knoflook snel achter elkaar persen zonder dat je last hebt van schilletjes die blijven zitten of resten die achter blijven. De knoflookpers van Leifheit hebben wij gekozen tot beste curved knoflookpers!

De Leifheit Proline knoflookpers komt voort uit de Proline series van Leifheit die voor kwalitatieve en goede keukenproducten zorgen. De knoflookpers van Leifheit is een uitkomst voor mensen die graag veel knoflook gebruiken bij het eten. Door het sterke handvat kan je veel kracht zetten om over de teentjes knoflook te rollen. Het sterke RVS blad gaat zonder moeite zo door de knoflook heen. De pers is handig in gebruik en heel praktisch.

Door het mooie ontwerp is de pers handig weg te hangen aan het handvat na gebruik. Na gebruik is de knoflookpers eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser of onder de kraan. Door het ontwerp blijft er weinig knoflook achter na het persen. Alleen in de gaatjes die na afloop makkelijk schoon te maken zijn. De pers heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en komt met 1 jaar garantie.

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Handig in gebruik
 • Praktisch design
 • Makkelijk schoon te maken
 • Niet geschikt voor mensen met weinig kracht in handen

4. RVS knoflookpers - WMF Profi Plus Knoflookpers

Deze prachtige professionele knoflookpers van WMF is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam Cromargan roestvrij staal voor een lange levensduur. De knoflookpers is 17,5 cm lang, 2,5 cm breed, 3 cm hoog en weegt 300 gram. Door zijn uitstekende kwaliteit, functionaliteit en design hebben wij de WMF Profi Plus knoflookpers tot beste RVS knoflookpers gekozen.

Bij deze knoflookpers komen er geen resten knoflook langs de randen omhoog en hij is geschikt om 2 teentjes knoflook per keer mee te persen. Dit slimme ontwerp zorgt ervoor dat het bovenste gedeelte handvat over het onderste gedeelte handvat heen valt waardoor je tot het laatste beetje zelfs de knoflook eruit kunt persen. Doordat deze pers geen losse onderdelen heeft kun je die ook niet kwijt raken.

Deze knoflookpers van WMF is gemaakt van hoogwaardig Cromargan roestvrijstaal zoals alle andere producten uit de Profi Plus line van WMF. Het zorgt voor een uitstekende kwaliteit, robuustheid en duurzaamheid. Het mooie design past thuis in iedere keuken. De knoflookpers is uitgerust met een ophangoog waardoor hij na gebruik mooi in de keuken opgehangen kan worden. De knoflookpers is heel eenvoudig op de hand schoon te maken. Maar wat nog prettiger is, is dat hij door het Cromargan rvs ook in de vaatwasser schoon gemaakt kan worden. De prijs is wat aan de hoge kant, maar in ruil daarvoor krijg je een professionele RVS knoflookpers die jarenlang mee gaat en erg fijn in gebruik is.

 • Hoogwaardig Cromargan RVS
 • Professionele kwaliteit
 • Design en functionaliteit
 • Vaatwasserbestendig

  Koopgids, zelf een goede knoflookpers kopen

  Als er in de lijst hierboven geen goede koop staat voor jouw eisen zul je zelf op zoek moeten gaan naar de meest geschikte knoflookpers. Er zijn dan een aantal belangrijke aandachtspunten waar je rekening moet houden. Door middel van deze korte tip proberen we een soort van koopgids te maken die je kunt volgen. Als je de volgende aandachtspunten goed volgt, kom je vanzelf uit bij de knoflook pers die het best bij jouw wensen past.

  Duurzaamheid

  Een goede knoflookpers moet volgens ons lang meegaan. Het is een relatief gemakkelijk hulpmiddel, maar er komt natuurlijk wel wat kracht op te staan. De bouwkwaliteit moet volgens onze experts dan ook degelijk zijn. Een goede knoflookpers kan daardoor ook jarenlang meegaan.

  We letten dan op de kwaliteit van het materiaal. We zie bijvoorbeeld veel liever een metalen knoflookpers dan een model met plastic componenten. Ook over de constructie moet goed nagedacht zijn.

  Prijs van de knoflookpers

  Omdat het en relatief simpel stukje keuken gereedschap is, is het maken van een goede knoflookpers niet zo duur. Er is weinig materiaal nodig voor productie en het is over het algemeen een zeer gemakkelijk te produceren. De prijzen van knoflookpersen moeten dan volgens ons ook zeker niet hoog zijn. Een goed exemplaar kun je kopen vanaf ongeveer €12,00 en daar kun je een prima knoflooksnijder voor kopen.

  Je kunt het wel zo gek maken als je wilt. Er zijn ook uitvoeringen te koop waar je wel tot €100 voor betaalt. Dit zijn vaak mooiere/modernere designs maar het uitpersen van de knoflooktenen wordt er meestal niet veel beter op.

  Design

  Het ontwerp van keukengerei is voor veel mensen een doorslaggevende factor bij het selecteren van de beste koop. Wel willen we je erop wijzen dat de functionaliteit belangrijker is dan het design. Maar er zijn zeker mooi ontworpen uitvoeringen te koop die ook gemakkelijk en goed werken. Veel mensen vinden bijvoorbeeld een RVS design mooi bij zo een pers.

  Schoonmaken van de knoflookpers

  Als je wel eens een knoflookpers schoon hebt gemaakt, of althans geprobeerd hebt, weet je dat een vreselijk klusje kan zijn. De knoflook blijft overal tussen zitten en is er lastig uit te krijgen. Als het enigszins kan raden we je aan een knoflook pers te kopen die in de vaatwasser kan en uberhaubt makkelijk schoon te maken is.

  Elektrische knoflookpers nodig?

  Wanneer je niet voldoende kracht in je handen hebt om zelf een knoflook te persen kan een elektrisch product een goede oplossing zijn. Vooralsnog hebben wij geen elektrische knoflookpers gevonden, maar er zijn alternatieven. Zo kun je met een goede hakmolen prima de knoflooktenen persen. Een andere optie is om een vijzel te gebruiken om de knoflookteentjes uit te persen.

  Conclusie beste knoflookpers

  Het vinden van een goede knoflookpers is niet perse heel moeilijk Toch moet zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen. Let er bijvoorbeeld op dat de pers duurzaam is. De bouwkwaliteit moet in orde zijn zodat het apparaat jaren mee kan. Ook zorgt een juiste bouwkwaliteit ervoor dat je voldoende kracht kunt zetten tijdens het knijpen, of drukken bij een curved knoflookpers.

  Maar waarschijnlijk staat jouw beste knoflookpers in 1 van de lijstjes hierboven. Selecteer simpelweg wat jouw gebruiksdoel en wensen zijn en selecteer daarbij de juist categorie en daar vind je gemakkelijk de beste knoflooksnijder voor jouw situatie. Het kopen van een pers zorgt ervoor dat je de knoflook niet meer hoeft te snijden met een groot keukenmes, met een goede pers gaat dit veel makkelijker en sneller.

  Veelgestelde vragen over knoflookpersen

  Hoe werkt een knoflookpers?

  De knoflook wordt onder kracht door kleine gaatjes gedrukt, hierdoor wordt de knoflookteen kapot gedrukt en komt het vocht uit de knoflookteen vrij. Afhankelijk van het knoflookpersmodel wordt de kracht kan gecreëerd door een soort van knijpsysteem, of een systeem waarmee je de knoflookteen tussen de pers en een snijplank fijn perst.

  Waarom een knoflookpers?

  Je kunt knoflook ook klein en vloeibaar krijgen met een mes, of vijzel. Een knoflookpers maakt dit proces simpelweg veel efficiënter en sneller.

  Wat kost een knoflookpers?

  De kosten voor een gemiddelde knoflookpers zijn erg laag. Je koopt al een goede vanaf €6. Er zijn ook erg dure design modellen te koop, er zijn zelfs knoflookperzen die duurder dan €100 zijn.

  Plaats een reactie